ST: Debata o všem možném

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem libakos, 27/1/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Milá Skali, vím, že oběd není o Indiánech, jen mi to připomnělo ty dělníky obědvající na traverze, kteří situaci nepochybně inspirovali. Což slouží ku vzdělání hráčů a s obrázkem k úkolu to aspoň, co by se na ocásek vešlo ,souvisí. No a pak nastal ten lapsus s Mohawky a Mojavskou pouští, což je pro vinnetouologa totéž jako si splést Apače a Apalačské pohoří, to jsem MUSELA opravit. A jak už jsem podotkla, odpovídat na příspěvek z jednoho vlákna ve vlákně jiném považuju za fóglovinu.

2. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

-pechfógl- ahoj, já to sice na jednu stranu chápu, ale na druhou stranu pochop zase ty, že by se to mohlo zvrhnout v XY dalších příspěvků (a ono by se to zvrhlo), které budou o indiánech, pak se z toho odbočí úplně jinam - třeba k výrobě šroubů, což také může zdánlivě připomínat aktuální téma a jsme tam, kde nechceme být. Diskuze se stává nepřehlednou. Hráč, který bude hledat opravdu něco k akci (i tací se najdou) - třeba odpověď na nějaký problém apod, se tím vším musí prokousat a ne každý má na to čas a nebo náladu. A já už taky ztrácím přehled - ono když běží třeba 4-5 diskuzí najednou a já se snažím nepřehlídnout v té změti nějaký ten dotaz - pro nějaké "to děcko" důležitý, tak to je na šišky.
    Proto vás žádám, abyste na to mysleli a to rozdělení fóra respektovali a snažili se to dodržovat. To není žádný můj rozmar. Jde mi čistě o to, co už jsem psala výše. A ti co mají čas na pokec, sem do debaty určo trefí a rádi si tu volně pokecají. Proto ty debatní vlákna jsou založená. Tož tak

3. Baroland

Baroland Ikona fóra

K nám jezdil jeden na Indiánu a chyběl mu Šroubek ve výfuku. Děsně to řvalo...xD

Co je to..ne! takhle nemohu,to by mě pruhovaná sjela.

S tím Vejcem Mentor systému je to pěkná kulišárna. Véco si koupím za 5šušňů a za dekorku do něj už chtěj 60 zlatých.
    Taky vám chybí Zlobivá třída ?
    :oops:

vilm4, Y_n_O a Honzulka05 tohle ocenili.
  4. GordonSargent

GordonSargent Imperátor fóra

Tak to já si zase myslím, že jediný indián který stojí na farmě za pozornost je tento, není to indián, ale vypadá jak indián a je mi šumafuk z jakých pírek tu čelenku má, každý den jde do boje, někdy i dvakrát, aby se vrátil oškubán ....

co se vzdělávání týče, na to už jsem dávno rezignovala, většinou se zmohu jen na otázku to jsi četl/a kde ? Což by taky mohlo vysvětlovat, proč ve vláknu o akcích by se mělo psát o akci, i když sama to také často porušuji:oops:

5. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

pechfógl a Skali, nešlo by to obejít přes použití spoileru? Kdo nechce, neklikne, když uvidí v popisu, že se to akce netýká...

EDIT: samozřejmě by se spoiler nesměl jmenovat spoiler, ale třeba "mimo akci" nebo tady třeba "indiáni" a tak...

Naposledy upraveno: 22/3/19
    Honzulka05, vilm4 a kiki2305 tohle ocenili.
  6. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

Y_n_O - ahoj, to asi není ideální řešení. Sice by byl "nežádoucí text" skrytý, ale adminům by to práci neušetřilo - stejně by skrytý obsah museli tak jako tak kontrolovat. A možná by to bylo ještě složitější třeba při nějakém moderování nevhodného obsahu apod....

