ST: Debata o všem možném

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem libakos, 27/1/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. larelay

larelay Analytik fóra

satelit: mám to taky tak, a doufám, že mi nic neuteklo, nestíhám sledovat :(

Honzulka05, vilm4 a satelit tohle ocenili.
  2. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

vilm4: tak nevím, jestli ti mám děkovat nebo lát... jsem u kapitoly 27 a nemůžu přestat číst... asi se ti odvděčím i pomstím podobně: pokud náhodou neznáš, P. J. Farmer "Svět řeky." Případně R. K. Morgan "Takeshi Kovacs." Eventuelně taky James S. A. Corey "Leviatan se probouzí" a následující knihy. A taky třeba Andrzej Pilipiuk "Kroniky Jakuba Vandrovce." Jarosław Grzędowicz, "Pán ledové zahrady." A Lukjaněnka a jeho Hlídky a nebo Lživá zdrcadla, Hranice snů asi taky budeš znát, když jsi přes sci-fi. A nebo Philip. K. Dick "Muž z Vysokého zámku." Njn, asi kuře učí slepici kdákat, já jen, kdyby sis náhodou těchto titulů dřív nevšimla. Jo a ještě Tonke Dragt "Planoucí lesy Venuše." a... a... už mlčím, teda nepíšu 8)

EDIT: a ještě napíšu, moje srdeční záležitost... Walter Tevis "Zpěv drozda." A už fakt pšššt...

EDIT2: ještě jedna srdeční záležitost... vlastně dvě, i když psané tak, aby se tenkrát mohly vydat... Lem a "K mrakům Magellanovým" a "Návrat z hvězd." Ale když jsem je četla poprve, bylo mi to jedno... a je mi to fuk pořád, protože to má smysl...

Naposledy upraveno: 27/2/19
    Prepperka, MatysekKamilek a vilm4 tohle ocenili.
  3. vilm4

vilm4 Dozorce fóra

YnO,to se dělá starý babičce!?Takové návrhy?Jaro v dohledu,zahrada bude potřebovat každou ruku,ještě že jsem tu celý týden sama a můžu číst bez postihu.Vernem, Lemem a Kazancevem jsem kdysi dávno,v předaleké galaxii mého mládí, začínala a od té doby je se mnou konec.Některé tebou uvedené autory a knihy neznám,tak ti teda pěkně děkuju!A na oplátku-China Miévil-Nádraží Perdido,Guy Gavriel Kay-Pod nebesy.To sice není SF ale tzv. Nová vlna,ale urve ti to pajšl a vyždímá jako hadr.Tak a jdu zkoumat tebou doporučené.

4. Y_n_O
    ;) jo, to se dělá? Fuj :)
    většinu tebou navrhovaných knížek jsem sice četla, ale je tam pár "kousků" na které se určitě juknu. A Zpěv drozda považuju za moc moc krásnou knížku.

5. vilm4

vilm4 Dozorce fóra

Já-další soukmenovkyně(to je blbé slovo)-Ursula Le Guinová-cokoliv od ní.Bohužel,tahle dáma letos zemřela,dalších knih se od ní už nedočkáme.

Xenie6161, Honzulka05 a Y_n_O tohle ocenili.
  6. vilm4
    sci-fi, fantasy to je něco, co mě drží už cca od 12. let. :) tak že, soukmenovec :D Ale je pravda, že já hodně ráda "klasiky" Clarka, Sapkowski, Lem, Jefremov, bráchové Strugačtí atp.

7. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

Dani gratuluji ti k postupu jsi mistrině

DANKA722, maribeja a vilm4 tohle ocenili.
  8. Sovinka

Sovinka Velvyslanec fóra

Konverzaci o čtivu jsem srdnatě přeskákala a dobře vám tak! Sci-fi já taky můžu, fantasy spíš manžel, oba dávno máme na čtení tak málo času, že škoda mluvit a zbývá mi ještě pár desítek let podobné příspěvky přeskakovat a věnovat ten volný prostor čtivu souvisejícímu s profesí.
    Takže to tu jdu rozptýlit - jednak jsem dnes otevřela zase pár bedýnek se Santa Clausem, které otevírám už déle než rok a poprvé jsem otevřela chlívek a hned vzácný - losí C++, který jsem žádný neměla!
    Měl jste někdy někdo z těchto bedýnek nějaký chlívek? Vážně koukám a žasnu a nevěřím. :inlove:

A to mě přivádí k dávné otázce, kterou nebylo k čemu přilepit a teď se to dost hodí - vyrostl někdy někomu z nějaké tajemnice chlívek s oranžovými rysy? Já už jsem došla k závěru, že ve hře vůbec nejsou a jen si je tvůrci graficky připravili k zavedení "již brzy"...

9. Y_n_O

Sovinka: já mám oranžové rysy z akce Rysí skrýš, taky se normálně dají koupit za floreny v obchodě; z tajemnic asi nebyli, alespoň v FAQ je dostupnost jen akce a obchod.

