Velká honička (29.8. - 4.9.2024) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Diskuse o hře' zahájená uživatelem Hlásná trouba, 28/8/24.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. ღSisinkaღ

ღSisinkaღ Stálice fóra

Obě strany hotové, jedu ale dál, jsem maniak :p
    Scéna z kempu je velmi příjemná, dá se velmi rychle naučit a zvládat plný počet s dostatečným časovým předstihem - což se u laboratoře věru říct nedá, to je prostě maglajz xD, Lenny je bordelář jak se patří...
    Všem, co ještě bojujete o ceny držím palečky, ať to dotáhnete k potřebnému cíli. :)

2. ašada01

ašada01 Polobůh fóra

Byla to fuška, ale páté postřikovací umění je doma. Ještě umlet dostatek krmiva, najít si pár hodin volna a můžu navyšovat počty zvěře.

3. Bedlivé_oko

Bedlivé_oko Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

upload_2024-9-3_18-51-2.png

Odehráno 133 her - hrál jsem najdi za 90s - průměr na hru 145,26 bodů

Gratuluju těm co mají hotovo a držím palec těm co ještě hledají.

4. k.vitek

k.vitek Titán fóra

Jak poznáte, kolik jste odehráli her?
    Myslím nad těch 62 pokusů hledání, kdy jsou poslední 30. odměnou na L straně 2 piccolo bedny...

EDIT: O. K. Tak to jde mimo mě. Ještě si psát, kolik jsem semlela navíc...

Naposledy upraveno: 3/9/24
    -Jara05- tohle ocenil(a).
  5. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

k.vitek - ahoj, nejspíš mají přehled, kolik vyrobili detektivních nástrojů ;)

6. kutilka70

kutilka70 Hvězda fóra

Skali
    Přesně tak ;)

k.vitek
    U této akce to ani nijak nejde než si to psát kolik už máš namleto nad 62ks :)

7. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Ahojte, mám sice namleto 133 detektivních nástrojů, ale jdu odehrát ty potřebné pro řádek a pro pikolky. Včera ve čtyři odpoledne mi místo volna až do pátečního odpoledne pískli noční, dnes taky. Holt postřikovač nebude. Odehraju co musím a jdu spát.
    Gratuluji všem, kterým se zadařilo :)

EDIT: jelikož v tomto počasí se moc spát nedá, podepřela jsem oční víčka sirkama a doklika
    la všechny pokusy. Sice jen na deset předmětů, páč už na monitor téměř nevidím, ale doklikala jsem se napravo na pozici 128. Kdybych měla čas, který mi zaměstnavatel ukradnul, hrála na 90sc, postřikovač by byl doma.
    Co už, tak někdy příště :)

Naposledy upraveno: 5/9/24
  8. sovicka64

sovicka64 Dozorce fóra

Vcera som mohla mat hotovo ale pajdatka mi chybali na posledne 2 hry a tak 3 nasprejovana kvetina je v liste a cakaju az na nich pride rada ;)xD bosorka ma lavu stranu a na pravej sa este trapi xD je v polvicke,ks kaslalo na nas a kedze nema vela bonusov tak jej to musi stacit ;)xD Isla som 90s. len tie nove zo zaciatku najdi 10, No bola som sama so sebou spokojna :music:

9. tronaldo55

tronaldo55 Hrabě fóra

no konečne je to doma. 152 pokusov.

10. Prepperka

Prepperka Hvězda fóra

Já ještě bojuju, včera jsem spustila akci meteleskum bleskum a už mi chybí jen 1 421 bodů pro úplné dokončení. Akční bych měla mít na pěstovanou, ale padátka došla. Odpoledne mi uzraje pomněnka, tak doufám že z ní to už dopadá. Špatné je, že se mi mezi tím změní jedna lokace, na čemž je dobré, že pryč půjde laboratoř, kterou jsem jen velmi výjimečně dokončila v 90ti sekundách, ale zase přibude Dlouhý dům, který pro mne bude úplně nový a moc se mi nepozdává, vše takové tmavé, nepřehledné.

No bude to boj až do konce. Navíc za chvíli odjíždím a nejsem si jistá v kolik se vrátím, ale doufám - doufám, že se vrátím včas a ještě stihnu dosklidit, případně dopěstovat a hlavně dohrát. Škoda že nemám dopěstováno na celou akci, průměr na jednu hru mám 152 (odehráno 118), což není špatné, a to by mi stačilo už jen 9 her. Takhle to jistě bude víc.

Všem v cíli velká gratulka, tady je cíl opravdu zasloužený, odehrát tolik hledaček je docela mazec.

