Určeno k archivaci Zlepšovací návrhy Leden 2019

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem [Rhina], 25/12/18.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
?

Přidat tlačítka pro oddělené sklízení stromů, polí a chlévů a výroben?

1. Ano

52 hlasy(ů)
    74.3%
  2. Ne

18 hlasy(ů)
    25.7%
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Zdravím

Plně souhlasím s Prepperka, výhoda by se nakonec změnila ve zlo a s ustavičného potvrzovaní počtu plodin k zasetí na každé ploše. Pro akční plodinu, tedy dopěstování potřebného množství je plně dostačující stavitel, kde si nastavím potřebný počet polí a zasadím.

Fajn hru pezt

2. backa

backa Rádoby autor

mňa skôr irituje, že keď mám menej sadeníc,kombajn mi ich rozhádže po celej ploche a nie vedľa seba...

evainfo tohle ocenil(a).
  3. zahradnice4

zahradnice4 Baron fóra

Já dávám ANO,protože nemám stavitele (pouze kombajn a setí) a bylo by to pro mě fajn!Takhle musím sázet ručně a počítat a nesplést se.

backa: aby ti je to nerozházelo,tak musíš zbourat celé pole a políčka tam dát buď stavitelem anebo pěkně ručně za sebou zleva doprava. Pak to kombajn sází od prvního položeného políčka postupně jak je vloženo, pokud se nemýlím.

4. makak-magot

makak-magot Stará škola

V tomhle případě by se nic měnit nemělo, protože na tebe seznam sousedů nevykoukne - a neměl by ani po zavedení mého návrhu. Jediné, co navrhuji, je to, aby se při "klasické" klikací cestě Město - Pošta - Přátelé - Darovat - vybrat dárek - Seznam přátel to poslední okno pořád nezavíralo.

Děkuji i tobě za projevený názor a hlasování.

Naposledy upraveno: 11/1/19
  5. vilm4

vilm4 Dozorce fóra

Souhlasím vždy s makakem,protože jsem se mockrát přesvědčila,že co dělá má hlavu a patu a že má vždycky pravdu.A tenhle návrh je šikovný.

6. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj makak-magot

Návrh splnil předepsané podmínky a bude předán RT, který rozhodne o jeho případné realizaci.

Fajn hru pezt

Téma zamykám

7. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Název: Jednodušší orientace v dekoracích dle druhu

ANO: 65 hlasů 91.5%
    NE: 6 hlasů 8.5%

Ahoj ve spolek,
    osobně strávím poměrně hodně času prohledáváním lišty a hledání vhodné dekorace. A proto bych velmi ráda navrhla a uvítala drobnou úpravu, která nebude složitá, ale bude názorná

viz obrázek

1 varianta ikony
    • ikona bedny - by označovala dekorace, které nám dávají mimo BZ, BBZ a krejcarů i bedny

• ikona zelené šipky - by označovala druh dekorace, která má určitý počet bonusové sklizně např. dekorace "šokující Vánoce", která mimo BZ,BBZ dává 10x jedno superkrmivo

• ikona stonku - by označovala dekorace fixně vázané na řadu ve stonku (už jen kvůli dohledání dekorace, když neznáme název, nebo dohledání dekorace umístěné na ploše, případně, aby jsme ji neprošustrovali nevědomky při akci OaD, prostě informativního charakteru. V mém případě sundám celý park, ostrov pokladů a straši hřbitov :D

• ikona bubáka - by označovala dekoraci vhodnou na strašidelný hřbitov - stalo se mi že jsem měla nevědomky straši dekorky na jiných plochách a opět dohledávání mnoho času a skončilo to shozením všech dekorací do lišty...

2 varianta lišta, je méně viditelná, tyto čtyři druhy členění dekorací by také šlo začlenit do lišty

viz obr

Naposledy upraveno moderátorem: 20/1/19
  8. Prepperka

Prepperka Hvězda fóra

Dávám ano, dělení dekorací podle toho co nabízí nebo k čemu se vztahují by bylo super, taky mi tahle možnost chybí.

Za mě bych brala spíš tu druhou variantu. Nebo kdyby vyhledávání fungovalo i na obsah, nejen na názvy. Tuhle možnost bych bohatě využila i v bednách nebo v družstevních úkolech, kde bych si dala vyhledat třeba "superkrmivo" a bedýnky nebo úkoly nabízející SK by se pěkně poslušně seřadily do seznamu.

Milka66, zejdy66 a Honzulka05 tohle ocenili.
  9. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Zdá se mně to příliš komplikované.Navíc návrh neřeší vzhled,po vyčerpání bonusů.To by snad bylo ještě horší ,než současný stav.Jestli jde umístit dekorace na hřbitov,poznám nejlépe na hřbitově.
    Mě spíše u dekorací vadí,že když si ji vyfiltruji dle nějaké kategorie,nevím její velikost.Musím na každou najet.o_O
    Zatím nehlasuji.

10. Honzulka05

Honzulka05 Titán fóra

Návrh aničky se mi líbí a také bych byl rád za rozčlenění dekorací do skupin dávám ano

32losice tohle ocenil(a).
  11. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

kaolín11, filtrování podle velikosti přece je, jen funguje samostatně; ale zas není poznat, kdy končí 2x2 a začíná 1x2, to stejné u konce 1x2 a začátku 1x1, těch nedomyšleností je na farmě hodně.
    Ale jak to vidíš ty, určitě by označení velikosti bylo vhodnější, než třeba šipka u těch, co dávají něco navíc... to je jednou za čas.
    Jak to teď vidím já po tvém příspěvku - než označení jednotlivých dekorací ikonou, dát možnost více kombinací - např. podle výnosnosti a podle velikosti; podle zařazení, výnosnosti a velikosti...
    Hlasovala jsem hned pro, protože cokoliv usnadní listování, beru.

