Zpětná vazba Unity WebGL klient / Samostatný klient / Diskuze

Diskuze na fóru 'Diskuse o hře' zahájená uživatelem Hlásná trouba, 1/12/20.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. Dave Lister

Dave Lister Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj kraslice1, Unity je náročnější na hardware PC a samostatný klient, který má menší nároky na počítač je zatím jen pro OS Windows 7 a výše. Minimální požadavky pro hraní v Unity najdeš ZDE (klikni).

Ahoj Mythosa, takhle u mě a nepřijde mi nijak rozmazané. Je tam rozdíl oproti flash, ale je to o zvyku.
    upload_2021-1-12_20-21-55.png

Ať vás síla provází na všech cestách

masinaka, maminka78 a Y_n_O tohle ocenili.
  2. alena1955

alena1955 Zelenáč fóra

Může mi někdo odpovědět jestli se dá současná podoba Farmy dát na celou plochu obrazovky jak tomu bylo v minulosti, sice tam je v horním pravém rohu symbol na celou obrazovku ale nefunguje. Správci prosím udělejte s tím něco tak se to nedá, jsem tu už jedenáctým rokem do této doby nebyl žádný problém ale teď jsem naštvaná jen když otevřu klienta. Chci zpátky flash a nebo něco podobného.

3. maminka78

maminka78 Stálice fóra

Já jsem jen posílala dárky sousedům,sklidím zítra večer až přijdu z fabriky,Flash byl lepší,ale budu si muset zvyknout,snad se mouchy v Unity vychytají,nechce se mi po víc jak deseti letech končit.Kdo hraje Farmeramu od počátku,tak si určitě vzpomene na točící kytičky,sekání,věčně hra nefungovala,samá údržba,akce skoro žádný a vydrželi jsme do dneškaxD

Bessinka a berkaKolchoznice tohle ocenili.
  4. masinaka

masinaka Vycházející hvězda fóra

Mythosa, nemáš nějak zvětšené/zmenšené okno prohlížeče? Při některých zvětšeních (u mě konkrétně např. 90% a 110%), k výraznému rozmazání písma dochází, u větších zvětšení se to pak zas zlepší a v originálu to je taky dobrý.

5. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

alena1955 - zdravím, herní okno v klientovi si můžeš zvětšit v nastavení hry. Jak na to se dozvíš zde - Samostatný klient Unity
    Hezký večer

6. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Zdravím

Problém s rozmazáním jsem spíše zaznamenával ve flash než v unity

Zde základní formát 80%

Screenshot_2.png

A zvětšeno na 110 %

Screenshot_1.png

Aplikace prohlížeče Edge

Příjde mě to pořád stejné

Rozlišení displeje

Screenshot_3.png

7. kraslice1

kraslice1 Pisálek fóra

Děkuji za odpověď.Mám tyto parametry a myslím,že v mém pc chyba není.
    Mám OS: Ubuntu 18.04.5 LTS, CPU: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6700@2.66 GH, RAM: 2GB, Graf.karta: ATI RV515 Radeon X1300/X 1550 Series. Prohlížeč Google

8. pezt

Ahoj kraslice1

Bohužel tvé PC není úplně vhodné pro hru.
    Zkoušel jsem spustit hru na Linux Mint v předinstalovaném prohlížeči Firefox a vše mi fungovalo.
    Spuštěno ve virtuálním PC mého NTB.
    Tobě chybí hlavně ta RAM. Proto tam máš nainstalován Linux aby ti počítač alespoň trochu fungoval, pokud by tam byl Windows, tak by horko těžko šel v dnešní době otevřít prohlížeč pro běžné prohlížení.
    Bohužel Linux není moje hobby a moc se v něm nevyznám. Teď jsme s kolegy probírali možnost zvětšení stránkovacího souboru (zvětšení paměti RAM) při použití např. flash disku, ale nevím jestli tohle Linux někde nabízí, nebo jaké má možnosti.
    Jedině se teď poohlédnout po nějakém repasovaném PC/NTB, který by splňoval požadavky pro hru

radyn.m a Y_n_O tohle ocenili.
  9. janibu

janibu Rádoby autor

Pezt,
    radila jsi: Netřeba používat Puffin pro unity, vyzkoušej běžné prohlížeče, v kterých ti to bude fungovat na tabletu lépe, mě vyhovuje Edge.
    Mam rok starý tablet s verzí Android. Nepodporoval Flash pl., tak jsem hrála přes Puffin. Stahnout klienta se mi nedaří, nejde otevřít stažený soubor. Zkouším přes prohlížeč Unity, hra se načte, ale zamrzne na první stránce. Fakt už nevím jak hrát dál. Děkuji.

10. pezt

janibu

Neradila, ale radil ;)

Ano pokud fungoval flash player, byl pro hru na tabletu nebo telefonu např. s Androidem prohlížeč Puffin.
    Nyní když nejede flash player, netřeba používat tento prohlížeč, protože mě teda moc nefungoval v unity. Můžeš používat jakýkoliv prohlížeč.
    Nejde o to jak je staré zařízení, ale jakou má výbavu tedy hardware, pokud je slabý tak hra v něm nepůjde nebo bude špatně hratelná. Na Android klienta nestáhneš, ten je prozatím pouze pro Windows.
    Ty máš pouze tablet s Androidem ?

11. Pumpička

Pumpička Pilný autor

To, co se děje, mě připomíná poslední slova nejmenovaného sovětského kosmonauta, který při sestupu z oběžné dráhy zpět na Zemi hlásil, že ho stroj fascinuje, protože na cokoli sáhne, to nefunguje.

A pana Komárka:
    ...a na jaře už nezaseju.

"Užij si chvilku klidu, než se FARMERAMA načte!"