Kdo ještě bojujete - pevnou ruku, bystrý zrak a výkonný mozek - hlavně se nic nebojte, to dáte.

Y_n_O
    je mi to moc líto, když už jsi měla napěstováno, tak to mrzí o to víc. Snad aspoň dostaneš od šéfa nějaké prémie za neustálou změnu směn.

11. tronaldo55

tronaldo55 Hrabě fóra

Ešte sem čosi popíšem keďže je toto významná akcia a výpočty a štatistika sa hodí pre nováčikov prip. pre tých, čo maju problémy s týmito hrami tak poďme na to:

Trošku vysvetlenie na začiatok:

Nesledujem už vôbec fórum takže ak tento komentár niekomu "pomôže" už neskoro tak môžte si ho kto bude potrebovať nejako "pripnuť". Výpočty som čisto robil na svojej farme pri procese a keďže Velká honička je prakticky vždy to isté tak môžme vychádzať z predošlých akcií:

Spôsoby hrania minihry a ich výhody a nevýhody, prečo a čo ako robiť/nerobiť.

Hľadanie čo najviac obrázkov:

Toto je z môjho pohľadu strašne úmorné, náročné na hlavu a ak robíte napr. 100 minihier za sebou Váš mozog sa ľahšie unaví. Približne po 30. pokuse.

výhody:

akciu dokončíte za menej namletých produktov (približne o 20ks produktov menej).
    šetrnejšie voči farme + dobrá možnosť pre tých, čo nemajú toľko zásob.
    oveľa viac bodov v priemere za odohranú hru než 10 rozdielov

nevýhody:

hľadáte príliš veľa vecí naraz
    mozog sa ľahšie unaví
    častejšia pravdepodobnosť chyby
    ste časovo veľmi v tiesni aby ste dosiahli bodový výsledok lepší než pri hľadaní 10 rozdielov

Hľadanie 10 rozdielov:

Za mňa najpraktickejšie riešenie. Nevyžaduje moc sústredenia.

výhody:

časový úsek na dosiahnutie najlepšieho skóre je viac než dostatočný.
    aj keď neviete rýchlo nájsť všetky rozdiely tak stále to stíhate doklikať cez lupy na plné skóre.
    mozog si zapamätá všetky scény približne do 5. zobrazenia, extrémne užitočné pre tých, čo maju problémy so sústredením
    približne až 40% šanca na to, že pri hľadaní budete mať až 5 rozdielov pri rovnakej časti obrázku.

nevýhody:

nižší počet na body za priemernú hru. 127,74 (zarátané su aj chyby)
    vyžaduje viac produktov na umletie na farme pre kompletné dokončenie.
    Priemer na kompletné dokončenie akcie je 154 pokusov

Moja rada + poznámky na záver:

Keďže padátka padajú na celej farme tak výrazne odporúčam si dať na rubanisko čo najviac stromov arboretá, prip. použiť aj nejaké tie ponožky na to beztak okrem obr stromkov ich farmár moc nevyužije. Bohato to stačí na dokončenie akcie. Bedny s hnojom otvárajte približne 5 debien naraz. Viac je stratové, menej kontrakproduktívne.

poznámky:

Na mojej farme mám 21 JC takže s padátkami a ich výpočtami je myslim si, že zbytočné to tu porovnávať ale čo si pamätám na svoju prvú Veľkú honičku dosť výrazne mi pomohlo pestovanie kapradí počas akcie. O tom som robil aj príspevok v sekcii "Ako na padátka" viem, že s tým veľa hráčov nesúhlasilo ale bez vylepšenie akejkoľvek rastliny v sklenníku som mal na konkrétne tuto rastlinu najlepšie výpočty v priemere na vypadnutie padátka. To bolo myslim, že ešte vtedy čo som nemal žiaden JC. Tí, čo nemáte žiaden riadok na SH tak odporúčam dorpedu mať v sklenníku pripravený šafrán na rýchle doplnenie padátiek + dnes otestované klikajte to na 5 pokusov aby ste sa vyhli stráte SH. Namleté produkty naviac na akciu Vám budú k ničomu. Asi posledná poznámka ešte. Kolesa "šťastia" bolo totálne mizerné ale mojim cieľom bolo primárne získať čo najviac jackpot dekoriek takže tie 2x 100% je nepodstatné lebo akčnej rastliny mi aj tak ostali tisícky po jej dokončení.

Posledná vec na záver: Teraz som si všimol, že celá akcia mi zožrala iba 5 000 superhnojiva a vrtuľky som použil iba na začiatku takže za mňa je to pokrok k lepšiemu.

