Určeno k archivaci Zlepšovací návrhy Září 2024

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem pezt, 17/2/24.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
?

Jste pro?

Tato anketa bude uzavřena 3/6/34 v(e) 11:38 AM.
  1. JO

2 hlasy(ů)
    100.0%
  2. ne

0 hlasy(ů)
    0.0%
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. tronaldo55

tronaldo55 Hrabě fóra

Vidím to tak, že toto vlákno sa viacmenej zruší pre absolutnu nepriehľadnosť. Skus to znovu. Podrobne rozpiš. Pridaj aj nejake obrazky, ilustrácie, kalkukácie atd atd. Čo najviac priehľadné, zrozumiteľne a maš veľku šancu, že tvoj nápad sa posunie na posudenie RT. Takto to maš zbytočne prepisovať všetko dookola.

2. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj Farmár_Stevko

Tak takhle tedy, přesně jak píše tronaldo55, je to nepřehledné a úprava podaného návrhu není možná.

Téma zamykám

3. pezt

Na přání zadavatele zamykám

Téma zamykám

Vanda, lacrima a Kytka2001 tohle ocenili.
  4. Farmár_Stevko

Farmár_Stevko Pisálek fóra

Ako vieme často sa nám stane, že nezískame výhonok do neba. Každý z nás si zaslúži mať výhonok v nebi. A všetci sa snažíme.
    Tu je zoznam noviniek.
    1. Mohlo by padať viac vyskakovacích predmetov potrebných do akcie teda do súťaže. Asi 10 kusov predmetu viac na jedno sadenie s jednej lúky. Nemalo by toto vylepšenie znehodnotiť dekoráciu Noki Citron.
    2. Prípadne dať viac času na akciu o 24 hodín.

Naposledy upraveno: 11/9/24
  5. Bedlivé_oko

Bedlivé_oko Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

ahoj Farmár_Stevko,
    dovolím si s Tebou dost nesouhlasit. Získat řádek není povinné, ale je potřeba si ho důkladně zasloužit. Vzhledem k tomu, že řádek poskytuje odměny na pořád je dobře, že ho nemá každý. Mně osobně trvalo řadu let hry, než jsem začal akce stíhat plnit.
    Všechno to je strategii a přípravě.

add 1 a co budeme s těma pádátkama dělat ? Akci mám hotovou a napadalo mi tohle
    upload_2024-9-11_18-21-51.png
    add 2 - nemyslím si, že je to nutné. Podle mého názoru je času dostatek :)

add 3 - nemyslim si, že je to nutné. řešení je pořiď si více dekorací

add 4 - účinnost SH je dostatečná a dá se navýšit pomocí dekorací, řádku a řemeslných produktů ve slotu

add 5 - čas od času je akce na výprodej řádků - asi není nutné to dělat neustále. a například v Karnevalové královně je možné získat přechozí řádky ... ale bohužel hráč co je má nezíská nic navíc :(

add 6 nálepky jsou v akcích pořád a teď byla přidaná možnost ty nálepky konečně využít.

Myslím si, že až budeš hrát delší dobu budeš akce v pohodě stíhat. Pak jistě sám uznáš, že Tebou navržené "vylepšení" nedává smysl a jen by poškodilo dlouhodobé hráče. Většina akcí je koncipována tak, že se dá s dobrou přípravou a strategií udělat za pár hodin. Sleduj diskuze k akcím a tam uvidíš, že hodně hráčů má hotovo v den zahájení akce :)

Tak trochu jsem na vážkách zda Tvůj návrh není v rozporu s pravidly vlákna, ale to nechám na služebně starší kolegy.

6. pezt

Ahoj Farmár_Stevko

Jak jsem psal v minulém návrhu, žádné úpravy zadaného návrhu.
    Navíc obdobný návrh na prodlužování akcí tu již byl.
    K tomu vypadávání padátek, když vypadne z plochy 202 padátek, když tam je 202 polí, tak ti o deset padátek vypadnout nemůže.
    Návrh pořádně promýšlej do všech detailů, takové co by kdyby, je nesmysl.

