Určeno k archivaci - Všeob. dotazy 11/2017

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem kiki2305, 29/10/17.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Ahoj,
    mám dotaz k bedničkám s nářadím, které jsou posílané jako dárky mezi sousedy. Podle přehledu obdržených dárků vidím, že od souseda/sousedů mi přišly bedničky. Když si ale otevřu Spotřební zboží, bednička s nářadím se tam objeví pouze v případě, že jsem ji třeba vyhrála, zkrátka ty od sousedů se tam neobjevují.
    Ony se otevírají automaticky samy? Totiž díky tomu, že různý materiál vypadává i při sklízení, není možné zjistit, jestli se něco připsalo z dárků od sousedů nebo ne. Tak mě napadlo zeptat se tady, už mi to delší dobu vrtá hlavou :)
    Omlouvám se, jestli už se to řešilo a rovnou přiznávám, že v tom množství dotazů jsem se to ani nepokoušela najít :oops:;)

Díky.

2. Ahoj kiki2305
    ano, je tomu tak. Bedýnky s nářadím zaslané coby denní dárek od sousedů se automaticky "vysypou" do Stodoly. Najdeš ho (nářadí) v záložce "Ostatní"
    EDIT máš-li domácího mazlíčka "Domek pro drůbež" tak nářadí, které dává najdeš v inventáři, v záložce "Spotřební zboží".
    Pokud si v "nastavení hry" zapneš "Zobrazování dárků" zjistíš co ti kdo poslal, případně to lze dohledat v dolní liště v logu - ale pouze do vypnutí hry.

3. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Díky za odpověď - říkala jsem si, že se radši zeptám, aby se mi někde neužitečně nepovalovaly ;)

4. kiki2305
    :) rádo se stalo, není zač

5. medved222

medved222 Analytik fóra

Zdravím, chtěla bych se optat, zda byl již spuštěn opravný script ke strašidelnému kalendáři (nebyla jsem přes den doma, tak nevím). Včera po 23. hodině nešel dárek vyzvednout, ale zatím jsem za něj ani nezaplatila. Když za něj zaplatím dnes, abych mohla vyzvednout zbytek dárků, tak floreny zpět nedostanu, protože podle informací je dostanou zpět jen ti, co platili včera mezi 23oo a 00oo hod. Prosím o radu, co s tím.

6. Farmářka_X

Farmářka_X Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj medvěd222 - Opravný skript již proběhl. Týkalo se to hráčů, kteří chtěli vyzvednout dárky mezi 23:00 - 00:00. ten kdo otevřel kalendář mezi 23-00 a neměl vybrány banány nastaly 2 možnosti
    1) doplatil banány ( tomu se vrátili floreny),
    2) kdo nedoplatil - neměl možnost otevřít, tak dostal info okno, že mu bylo připsáno 5 banánů.
    Pokud máš nějaké nesrovnalosti, tak kontaktuj herní podporu

7. medved222

medved222 Analytik fóra

Děkuji za odpověď, info okno mi nepřišlo a u dárku mám stále křížek. Na podporu jsem psala hned včera po 23oo, napsali mi ať vyčkám, tak jsem je nechtěla uhánět. Tak mi nezbývá, než napsat znovu.

8. Farmářka_X

Farmářka_X Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

medvěd222 - nemáš zač. Doufám, že dobře pořídíš.

Přeji prima hru

9. danda-vnovis

danda-vnovis Global Team Leader Team Farmerama CZ & SK

Zdravím medved222 a klikla si na dárek v kalendáři nebo jsi neklikla vůbec?
    Díky Danda

10. medved222

medved222 Analytik fóra

Zdravím Danda, klikala jsem, klikala, ale nic se neděje a když kliknu na křížek, chce to po mně platit. Psala jsem znovu na podporu, oni s tím něco udělají, mám s podporou jen dobré zkušenosti a do půlnoci je ještě daleko.

Tak, jak jsem psala, podpora už zapracovala, vše už je OK. Zaslouží pochvalu, stejně jako vy modíci.

Naposledy upraveno: 30/10/17

11. ***Určeno k archivaci***

12. Apachie1

Apachie1 Velvyslanec fóra

Ahoj, byla jsem podporou se svým problémem ve hře odkázána na fórum. Ačkoliv jsem poslala nascreenované všechny obrazovky i s časy, ze kterých byly patrné bonusy a časy u jednotlivých rostlin, tak jsem se během 9ti minut dozvěděla, že nejsou schopni zpětně zjistit všechny fungující bonusy a tudíž ani zjistit, kde se mohla stát nějaká chyba a ani zda tam chyba je!

Můžete mi, prosím, pomoci zjistit, kde je chyba? Zda-li v mých výpočtech či výpočtech systému? Abych si event. mohla sypat popel na hlavu?
    Jedná se o použití bonusů u ostatních plodin na Baha tj. cukrového melounu a zázvorovníku. Bonusy byly použity předem, pole opětovně načtena a nejdříve byl zaset cukrmeloun a poté zázvorovník.

Byly uplatněny tyto bonusy:
    a) z mixéru 20%
    b) kouzelný lektvar 4%
    c) hnůj s runou
    d) voda 20%

Můj výpočet:
    Cukrmeloun = 16:00 = 960 * 0,8 * 0,96 * 0,9 * 0,8 = 530 min = 8:50 hod.
    Zázvorovník = 14:30 = 870 * 0,8 * 0,96 * 0,9 * 0,8 = 481 min = 6:01 hod.

Systém mi spočítal u cukrmelounu čas 8:38 hod. a zázvorovníku čas 7:52 hod.

Fakt bych ráda zjistila, zda-li jsem počítala špatně já nebo systém?

Děkuji.

