ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Milka66

Milka66 Veterán fóra

Pšššt, nebudiť - tu sa ale sladko spinká. Tej micke by jeden až závidel.;)
    To bude dnes ale deň - okrem "zberu" ušiakov a mletia krmiva pre nich neurobiť ani ťuk navyše na farme, to dá zabrať ... :p
    A hlavne neposlať darčeky kým nezačne akcia. Tak snívajte ďalej, :) ... ja tíško odchádzam nakŕmiť záhradnú micku a trošku

popolievať, kým nezačne byť neznesiteľne vonku.

2. Johnny

Johnny Polobůh fóra

Krásný den všem,už se těším na akci hlavně nesklízet ;)

3. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Tyhle rána mám moc ráda. Venku je pravé letní počasí, všichni u nás ještě spí a já jsem si uvařila svoji ranní kávičku a sedla jsem si k farmě, jen jsem vyšťourala několik posledních králíků (tolik jsem jich snad ještě nikdy na farmě neměla) a radši odejdu, abych náhodou neodklikla něco, co nechci.Přeji vám pohodový letní den a samozřejmě úspěšnou akci. Eva

4. hubabuba1968

hubabuba1968 Velvyslanec fóra

Dobré ránko všem.:p

Jak to tu tak pročítám , o_Otak by se toto vlákno mělo spíše jmenovat "Receptář dobrých nápadů " :DNajdeš tu od receptu po dobrou radu všeho druhu a ještě se u toho skvěle pobavíš. Přemek prkenná Podlaha by se asi divil;)

5. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásné dýchatelné dobré ráno všem milým závislákům, také raději pryč, abychom předčasně nesklidili, protože těch vypadávátek bude potřeba dost a dost.
    skalara.v díky za dobrý nápad a recept, zítra to bude k obídku. Dnes budou šunkofleky, přijdou vnuci a ti je milují. Po pekáči se jen zapráší.
    hubabuba1968 - souhlasím s Tebou, mohli by nám mnozí závidět, co vše zde najdeme!!!
    Nám všem přeji pěkný den, ať nám čas utíká do začátku akce!!! Pa pa Zdena;););)

6. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Ahojda závisláci. Venku je zatím fajn, tož uvidíme, jak se to vyvrbí :D
    Já mám dneska program jasný. Včera jsem v kaufu narazila na krásné nakládačky. Sice za 27,90 kč, ale malinký, tvrdý, no radost pohledět. Kdybych měla objíždět půl kraje, tak by mi to vyšlo finančně stejně, ne - li dráž ;).Tož jsme s tatou nafasovali pytlíky a zobali jak vrabci. Nazobali jsme jich asi 15 kilo xD. No a už jsem pobíhala a sháněla další propriety. Tata běhal vážit a plnil košík. No krásná týmová práce, přátelé. Takže vymyju vanu, dám okurkám lázeň, pak postupně čistit (kartáčky připravený :D). Ještě sklenice, to bude možná trochu boj. No, až tata dorazí, tak se hned připojí. Mezitím musím stíhat okopávat zdejší pole xD. To bude šichta. Ještě to bude chtít doplnit pohonné hmoty (nejlépe Pardála, desetistupňového, ať není večer žíža) xD

Mamčo - ta mrkev byla fakt vynikající. Měli jsme to na dva dny z toho kila kýty. A chlapi měli boule za ušima :D

Naposledy upraveno: 24/7/15
  7. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Krásné a pohodové dopoledne !

Ruka se cuká, ale nesklízím. Raději půjdu po jiné práci. Už jsem byla utrácet,
    teď dám kávu a půjdu vařit. Nějak se k té 14. hodině prokoušu. Alespoň,
    že mě má kdo zaměstnat. Dnes naposledy halda vnoučat, od zítřka mě
    budou zlobit jen ta zálesácká.
    Užívejte klídek , odpoledne se začnete zavařovat...xD

8. lumat85

lumat85 Analytik fóra

Dobré ránko..

skalarko děkuji za recept...udělám až budu někdy sama,tzn. bez chlapů. Ani ta mrkev není u nás podle nich k jídlu ;) jen s dcerou si občas uděláme dušenou mrkvičku s hráškem. My dvě to můžem.

Jinak už mám upečené dva táče s meruňkami, posypané drobenkou a borůvkami. Jeden vezmu ke kamarádce ke kafíčku, má hnutá záda, tak se nemůže moc hýbat a ti její dva raraši by jen buchtovali.xD Zatím jsou malí ( 6 + 8 let ) takže jim stačí buchta z moukyxD

Cestou zpátky nakoupím, udělám ještě dortík ze zakysanky s borůvkami. Poklizen je celý barák, tak můžu zítra čekat tu naši uchlastanou návštěvu. Vrací se z dovolené, takže čas příjezdu neznámý.

