ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

2. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Skoro ses trefil, schody jsou taky točitý xD

3. GordonSargent

GordonSargent Imperátor fóra

Inuš, asi 3 patro bez výtahu? Což o to, 2 rohlíky,paštiku,kapsičku pro kočku a kabelku vyneseš. Ale kartony vody, bojler, lednička, akumulačky.... a navíc to znamená i to nefunkční zase snést... to je úkol pro několik lidí. Schodiště máme do čtverata, tam se to špatně vytáčí:)

vilm4, Peto121, Y_n_O a 1 další uživatel tohle ocenili.
  4. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Tady se ukazuje jak je výhodné bydlet pod nákupním střediskem...
    :D

5. Y_n_O

Gordonko, to máš pravdu, ale i s tím mininákupem mám mezipřistání o dvacet schodů níž, abych mým prokouřeným plícím poskytla chvilku na zotavení. Už abych sehnala ledničku s mrazákem za solidní cenu, kupovat ze dne na den pro mne i kočku je trest...
    A ty "nepodstatné" věci, jako kvanta krabic s knihami, postel, stoleček a stůl, taburetky, židle a tak vynosili moji milovaní kamarádi a zeť. Jsem jim neskonale vděčná, kdybych měla nějakou kačku navíc, zaplatím jim masáže :)
    Jonsdy, já to mám zleva přes přechod nebo zprava přes podchod kousek. Ale ty schody na zpáteční cestě... ;)

Naposledy upraveno: 13/6/20
    vilm4 a GordonSargent tohle ocenili.
  6. vilm4

vilm4 Dozorce fóra

Každá láska si žádá oběti,u zvířátek se ale stoprocentně vyplatí.

7. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Já kočce, která předstírá, že je zakřiknuté vyděšené zvířátko, nevěřím ani dobrý den. Však ona se jednou odkope.... xD

8. Y_n_O

Njn, pechptáče, já jí to žeru i s navijákem... Ale už jsme udělaly pokrok - dala jsem na podlahu spacák, takže má k dispozici zateplenou celou plochu. Když jí nesu jídlo, už stojí u misky a málem mi to sebere z ruky. A když si sednu na zem, už ji nemusím lovit z budky, ale po chvilce přemlouvání se vyplíží a dojde až ke mně. Raději se chová, ale já ji většinou dluchmím na zemi, snad to bude do budoucna lepší, až vystrčí hlavu ze dveří koupelny do otevřeného prostoru :)

9. -pechfógl-

Ale vždyť já jí to taky žeru, jen se občas prozradím, když se nekontrolovatelně rozřehtám, takže ví, že jsem jí na to neskočila. Bylo to takové vychrtlé zvířátko s obrovským očima, které snad ani mńoukat neumělo, pár týdnů se mi nastěhovala do knihovny za Švejka. Dneska mě v klidu vykopne z mého oblíbeného křesílka, stopí kus kuřete z talíře, dá mi patřičně najevo, když záchůdek není podle jejich představ - a hlavně, proběhl comming out z bytové kočky na divočáka - teď je sezóna myší. Ptáčky jsem jí zakázala a s myšmi nejsem rovněž tak docela srozuměna, zvlášť když ji najdu po pár dnech podle čichu....xD

10. Y_n_O

Tak s tím, že by z ní byl lovec, si hlavu nelámu, leda by se naučila procházet zdmi. Na balkonek jí pořídím síť, pokud do konce léta opustí tu svou celu; no a i kdyby se pokusila mi utéct dveřmi, v cestě má dole dvoje těžké skleněné dveře. A na ulici by toho stejně moc neulovila, to by ji spíš ulovilo nějaký auto nebo potupák...

EDIT: jak tak čtu diskusi k denním úkolům, mám pocit, že spousta hráčů jsou začátečníci... a ono ne, jsou tam v převaze trvalky... že by tolik farem mělo začarované náhodné číslo a nepomohla žádná finta? matlafouska je tam vyjmenovala všechny. To asik bude hafák zakopaný jinde, než u RT 8) Obzvlášť, když i ti relativně noví spoluhráči stíhají. Já bysem to byla taky nemusela zapíchnout, kdyby mi v pátek v noci došlo, že mám akční hodit na pohopole s vánočkou a nevinností, pokapat zeleným slizem a než bych šla na brigádu, ono by to dozrálo... Njn, někdy je to nepozornost, někdy únava, někdy nechuť hráče cokoliv měnit na zajetém stylu hraní...

Naposledy upraveno: 15/6/20
  11. -pechfógl-

Taky se mi to přihází, ovšem jako polehčující okolnost uvádím, že si připadám natvrdle.:p

vilm4 a Y_n_O tohle ocenili.
  12. dinoalesi

dinoalesi Hvězda fóra

Zdravím dámy kočíčkandy, nemáte některá nápad nebo zkušenost, jak skamarádit kočičku s bandou dalších tří koček? Postupně se nám tlupa rozrůstá, dle toho, jak si nás kočičky adoptuji poté, co je někdo vyhodil, teda až na jednu, ta se narodila už u nás, protože druhá kočička byla těhotná, když jsme ji fasli, tak jsme si jedno kotě od ní nechali a všechno si tak nějak sedlo... do doby, než k nám přišla ta poslední, ta do tlupy nezapadla, nejdřív si dovolovala na ty tři, ale nějak se ještě respektovaly, jenže teď se bojí a je zalezlá, protože ta nejmladší (co se narodila u nás), na ni po celkem komplikované kastraci, (kdy jsem ji zahrnovala větší péčí) začala útočit, jde klidně až do boje, prostě jí dává najevo, že jí tady nechce. Byla bych vděčná za jakoukoli radu, vím, že všechno nejde hned, ale tady už začínám být hodně skeptická :oops:

13. ašada01

ašada01 Titán fóra

Děkuji Skali. Přišla jsem ale na to, že žetony mi se zvířectvem moc nepomohou. Dvě hodiny je moc málo. Stačily (mimo nejktratší chlévy) jen na jednu sklizeň. Příště je raději použiji na něco výnosnějšího. Chybami se člověk učí. Nakonec jsem tři dny doplňovala stavy (prořídlé díky sezónám) pomocí 100% zvěře do stodoly, polter dýní a bonusem +1 z kola. Dala jsem převážně neonové a růžové chlévy a podařilo se u většiny dosáhnout pro mne minimálního stavu - 500 ks. Ještě mi zbývá doplnit ty nejdelší (9 druhů farma a 4 druhy Baha). Ty teď dám do obrchlívků a přejdu zase na pěstování rostlin.

evainfo a vilm4 tohle ocenili.
  14. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Jsem tady na skok. Dostala jsem zákaz vstupu až do 25.6. Z této farmy mi to pustili, ale nevím na jak dlouho.
    Něco jsem provedla , ale nevím co.
    Chci se zeptat. Jak odnaučit štěně aby všechno kousalo? Hlavně mě a moje ponožky?
    Je na to nějaká metoda a nebo musím toto kousací období přetrpět. Ono to i docela bolí.:);)

evainfo a vilm4 tohle ocenili.
  15. sopti

sopti Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Milena1952 - problém je v tom, že jsi zde psala z jiného nicku a na tomto fóru může jedna osoba vystupovat pouze pod jedním nickem ;) Tento nick ti zablokován nebyl a nebude - vždy se blokuje jen ten jeden, který porušil pravidlo.

vilm4 tohle ocenil(a).
  16. Y_n_O

dinoalesi, tak s tím bojováním asi neuděláš nic, je to v nich. Mladá micinka se chce prosadit jako vůdce smečky. Když jsme u mladých mívali koťátka na dočasku, taky se bála a jediným lékem bylo, když je někdo ze starších kočičadel "zlobil," vzít je pod ochranu. Pochovat, pohlídat a tomu útočníkovi důrazně vysvětlit, že je to hodná kočička, kocourek, a že je taky naše. Občas jsme s dcerou měly v náruči jedna koťata a druhá provinilce a čekaly jsme, den za dnem, až si všichni zvyknou, že jsou všichni u nás doma a všichni mají svoje místo... Nakonec i po nějakém tom kousanci či škrábanci po nějaké době skončili všichni v jednom pelíšku ;)

EDIT: Milena1952, jsou tady určitě zkušenější pejskaři, chovatelé; ale ponožky schovávat, za kousání do nohou záhlavec a fuj je to. Na naše pejsky u babičky to fuj s ťafkou za uši fungovalo postupně i na boty, kytky, noviny... A na kočky to zatím funguje taky. Případně nesmíš, ale to je moc dlouhé slovo.

Naposledy upraveno: 15/6/20
  17. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Pro kousání ponožek na nohou a kousání rukou jsme oba naše pejsky naučili na auu a důrazné auuuuuuuu ;). Oba to pochopili, že mají ostré zoubky a že to bolí. Jinak se to období musí protrpět, nic na to nepomáhá, až nové zuby

vilm4, astrid888 a Jonsdorf tohle ocenili.
  18. vilm4

vilm4 Dozorce fóra

Z mých zkušeností:buď ráda,že nemáš buldoka nebo bulíka-na ty,když si vezmou něco do hlavy,platí židle.To tvoje ňuňátko si trénuje zoubky,kup mu hračky na kousání a když bude kousat to co nemá,klepni ho prstem do nosu-ale jen tak jako když se odklepává cigareta!A řekni důrazně FUJ.To se bude hodit až najde nějakou úžasnost venku v trávě.Také je dobrý balónek-těžký,celogumový,aby ho neprokousl a nemohl kutálet(aby si nezranil klouby na nožičkách).A hlavně-co mu nechceš půjčit,dej tam kam nedosáhne.

Y_n_O, evainfo a astrid888 tohle ocenili.
  19. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

sopti- mám zablokováno 5 farem. Jen tato mě byla spuštěna.
    Jen proto, že farmy jsou dělány na jednom počítači. Každá má svoji adresu. Jiný účet.

vilm4 tohle ocenil(a).
  20. -pechfógl-

Mně kočičí komunita napadala jednoho člena, když byl nemocný - po mrtvičce - a neovládal polovinu těla. Musela jsem ho privilegovat, chránit, krmit, jinak měl smolíka. Nakonec umřel na sarkom v hubince....
    vilm4: Hele, a to ta židle ustála? U nás málem ani plechový zahradní kolečko. Teda pneumatika rozhodně ne.

Y_n_O a vilm4 tohle ocenili.
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.