ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Cindy210178

Cindy210178 Obyvatel fóra

zdravím všechny a rozšířím počet nemocných, minulý týden jsem byla s dcerou v Praze na vyšetření a po odebrání mozkomíšního moku dcery jsme museli zůstat doma na OČR z důvodu bolesti zad a já si přivezla zánět žil takže ATB a bandážuju nohu. Takže se už těším na akci.

2. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Cindy, no teda pozdrav pámbu (Mám ovšem i jiné rčení, že čert vždycky kálí na větší hromadu). Držím palečky zvlášť při uzdravování se, ona lumbálka není nic příjemného. Tak ať tě aspoň ta hra rozptýlí.

3. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Hezké dopoledne. Tak opět nešel net.
    Počasí venku vypadá pěkně, ukazatel na teploměru stoupá , dnes zkusím na chvíli ven,
    uvidím , co to se mnou udělá. V noci bolelo ouško, teď je zatím klid.
    Cindy ...týden, 14 dní to chce u dcery klid . Po tomto zákroku se mohou objevit komplikace jako je
    parestézie dolních končetin (projevuje se brněním či mravenčením), pocity na zvracení, otoky v místě vpichu či krvácení z místa vpichu, porucha mikce a v krajním případě i porucha vědomí.
    Jinak, nebezpečná lumbální punkce není , tyto potíže odezní.
    U tebe půjde pravděpodobně o zánět povrchových žil , že? Neboť zánět hlubokého žilního řečiště je
    léčbou komplikovanější a vyžaduje již hospitalizaci .
    No, děvčata , jsme si to vybrala, že si ani "babí léto" neužijeme.
    Tak se moji milí marůdkové vystonejte , užívejte radosti z řádku (až nám ho dají), nechte
    si chutnat při obědě a opatrujte se .
    Já jdu nacpat žaludek medikamenty a pak si dám zatím jen slepičí vývar. Po včerejší večerní
    hladové, už mi to zase nějak nešrotuje a chutě se ztratily.

sopti ...děkuji. Teď jsem to psala i ve vláknu k akci, zatím nemám ani po odhlášení a přihlášení. Počkám , jsem zřejmě na serveru, kde zatím připsáno není.
    Nebojím se, že bych o ně přišla.

A než jsem to dopsala zde i ve vláknu k akci ...dorazila odměna.

Naposledy upraveno: 16/9/15
  4. sopti

sopti Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahojky pajaable,
    dárky včetně stonku by již měli být na farmě k dispozici, tak tam zkus kouknout.
    Jinak všem co se chystají obědvat, tak přeji dobrou chuť.

A ještě malé info - oranžový bobří hrad z odměny je včetně základu.

5. burds

burds Titán fóra

Dolezla jsem od doktora zapla farmu a vykouklo na mne že stonek dorazil.Tak už pracuje.Farmu jsem předělala na stromy a políčka a jdu dělat oběd.Dnes mám jen brambory s cibulkou a okurk.salát.K doktorovi je daleko a tak oběd musí být rychlý.

6. -pechfógl-

Šmarjájózef, mrkněte na vývojářský blok! Jsme nadšeni a již brzy.... Já jsem rovněž nadšena, že papírové kapesníky nebudu mít jen na rýmu, ale i na stírání slzí z toho blaha....

7. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

pajaable: Ahoj. Když si tady nakousla ten klid po LP, tak mně nedá nepopsat tu mou. V 7:00 jsem byl připraven na značkách a lékařka č1 provedla 3 neúspěšné pokusy s tím, že to později zkusí kolegyně. Asi po hodině lékařka č2 provedla 5 pokusů se stejným výsledkem a předala žezlo další, která se na mě vyřádila 4 pokusy a uzavřela to slovy, že to musí docent. V 11:00 přiletěl docent... první pokus atraumatickou taky nedal, tak nakonec vzal "klasiku" (traumatickou jehlu) a po 15 min tance jsme mohli slavit ,-) Nemusím ti asi povídat jak jsem měl roz.... záda a co má následovat po odběru likvoru traumatickou jehlou. Došoural jsem se k lůžku, lehl si na "pupík" a sosal tekutinu. Měl jsem na lůžku ještě dvě RSka co měli ty jejich infuze a seděli vedle mě. Cca v 15:00 mně bylo oznámeno, že se končí a mám jet domů. Pokud by mně bylo snad nějak zle, tak si prý mohu lehmout na chodbě na lavičku (nepočítali se mnou a nemají volné lůžko) :-D Tak jsem se tedy odšoural k autu a z vesela si odfrčel těch 50km domů. Nemusím ti asi zdůrazňovat co ze mě šlo za slova při jízdě po našich cestách ,-) To jen tak pro zasmátí.... pokud se tu bude někdy probírat svalová biopsie, tak bych měl taky jednu perličku.... to když pašáci prohodili zdravotní dokumentaci a musel jsem jim na sále vysvětlovat, že opravdu nepotřebuji odoperovat karpály :-D

8. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Casey27 ...ahojky.... i tvůj případ vypovídá něco málo o našem zdravotnictví , i o tom, že
    péče v tomto státě je jiná pro "někoho" a pro NĚKOHO. Nakonec jsem to za své praxe
    viděla mnohokrát.
    Pravdu ? Jsem ráda, že již nejsem součástí tohoto všeho .
    Je pravda, že ne vždy se povede punkce napoprvé, ale stávat by se to nemělo. A už vůbec
    ne následná péče, tak , jak ji popisuješ.

9. Baroland

Baroland Ikona fóra

Tááák.., sem se usalašil (rozuměj upelešil),oprášil displeje a donutil (za zvuků: š š š šššš š š š vrrrrz) rozběhnout compy.Při té příležitosti otevřel i uzavřel několik obchodů - musím s vyděláváním opatrně,doteď jsem jen utrácel a nakonec udělal přípravu na zítřek,neb jak jsem slíbil,zacvičil si při sázení stromů.Mimochodem,chtělo by to jednu ikonku na : Zasaď všechny XXL. To by mi cvičení usnadnilo.
    Jak se aklimatizuji,vezmu písíky i ven.Za prvé,musím prohlédnout přilehlé latifundie a za druhé,je nejvyšší čas,aby si na mě začali zvykat.
    PS. -čaro,tyto detaily mám dávno vychytané..stačí cihla na každý roh duchny.:D

Proč blondýny nechodí do kurzu sebeobrany?
    Protože je nic nenapadne.

Proč blondýna umrzla v letním kině?
    Chtěla vidět film s názvem: Přes zimu zavřeno!

10. mituli

mituli Polobůh fóra

Tak jsem se vratila z Vysokeho ze špitalu,nečim mi ten prst napatlali,zavazali a pry v patek,tak jsem zvědava co bude v patek,prstiček stale oteklej jak bambulka,ale oni jsou dobři tak jim věřim,dali mi do kupy daleko horši urazy,DĚVČATKA s rymičkami,co to pořad vyvadite? pry je nejlepši se vypotit na cizim těle;),tak to je dobra rada nad zlato--haha

11. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

pajaable: Asi oba víme jak to chodí a co je naše zdravotnictví za "cirkus". Ty protože si byla součástí a já protože už 5 let marně vedu boj s touhle institucí a kromě patologie a gynekologie jsem byl už x krát všude. A ne jednou si lékaři mezi čtyřma očima vylili "srdíčko" a dali i informace, které by se asi neměly dostat k pacientům. Každopádně můj příběh byl jen takovým příkladem toho "klidu" po LP v praxi ,-)

12. -Jara05-

-Jara05- Titán fóra

Pěkný den, i když slibované babí léto vypadá jinak, Ráno jasno, pak se zatáhlo a nyní se klube "zubaté" sluníčko. Tak snad zítra to vyjde.
    Simissek - vítej mezi námi. Radek je zlatíčko nejedou pomohl a zcela nezištně.
    Baroland - a nejsi tak trochu po tom létě rozmazlený?? začni s otužováním a uvidíš bude dobře. Kdysi platilo - práce šlechtí, ale... (že ty se toho držíš??)
    mituli - věřím, že Ti v nemocnici pomohli, jsou to přeci odborníci na ruce. Škoda, žes tam nešla hned, mohlo být už po problému.
    Casey27 - souhlasím s tebou a pokud to jde se lékařům i zařízením kde mají člověku pomoci snažím vyhýbat, jen aby mně to ještě chvíli vydrželo.

Díky za rady, někde jsou stromy různých hodnot a někde políčka.
    Po odtajnění největší radost ze želvičky a mělo by mně uspokojit 8 bobrů C++???? (tak už jich mám pouze 19), a ze stromečků jeřáb oskeruše 4x a nejvíc bylo bezu XXL 7x. Ale ano, jsem spokojená ani žlutý kravín, prachové peří a chameleoni mně to nezkazili.

Marodům opět mohu popřát rychlé a hlavně úplné uzdravení.
    A snad s tím kombajnem do nebe to myslí vážně, prý do 14. dnů bude. Snad se dočkáme a ne jako s korálovým ostrovem.