Naposledy upraveno: 4/9/24
  12. WildJets

WildJets Pilný autor

Nakonec odehráno až dnes, zhruba ze dvou třetin hledání všech předmětů, a když už to vycházelo, přešla jsem na 10 předmětů. Zjistila jsem, že ale brzy zapomenu polohu těch předmětů, co často nejsou požadovány. Příště tedy možná zvolím taktiku střídání v průběhu. Každopádně 4. Postřikovací umění doma. Tak už jen 1 do okamžité sklizně :D

13. 14087

14087 Dozorce fóra

Pravou stranu nikdy nedohoním a končím takto :sleepy:

14. Ciri13

Ciri13 Hrabě fóra

Hezký večer, konečně jsem dosprintovala. Napěstováno na levou stranu bylo už dávno, spíše přepěstováno. Hraní obrázků jsem odkládala a dnes už nebylo zbytí. Zkrátka nebyla v tom horku energie. Získala jsem 92. odměnu. Tak jsem spokojená. Dva obrázky jsem si trošku pamatovala a nový obrázek kemp je fajn. Takto si představuji obrázek na hledání předmětů.

14087, nezoufej, určitě se ti to jednou podaří. Také jsem si myslela, že konec pravé strany nikdy nedohoním, ale pak mi KŠ přálo a bylo vystaráno. 8) Nicméně si říkám, jednou stačilo. :p

15. Prepperka

Prepperka Hvězda fóra

hotovo hotovo hotovóóóó !!!!

Já to vážně dokončila! Před chvílí jsem se vrátila domů, sklidila pomněnku a kapradí a padátek bylo hned dost. Dnes ráno jsem si totiž aktivovala bonus na padátka +20%, takže z 202 polí pomněnky se dvěma JC vypadlo 198 padátek. Akční mi stačila, ale jen tak tak. Zbylo mi 600 akční a 177 sazí. Ale dokončeno, Umění je doma. Už třetí. A florenové konto mi jen z této akce poskočilo z čísla 1 na 72. A to nemluvím o všem SK, SH, bedničkách,.... Nelituju vynaložených bonusů, už i jen z přímých odměn se mi toho vrátilo hodně. A to v liště ještě čeká tajemno, bedničky a pikolky, takže další přínos ještě bude.

Mám velkou radost, byla to fuška, ale stálo to za to. Hrála jsem 90 sekund, na dokončení odehrála 128 her, konečný průměr 151.

16. k.vitek

k.vitek Titán fóra

tak... konec na P straně s 91 odměnama (9.682 / 9.825 / 19.320)

17. Midori_88

Midori_88 Pisálek fóra

Opět až na poslední chvíli, ale nakonec i já mám akci kompletně hotovou. :D :inlove:
    S akční rostlinou pomohly bonusy z beden a v samotném závěru kupodivu i kolo, ačkoli až do včerejška bylo už pár týdnů na bonusy poměrně skoupé. S padátky to bylo horší, nakonec jsem je dokupovala za floreny (naštěstí jich v této akci bylo dost v odměnách).

Celou dobu jsem hrála 90 sekundování hledání a musím říct, že po dnešních takřka padesáti hrách budu ráda, když tuhle akci chvíli neuvidím. Dnešní závěr byl vskutku vyčerpávající. :sleepy:

Nakonec trocha statistiky. :music: Odehráno celkem 124 her.
    Měla jsem strategii projít si dvakrát, třikrát nový obrázek (Tady patří díky všem přispěvatelům v druhém vláknu k této akci. ;)) a poté spustit minihru. Mám poměrně dobrou paměť, takže to vcelku fungovalo. Po dosažení maximálního počtu bodů za scénu už jsem méně bodů za daný obrázek nezískávala.
    Většina scén byla víceméně bezproblémová - 158 bodů jsem dosáhla hned prvním, nejhůř druhým pokusem. Z mého pohledu byla nejhorší scénou Lennyho laboratoř - tu jsem dala na plný počet až při čtvrtém pokusu.

Konečné skóre: 19 390 bodů, celkové ztráty: 202 bodů.

Teď ještě musím popřemýšlet, jak sehnat svému novému Postřikovacímu umění nějaké kamarády. :p Tady bohužel platí, že v pěti se to lépe táhne, takže mám co dělat.

18. tronaldo55

tronaldo55 Hrabě fóra

Tak nakoniec akcia dopadla ešte lepšie než som dúfal :D z piccol padli 2x kouzelný klobouk, 1xkouzelný strom a 1xJackuv darek :D