Staré časy - vzpomínky!

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem artep2000, 3/2/17.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. artep2000

artep2000 Pisálek fóra

Ahoj, zdravím všechny farmáře a farmářky. Možná mě znáte a možná také ne. Tímto vláknem bych chtěla vytvořit diskuzi o tom, jak jsme začínaly spolu hrát. Svoje první zážitky, kdy jste poprvé zapnuly hru a také náš bývalý chat, kde se toho hoodně událo a není od věci si to připomenout.

Tak já tedy začnu jako první:

Farmu jsem objevila cca před 4-5 lety. Nehledala jsem nic záměrného, prostě to byla náhoda. Řekla jsem si, že by to mohlo bát super, protože v té době mě strašně bavilo všechno okolo farmaření a byla jsem úplně do toho blázen. První zasazení pšenice bylo pro mě hodně motivující, možná se to nezdá, ale ano. Já v té době jsem byla úplně posedlá touhle hrou a nestalo se jednou, že jsem i kvůli tomu si nařídila budík i na dvě hodiny ráno, abych mohla jít sklidit. Asi po týdnu jsem nedopatřením klikla na chat, byla jsem z toho celá v šoku to mi mohlo být 12-13 let, takže bylo automatické, že jsem se toho bála, co to bude. Co jsem viděla jako první tak byla PP (První Pomoc). V té době měla zrovna službu lacrima1, něco jsem tam začala psát ( nevím už přesně co), ale vím jen to, že jsem naštěstí z toho neměla ban, nějak jsem se s lacrimou1 zapovídala. Pak jsem narazila na další lidi, bylo to opravdu super! Ti lidé byli nezkutečně hodní a vždy se s nimi šlo domluvit. Vždy poradili, když bylo potřeba. Prostě a jednoduše, vzpomínky k nezaplacení!

Tak co? Ozvou se tady hráči z dřívějška? Budu ráda za každý ohlas. :)

Pěkný den přeji, artep2000.

2. šebejda

šebejda Baron fóra

V podstatě vůbec nevím, co sem napsat. Ale jedno je mi jasné. Byla jsi jednou z mých prvních sousedů a kontaktů ve hře a je príma, že pořád hraješ a snažíš se motivovat hráče zakládáním nových vláken. Třeba se tohle vlákno rozjede a mne napadne víc myšlenek, které sem šoupnu:D.

3. artep2000

artep2000 Pisálek fóra

Ahoj, jojo Šebejdo tebe si hodně dobře pamatuji, pořád jsme si spolu psaly. :D
    Farmu už nějak moc aktivně nehraji, ale občas se kouknu, co je nového a tak.
    Budu moc ráda, když tohle vlákno bude aktivní, to byl přece záměr :D
    Pěkný den. :)

4. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

No, ja som po synovi zdedila nejaké bojové hry. Zo začiatku to bola pre mňa zábava, ale keď som si krásne zdokonalila "dedinu", tak ma susedia napádali a Okrádali. To sa mi nepáčilo. Náhodne som našla Farmeramu a už 7 rokov som sa od nej nepohla. Nejde mi tak o príbeh, o pestovane, o naháňanie levelov. Ide mi o to, že tu si všetci snažíme pradiť, jeden druhému nezávidíme a pomáhame. V žiadnej hre nie je taká úžasná komunita ,ako tu. Práve preto má BP túto hru možnosť udržať tak dlho.Dnes už neviem, či tie bojové hry ešte fungujú. Ale tu to nie je to tu len o virtuálnom sadení, chovaní zvierat atď. Mám pocit, že je to hlavne o nádherných - aj keď len virtuálnych medziľudských vzťahoch.
    Aj keď v tých začiatkoch to celkom tak nebolo a debatné krúžky boli istý čas zakázané.

5. artep2000

artep2000 Pisálek fóra

Ahoj, ano jak píšeš, že tu jsou krásné mezilidské vztahy, tak opravdu je to jedno z několika pozitivních věcí. Zdá se mi, že tu hraje převážně starší generace lidí, kteří se umí domluvit, takže i to hodně pomáhá k tomu, aby jsme byly všichni spokojení. Farmáři a Farmářky tu byly fajn a i nadále budou. Jenom se mi zdá, že už hodně lidí odešlo a mizí ta stará komunita, co tady byla, ale zase jí nahrazuje nová, takže to nějak moc neovlivní chod hry. Toto vlákno jsem vytvořila schválně, protože si myslím, že většina starších hráčů tu už ani nehraje, a mě to mrzí, protože to byly fajn hráči. Bohužel je nemám některé v kontaktech, takže nezbyla jiná možnost než to takhle zkusit.

