Zimní velkolepost (18.12.2025 - 7.1.2026) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Diskuse o hře' zahájená uživatelem Hlásná trouba, 17/12/25.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. charina

charina Perspektivní autor

Této překombinované akci se věnuji celkem dost, ale asi ji nesplním, jsem ted 59/90, mám jen 7x kardinál, z beden padají většinou žluté, které nemám kam dát, s jedlemi je to o něco lepší. Je mi celkem jedno, zda tuto akci splním nebo ne, mám tu hru jen pro zábavu, ale tato akce se mi nelíbí, nebaví mne skládat pořád stejné puzzle, odpovídat na stejné otázky...programátoři by si měli občas říct, že "v jednoduchosti je krása" a nevymýšlet akce tohoto typu, zvlášt o vánocích.

2. ZUZKAMAT

ZUZKAMAT Rádoby autor

Děkuji za odpověď. Nový příspěvek neumím napsat, ani po shlédnutí videa v odkazu. Dávám jen odpovědět a snažím se odmazat. Příspěvky čtu postupně, z různého pořadí stránek a odepisovala jsem postupně, takže jsem se nevracela ke své jedné odpovědi, když jsem hledala v historii odpovědi na své problémy. Dekorku za zimní kardinály právě nemám šanci získat, z miniher dostávám víceméně jen jedle a asi ani neumím použít bonusy na zrychlení a zvýšení chovu. Jak se dá maximálně navýšit chov? Řemesla mám všechny na maximu. Myslela jsem, že budu dostávat hnízda kardinálů až z miniher s koktejly, jelikož za jablka mám téměř jen jedle, což teda tak není.
    Farmářka_X nevíš, jestli je větší pravděpodobnost získat navíc kardinály z nějaké vybrané deskovky za koktejly? Dala jsem bonus 300% a na urychlení chlévů, tak už to vypadá nadějněji, že budu získávat více kusů. Ale nevím, zda budu moct u hry sedět přes den, abych sklízela pravidelně. Sušenky na urychlení dávám spíš na jablka, abych získala další hnízda kardinálů, tak těch koktejlů zase tolik nemám, abych zkoušela z čeho co vypadává. Děkuju

Naposledy upraveno: 4/1/26 v(e) 11:32 PM
    -Jara05- tohle ocenil(a).
  3. Farmářka_X

Farmářka_X Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

ZUZKAMAT - aby jsi mohla získávat chlévy je potřeba hrát za jablka [​IMG] .

Hezký den

4. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

1) u sheldona v druhé části - 8x sk + mince

santa - druhá polovina - TBZ (3 políčka od startu cestou nahoru) + nějaké drobné

2) trochu mi zamrzla hra, když jsem byl na otázce, takže jsem restartoval a po restartu mě to hodilo už za tu otázku, jako kdybych odpověděl. Body za otázku asi nijak zpátky nezískám? :p

Edit: tak nic, přešel jsem na deskovku s jablkem a otázka se nějak objevila xD

Naposledy upraveno: 4/1/26 v(e) 7:41 AM
  5. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Mise: 79/90, kardinálům se moc nechce, kapela je taky ve skluzu. Jednoho "pravého" kardinála jsem koupil a dekoraci taky. Řádek ve stonku je komplet, jedna stáj a strom taky, co víc si přát? Tak buď doklopýtám do středy ke konci nebo ne, ale již nikdy více takovou akci, sebere hodně času.
    ZUZKAMAT: Podívej se do stodoly do zásobárny, nemáš tam bonusy na chlévy, stromy atd., nevyužité?

