ST: Farmářský dům - SKLENÍK - zkušenosti, rady, debata

Diskuze na fóru 'Debatní koutek' zahájená uživatelem Casey27, 29/9/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. smoulinek123

smoulinek123 Dozorce fóra

2. Pumpička

Pumpička Pilný autor

Přečetl jsem si teď v noci asi osm stránek v diskusi a prosím o radu, protože farmářskému slangu nerozumím. "Šlechtil" jsem šafrán, nabídlo mě to zvýšení efektivity SH +25procent, to jsem odmítl, protože šafrán pěstuji málokdy, tak proč ho ještě zrychlovat SH, a teď tam běží odpočítávání nějakých zbytků, do zítra dopoledne. Mám brát +50 procent vyšší výnos ZS, až budu zase za rok "šlechtit" šafrán? Nebo mám vzít snížení efektivity vody o 12 procent? Je tam dokonce 15procent méně BZ při sklizni.

3. Bedlivé_oko

Bedlivé_oko Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

ahoj Pumpička,
    pokud "vyšlechtíš" například šafrán až na Lásku k SH tak v kombinaci s dalšími bonusy a řádkem se dostaneš pomocí SH na okamžitou sklizeň což ve finále vede k tomu, že padátka do akce z rostlin máš během pár otoček ve stodole na celou akci

4. -Jara05-

-Jara05- Hvězda fóra

Začala jsem šlechtit krychlový meloun. 7 "šlechtěnců" jsem měla během cca 14 dnů, ale poslední dvě šlechtění se nedaří 3 týdny. Výsledkem každé ukončené růstové fáze je 840 ks krychlového melounu. Něco podobného se mně ještě nestalo a vyšlechtěných rostlin mám dost.
    Uvidím, jak mě to bude ještě bavit.
    Přeji všem pěkný den!

lacrima a bačkora85 tohle ocenili.
  5. tronaldo55

tronaldo55 Dozorce fóra

ovos posledný bonus som šľachtil takmer mesiac a pol.

lacrima tohle ocenil(a).
  6. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

-Jara05-
    To máš ještě dobrý,já už si ani nepamatuju,kdy sem něco vyšlechtil.Čím víc toho mám vyšlechtěnýho,tím míň mi to padá.Nepomáhá urychlení SH, ani za FL. Takže sem šlechtění načas odložil k ledu! Tím víc se snažím dodělat úkoly v družstvu!
    Momentálně (seřazeno podle výsledku) tak:
    Naivně sem si myslel,že to letos dorazím komplet!:cry:
    Zde mám další rozdělané šlechtění:
    [​IMG] atd...

Naposledy upraveno: 11/1/25 v(e) 9:25 AM
  7. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Bedlivé_oko, šafrán je právě bezva proto, že není potřeba žádný řádek. Pokud jsou aktivní oba bonusy ze skleníku (+25% a +9% na SH), ve slotech vánočka a nevinnost, je okamžitá sklizeň i bez větvičky. Ta je potřeba u laskavce, i když je vyšlechtěný ve skleníku na SH. Tam procenta chybí.

EDIT: navíc je šafrán dostupný od lvl 145, takže ho může využít i pilný nováček...

Naposledy upraveno: 11/1/25 v(e) 10:20 AM
  8. lacrima

lacrima Titán fóra

Zdravím Pumpička ,
    podle této věty v tvém příspěvku , se domnívám, že jsi šlechtění ve skleníku, v tvém případě šafránu ,
    špatně pochopil.

Píšeš, že ti to nabídlo zvýšení efektivity SH +25procent, což jsi odmítl , protože šafrán pěstuješ málokdy... atd.
    Jenže, to zvýšení efektivity SH +25procent se následně netýká šafránu ( nebo přesněji) pouze šafránu (jak tady píšeš)
    ale tento bonus na SH můžeš použít na jakou-koliv jinou plodinu ;) proto ten název Láska k SH ;)
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Edit
    Promiň, celé jsem to popletla . Myslela jsem , že bonus lze převádět .
    Omlouvám se, že jsem ti podala nepravdivé informace.

Naposledy upraveno: 11/1/25 v(e) 5:54 PM
  9. Y_n_O

Lacrimko, takže bonusy lze převádět? Z jedné plodiny či kytky na jinou? No, nevím, když šlechtí šafrán, tak ten bonus je jen na šafrán. Asi jsem tedy něco přehlédla, jinak bych už měla vyšlechtěno ve skleníku všechno, co potřebuji...

lacrima, -Jara05- a Lisbet304 tohle ocenili.
  10. Lisbet304

Lisbet304 Pisálek fóra

lacrima ahoj,

neviem si celkom vysvetliť túto vetu:

"Jenže, to zvýšení efektivity SH +25procent se následně netýká šafránu ( nebo přesněji) pouze šafránu (jak tady píšeš)
    ale tento bonus na SH můžeš použít na jakou-koliv jinou plodinu ;) proto ten název Láska k SH ;)"

...žila som v tom ako sa píše vo FAQ k skleníku, že zušľachtenie získané pri niektorej z rastlín funguje len na tú konkrétnu rastlinu.
    Niečo dôležité mi nedochádza?

lacrima a Y_n_O tohle ocenili.
  11. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Bonusy samozřejmě převádět nejde!

12. Y_n_O

Ale bylo by to fajn :) Vyšlechtit řeřichu na vodu a hnůj, něco dalšího na čas a pak na SH a používat na všechno ostatní :)

13. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Zdravím

lacrima se zřejmě spletla, získané bonusy u dané plodiny se samozřejmě týkají pouze jí, na nic jiného jej nelze převést a také je důležité mít tento bonus umístěný ve slotu, samotné vyšlechtění nestačí.

14. lacrima

lacrima Titán fóra

O jo joj [​IMG]aneb , nedělej chytrou a nedávej rady tam, kde to nemáš sama probádané a ověřené .[​IMG]

To jsem to teda ...... ehm, ehm a jsem .....ehm,ehm. Sypu si popel na hlavu ,přiznávám se , že do skleníku
    nechodím a slibuji , že si ho prostuduji a probádám.

BA pezt
    a ostatní , moc se omlouvám , dobrovolně si uděluji BAN za nepravdivé informace a děkuji za objasnění.
    BA pezt děkuji za schovívavost [​IMG]

Naposledy upraveno: 11/1/25 v(e) 5:05 PM