ST: Farmářský dům - SKLENÍK - zkušenosti, rady, debata

Diskuze na fóru 'Debatní koutek' zahájená uživatelem Casey27, 29/9/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. tronaldo55

tronaldo55 Dozorce fóra

aj pohopolia tam to bola tiež mizéria a to aj s 22xJC. nepočítal som to presne ale na približne 30 zachytávačov pierok som musel minúť okolo 2000SH. bieda.

lacrima tohle ocenil(a).
  2. Prepperka

Prepperka Hvězda fóra

Já mám na pírka vyšlechtěnou malinu. Pohopole jsem nezkoušela, ale z plochy velkých + droboť na doplnění mi padalo okolo 5 zachytávačů, z plochy 1x1 okolo 10. Vždy použito 5 JC. Nejméně to padá na mýtině, nejvíce na hlavní. Ale to ostatně vždy.

3. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

tronaldo55
    Není přece nutné,jen tak pro nic za nic vyplácat 2.000 ks SH na růže!Úplně stačí při akcích,kde jsou potřebná padátka ,místo laskavce prohnat na pohopolích růže!Když bys to dělal průběžně,máš zachycovačů dostatek! Není přece povinnost neustále tupě pěstovat laskavec!
    Osobně mrknu do stodoly co mi chybí a klidně jednou jedu třeba již zmiňované růže,jindy vodnici,chryzantému....... Díky tomu jsem hravě splnil některé expertní úkoly!K tomu aktivuji i nářadí co je k dispozici.Posledně jsem třeba u pohanky aktivoval bonus na cihly a samozřejmě i na dřevěná kladiva!
    Prepperka
    Maliny jsem nezkoušel,myslím si že jsem je ani na padátka nikdy nepoužil(možná někdy v pravěku).Normálně je každej den nakupuji v semenářství.

4. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Ahojte. Co se týče růží a vypadávacích zachycovačů jsem maximálně spokojena. Chyběly mi dvě výrobny do panelákovýrobny leteckých čepic a postavila jsem je po pár sklizních, kdy jsem růže na tento potento vyšlechtila. Samozřejmě na pohopolích; citrony mám akorát v limonádě, na farmě je nemám :)
    Když už nějakého získám, pošlu o farmu dál, tam, kde je jich potřeba.

5. tronaldo55

tronaldo55 Dozorce fóra

to bude tým, že je nemám nikdy problem s padátkami pri akciách tak to nerobím takto a laskavec aj iné potrebne rastliny už dávno vyšľachtene len som chcel prispieť, že ako tie čísla vyzerajú v praxi.

-Jara05- a lacrima tohle ocenili.
  6. Prepperka

Prepperka Hvězda fóra

Přesně jak píše tronaldo55, s padátky nemám problém (akce plním klidně až poslední den), takže speciálně na padátka jsem nikdy žádnou rostlinu nepoužila (myslím rychloklizeň). Neláká mě to asi proto, že nemám okamžitou sklizeň, takže můžu použít jen šafrán, a to je dost monotónní. Pěstuju tedy jen co nedosahuje mého osobního limitu nebo pro trh. A nebo právě kvůli chybějícímu nářadí, ale to bylo naposled když byla potřeba dřevěná kladiva, a kdy to bylo ještě před tím, to už je tak dávno, že netuším. Takže je mi jedno jestli mi do stodoly skáčou růže nebo maliní, hlavně že to jsou v tomhle případě zachycovače. A z maliní jich očividně skáče víc, tak jsem jen chtěla přispět svou troškou do mlýna, že je tady i tato možnost.

Mimochodem z růže nemám vyšlechtěný jediný slot. :D

.SilverAngel., -Jara05- a lacrima tohle ocenili.
  7. kaolín11

Samozřejmě,co farmář, to jiná steategie.Akce se snažím splnit co nejdříve a poté si pěstuji co chci.
    Skleníku jsem se také věnoval jen tak okrajově,vyšlechtil pár kytek. Až po dlouhé době jsem začal skleník navštěvovat pravidelně a šlechtil nejprve plodiny kde byly velké přebytky,posléze i ten zbytek.Jó to byly časy,kdy to ze skleníku létalo jedna radost! Nějak se člověk musí zabavit,aby to nebyla nuda.Momentálně se ještě bavím plněním stálých úkolů v družstvu,které jsem hodně zanedbával. Nebýt skleníku,tak bych družstvo nevyčistil asi nikdy!Nyní už mi zbejvá dodělat 5 expertních úkolů + 2 na TS!:)

Prepperka, -Jara05- a lacrima tohle ocenili.
  8. jan.svatek

jan.svatek Ikona fóra

Jsem to ale dítě štěstěny!
    Odhodlal jsem se šlechtit růži... a co na mě (z velkého skleníku, 3. várka) vykouklo?
    Vítejte doma, potenciální Zachycovače!