Je neuvěřitelné, že i po tolika letech dokážete hrát farmu, to se hodně cenní. Co se týká mě, tak jsem věkově stále kuře :D Když ještě byl chat, tak jsem strašně chtěla být ChatModerátor, ale bohužel můj věk k tomu neodpovídal a stále ještě neodpovídá. Ale časem jsem pochopila, že není nutné být v teamu, když hráčům můžeš radit i tak, bez toho aby jsi měl před jménem napsané CHM. :)

Pěkný den. :)

6. GordonSargent

GordonSargent Imperátor fóra

artep, to jsi pěkně "naběhla" a já si představuji jak my, co pomalu už odcházíme na vejminek sedíme před zabezpečnou farmou a krafeme do toho těm mladejm, kteří si nezažili vyplavené pole a dekorky za 25BZ. Kolikrát to tady tak vypadáxD
    Nejhezčí moment, když jsem se po roce na farmu vrátila bylo, že se ozval sám od sebe bývalý soused a vzal mě zpět.

7. artep2000

artep2000 Pisálek fóra

Ahoj, ale :). Starší nebo zkušení farmáři či farmářky, skoro vždy pomohou, a je pouze na nás mladých, jestli tu pomoc příjmem a nebo ne. Ve většině případů ano, teda já jsem to tak měla a stále mám :D.
    Já jsem skoro ob měsíc přidávala si svoje přátelé zase zpět, ale moc dlouho mi to nevydrželo, pak šla aktivita dolů a byl to další stereotyp :(

8. polacka

polacka Vévoda fóra

Já pamatuji seno za 0,10

9. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Hmm, ono je fakt, že sa veľa pomenilo. Mimo toho, že na farme skutočne pršalo a vytápalo polia, ktoré bolo treba sanovať hnojom ( vtedy hnoj neslúžil na urýchlenie rastu, ale na pomoc vytopeným poliam). Hľadali sme možnosti, ako uniknúť vytopeniu - prišli sme o celú úrodu.Dekorky sme zháňali a kupovali, aby sme mohli zaplniť park, mali pri tých dnešných smiešnu hodnotu 10 -250 BS alebo Gr.), na Bahamu sme lietali, ale boli to pekné časy.
    Hrali sa tu kedysi aj na fóre rôzne hry. Potom sa to zakázalo.Fórum ostalo takmer mŕtve, tak sa dovolili diskusné krúžky. Dnes to tu žije . A to je dobre. Myslím, že práve toto udržuje hru pri živote.

10. evca190

evca190 Vážený autor

Taky jsem jedna ze starších hráčů. Farmu jsem hrála ve dne v noci, každou akci. Všechno jsem musela mít. Pak jsem nastoupila do nové práce a toho času tolik nebylo. Teď jsem se sem vrátila po skoro dvou letech. Sehnala si spoustu věcí co mi chybělo a zase to pomalu rozjíždím :) Mějte se všichni krásně :)

11. hanuschka1969

hanuschka1969 Pisálek fóra

Znám pána.......hrál to hodně, skoro od začátku. Starý nick nevím. Pak mu farmu jedna zrušila, cca 2 roky nehrál, před asi půl rokem začal zas. Nick objevtedar15

vilm4, farmík84 a Y_n_O tohle ocenili.
  12. artep2000

artep2000 Pisálek fóra

evca190 Ahoj, nějak to mám i já podobně, akorát s tím rozdílem, že jsem nastoupila na střední školu, takže je miň a miň času na hraní, a tak všeobecně. Stále ale nechci nebo spíš nemohu skončit s hraním, nejde to jednoduše, protože by mi pak chyběli hráči s kterýma jsem vlastně "začala" hrát a nemám je jinak v kontaktech než přes farmu.

Jinak co se týče mě a plnění akcí? Tak to bylo se mnou na dlouho. Dohromady co tu hraji jsem přibližně 3-4 akce dokončila, jinak se mi to nikdy nepovedlo a nebo o fousek uteklo. Moc akce jsem neplnila, protože jsem věděla že to nedám, jednoduše jsem vše vzdávala. Naštěstí se našlo pár lidí, co mi vždy chtěli nějakým způsobem pomoci a několik hodin jsme o akci psaly v chatu, a když jsem si nebyla jistá, tak jsem se pořád dokola ptala, jestli to mám dobře, a co mohu, a co ne. Těch hráčů se najde opravdu hodně, ale nejvíce jsem za to vděčná Čarodějce007 a Cassandravega, obě mám nezkutečně ráda, několik roků mi pomáhaly a já nikdy nevěděla, jak jim to mám vrátit a stále nevím. Vždy když jsem se jim pokoušela něco poslat, tak na druhý den jsem to měla zpátky, to jsem moc neměla teda ráda, ale respektovala jsem to. Třeba se mi to jednou povede a za ty roky jim to nahradím aspoň částečně.