13. mituli

mituli Polobůh fóra

ano Jaruško,taky si to řikam,ale když mam svoji hlavu,mamka mi to taky řikala

14. pajaable

pajaable Orákulum fóra

mituli ...tak jsem právě dosedla, protože jsem díky tvé jedné větičce hledala to cizí
    tělo na pocení. Tak hlásím, že v celém baráku není ani jedno. Tak se musím zase
    spolehnout jen na léky a horké čaje. xDxDxD

-Jara05- ...gratulace k želvičkám a oskeruším (dobře se prodávají)

Casey27 ... to mě mrzí , ty tvoje zdravotní trable a mohu jen dodat,
    že potrvá ještě hodně dlouho, než se u nás zdravotnictví pohne správným
    směrem a to : stejná a kvalitní péče pro všechny , ne jen pro horních
    pár tisíc...

15. Viky007

Viky007 Baron fóra

Dobré odpoledne,
    tak se mi konečně podařilo prokousat ke konci příspěvků, bohužel tak po 15 minutách rozostřím a na obrazovce nic nevidím, musím si odpočinout a pak to zase jde. Přeji úspěšné uzdravováni všem marodům.
    Můžete mi prosím poradit, kde že najdu ty florenové slevy. Restartovala jsem a zase nikde nic, to víte stará babka co sotva vidí(ale určitě bude zase líp, sice mi vyhrožují výměnou slepého oka za skleněné, ale oni vědí do jakého rizika by se mnou šli).

16. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Ahoj, tady na kolínsku je nádherný letní den, slunícko svítí a já sedím na zahrádce, piju kávu a čekám, až se vráti hoši z odpoledních kroužků, kolem 18.hod. Pořádně jsem si přečetla tu zítřejší akci a ono to asi tak hrozné nebude, bude to jiné, jsem zvě
    davá, jak se s tím poperu.
    Trochu se tady probírám kalendářem a zjistila jsem, že mají dnes svátek Ludmily, tak Lidušky všecho nejlepší . [​IMG] Eva

17. -pechfógl-

A já jsem se nechala ostříhat, takže už mi zase teče z nosu i z uší. Co se historek o našem zdravotnictví týče, mám docela nepřebernou zásobu, jen se ji tu bojím publikovat (jedna nejmenovaná čarodějka totiž psala, že to do Holešovic nemá daleko - co kdyby působila Na Františku nebo v Motole a poznala mně?xD)
    Ale mám jinou radost dětinské stařenky: V jednom internetovém obchodě pro děti měli výprodej "nemoderních" capáčků, tak jsem si čtvery koupila (nemusím mít botičky od Diora, stačí, když budou sedět). Zatím ještě necapeme, ale určitě začneme a jak tu naši potvůrku znám, protančí jedny střevíčky za tři hoďky. Tak se s nimi zatím mazlím, dokud jsou k světu.xD

18. burds

burds Titán fóra

Tedy Casey to je hrůza.Upřímně tě lituji.Jo zdravotnictví bylo a je někdy příšerné.

19. Viky007

Viky007 Baron fóra

Ahojky přátelé, tak snad poslední zdravotní historka, která se mi stala před rokem: spolužák z gymplu i medíny se mě ujal před 23 roky, je to imunolog a já si vyrábím hrdě protilátky proti vlastnímu tělu, po 23 letech mi jeho sekretářka sdělila, že pan asistent od této chvíle se zabývá pouze smysluplnými, perspektivními případy a na mne má čas až za půl roku, v té době jsem neměla kůži na polovině lýtka, kožaři řvali imunologa, ten nebyl, týden po této události mě záchranka odvezla na JPI. Myslím, že se mně ulevilo tímto svěřením, stále uvažuj, jestli o této akci ví, nebo ta stále ječící hysterka to udělala z vlastní vůle.

20. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Děvčata, já jen zírám, co se to ve zdravotnictví děje. Já patřím do jedné nejmenované FN na Praze 10, v březnu jsem měla chřipku, ale takovou, že jsem to v životě nezažila. Manžel mě tam odvezl na pohotovost a bez jakékoli protekce, jsem za 2hod. odešla s výsledky krve, popsaným snímkem plic a s léky. Protože mi bylo opravdu špatně, položili mě na lehátko. Manželovi tam vlastně zachránili život tím, že mu tam velmi včas odoperovali slinivku, má ji už jen třetinu, pro jídlo jezdíme do Německa, protože po našem mu je špatně, ale je v pohodě, jakoby mu nic nebylo a alkohol stejně nepijeme. Eva

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.