Edit:
    Já: Děkuji a prosím tě, mohla bys mi napsat, kde tam mám ve výpočtu chybu? Kdysi jsem bonusy sčítala - to bylo špatně... Teď je to zase špatně. Já už jsem z toho ale jantar..

Edit II:
    Žádný jiný bonus u ostatních na Baha již není, což je škoda. Ale pár minut nehraje tak velkou roli..
    Kdysi jste mi již takhle pomáhali a vysvětlovali u hub, kde byl i mixér i bonus kuk a kuk a o sčítání mixéru a lektvaru jste nic nepsali. Takže jsem postupovala při výpočtech dle vašeho návodu u hub:
    Tak teď mám z toho zase hlavu zamotanou...
    Ale děkuji za ochotu a už i podpora se mnou začala řešit.

Edit III:
    A od podpory, domnívám se, že tím neporušuji pravidla, protože je to věc výpočtu základních věcí na farmě, mám výpočet takový:
    Edit IV:
    Tak sčítat nebo nesčítat - prosím o sjednocení - neb mi to hlava nebere.
    Co tedy platí?
    ;)

Naposledy upraveno: 2/11/17
  13. Ahoj Apachie1
    obávám se, že dobře to spočítal systém. Nelze bonusy jen tak sčítat; mezi sebou násobit.
    Prosím o pár chvil strpení, kolegyně simuluje využití bonusů.
    EDIT: Výpočet - 960 minut * 0,76 (mixér+lektvar) = 729,60 minut * 0,9 (hnůj) = 656,64 minut * 0,8 (voda) = 525,31 minut = 8:46 (plus mínus nějaká sekunda)
    Je tedy možné, že jsi měla aktivní ještě nějaký bonus.

EDIT II.: bonusy z mixéru+lektvaru se sčítají a ty jsi lektvar počítala z výsledného času po bonusu z mixéru. Mixér+lektvar se vypočítává ze základního času. Voda a hnůj se vypočítává z výsledného času po odečtení časů mixéru+lektvaru.

zejdy66, Apachie1 a matlafous123 tohle ocenili.
  14. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

*JÁ* Proc by mela mit posloupnost u uplatnenych bonusu (mixer+lektvar) nejaky vliv na vysledny cas? Mam to chapat tak, ze kdyz prvne pouziju lektvar a potom mixer, tak budu mit jiny vysledny cas nez kdyz prvne poziju mixer a potom lektvar?

Apachie1 tohle ocenil(a).
  15. sopti

sopti Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj matlafous123,
    je jedno zda použiješ první mixer a pak lektvar ( oba musíš mít aktivní před sadbou), jde tam o to, že apachie1 počítala 20% (mixér) z 960 minut a 4% (lektvar) z výsledku, který ji vyšel po použití mixéru. Měla počítat 24% z 960 minut. Proto se dostala na jiný výsledek než my.

zejdy66 a matlafous123 tohle ocenili.
  16. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

sopti No, ja to tak taky chapu, ze nejdriv musim mit bonusy z mixeru a lektvar ve slotu a teprve pak muzu oset, pohnojit a zalit. Ale k cemu tedy patrilo toto?

A jak to, ze podpora ma zas jine vysledky?

zejdy66 a Apachie1 tohle ocenili.
  17. sopti

matlafous123 - díky za upozornění. Kolegyně už odpověď upravila. Než jsme doladili co se jak počítá, tak jsme už pak neupravili původní odpověď, která by teď byla zavádějící.

matlafous123 tohle ocenil(a).
  18. Apachie1

Apachie1 Velvyslanec fóra

Ahoj, tak abychom si to upřesnili - tato odpověď tedy byla také špatně? Je to z 3.5.2017 - dávala jsem odkaz do kuk v EDIT II:
    Odpověď:
    Edit I:
    A jak to, že tedy čas, který spočítala podpora - odpovídá času spočítanému systémem?
    Mám to všechno nascreenované, protože jsem to podpoře posílala.

Edit II:
    Sopti,
    časová prodleva tam byla pár vteřin tj. mezi zasazením, zalitím a pohnojením na plantáži a pak hned šupky dupky do pralesa.. Screeny jsou dělané asi s minutovým zpožděním (možná ani to ne), protože jsem si to původně spočítala na akci a o kolik budu později sklízet.. A pak jsem zůstala koukat na zázvorovník, který byl zasazen o pár vteřin později, že mi to nesedí..A udělala screeny - jestli je chyba u mne nebo u systému? Abych se pro příště vyvarovala chyby ve výpočtu.. Kdyby to bylo pár minut, tak to neřeším.. Ale doteď jsem si časy počítala a seděly mi..

Naposledy upraveno: 2/11/17
  19. sopti

Apachie1,
    než se pustím do dalšího počítání a kontaktu s podporou (ohledně toho, co jste pořešili spolu) se chci zeptat - byly ty screeny pořízeny opavdu bezprostředně po zasetí (zalití a pohnojení) nebo tam byla nějaká prodleva? Zkoušela jsem to simulovat u sebe a opravdu mi vyšel čas 8:46 (ihned po zasetí, pohnojení a zalití) - viz screen moderátora *JÁ*, takže pokud jsi neměla žáden jiný bonus aktivní, tak bychom se měli přece dostat na stejné časy - jedině, že by to na každém účtu fungovalo jinak.

matlafous123, nevím proč má podpora jiné výsledky - my s moderátorem *JÁ*, tady dávaly výsledky jak nám to vycházelo a podpořili jsme to i screenem.

Apachie1 tohle ocenil(a).
  20. taiskav

taiskav Rádoby autor

koupila jsem si pomocníky na měsíc ale nejsou aktivní na stonku.Pokaždé sklízeli i stonek a tentokrát jsou na stonku neaktivní

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.