Honzulka05, vilm4 a Y_n_O tohle ocenili.
  7. Y_n_O

Skali: njn, to byl jen momentální nápad po přečtení příspěvků... máš pravdu. Musí být pořádek, ordnung i 順序 8)

Honzulka05, vilm4 a Skali tohle ocenili.
  8. Bezejmenný

Bezejmenný Ikona fóra

Banánů, mám dost. Netřeba posílat další. Raději posílejte více stížností na přeplácanost akcí. To už není sranda tohle. To není žádná relaxační oddechovka na odfrknutí od reality ale otročina. Jak se tlakový hrnec naplní, je potřeba upustit páru. Ne že bych byl svatý, ale trocha porozumění z nesmyslnými přízpěvky by bylo na škodu. O čem se tu máme pořád bavit ? Orákulu nerozumím už delší dobu (už se ani nesnažím odhadovat co ty jelita hulej, že jsou ty akce jak vypráskanej mikuláš) a v akcích se buď všichni chlubí jak mají hned druhý den hotovo, nebo brečí že to nemají šanci dokončit. Když se trochu uvolníme, tak se hned mluví o "OT" a ať se přestěhujeme do debatního, kde to pomalu umírá na nedostatek debatujících, protože už to stovky lidí přestalo bavit. Pár lidí se ještě debatní témata k akcím snaží trochu osvěžit, ale je to marná snaha.
    Lednici se otevřít nebojím. Já tam mám pořádek.

9. sopti

sopti Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Bezejmenný a spol uvědomte si ale, že reporty k akcím se píšou právě z debat k akci a co tam máme napsat, když je to tam samý příspěvek co s akcí vůbec nesouvisí? Pak se nedivte, že odměny v akcích jsou jaké jsou. Opravdu mi nestačí poslat do Hamburku info, že 30% akci má hotovou za 2 dny, 40% ji vůbec nedělá a 30% se s tím srká do poslední minuty a pak kdo měl co na oběd, kde byl u lékaře,...... a já nevím co ještě. Prostě číst 45 stránek příspěvků a nemít možnost k akci napsat víc je pak fakt na nic a vymýšlet si nechci. Samozřejmě, že mohu napsat i svůj postřeh, ale to je bohužel náhled jedince, který se většinou neztotožňuje s davem, jelikož se snažím si na i nevýhodné akci najít nějaké pozitivum.
    A zpětné vazby se opravdu píšou, i když vám se to nezdá ;)

EDIT: když koukám na zahraniční fóra je zvláštní, že u debaty k akci (u nich feedback k akci) je jen pár příspěvků zato v klasické debatě to žije - to asi o něčem vypovídá

10. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Tak teda nevím, školy nemám...
    A jak by řekl Major Zeman: "Hlavním podezřelím je Honzulka?"
    :D:D:D
    Honzo je to tak nebo je to fikce?

Pěkné ráno zdraví vás spol. s.r.o.​

Naposledy upraveno: 23/3/19
  11. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Nějak jsem to nepochopil.
    O čem asi vypovídá těch 40 %, co akci nedělá? O spokojenosti s akcí to zřejmě nebude.

Že hráči běžně ovlivní odměny v akcích, si nemyslím. Možná, že se to i někdy povedlo, ale museli hodně křičet.
    Jenže oni křičí k RT vaším prostřednictvím.
    Když se objeví příspěvek na téma odměn, autor je většinou hned ostatními kamenován, že je nenažraný a ostatní
    přece na odměny nehledí. Tak proč diskutovat.
    Zdá se mi, že tu začíná být hodně vědy pro medvědy.
    :(

12. Baroland

Baroland Ikona fóra

Vono se v akci nediskutuje o akci ? Božínku...to je zjištění. Ale b.l.b.é, ono se diskutuje ! Bohužel na celou diskuzi stačí tři příspěvky.
    1.že toho po nás chtějí čím dál víc.
    2.že odměny stojí za starou bačkoru.
    3.že zaA, je to stále "dokola" a zaB. novinky rozhodí to"dokola" a nikdo je ze začátku nechápe.
    Tyto 3 věci jsou v dalších xy příspěvcích a kdo je už nechce psát (ale chce být čten),přidá nějakou kravinu.
    A protože na kraviny v akci máte alergii (a právem,fakt tam nepatří),vyháníte lidí sem,kam se jim ovšem nechce,protože v akci ty kraviny čte více lidí.
    xD