Naposledy upraveno: 12/1/19
  12. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

Davam rozhodne ANO a priklanim se ke druhe variante, kde si nemusim pamatovat jednotlive ikony pro druh dekorky. Co me chybi, je trideni dekorek pouze podle toho, zda davaji BZ nebo TBZ resp. ze nepoznam v bedne dekorku, ktera mi i na Baha bude davat pouze BZ.

babako, Milka66 a Y_n_O tohle ocenili.
  13. MatysekKamilek

MatysekKamilek Imperátor fóra

Za mě je lepší první varianta... přece jen si lépe zapamatuji ikony, než, že vysunu lištu a tam si zadám , co hledám :)

Honzulka05 a babako tohle ocenili.
  14. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Y_n_O
    Jelikož mně zajímá většinou řazení podle počtu BZ,tak by mně to stačilo třeba takhle.
    Při akcích když stěhuji JC,dávám řazení podle času výroby,aby byli JC vždy na první straně a nemusel je pořád hledat!o_O
    RT se teď nějak zhlídnul v dekoracích co dávaj určitej počet sklizní něco navíc.Za pár let jich budem mít také plnou lištu.Nikde nevidím, že po vyčerpání dodatečného bonusu zelená šipka zmizí.To bych pak moh stejně tápat v dekoracích jako teď!Všade jen samá zelená šipka a bonus v......:p

15. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

kaolín11, asi jsem to nesesumírovala srozumitelně... No a právě proto jsem napsala, že po přečtení tvého příspěvku bych uvítala spíš označení velikosti ikonou a navíc volbu ve vyhledávací liště na víc kombinací... S Citronama nevím, jak to funguje, mám jednoho, stabilně v liště, čeká na O&D podobně jako kdysi ten z Renzova jarmarku, až za něj někdo vymění něco rozumného pro mne nebo pro sousedy a přátele...

Naposledy upraveno: 13/1/19
    Honzulka05 tohle ocenil(a).
  16. rijkax

rijkax Aktivní autor

Hlasovala jsem ANO, už několikrát se mi stalo, že stonkovou dekorku jsem umístila do parku, a pak ji půl hodiny hledala :)

17. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Já to nepochopil.
    Jak pak poznám, že a kde mám už nyní nějakou stonkovou dekorku na ploše?
    (některé stonkové dekorky samostatně dávají víc BZ než ve stonku).
    To budu muset všechny zbourat do lišty, aby se mi podělily? No potěš koště.
    Pomóóóc.

Jak velká dekorka je a co dává poznám najetím myší na ni, s tím problém nemám.

kaolín11 tohle ocenil(a).
  18. Bezejmenný

Bezejmenný Ikona fóra

Já nevím. Přijde mi to spíše jako nápad někoho kdo by to chtěl takhle, protože zrovna takto se v tom on sám vyzná. Každý to hledáme nebo hrajeme jinak, takže tyhle nápady jsou většinou pro mnoho lidí neužitečné nebo zytečně složité. Proto u mnoha takových nehlasuju.

U dekorací bych spíše uvítal nějaký systém ukazatele jestli danou dekoraci mám v inventáři nebo na ploše. Dekorace v liště by sice byla šedá a byla by u toho "nula" ale věděl bych alespoň že je na ploše a že ji vůbec mám.
    Prostě bych byl rád kdyby se v inventáři zobrazovaly všechny dekorace co mám, i ty co jsou na plochách a i ty co mám ve stonku a u toho počet.
    Ale to by bylo hodně složité než bych vysvětlil jak a co a proč bych udělal lépe.
    A to by zase znamenalo že takový návrh by vyhovoval nejvíce jen mě, a ostatní by ho nechtěly nebo nechápaly atd.

Jsem ale rád, že alespoň někdo má pořád snahu tady něco změnit.
    Dávám malé ano v psané podobě, ale v hlasovací tabulce se klikání na možnosti vyhnu.

19. Johnny

Johnny Polobůh fóra

ano ;)

20. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Ráda bych doplnila,
    že dekorace potřebují razantní zásah,
    tento můj drobný návrh je jen špička ledovce.
    především jsem se zabývala vyhledáváním dekorací podle druhu, aby na první dobrou bylo jasné, že se jedná o stonkovou dekoraci, nebo dekoraci která se sklidí 10x a pak ji musím zbourat a vložit např. do řádku, nebo znovu na plochu, nebo o dekoraci s pevným bonusem jako je bedna či SK,SH a jiné.

Jistě že by šlo rozšířit i o další možnosti jako jen BZ či jen BBZ nebo krejcary, to rozhodně...
    ba dokonce k označení že se jedná o dekoraci 1x1, 1x2 či 2x2

neřeším v návrhu jejich velikosti, ani řešení když dekorace vyčerpá bonusové možnosti např. 5x sklizeň 1 floren a zůstane ji označení "Jen pro dekoraci" či jak ji rozpoznat na ploše.

Řeším třídění, vizualizaci, lepší orientaci v dekoracích na co jsou Z LIŠTY. Což by mohlo vést k dalším potřebným krokům.
    Dekorace je velký projekt a rozpracovat jej je velmi náročné.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.