Naposledy upraveno: 12/1/21
  12. janibu

janibu Rádoby autor

Pezt: Ahoj a omlouvám se za oslovení.
    Tablet jsem si pořídila, abych mohla hrát farmu o dovolené nebo když někam jedu. Jinak mám počítač a tam mi to dnes taky nešlo . Psala jsem v jiném vlákně k akci :
    Ve 13.00 hod. Jsem se chtěla opět nějak připojit na farmu abych sklidila poslední akční a ukončila úkol. No ve 14.15 hod.jsem sklidila jen na hlavní a dál nic. Unity jelo jen na otevření farmy a dál nic, do toho se mi stále otevíral Klient, kterého mám už několikrát na ploše. Klient šel stáhnout,ale Farmeramainstalnet.exe nešlo otevřít, červený křížek, mám už 3x. Zkusila jsem hrát v Edge a výsledek ještě horší, počítač nějak Unity nechce dát.
    Nyní jsem se dostala opět na forum, ale do hry ne.Vím, že můj počítač je už pomalejší, kupovala jsem si ho kvůli farmě, když se přidávaly další a další plochy(mítina, Baha za banány atd..)
    Nejvíc mě mrzí, že se to nejdříve pořádně nevyzkoušelo s pomalým přidáváním akcí, ale jede se pořád naplno i víc.
    Tak to ještě budu zkoušet a děkuji.

Pezt, zkusím to a děkuji

Naposledy upraveno: 12/1/21
  13. pezt

janibu

Smaž všechny klienty co máš na ploše, a odinstaluj ho, restartuj počítač, poté ho stáhni, pouze jednou a zkus nainstalovat.

14. eli2006

eli2006 Vážený autor

Klient ?No fleška to není,ale co se dá dělat.Ale problém tu je nejdou sklízet bedny.Kliknu na použít čekám minutu,dvě,tři a nic,tak přejdu na další a to samé.Beden halda a jsou mi na nic.Dělám něco špatně?No to je zajímavé ráno jsem je chtěla sklidit a nešly a teď bez problémů.To jsem dopadla jediný kdo se mně zalekl jsou bedny.Snad jsem to nezakřikla!!!!!!

Naposledy upraveno: 13/1/21
    monikafou tohle ocenil(a).
  15. rastaman19

rastaman19 Velmistr fóra

pezt dobré ráno
    počítač nemám až tak slabí, ale žádný žihadlo to není
    mám win 10
    intel core i5
    16 Gb ram
    radeon RX series 8 gb vlastní paměti
    nový monitor 24 palcu
    Myslím si že sestava na farmu je dostačující
    internet 20/5
    pezt kdyby opravili první klikání na farmě co je nejdůležitější ze všeho, tak aby fungovalo stejně dobře jako ve flashy tak by i ty chyby tak nevadili. Kolikrát klikám musím se vrátit protože se mi to nesklídí a musím klikat znova.
    Pezt internet mám stabilní 20 i někdy více. Upload je pomalejší pořád funguje.

Naposledy upraveno: 13/1/21
  16. alena1955

alena1955 Zelenáč fóra

Děkuji, hezký den

Skali tohle ocenil(a).
  17. santava

santava Pisálek fóra

Dobrý deň,po 10 rokoch budem s hrou asi končiť,hrám od 25.7.2011,nedajú riadne zbierať na všetkých poliach či j to maják,kryštálové vodopády atď,keď si chcem pozbierať debničky zo stonky na spotrebnom tak zakaždým sa musím vracať na začiatok a tak pokračovať,chodím do zamestnania ,predtým som všetko mala pozberané asi tak 5 - 7 minút a teraz sa to nedá ani za hodinu,je mi to veľmi ľúto bola to moja obľúbená hra , veľa zdaru všetkým a pevne nervy pri hre,ďakujem za všetko pozdravujem

18. bropyk

bropyk Hrabě fóra

Předpokládám, že včera při údržbě se nasadila nová verze. Nemám sice exaktní měření, ale podle mne situace s pamětí se musela zhoršit, protože znovu spuštění klienta je nutné dříve než bylo v minulosti. Programátoři by se opravdu měli zaměřit na čištění paměti. Chápu, že je to složité, protože když něco je v paměti a netahám to ze serveru tak je aplikace rychlejší, ale pokud pořád něco do paměti cpu a nečistím to, tak aplikace po nějaké době přestane fungovat. Podle mně by se měla natáhnout celá aplikace a pak už jen data tahat ze serveru a ty ihned mazat z paměti, protože příště musím pro data znovu na server. Dokud se nevyřeší problém s pamětí nebude hra fungovat dobře

matlafous123 tohle ocenil(a).
  19. jan.svatek

jan.svatek Titán fóra

Načítání celkem OK v každém z používaných prohlížečů, na kterých jsem to testoval (Chrome, Edge, Opera, web Unity klient)...
    Nicméně mám problém s ruční sklizní stromu v blízkosti nádrže s vodou na Divoké louce (viz obrázek):

[​IMG] [​IMG]
    To je takový problém v tomto jediném případě odsunout informační okénko o stavu plodiny (stromu) stranou? Je zajímavé, že pod Flashem se to nedělo.
    Jistě, mohl bych tam dát třeba chlév (ale proč, když nechci?) nebo nějakou velkou dekoraci, či dokonce sklízet trvale kombajnem (zřejmě vlhký sen RT). Asi se budu muset smířit s tím, že ta ploška bude neobdělávaná...

20. Mirdo777

Mirdo777 Perspektivní autor

Mne to tiež nejde pri tej nádrži.Ale viac ma štve že ma to vracia stále na žačiatok lišty pri osádzani stromov chlievov aj pri
    odklikávaní debien!

ldivacka tohle ocenil(a).