ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. mamka1111

mamka1111 Aktivní autor

Ahoj zavislaci. Nemužu najit navod na chlebanky prosim napovi mi někdo na ktere strance je najdu? Jinak jste tady fantasticka parta jen tak dal avšem mooooc držim palečky aby bylo už lip. mamka1111

2. sopti

sopti Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj mamka1111,
    zkus udělat KUK - najdeš tam všemi vychvalovaný recept.
    Pěkný den

3. Madvo

Madvo Mistr fóra

Hezké nedělní odpoledne - všem Vám moc děkuji za podporu a rady v nemoci. Už se zdá, že se to začíná lepšit. Jak jsem k tomu přišla, to nevím. jana 563 - já polévku k životu, na rozdíl od mého muže, vůbec nepotřebuji, ale teď ji jím každý den.
    evik1016 - moc děkuji za krásnou růžičku, až mě dojala a vyloudila slzičku. Udělala mě radost. Vám všem ještě jednou děkuji za přání brzkého uzdravení - nevyjmenovávám, protože mám strach, že bych na někoho zapomněla. Ale ten kašel mě dává zabrat.
    Amálko - šťastnou cestu a brzký návrat - těšíme se na recept ,o kterém psala čarodějka - bůček se zelím.
    Až bude aktuální darování, mám taky k dispozici neonové zvířátka a ráda dám.
    pajaable a taky pechfógl držte se a hodně síly!!! Hezký zbytek neděle.

4. Medvánek

Medvánek Ikona fóra

:) hezké nedělní popoledne ... neonových slepiček, králíků a koz mám také povícero (přece ty zámky nenechám propadnout xD), tak pokud půjdou poílat, ozvěte se, kdo je bude potřebovat

5. Amalka1070

Amalka1070 Expert fóra

Tak dva rychlé receptíky na inspiraci pro toho kdo rád zelí.

ZELŇÁKY NA PLECH
    POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1/2 hlávky zelí, hrubá mouka nebo polohrubá(hladká mouka), 2 vejce, mléko, olej, salám(podle chuti, může být i uzené nebo anglická slaninka, prostě co lednička dá), sůl, pepř,podravka, pálivá paprika
    POSTUP PŘÍPRAVY
    Tento recept dělám "podle oka", proto je možné podle potřeby přidat mouku atd.. těsto by ale mělo trochu "táhnout" a nemělo by ho být moc - zelí i salám musí být dobře vidět:)) 1/2 hlávky zelí nastrouháme, přidáme salám na kostičky, 1 vrchovatý hrnek hrubé nebo polohrubé mouky(většinou dělám z polohrubé),můžeme ještě trochu zaprášit hladkou moukou, 2 vejce, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku oleje, sůl(docela dost), podravka, mletý pepř, trochu pálivé papriky. Směs dáme na pečící papír na plech, urovnáme do placky a pečeme cca 30minut v předehřáté troubě na 180°C (používám horkovzdušnou troubu, program koláč), nakrájíme a podáváme.
    Je to supr večeře, takový zelný bramboráček bez smažení:) Dobrou chuť!

ZELÍ NA PIVĚ
    Potřebné přísady:

hlávku zelí, kousek vepřového, kousek klobásky, kousek uzeného, cibuli, pepř, sůl, sojovku, kečup, hořčici, pivo
    POSTUP PŘÍPRAVY
    Zelí nakrouháme na nudličky, dáme do pekáče, přidáme nakrájené maso, klobásu, uzené a cibuli. Opepříme, osolíme, zalijeme trochou sojovky, dáme 4 polévkové lžíce hořčice, půlku kečupu a zalijeme celým pivem. Dáme péct do trouby pod pokličkou na 200 st. na 1 hodinu. Poté odklopíme a dopečeme ještě tak půl hodinky a občas promícháme. Je to prostě báječná bašta, jako přílohu většinou chleba, ale je to moc dobré i s bramborovými knedlíky.

Naposledy upraveno: 10/1/16
  6. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Přeji hezké odpoledne všem.
    Jsem jen na skok na farmě, zase pomastím dělat, připravujeme přivítání
    pro snachu.
    Amalku , šťastnou cestu , opatruj se a v pořádku se vrať. :inlove:
    Madvo ... co to vyvádíš ? Zápal plic ! Držím palce, ať jsi brzy fit.:inlove:

kklunesovak ... u nás milujeme děti, čím víc, tím líp , a když je čím je zabezpečit,
    není co řešit.
    ;)
    Děkuji za dárky a všem marodům a adeptům na lůžko přeji zdravíčka plnou náruč.

7. Madvo

Madvo Mistr fóra

Amalku - velké díky, už jsem si je stáhla, určitě je udělám, vypadají výborně.
    pajaable - děkuji, snad to už bude lepší.

8. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Téda Amálku,i když jsem právě dopapala obídek,slintám nad zelňáčky,vše potřebné mám ve spíži
    tudíž není problém je prubnout k večeři.Mimochodem jsem zapsala celou mojí receptinku,recepty, co sem všichni píšete.
    Zítra pádím do města pro nový...
    Jinak Vám Všem přeji hezky strávenou neděli.......jdu si dát kafe a pak se uvidí co dál :D

9. robin2151

robin2151 Velmistr fóra

Amálka1070- recepty ze zelí určitě vyzkouším,manžel chce zelí každý týden. Přeji klidnou cestu a šťastný návrat.