6. *KAMAR*

*KAMAR* Pisálek fóra

Vidím to taky jako zbytečné snažení,stonek asi získám,nebudu tam mět co dát,protože tolik mincí nenasbírám abych si dekorky koupil a splnit počty jedlí a kardinálů je téměř nemožné. Do ted mám jen 3072 jedlí a 1304 kardinálů a to sklízím vcelku poctivě (v noci teda spím)

7. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Asi budu mít všechno, co jde ze hry ;) vyberu už jen poslední pikolku, ta mi bude scházet na vedlejší farmě a bude konečná. Akce zbytečně zdlouhavá a nudná, bylo splněno už třetí den tuším a teď už jen nudná deskovka. Zbytečně moc dodávek rostlin, stromu i zvířete a zbytečné protahování akce na skoro 3 týdny, začátek šel, konec už jen nuda, snad už se akce nebude opakovat

8. zetorka25

zetorka25 Aktivní autor

Sváteční sušenky na mé farmě padají velmi a opravdu velmi málo, skoro vůbec nemohu urychlovat klíče, punč ani jablka, takže akci nedodělám. Velmi mi to připomíná první vánoční akci farmeramy, ta byla také pro obyčejné hráče nesplnitelná, ale nedávno jsem si po patnácti letech mohla koupit dekoraci surfujícího Dafsona Červeňáka, na kterou jsem tenkrát vůbec nedosáhla, tak třeba někdy pořídím i kapelu mráz:p

Dave Lister - děkuji za podrobnou odpověď, systém akce jsem pochopila, napěstovat akční plodiny nebyl problém, ale opravdu mě brzdí sušenky. Až někdy pátý den akce jsem mohla teprve otevřít první bednu s jablkem v karamelu a druhou bednu s punčem asi ani neotevřu, protože sušenky na ní nenasbírám. 400 vědomostních bodů nezískám, mám jich zatím 204, do středy to na druhou dekoraci nedám.

Naposledy upraveno: 4/1/26 v(e) 12:29 PM
    Prepperka, Dave Lister a Zrzinka11 tohle ocenili.
  9. Dave Lister

Dave Lister Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj, *KAMAR*, zetorka25

• Všechny dekorace do stonku se dají získat za splnění úkolů. Pokud nestihneš tu za Jedle a Kardinála, tak si ji koupíš v obchodě za Vědomostní body, dohromady 400 bodů. To vychází na odehrání 50 kompletních map (100 ks Jablko v karamelu/Sladký pomerančový punč).
    • Nápovědy k otázkám jsou -->ZDE<--, díky evinana, aby byl maximální počet 8 bodů. Tedy soustřeď se na sbírání bodů nikoliv na minihry s Jedlemi a Kardinály. Akce trvá 21 dní, takže pokud by se nezkracovalo sušenkami, lze za den získat 6ks Jablko v karamelu, cca 100 kusů za celou akci a to nepočítám Sladký pomerančový punč, ten se dá nasbírat v počtu zhruba 40 kusů (nebude přístupný hned od začátku akce).
    • Samozřejmě je nutné mít počet akčních rostlin na splnění Úpatí hory a Vrchol hory. Kolik čeho je potřeba je hezky zpracované
      -->ZDE<-- od dinoalesi, díky.
    • Napěstování rostlin je si myslím také velmi dobře splnitelné. Pokud budeš mít na pěstování 6 ploch, tak Cesmínu s bonusem v diamantu MJS, napěstuješ za jeden den. Vánočně-lízátková kala se dá napěstovat za 7-8 dní, vše při 3 sběrech za den na políčkách 1x1 (13 000 ks denně).
    • Z toho tedy plyne, že není podstatné vůbec odehrávat minihry na Jedle a Kardinála, ale čistě se soustředit na sbírání vědomostních bodů a pěstování akčních rostlin.
    • Jsou varianty karet, mám vyzkoušeno u první mapy Zasněžený jedlový les, kde se dá sebrat jak bedna, tak vědomostní body.
      5-2-2-1 a 4-3-2-1.
    • Samozřejmě pokud se nějaké Jedle a Kardinál částečně napěstují, tak za ně jsou také velmi pěkné odměny.
    EDIT: zetorka25, tři dny před koncem se toho moc zachránit nedá, ale je mi záhadou, že ti trvalo tak dlouho otevřít Úpatí hory a že stále nemáš možnost získávat všechny punče. Po 10 dnech trvání akce nebyl problém mít otevřené vše.
    Přeji ať tedy urveš co nejvíce z této akce.