Téma zamykám

7. Farmár_Stevko

Ahoj hráči mám pre váš špeciálne novinky ako zlepšiť akcie čiže súťaže.
    Tento zlepšovací návrh mi hneď na druhí deň nezamknite aby som ho mohol doplniť a upraviť. Budem návrh rozširovať postupne po častiach.
    1. Prečo píšem návrh:
    Máme hráčov ktorí hrajú odušu a chcú mať náročné akcie. A máme hráčov ktorí hrajú iba pre pobavenie. Chcem aby súťaže boli aj pre hráčov ktorí nemajú možnosť hrať ako o dušu.
    Ja chápem vy čo hráte ste hráči čo hrajú odušu a chcú niečo pri čom dajú poriadne úsilie do hry.
    2. Dnešné akcie sú náročné musíte to sadiť aj v noci a musíte tam dávať super hnojivo a Renátku a aj mrkvovojablkovú zmes a polievať.
    3. Ale každý hráč nemá čas sadiť farmu aj v noci. A nemá čas to sadiť ani na obed. Máme aj školopovinných hráčov ktorí nemajú čas sadiť farmu pravidelne na obed a ešte aj v noci. Ja viem niekto mi povie ale však taký hráči nerobievajú súťaže. Hrajú súťaže aj taký hráči čo sú v malom kole.
    4. Každá akcia je robená pre hráčov ktorí sú starší ideálne dôchodci. Tí majú čas viac na akcie. Ale tí čo musia ešte chodiť do školy alebo práce tak to nestihnú a na to ste zabudli, že máme aj takýchto hráčov, že.
    5. Už vidím tie výhovorky niekto povie. Ale akcie sú pre hráčov čo sadia pravidelne a majú čas sadiť v noci. A že akcie sa musia makať a nie aby to hrali hráči čo chodia do školy a práce. A poviete akcie sú pre hráčov čo hrajú jak o dušu. Alebo napíšete, že dôvody ktoré sem píšem prečo všetko nestíhajú hráči akcie nie sú namieste a sú vytrhnuté s od témy pre zlepšenie hrania súťaží a akcií na farme.
    6. Alebo mi napíšete nie je dobré aby stíhal akciu každý preto, že výhonok nám dáva stálu výhodu ako je obrovský počet bodov a graicarov a debičiek rôzneho druhu. Chcem aby každý hráč aj začiatočník mal šancu hrať akcie a stihnúť to aj keď by akcie mali biť hlavne pre hráčov čo hrajú poriadne a aj keď akcie dávajú výhodu. Kto urobí výhonik má náskok jak hrom. Taký výhonok nám dáva aj super hnojiovo alebo aj superkrmivo s dební ktoré sú s neho. A preto už vidím tú výhovorku, že preto nemôže biť akcia tak ulahčená, že výhonky nám dávajú veľkú víhodu a preto by nemal každý stíhať akciu. Ale prečo by mali biť hráči čo hrajú slabšie ukrátený o zábavu s akciami teda s timi súťažiami? Podľa mňa farmerama je hra pre zábavu a malo by mať šancu stihnúť akiu čo najviac hráčov takže tak.
    7. Aby ste nepovedali, že som málo vysvetľoval arozpioval návrh tak tu máme dalšiu časť s dalšími vylepšieniami pre hru.
    8. Po 1. Na kaciu treba viac času 24 hodín je dobrí čas.
    Po 2. Treba viac viskakovacieho predmetu. A nehovorte mi, že s tích malích polí viac neviskočí predmetov ale vyskočí stačí to do hri naprogramovať. Je to hra tam sa dá všetko stačí to len nakresliť a naprogamovať.
    Po 3. Potebujeme viac viskakovacieho predmetu preto, že každž hráč nedokáže zísakť dekoráciu Noky Citron. Samozrejme aby Noky Citron nebol v nevíhode bude dávať namiesto 5% predmetu bude dávať 10% predmetu.
    A suerhnojivo treba zlepšiť na 60% aby narástlo rýchlejšie.
    A taká voda dáva 20% rýchlosť rastu. Ale sú hráči ktorím sa nechce čakať na narstenie rastlín. Ano často radšej hráči čakajú dlhšie kým rastlina narastie to sa tak hodí keď nerobíte akciu teda súťaž vtedy je dobré ak rastie rastlina dlhšie. Ale ak robíte akciu už to chcete stihnúť a preto navrhujem pre vodu viac percent až 30% rýchlejší rast rastlín.
    A posedný bod je: Poviete mi, že to je až príliš zjednodušená hranie. Jasné, že je to príliš zjednodušené ale sú hráči čo sa nehrajú jak odušu. Sú hráči čo sa chcú na farme ibahrjkať a to sú hráči ktorí nemajú čas na pravidelné sadenie preto, že chodia do školy a do práce. A títo hráči akcie nestíhajú ani keby čo robili. A už som hore vyššie písal prečo to nestíhajú. Hráči čo chcú hrať jak o dušu samozrejme, že nebudú súhlasiť s mojim vylepšením akcií. Je dosť veľká časť hráčov čo chcú mať s akcie aj adrenalín čo to stihnú. Ale sú hráči ktorí sa chcú s akciami hrajkať iba tak.
    A ak vám to vadí tak mám špeciálny návrh pre hráčov čo hrajú len tak leda bolo.
    Sú to špeciálne akcie ktoré stihne každý. Proste občas by bola akcia teda súťaž ktorá by bola lahšia a pre každého. Aj tak sato dá hrať.
    Jasné ja viem, že mi návrh hráči čo chú adrenalín a hrať ako o dušu návrh zamietnu okamžite pjreto, že hráči chú hrať jak odušu. Ale tí čo sa chcú na farme hrajkať a baviť sa pre zábavu tím to bude buť jedno alebo sa im to bude zdať dobré aspoň všetko stihnú.
    Ano napísal som toho moc a bude vám to pripadať ako 5. cez 9. ale je to návrh pre hráčov čo sa chcú na farme hrajkať a nie hrať adrenalínové akcie jak odušu.
    Keby som hral ako vy adrenalínové snaženie sa urobiť aciu jak o dušu ani ja by som s tím návrhom nesúhlasil. Ale ja sa hrám pre zábavu s úžasnou veselou a zábavnou a plnou úllh hrou farmerama. Hrám to pre zábavu a pre levlovanie iba tak mám zábavu prechádzať levli pre pobavenie a čítanie príbehov farmárskej hali. Ja nepotrebuje sa ísť roztrhať aby som stihol akciu. To je pre hráčov čo chcú skutočne súťažiť jak o dušu.
    Prajem príjemnú zábavu s tím vašim adrenalínom s akcií. Ja sa hrám pre zábavu a nie pre adrenalín či stihnem akiu.
    Hrajte ako chcete to je vaša vec ja vám to neberem. Už ani nebudem vám dávať návrhi. Myslím, že to dopadne ako tie návhrhi pred tímto návrhom. Ale nevadí ide len o ten návrh pre hráčov čo nehrajú jak o dušu ale hrajú sa len aby sa nepovedalo. Iba tak.