PS: Radku chybí tě tam text: Vyměním ženu s bubnem,za jakýkoliv jiný hudební nástroj.Nebo sousedku.Mám lvl 28

13. GordonSargent

GordonSargent Imperátor fóra

Tak se také přidám k statistice, Baha akce bude na 100% protože přes veškerou snahu hlásné jsem stejně nevěděla kam mám vlízt a tak jsem vlezla všude. Na farmě asi na 75% protože mně to nebaví. 40% nedělá akce už dlouho z principu, 1% se objeví jen na první stránce a ohodnotí ji. 30% ať už jsou to majitelé času, stromů a pěšáků mají do dvou dnů hotovo. Pokud něco z toho chybí tak to trvá o něco déle. A posledních 29% se s tím snaží nějak popasovat. Na akci nehledám jestli je výhodná... co může být na omalovánce výhodné?

14. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

No a mě nevadí kolik lidí si přečte můj příspěvek.
    Ti kdo chtějí si ho můžou vždy najít když se budou chtít učit jak na forum.

Rozdělení fora je tu hlavně pro začátečníky kterým se forum zdá nepřehledné.
    No není divu, ono opravdu nepřehledné je, a nejen pro začátečníky.
    Není rozděleno pro nováčky a starší, nováček nenajde mnohdá ani svůj příspěvek.
    Že někde v rohu svítí výstraha se spíš lekne co že to provedl..!
    :(
    A když, už sem tedy jde, proto že nepochopí jak na akci, které jsou promotané a pro začátečníka nesrozumitelné.
    Tak je nové info k akcím pro příchozí nepřehledné a to nejen pro začátečníky.
    Hráči sem přichází pro záchranu a pomoc, tím novým hráčům byly i mentoři kteří pomohli někdy více jak forum, bohužel s tím je konec.
    Rozhodovat o foru, jak by mělo vypadat by měli právě ti mladší hráči a né vždy návrhy z dílny RT.
    Ano, je toho mnohem více co napsat, ale toto je jen jeden pohled poloboha na foru.

Naposledy upraveno: 23/3/19
  15. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

30% akci nedělá a pěstuje expertní plodiny, 30% akci dělá, ale hudrá a má hotovo za 3 dny, 30% akci dělá až do posledního dne a pak hudrá a posledních 10% je spokojeno s každou akcí a proto ji dělá. Nebo je to více jak 10% spokojených?
    xD
    Myslím, že už by opravdu bylo načase dávat týden akci a týden odpočinek. RT už stejnak ztratil inspiraci na nějakou novinku a to co bylo zkraje farmy a moc nás to bavilo, mělo to spád a bylo rychle hotovo, to už nám nedají, tak na co se honit? za omalovánkami. Co máme do akce dodávat, když není kdy pěstovat a chovat? je to už začarovaný kruh. Lvl nad 300 nesmyslně těžké, už jsem v důchodu, tak už to asi fakt nedodělám, tak za čím jít? Jakou metu si nastavit, aby to zase bavilo? Chce nás RT otrávit, abychom sami přestali hrát než půjde farma do kytek? tak nad tím se zamýšlím každou chvilku a nejsem určitě sama
    :):p

16. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Sopti, svědčí to nejspíš o tom, že jsme užvanění, nic jiného bych za tím nehledala. A na druhém místě je asi to, že pro hráče našich dvou jazykových lokací je typická jistá míra, jak to nejlíp nazvat, rebelantství. Zkrátka, je-li nám něco přikázáno, věnujeme poměrně značné úsilí tomu, jak zákaz či příkaz obejít a to i v případě, že prosté dodržení je snazší.
    Já jsem už hrála pár prohlížečových her a tady je forum (tedy modíci) bezkonkurenčně k hráčům nejvlídnější. Jenže to sebou bohužel nese to, že pak jste odsouzeni se probírat haldou (obrazně ;)) pro vás zbytečných příspěvků.