Ať vás síla provází na všech cestách

Naposledy upraveno: 4/1/26 v(e) 12:52 PM
  10. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

ZUZKAMAT - ahoj, nový příspěvek napíšeš tak, že si klikneš do volného příspěvku (na konci poslední stránky vlákna) a píšeš. Pak už jen klikneš na "Odpovědět" a nový příspěvek je na světě ;)

Prepperka tohle ocenil(a).
  11. janaj

janaj Velvyslanec fóra

Stonek mám, ale nefunkční. Chybí mi dvě dekorky, které už nemám šanci získat...

12. *KAMAR*

*KAMAR* Pisálek fóra

Děkuji administrátorovy za podrobnou informaci ale mám odehrané všechny deskové hry a mám pouhých 306 mincí za což všechny potřebné dekorace rozhodně nekoupím,sušenky za floreny kupovat nehodlám.

13. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Zdravím

Tak obchod vykoupen takto

Screenshot_1.png Screenshot_2.png Screenshot_3.png Screenshot_4.png

Už nemám potřebu nic dalšího kupovat, takže pro mě akce víceméně skončila.
    Klíčů se podařilo nasbírat ještě takto

Screenshot_5.png

Ať se všem daří ;)

14. Dave Lister

*KAMAR*,
    bavíme se o Vědomostních bodech, mince ti v tomto nepomůžou a zřejmě jsi musel dělat něco jinak než jsem popsal. Pěstování na všech plochách a pravidelné sbírání Jablka a Punče, tak by jsi se musel topit v bodech i padátkách.
    • Nicméně pokud máš 306 bodů, tak to bez problémů zvládneš i bez zkracování sušenkami. Zbývají tři dny a když sebereš 2x denně všechny předměty na deskovou hru, tak mi to vychází takto 5ks je jeden sběr, 2 sběry 10ks což je 40 bodů/den, takže za 2 a půl dne to stihneš. Hlavně stoupat na políčka s otazníkem!
    • Kdyby jsi měl možnost vybírat jen Jablka tak jich sebereš dohromady 18ks a to je 72 bodů a když se ti podaří nějaké zkrátit, tak to dáš taky.
    • Takže dej všude na farmě (hlavní, divoká a mýtina) chlévy nebo výrobny, aby byl čas kolem 20 hodin a do volných políček dej 20 hodinové stromy, ať padají sušenky. A to musíš dát i kdyby nevím co.

Ať vás síla provází na všech cestách

15. *KAMAR*

*KAMAR* Pisálek fóra

Omlouvám se myslel sem vědomostní body,punče přibývají velmi pomalu,protže mám stále jen jednu bednu,chybí mi ještě 6 klíčů,to je bez sušenek na tři dny.

Dave Lister tohle ocenil(a).
  16. Dave Lister

V pohodě není třeba se omlouvat, myslel jsem si to ;)

Dej všude chlévy, výrobny a stromy, jak jsem psal a budeš moct zkracovat o 106 :). Určitě to zvládneš.

EDIT: Pokud máš zvěřince a výrobny (skladiště) a dekoraci John Citrón, tak neváhej a dej je na plochu. Hodně to pomůže.

Naposledy upraveno: 4/1/26 v(e) 7:12 PM
    Prepperka, evinana a pezt tohle ocenili.
  17. hernajs1

hernajs1 Pisálek fóra

kde vyměním jedli a kardinála za bonusovky?

18. Skali

hernajs1 - zdravím. Nerozumím tvé otázce. Můžeš to zkusit ještě jednou a nějak konkrétněji ?

19. hernajs1

hernajs1 Pisálek fóra

chybí mi dvě bonusovky jak je získám

20. Skali

hernajs1 - moc jsi to nevylepšil. Co jsou bonusovky ?

Prepperka tohle ocenil(a).