8. Farmár_Stevko

Krátky návrh v bodoch. Prečítajte si hlavne tento krátky. A v dlhom to moc opisujem v hornom návrh. Je napísaný lepšíe tento krátky.
    1. Treba viac viskakovaieho predmetu.
    2. Dlhší čas na akciu o 24 hodín.
    3. Super hnojivo 60% rastu.
    4. Dekorácia Noki Citron nameiesto 5% bude dávať 10% vyskakovacieho predmetu.
    5. A taká voda namiesto 20% bude dávať 30% percent rastu.
    Pozor toto je návrh pre tých čo nemajú čas sadiť pravidelne preto, že chodia do školy alebo práce a nestíhajú sadiť na farme.
    Hráči čo chcú adrenalín na farme a hrať akcie o dušu tí s tím teda nebudú súhlasiť. Kto sa hrá pre zábavu a chce stíhať akcie ani keby nesadil v noci a na obed tak s týmto to stihne. Chápem akcie by s týmto vylepšením nemali ani trochu adrenalínu.
    6. Preto navrhujem dva tipy akcií. Jedny normálne ako máme adrenalín a hranie ako o dušu. A druhí tip akcií kde to je ľahké pre hráčov čo nestíhajú farmu sadiť aj v noci.
    7. Tieto lepšie možnosti by platili iba pre akcie tipu pre hráčov čo nestíhajú.
    8. Akcie pre hráčov čo nestíhajú a hrajú iba tak by akcie boli označené so značkou slimáka. A normálne akcie pre hráčov čo aj hrajú ako o dušu pre adrenalín s akcií bi boli označené so značkou zvieraťa puma. Jednoduché akcie značka slimák. A ťažké akcie značka Puma. A pozor sú aj akcie stredné tam by bola značka zajac ten je tak medzi. A tieto vylepšenia by platili iba pre akcie značka slimák. Pre všetky ostatné akcie čo by mali označenie zajac a puma by bolo všetko normálne ako je v akciách teraz takže tak.
    Rozpísal som vám to poriadne. Aj v tejto skrátenom návrhu.