9. kaolín11

tronaldo55
    Zachycovače
    Dneska jsem lehce provětral růže na pohopolích a zde jsou výsledky:

Spotřebováno 821 SH ,zisk 73 zachycovačů.
    Výsledky jsou bez JC! Zdá se mi,že bez nich to na pohopolích padá lépe.

10. tronaldo55

tronaldo55 Dozorce fóra

Tak som urobil test a z 1000SH bez JC iba pohopolia ruže mi dalo 26ks zachytávačov pierok.

za zmienku ale stojí, že teraz padaju padatka na akciu čiže možno to mohlo nejako ovplyvniť výsledky

11. kaolín11

Hmmm,tak to je ohodně slabší,než u mně.Nejlepší je získávat je při akcích,kdy tě tolik nemrzí ztráta SH!

12. tronaldo55

tronaldo55 Dozorce fóra

keď som si vyšľachtil ten bonus na zachytávače ako prvé som vyskúšal dať JC aj bez JC na 1x1. Výsledky su katastrofálne ba až nulové. Na 3 plochách to výjde 3ks :D

13. smoulinek123

smoulinek123 Dozorce fóra

Zdravím,co stačí na růži aby šlo hnedle sklízet ,tyhle dvě musí být ,,děkuji

14. kaolín11

Pokud máš jeden řádek,musíš mít vyšlechtěny oba bonusy.Pokud máš dva,nebo tři řádky,stačí ti ten v pravo. Musíš vždy psát, co máš k dispozici,aby ti člověk moh poradit!;)

15. smoulinek123

smoulinek123 Dozorce fóra

kaolín11 tak že to je jak na laskavec musí být jeden řádek aby se dal sklízet hnedle,no mám jeden páč víc co hrám nebylo dáno za odměnu to se asi RT nechce takové věci dávat a pak má hráč něco dělat.

16. Bedlivé_oko

Bedlivé_oko Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

tak jsem zkusil malý skleník a co myslíš :)

byl tam :)

upload_2025-3-9_20-59-0.png

tak když jsi mně navnadil tak jsem si ty růže teda vyšlechtil :)

upload_2025-3-9_21-35-47.png

17. kaolín11

smoulinek123
    Prostě ,hraješ krátkou dobu,nato abys měl všechno.I jeden řádek ti stačí na okamžitou sklizeň u 23 plodin(do LV 257)!
    Pro běžné farmaření,ti úplně stačí vyšlechtěnej šafrán,laskavec a růže.Šafrán můžeš použít kdykoliv,nepotřebuješ řádek na SH. Laskavec na vysokou protihodnotu a dřevěná kladiva.Růže na zachycovače pírek.

18. -Jara05-

-Jara05- Polobůh fóra

Tak konečně i krychlový meloun má lásku k SH, ale že to trvalo. Teď si dám chvíli pokoj.
    Všem, kdo se snaží o šlechtění, držím palce a hlavně hodně trpělivosti!
    Krásný nový týden přeji!!

19. jita829

jita829 Pisálek fóra

tak od tý doby, co jsem asi před týdnem narazila na tohle vlákno, šlechtím bez ustání, co mi přijde pod ruku :) zatím tak pšenici a řeřichu apod., protože hraju něco přes měsíc, takže ještě nemám zásoby, co by stály za řeč...ale už je to vidět, jak mi rostliny příbývají, nebot jako cenu útěchy dostanu min stejně, co jsem vysadila, u řeřichy podstatně víc :) tak holky a kluci moc děkuji za všechny ty užitečný rady, co tu necháváte, jsou fakt nezaplacení:)

20. činčilka12

činčilka12 Velmistr fóra

Ahoj všem, dala jsem se nově do šlechtění! Po přečtení pár stránek tady jsem se zaměřila na laskavec a povedlo se mi získat Lásku k SH :inlove:
    V družstvu mi zbývá dost muzeum/arboretum/zvěřinec úkolů, kvůli nedostatku protihodnoty u nářadí, tak se dál asi zaměřím na růže kvůli sběračům pírek a budu pokračovat v laskavci kvůli dřevěnému kladivu.

Co dalšího je výhodné mít vyšlechtěné kromě ještě šafránu?

PS: Trochu jsem si to propočítala - runa 60%, vánočka + bílá nevinnost 15%, dohromady 75% a 25% za vyšlechtění u laskavce dá 100%. Proč je tedy potřeba i ten řádek?
    @Skali děkuji za vysvětlení :)

Naposledy upraveno: 3/4/25
    Prepperka tohle ocenil(a).