Děkuji všem, že sem vkládáte příspěvky :)
    Přeji krásný zbytek večera. Artepka

13. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

artep, podstatné je, že si pořád hraješ....jak intenzivně není až tak důležité. Tady si pomáháme a radíme tak nějak z principu, když jsem já začínala, taky se mne ujalo několik hráčů. Poradili i pomohli, řemeslným produktem nebo i levným prodejem na trhu, někdy poradili i drsným slovem :D. Připadalo mi logické a správné, že až se moje farma dostane do stadia, kdy budu mít prostředky na pomoc nováčkům, budu pomáhat těm, kteří to budou chtít. A třeba jednou budeš pomáhat nováčkům podobně jako já a cassandravega kdysi tobě.
    Takže, heslo farmářů: makééééj :D

14. GordonSargent

GordonSargent Imperátor fóra

artep, tímto příspěvkem jsi jim to vrátila. Opravdu stačí "jen" poděkovat, a pokud tady za pár roků hra i Ty budeš, tak si najdeš nějaké kuře, které budeš podporovat a tímto "splatíš" dluh:)
    čarodějko, nemáme právo být už jen rentiéry;)

15. Prepperka

Prepperka Hvězda fóra

Taky bych chtěla poděkovat všem kteří mi někdy nějak pomohli ať už dárkem či radou. Oni vědí o koho se jedná - takže děkuji moc, je super být v této skvělé komunitě, která se už ani v jiných hrách ani v reálu moc nevidí. Dnes si každý hrabe spíš na sebe a okolí si nevšímá. Tady mi to přijde jako v jiném světě, kde jsou na sebe hráči hodní a rádi si pomáhají. :inlove:
    --------------------------
    A když je toto vlákno o vzpomínkách, ráda bych toho využila a zeptala se na akci s královnou. Už několikrát jsem o ní četla zmínku, všichni by ji rádi opakovali, ale já netuším o co šlo, v té době jsem tu ještě nehrála. Zavzpomíná někdo a sdělí se se mnou?

16. sopti

sopti Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj Prepperka,
    akce o níž se pořád básní je Karnevalová královna. V linku ( klik na zelené) je její popis.
    Hezkou hru

vilm4 tohle ocenil(a).
  17. artep2000

artep2000 Pisálek fóra

Zdravím :)

Čaro, určitě to tak měl každý z nás, to nepochybně, ale přece jen vy dvě jste mi zůstaly v paměti a nedá se na vás zapomenout. Jak jste mi pomáhaly s matikou v té době to bylo pro mě úplně hard a co mám říkat teď že :D. Moc bych si jednou přála vás vidět v reálu, mám už delší dobu v plánu se stavit za ratatata, doufám že se to splní.

GordonSargent, poděkovat někomu, za to co pro mě ty roky dělal, tak to u mě nějakým způsobem neplatí. Jsem hold náročná v tomhle. Já nejsem moc ten typ, co by poděkovat jednou a dost, pro mě to nekončí skoro nikdy. Ale třeba se najde výjimka a já konečně zjistím, jak dostatečně poděkovat. :). Co se týká kuřete, tak tomu moc nedávám, chodím tady jenom z hlediska forka a holoubků, někdy když je nějaký vetší akce, tak sem zajdu a posílám dárečky, jinak skoro nic. :(

Třeba se to jednoho dne změní, co já vím :)

Přeji krásný zbytek dne, artep2000.

babioli a GordonSargent tohle ocenili.
  18. cassandravega

cassandravega Perspektivní autor

Ahoj artepko,
    moc milá slova - děkuji. Ano, v začátcích je dobré mít "po ruce" někoho, kdo pomůže, poradí, povzbudí. I já jsem ve hře takové hráče potkala a to jak na chatu, tak i na fóru. Za velkou pomoc děkuji HankyFarmě, babikaHela, marcipánce74, Peztovi, čarodějce, Barolandovi, bo7777 a spustě dalších. Někteří stále hrají, jiní "odpadli" ale milí a přejícní hráči stále jsou a určitě i budou.
    Jak čaro správně poznamenala... nevzdávej to, (ani v životě, ani na farmě) a makééééééj
    Měj se moc fajn. ♥

19. doben

doben Ikona fóra

Já jsem začal hrát někdy v roce 2013, což už jsou 4 roky. Sice jsem si dal roční přestávku, ale to není až tak podstatné, protože hlavní je to, že jsem po ní začal chodit na fórum a později i natáčet videa, pořádat soutěže a to jsou věci, proč farmu stále hraju. Sice už tu nevídám některé hráče, se kterými jsem si kdysi hodně psal, ale stále tu někteří zůstali a hlavně přibývají noví. No a když jsme u toho vzpomínání, tak jsem si řekl, že tu dám jedno z mých starších videí, aby Prepperka věděla jak ta akce vypadala. Jen pro jistotu upozorňuji, že je to zrychlené a ta hudba u toho nebyla. :D

20. silviec

silviec Mistr fóra

ahoj, za starého hrace ani za nového se nepovazuji, hraji 4,5 roku, ty nicky co jsem zacinala tu jiz většinou nejsou, coz mi mrzi, byla to tenkrat smrst a velmi zajimava diskuze, proto i v te době zalozil casey vlakno debata, to bylo poctenicko)), nekdy dosti huste, ani sklizet se nedalo)), muj názor na současnost dost pesimisticky, tak radeji, at vas hra bavi, peje silvie ;)

tomokoco tohle ocenil(a).
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.