10. babioli

babioli Stará škola

Ahoj všem a hezký zbytek neděle. Já akci hotovou nemám a ani ji asi nezvládnu . Všem co marodí přeji brzké uzdravení a hlavně zdraví, mějte se moc fajn. a přeji vám všem klid a pohodu. Je mi tady s vámi fajn. Ola

11. Amalka1070

Amalka1070 Expert fóra

A jeden pro Vaše drahé polovičky. :)

DRŠŤKOVKA pro fajnšmekry

Ingredience:
    900 g opraných a předvařených drštek
    2 cibule
    6-10 stroužků česneku (dle chuti)
    10 dkg sádla
    15 dkg anglické slaniny (spíše tučnější než libové)
    1 nožička paprikové klobásy
    6 kostek masoxu
    2 bobkové listy
    kousek čerstvého zázvoru (asi 2-3 cm)
    2 lžičky sladké papriky
    1 lžička chilli (dle chuti, kdo má rád ostřejší, dá víc)
    3 lžičky gulášového koření
    3 lžičky koření maďarský guláš
    2 hrsti rozemnuté majoránky
    pepř
    sůl
    Postup:
    Dršťky dáme do 5 l hrnce, zalijeme vodou, přidáme 2 bobkové listy, masox
    a celý čerstvý zázvor a vaříme na mírném ohni 3 hodiny. Půl hodiny před koncem varu přidáme na malé kousky pokrájenou paprikovou klobásu a společně dovaříme. Dršťky scedíme. Na sádle orestujeme slaninu a nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme papriku, chilli a gulášové koření, zaprášíme moukou a lehce zasmahneme (jen velmi krátce, aby paprika nezhořkla!) a zalijeme vývarem z dršťek. Pokud je vývaru málo, dolijeme ještě vroucí vodou. Přidáme pokrájené dršťky, majoránku, pepř a sůl a krátce provaříme. Před koncem varu dochutíme česnekem. Pokud použijeme na polévku dršťky čerstvé, musíme je nejdříve řádně očistit a následujícím způsobem povařit - vaříme asi 1/4 hodiny, potom vodu slijeme a dáme čerstvou, znovu povaříme a takto opakujeme nejlépe 2x - 3x. Dále postupujeme podle receptu.
    Kdo chce méně polévky, přizpůsobí si množství surovin. Dršťky se dají koupit už umyté, předvařené a zmražené.
    ZA TUHLE POCTIVOU DRŠTKOVOU UŽ NIKDY ŽÁDNEJ CHAP NEBUDE DĚLAT NA SVOJÍ MILOU DRŠTKY.
    :p:p:p

12. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

13. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

Opakovaně vás zde varuju xD, to zapečené zelí na pivě je silně návykové a jak ho jednou uděláte, bude vyžadováno znovu a znovu....tak s tím počítejte xD

14. -.Barbara.59-

-.Barbara.59- Rádoby autor

• Nepiš dva příspěvky za sebou. Pokud chceš něco dopsat, použij tlačítko upravit. sopti
    nějak sem furt nemůžu vstoupit.

Tak tohle vypadá fakt dobře.

Naposledy upraveno moderátorem: 10/1/16
  15. čarodějka007

-.Barbara.59-, ahoj spolufarmářko, povedlo se, vítej mezi námi , určitě se ti tu s námi bude líbit :inlove:

16. Madvo

Madvo Mistr fóra

Barbara59 - už jsi tady a vítej mezi námi.

17. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

18. -.Barbara.59-

-.Barbara.59- Rádoby autor

Moc děkuji za přijetí. Dost tady s tím fórem bojuji. Snad to čase, pochopím lépe. Takže se omlouvám, jestli budu drobet zmatkovat.

19. čarodějka007

20. lumat85

lumat85 Analytik fóra

Pěkný večer.....konečně mám trochu času po hektickém dnu. Jsem sice nemocná, ale 5 hladových krků je 5 hladových krků. Navíc jsme slavili dceřiny narozeniny, tak to dnes chtělo i slavnostní oběd na přání. Takže byla kulajda, krůtí roláda s pršutem, mozzarelou a sušenými rajčaty,opékané brambory a mrkev glazovaná v medu a pomerančové šťávě. Pak jsem dělala znovu chlebánky, tentokrát se slaninou.
    Amálka asi zabiju ;)....další recepty. Takže dcera odjížděla a prohlásila, že na příští víkend chce mít nachystané zelňáky a v PC si mám založit složku Amálkovy recepty a ona si tam prý bude o víkendu vybírat. Koza mlsná. A to jsem ještě manželovi neukázala recept na držkovku.:p

No a když jsem u toho jídla...holky neděláte některá v hotelové kuchyni? Manžel stále marně zkouší ten echt hospodský zelný salát s koprem a nedaří se a nedaří. Dneska se u toho zase vztekal.

Jo a čarodějko..ty jsi mi taky pěkně dala ...dortík a kávička...bóže jak já bych si to dala. Vypadá to nádherně. Ale od vánoc je u nás zákaz sladkého, naše vychrtlá dcera prohlásila, že přibrala celá dvě kila a takhle nemůže mezi lidi. To by mě fakt zajímalo, kde přibrala, tak leda za ušima.

Mějte pěkný večer, já se přesouvám do ložnice. Nemám tady vůbec klid. Datluju do počítače a ten můj mě pořád něco vykládá a vyžaduje reakci. Copak mě baví hokejová tabulka? Jo a prý budeme spolu chodit na ryby...pomóc, já raději zdrhám.

Pajaable...děkuji za dárek:inlove:

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.