17. zahradnice4

zahradnice4 Baron fóra

Ahoj,můžete mi,prosim,někdo helfnout?Hledám v archivu staré kalendáře,ale nějak je nemůžu najít.
    Chci se podívat,jak často byly akce dřív.Děkuju

Edit: děkuju Y_n_O
    Ale tam jsem už hledala a našla jsem tam pouze zlomek kalendáře akcí 2013 a pak už jenom různé adventní,valentýnské apod.
    Tak nevim,kde ještě hledat?

Edit II: děkuju "Helče" - kdyby se někdo chtěl také podívat,tak jsou kalendáře za minulé roky přímo v OFI oznámeních.

Naposledy upraveno: 24/3/19
    vilm4, Honzulka05 a Y_n_O tohle ocenili.
  18. larelay

larelay Analytik fóra

K těm off topic příspěvkům... no, aktuálně je u akce na traverze 10 stránek diskuse a u baha akce taky... to dřív bývalo, ještě než akce začala. A zrovna ta diskuse o indiánech byla zajímavá, škoda :(
    Myslím, že ty reporty jde psát s ctrl+c, ctrl+v. Vážně je to pořád to stejné a pro samé pěstování není ani čas, ani chuť něco napsat na fórum. Krásně to napsal Baroland.
    Většina hráčů volá po tom, aby se zmírnilo tempo... tak předpokládám, že se to reportuje. Už se po tom volá určitě déle než rok... Jaký smysl pak mají reporty, když na zpětnou vazbu hráčů RT nereaguje? Často se píše, že o novinky (TS) nikdo už nestojí, není jak ta zvířata chovat, plnit úkoly, ve kterých jsou... A jsou pořád. Hráči chtějí kupóny na pomocníky, moc jich tam myslím nebývá. Královnu taky chtěli původní... jestli to pro modíky a adminy není zbytečná práce :)
    Na druhou stranu, skrze nákupy myslím umí RT reagovat i bez reportů. Velmi rychle pochopili, že dát tak náročné levely po 200. se vyplatilo, takže se krásně prodává SH, snad obden je megaden BZ, jsou balíčky s 1 500 % nebo kolika, v akcích zajímavé řádky na % k BZ, takže zase se pěkně prodává SH, k tomu sem tam bedýnka nebo dekorace ke koupi, co přidá % do stodoly, ten podomní prodejce se super dekorkou... To umí i bez reportů, ekonom tam bude dobrý.
    Jen myslím, že spoustu hráčů tu zde drží fórum a zas tak moc se toho tam nenapsalo... Jsem si chtěla jako správný Čech zabrblat.
    Ale ať jsem pozitivní, v akcích bývá spousta SK, párty lístků (v bedýnkách atd.), vůbec už nekupuji, jen kdyby byl ještě čas vysadit obr stromy, taky nestíhám a plýtvám zásobami SH, obzvlášť když se mi v každé akci povede nějaká pěkná chybka (tak teď jsem pro změnu namlela 24 náčrtků mapy, jsem měla za to, že se jak na farmě taky jen dodávají mlýnské produkty, není čas číst, ono je jich potřeba asi jen 10? Ještě že jsem začala dodávat, to bych se den před koncem divila :)).

19. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Je pravda, že každý bere hru trochu jinak. Pro mě jsou to opravdu pěkně barevné omalovánky a ne kecy v kleci ,-) i když se taky někdy nažvaním dost, ale ne ze soukromí ,-)
    Jedna, dvě věty v nesprávném vláknu nikdy nevadily, ale memoáry, no to už se mi taky nelíbilo od začátku hry a že to byl chaos. Taky jsem od jiných hráčů dostával na "budku."

Tak diskutujte o indiánech jinde, žádná škoda ,-))))

Nikdo nemusí plnit všechny akce, proč? Dejte si volno, nic vám neuteče, max. modrý závěs na továrnu ,-))
    Kostru hry a její náročnost RT nezmění a nemůže se řídit jen požadavky naší komunity.
    Teď je kupónů dost, víc jich dávat nebudou, pomocníci jdou koupit.

Naposledy upraveno: 24/3/19
  20. Y_n_O

zahradnice4: asi v archivu Oficiálních oznámení. Ale tohle fórum je od roku 2014, zbytek je nenávratně ztracený...

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.