Určeno k archivaci - Všeob. dotazy 11/2017

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem kiki2305, 29/10/17.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Farmářka_X

Farmářka_X Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

2. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

sopti Jj, videla jsem to - vase vypocty se s prtsc shoduji. Muzes nam dat potom, prosim, vedet jak podpora k tomu postupu scitani vsech procent prisla a zda to mela i nasimulovane? Diky.

Apachie1 tohle ocenil(a).
  3. sopti

sopti Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

matlafous123, určitě se pokusíme podat dostačující vysvětlení ohledně toho jak to vlastně funguje (co kde s čím a jak) ;)

Apachie1 a matlafous123 tohle ocenili.
  4. Apachie1

Apachie1 Velvyslanec fóra

sopti:
    To budu také moc ráda, protože už bych chtěla vědět, jak to tedy správně funguje a už to ukončit.

Ještě se chci zeptat, protože jsem nedostala odpověď na první otázku v příspěvku č. 18 - kuk, podle "návodu" od modíků, z kterého jsem vycházela a počítala - tak ten tedy neplatí? Ten byl špatně?
    Děkuji za pomoc.

5. sopti

sopti Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Apachie1, přiznám se, že ten jsem letmo prolítla a odsunula na později, protože tam se jedná o bonusy ze skleníku a ty se počítají (chovají) trošku jinak než ty , co teď momentálně řešíme. Určitě dojdeme k nějakému výsledku, který se pokusím doložit i screeny a ten pomůže i ostatním.

danda-vnovis, matlafous123 a spuntka tohle ocenili.
  6. Bella74

Bella74 Vážený autor

ahoj Apachie1 použité bonusy, které uvádíš, se počítají takto :

Použitá rostlina Begónie – základní čas růstu 16:00

Použit bonus 20% + 4% na zkrácení růstu (mixér + alchymista)
    Vyseto – čas 12:10
    Voda (20%) – čas 9:44
    Voda + hnůj (20 + 10%) – čas 8:46
    Výpočet – 960 – 230 = 730 (12:10)
    - 730 – 146 = 146 (9:44)
    - 584 – 58 = 526 (8:46)

Konečný výpočet se všemi použitými bonusy
    960 x 0,76 x 0,8 x 0,9 = 525,312 (+- 8:46)
    Sčítá se bonus 20 + 4 dále se pouze násobí

Snad ti to pomůže :music:

kiki2305, Apachie1 a matlafous123 tohle ocenili.
  7. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Apachie1: mimo tebou uvedený první výpočet, jsi dle vyjádření podpory obdržela druhý opravený, který vypadá asi takto

960 x 0,76 = 729,6 x 0,8 = 583,68 x 0,9 = 525,312 = 8:45
    870 x 0,76 = 661,2 x 0,8 = 528,96 x 0,9 = 476,064 = 7:56

Nedochází v něm k zaokrouhlení, protože nikdo z nás opravdu netuší jaký je přesný vzorec výpočtu a lze docela předpokládat, že to není v minutách, ale plus mínus odpovídá tomu co ti sem dala kolegyně.

8. Apachie1

Apachie1 Velvyslanec fóra

pajda361: druhý opravený výpočet jsem si ještě z e-mailu nevyzvedla - spolehla jsem se na fórum.

Děkuji vám modíkům i Bella74 za spolupráci a názorný výpočet!
    Jsem ráda, že jsem se i dozvěděla o "nadřazenosti" bonusů, protože to mi nějak ve FAQ uniklo.
    Hlavně mne zmátlo první vysvětlení z podpory a jiné od vás i rozdíl v časech..

Nemohli byste to, až budete mít čas, nějak jednoduše a přehledně zpracovat? Myslím tím např. nadřazenost různých bonusů a zahrnout tam i skleníkové? A umístit to samostatně do FAQ? Myslím, že by to pomohlo více hráčům.

Ještě jednou díky všem za spolupráci i matlafous123. Zase jsem o něco chytřejší ;)

matlafous123 tohle ocenil(a).
  9. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Apachie1: faq opravdu nemůže postihovat kdejakou věc v této hře, je to opravdu základní návod pro hru a už v tuto chvíli je jeho údržba v podobě v jakém je teď docela časově náročnou záležitostí. Máte tu debatní témata o kdečem, tož si myslím, že si to můžete vy sami hráči rozebírat tam, například v tomto tématu: ST: FARMA - Strategie a efektivita farmaření

Apachie1 a Y_n_O tohle ocenili.
  10. kacenka47

kacenka47 Zelenáč fóra

mám MJS a přesto sklizím jen 200ks z jedné plochy na Baha,,je zase nějaká porucha??? nebo dělám nějakou chybu já,děkuji za odpověď

11. Ahoj kacenka47
    ne, žádná změna ani chyba hlášená není, Mrkvovo-jablečná směs stále dává +2 ks plodiny. Pro maximální využítí bonusu MJS a navýšení výnosu je třeba pěstovat na polích 1x1 (tedy nejmenších).
    V pralese je k dispozici 188 polí o velikosti 1x1 - s MJS dává 1 pole 4 ks;
    na pláží je také k dispozici 188 polí o velikosti 1x1

12. pavcape

pavcape Perspektivní autor

Nevíte jaký program stáhnout do mobilu, abych i na něm v případě nouze mohla poklidit a sklidit? :)

13. Farmářka_X

Farmářka_X Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

14. pavcape

Přestože jsem si program stáhla a mobil restartovala, hlásí mi,že nemám nainstalován flash plugin...(myslím,že mám)

15. Ahoj pavcape
    prosím, s důvěrou se obrať na (klikni)-> "Technické a platební dotazy" kolegové ti tam určitě poradí, jak zvládnout hru na mobilu.
    Přeji brzké vyřešení problému

16. pavcape

děkuji , zkusím

17. Stana67

Stana67 Perspektivní autor

Prosím, kde najdu ten stonek Pochoutka? Koupila jsem si ho a také ty jednotlivé části, ale nemůžu ho najít v přehledu stonků. Děkuji.

18. Ahoj Stana67
    pro vyhledání řádku lze využít buď funkci "Hledat" (při použití je nutno zvolit kategorii "Vše") - kdy do editačního pole vypíšeš počátečních pár písmen z názvu řádku a nebo klikneš na kategorii "Nedokončené" (na obrázku modře orámovaná kategorie)
    Jestliže jsi řádek zakoupila dnes, doporučuji restartovat hru, aby se mohly nové prvky řádně načíst.
    Přeji prima farmaření

pavcape
    není zač :)

Naposledy upraveno moderátorem: 3/11/17
  19. Stana67

Stana67 Perspektivní autor

Děkuju moc, už jsem to našla.;)

20. Stana67
    :) prima, není zač

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.