9. msjsi

msjsi Zelenáč fóra

Ja sa pripajam k navrhu, aby bolo viac takych akcii, ktore by bud trvali dlhsie, alebo by boli stihatelne pre tych, co sa v skole alebo v praci nemozu pripajat k hre a vyrabat si potrebne suroviny do sutazi. Kedysi takych sutazi a ziskania vyhonkov bolo viac, teraz v poslednych mesiacoch, mozno roka-dvoch registrujem, ze take tie lahsie sutaze byvaju zriedka. Vacsinou nestiham ziadnu sutaz dokoncit, tak som ich prestala robit. Nie som proti ani pri navrhu oznacovania lahkych a tazsich sutazi, i ked da sa to odhadnut aj tak, ze sa na zaciatku sutaze preklikam jednotlivymi urovnami a vypocitam si, ci to stiham, alebo nie.

10. Farmár_Stevko

Krátky návrh v bodoch. Prečítajte si hlavne tento krátky. A v dlhom to moc opisujem v hornom návrh. Je napísaný lepšíe tento krátky.
    1. Treba viac viskakovaieho predmetu.
    2. Dlhší čas na akciu o 24 hodín.
    3. Super hnojivo 60% rastu.
    4. Dekorácia Noki Citron nameiesto 5% bude dávať 10% vyskakovacieho predmetu.
    5. A taká voda namiesto 20% bude dávať 30% percent rastu.
    Pozor toto je návrh pre tých čo nemajú čas sadiť pravidelne preto, že chodia do školy alebo práce a nestíhajú sadiť na farme.
    Hráči čo chcú adrenalín na farme a hrať akcie o dušu tí s tím teda nebudú súhlasiť. Kto sa hrá pre zábavu a chce stíhať akcie ani keby nesadil v noci a na obed tak s týmto to stihne. Chápem akcie by s týmto vylepšením nemali ani trochu adrenalínu.
    6. Preto navrhujem dva tipy akcií. Jedny normálne ako máme adrenalín a hranie ako o dušu. A druhí tip akcií kde to je ľahké pre hráčov čo nestíhajú farmu sadiť aj v noci.
    7. Tieto lepšie možnosti by platili iba pre akcie tipu pre hráčov čo nestíhajú.
    8. Akcie pre hráčov čo nestíhajú a hrajú iba tak by akcie boli označené so značkou slimáka. A normálne akcie pre hráčov čo aj hrajú ako o dušu pre adrenalín s akcií bi boli označené so značkou zvieraťa puma. Jednoduché akcie značka slimák. A ťažké akcie značka Puma. A pozor sú aj akcie stredné tam by bola značka zajac ten je tak medzi. A tieto vylepšenia by platili iba pre akcie značka slimák. Pre všetky ostatné akcie čo by mali označenie zajac a puma by bolo všetko normálne ako je v akciách teraz takže tak.
    Rozpísal som vám to poriadne. Aj v tejto skrátenom návrhu.
    Pridávam rozírovací návrh na tento návrh.
    Napíšte mi čo by ste na kaciách teda súťažiach zmenili aby boli pre vás jednoduchšie.
    Premýšľal som čo keby sme v kciach získali ešte výhodnejšiu debnu ako je debna BS II táto by sa volala debna BS 3 a dávala by 4 krát také BS ako stará debna. Minimálne by sme s nej dostali 200 000 BS nieje to ktovie čo ale lepšie ako nič. A najviac by sme s tej debny dostali až 20 000 000 BS a čatejšie by sa stalo, že by sme dostali poriadne body.
    Napíšte čo by ste chceli zlepšiť vy v akciách a víhonku do neba? Chceli by ste si farmu trocha ulachčiť aby sa hrala jedna básnen. Ja by som chcel nejaký zlepšovák ale bez vaších hlavov nebudeme mať nič lepšie nani lahšie na farme.

11. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Zdravím, nevím, nevím. Určitě to myslíš dobře, ale v podstatě jsou akce nastaveny tak, jak si přeješ. Kdo si chce hrát si hraje, jiný přemýšlí a kombinuje aby měl co nejlepší výsledky (nejen v akcích). Další akci odsoudí jenom proto, že si zadání pořádně nepřečte nebo mu nerozumí.
    Dlouhé jsou akce dost, je upravena i hodina konce, nikdy jsem za celých 14 let nebo kolik to je, nesázel a nehrál v noci. Jistě, začátečník, hráč v nižším levelu nemá takové možnosti aby splnil každou akci. O tom to je, každý začínal a někam se vypracoval. O dušu tady hraje už málo lidí, prostě vědí jak na to a mají hotovo, třeba první den.
    Já bych si dal klidně značku lenochodxD, ale stíhám.

12. tronaldo55

tronaldo55 Hrabě fóra

Videl by som možnosť čo občas býva v akciách, že rôzne druhy akčných rastlin. Niektoré na 5 hodín, niektoré na 2 hodiny. Ako je to celkom zaujímavé riešenie pre tieto pripady, že niekto je v práci ale osobne sa musím priznať, že tuto možnosť keď je na výber využivam málo. Každopádne priestor pre zlepšenie je všade. Možno nejaký rozumný návrh s kompenzáciou pri niečom.

13. Farmár_Stevko

Ja neviem čo povedať. Nech s tím urobia čokoľvek aby sa tie akcie dali stihnúť. Hrajte hráči dalej.

14. darinamandarina

darinamandarina Rádoby autor

ja plne suhlasim s navrhom na upravu ohladne hrania pre zabavu s Farmarkom _Stevkom aurcite nebudem sam.Hra ma cloveka bavit ma si pri nej oddychnut zrelaxovat a nie honit sa jak zduta koza abyt vynervovany ci stihnem akciu dokoncit alebo nie

15. ღSisinkaღ

ღSisinkaღ Stálice fóra

Ahoj farmáři,

napadlo mě, že by nebylo na škodu, kdyby se při nakupování zboží dalo filtrovat nejen podle levelu, času výroby a abecedně,

ale i podle aktuálního množství ve vlastní stodole. Stejně tak i při nakupování v semenářství

by bylo fajn zohlednit už vypěstované množství a moci tak jednoduše zjistit, co mi právě teď ve stodole chybí nebo dochází a chtělo by doplnit do zásoby. Protože nevím jak vy, ale já většinou nakupuju zejména to, o čem vím, že mi schází - řazení podle času výroby nebo velikosti při nákupu opravdu nepotřebuji. Občas ale to, že mi něco schází, zjistím až když to nejvíc potřebuji, což znamená např. zavřít mlýn, přejít na tržiště, vyhledat zboží, zakoupit, znovu se vrátit k mlýnu a znovu zadávat mletí, atd. Takhle by bylo možné prostým řazením zboží zjistit jak na tom ve stodole aktuálně jsem už při návštěvě obchodu.

Mimochodem by asi nebylo špatné, kdyby se zobrazoval aktuální stav někde nahoře v kroužku, podobně jako je to zavedeno u beden, bonusů a pod. v inventáři. POPŘÍPADĚ by bylo možné řazení vynechat, alespoň ale umožnit tímto způsobem zobrazit aktuální množství, na základě čehož by si farmář už při nákupu taky dovedl lépe poradit...

Předem díky za Vaše ohlasy a doplnění k mému návrhu. :)

MarianoGirl2 tohle ocenil(a).
  16. Bedlivé_oko

Bedlivé_oko Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

Z mého podhledu je tento nápad velice dobrý. Hodně usnadní orientaci na trhu. Vědět kolik množství mám a možnost podle toho řadit by pomohlo hodně hráčům. Za mně jasný SOUHLAS.

ღSisinkaღ tohle ocenil(a).
  17. tronaldo55

tronaldo55 Hrabě fóra

súhlasím. Kebyže je vidieť počet ks v stodole hlavne pri rastlinách pri nákupe tak oveľa jednoduchšie.

ღSisinkaღ tohle ocenil(a).
  18. pezt

Zdravím

Nechci kazit vaše iluze, ale obdobný návrh zde již byl.

Pro duplicitu tedy zamykám

Téma zamykám

19. pezt

Ahoj Farmár_Stevko

Návrh nesplnil podmínky pro předání, proto zamykám.

Téma zamykám

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.