10. Sovinka

Sovinka Velvyslanec fóra

Aha - jsem si to asi chybně vyložila, myslela jsem, že rysi jsou nově zavedená "obyčejná" stáj a tudíž mohou být dostupní z tajemnic jako jiné obyčejné barevné chlívky - je pravda, že všechny "obyčejné", co tam jsou, už se snad i šlechtí. Je vidět, že jsem pořád rychlokvaška, mi se zdá, že něco chápu (příklad: obyč. chlívek rovná se ten, co jde kupovat za krejcary) a nějak moc často se ukazuje, že jsem stejně vedle. :oops:;)
    Bych si radši měla přečíst ten seznam lákavých knížek, ale zatím se držím a nečtu nic, bylo by mi to akorát líto - a jak se zdá, asi bych si měla dát jako povinnou četbu procházení FAQ. o_O

11. Xenie6161

Xenie6161 Komisař fóra

Tak tohle je taky moje velmi (opravdu velmi) oblíbená autorka.

vilm4, Honzulka05 a Y_n_O tohle ocenili.
  12. Y_n_O

Sovinka: občas se do FAQ mrknout nezaškodí... já tam něco lovím furt a to jsem tady déle než ty, i když s pauzou... První rok jsem si stavěla parčíky, záhonky... aktivně jsem začala hrát v srpnu 2011 do konce roku 2013. Vrátila jsem se v srpnu 2015, a jak má v podpisu vtipně náš spolufarmář satelit, v tom roce jsem znovu nastartovala traktor a od té doby tady jezdím pořád dokola... 8)

13. vilm4

vilm4 Dozorce fóra

Další info pro knihomoly(to nás je!)-Juraj Červenák(F).
    xenie 6161-to její vidění a chápání světa a světů a důrazná obrana práva na život všech a všeho!Taky to mám ráda.

Naposledy upraveno: 28/2/19
  14. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Tak neplatící farmy mají opět novinku při startu hry, co z toho RT má takto znepříjemňovat hru? start hry je tím zpomalený, bo je tam skrytá reklama. A vyhnout se tomu? jen začít kupovat vše co RT nabízí. Co je mi platné, když si reklamu na farmě nepřeji? žádná obrana není. Prosím modiky o vyjádření nespokojenosti neplatících hráčů někam výše, nemusíme si nechat líbit vše, protože nic na farmu nekupujeme, to nás RT za to trestá?
    :oops:

15. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Četla jsem dobrou recenzi na Michal Bronec: Tři kapitáni - nějaká space fantasy, už vyšel třetí díl. Znáte někdo, mám se shánět?
    Co se fantasy týče, ujíždím samozřejmě na Prachettovi a miluju Devět princů z Amberu.

16. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Zdravím evoku57

Reklama není skrytá;), pouze běží ve formátu Flash a pokud používáš prohlížeč Edge ( verze 44.17763.1.0) nebo Google chrome, tak je to dáno tím, že daná stránka nemá povolení pro přehrávání obsahu flash, proto se ti ukazuje prázdná obrazovka. Jinak by ti běžela reklama, a stejně by jsi musela čekat až doběhne;)

EDIT: Nebo tam může být chyba :p

Naposledy upraveno: 28/2/19
  17. Twinulka

Twinulka Dozorce fóra

Růžový den ze zelených :p Kráva a koza nepadla, i když tam byla několikrát.

18. vilm4

vilm4 Dozorce fóra

-pechfógl-Amber super.V pondělí mi přijde časopis,snad tam bude recenze na Bronce.Dám vědět.
    twinulka-tady se dá jedině gratulovat!

19. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

pezt napísal:
    Reklama není skrytá;), pouze běží ve formátu Flash a pokud používáš prohlížeč Edge ( verze 44.17763.1.0) nebo Google chrome, tak je to dáno tím, že daná stránka nemá povolení pro přehrávání obsahu flash, proto se ti ukazuje prázdná obrazovka. Jinak by ti běžela reklama, a stejně by jsi musela čekat až doběhne;)

Ja používam Chrom a tiež musím po novom každý vstup do hry spustiť,ale reklama mi beží hneď potom,nemám prázdnu obrazovku. Je to otravné,ale RT zarába.....

maribeja, vilm4 a Honzulka05 tohle ocenili.
  20. Sovinka

Sovinka Velvyslanec fóra

No hej, však já FAQ nevynechávám, potíž je, když si myslím, že něco vím (a tudíž nepředpokládám, že mi FAQ nabídne nějakou novou objasňující informaci). Já do hry přišla, když každý za krejcary dostupný chlívek má zároveň upgrady získatelné z tajemnic. Mě to u rysů vůbec nenapadlo, že by FAQ bylo přínosem. Ono číst tam všechno "jen tak" - je projekt na hodně dlouhý pobyt v nemocničním zařízení při plně funkční wifině... jinak nevím. ;)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.