Zítra budu dělat řízky( kuřecí, vepřové i hovězí) pečené na kečupu, nové - pozor, naše vlastní a první - brambory, udělám asi salát coleslaw, nebo okurkový, nebo oba. A polívečku fazolovou, včera jak jsem obírala majoránku, tak to tak krásně vonělo, že jiná volba není možná:D

Tak já jdu nabalit buchtu a vyrazím, nebo ještě sklidím:p

Edit: šmárjápano já zapomněla na okurky nakladačky, celý týden dovolené zbůhdarma v trapu, co já mohla mít hotových sklenic. Hned jdu volat svému nákupčímu ( pantáta miluje nákupy) ať někde něco splaší a neděle je jasná

9. lacrima

lacrima Ikona fóra

Přeji hezké dopoledne a krásný den, prožitý jen s úsměvem.
    Proč ? Protože úsměv sluší všem a i zvířátkům a vypadají pak mírumilovněji ;)

[​IMG] [​IMG] [​IMG]
    ... a protože si stále opakuji nesklízet, nesklízet , nesklízet tak si raději jdu vypít [​IMG] a něco dobrého vařit .
    Vidím to na kuřecí steaky a zeleninku k tomu ... nebo dáme Čínu ? No, můžu obojí , hlavně nesklízet ... ;)

10. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Po obědě...dnes trochu dříve a teď se zažívá ...[​IMG] a lelkuje [​IMG] .
    Do 14.hodiny strááášně dlouhá doba a farma se prohýbá pod tíhou plodů, zvířata mají
    zahnojené chlívky...to ten čas neutíká.
    Jdu pověsit prádlo , pak se uvidí, co dál.. [​IMG]
    Dobrou chuť k obědu.

11. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Ahojte jste hrozně akční, od rána se přemlouvám,že je potřeba povysávat ale asi se nepřemluvím, vařit se mi nechce, nějak nevidím důvod vařit si sama pro sebe a stejně nikdo nepřijde,pes je do mínusu a já taky:oops::cry:;)

12. flexka

flexka Hrabě fóra

S tou mrkví holky a kluci zkuste ještě jeden nezdravý recept (dokážu udělat nezdravé jídlo i ze zdravých surovin, no ale zato chutné).
    Vezměte zapékací misku, nakrájejte na tenké dlouhé plátky mrkvičky (kdo neumí brousit nůž, jde to i loupátkem na brambory, ale pak se to dělá jenom chviličku), rozprostřete v misce, promíchejte s natrhanými lístky rozmarýnu, může být i vyšší vrstva a přelijte bohatě rozpuštěným máslem napůl s olivovým olejem. Opravdu hodně, ať to plave. Pak se to lehce posype Vegetou a přikryje alobalem a při 180 asi 10 minut zapéká. Po sundání alobalu ještě podle tloušťky mrkví, až jsou měkké a nahoře lehce zahnědlé krusty z másla. Mrkvičky vytáhnu, nechám okapat a sežeru (je to příloha k masu a bramborám, ale vždycky je zhltnu hned a pak až to maso a brambory). Zbylý olej s máslem, vegetou a rozmarýnem schovám do lednice a použiju pak tak 2-3x na těstoviny.

A skalara.v a ostatní - okurky a kartáček na ruce je dobrý pro dinosaury, my moderní holky necháme okurčičky natáhnout přes noc ve studené vodě a pak vložíme do pračky a při nejnižších otáčkách mácháme - hlavně neodstřeďovat xD
    jsou hladké a heboučké a bez práce. Pak je nakládám se zeleninou, kterou nastrouhá robot, do skleniček a lákem od mé kámošky, který je prostě nepřekonatelný a zavíčkované sklenice vložím do myčky, která mi je na program na špinavé hrnce zavaří. Bacha, chce to sledovat, musí projít jen tím prvním mytím, oplach a sušení jim už nedopřávám :p. No prostě 20 minut při 75 stupních a všechno naráz.

Technice třikrát hurá, hurá, hurá!

Kdybys byla Dasa1143 někde z jihu Moravy, dnes dělám dceři a její kámošce plus sobě hovězí na Halali s rýží a jelikož mám megalomanské skony, nasytily bychom i tebe a psa (mí 2 psi už nemůžou, přežraly se holky syrových odřezků). A na kafe mám takový šikovný espreso na plynový šporáček, hezky bychom si poklidily a zaseli na farmě......nepamatuju se odkud jsi, nestavíš se?

13. sopti

sopti Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahojky flexka, vytouráš pro nás i recepisek na lák od tvé kamarádky? Předem děkuji
    PS: o pračce vím, ale ta myčka mě dostala. :p;)

14. flexka

flexka Hrabě fóra

Okurky Silvia:

3,75l vody
    1,25l octa
    150g soli
    350g cukr krystal
    40ks sacharinu

rozpouští se ve velkém hrnci za studena, nebo se trochu ohřeje, aby se rychleji rozpustil cukr a sůl

do sklenic kolečka mrkve, cibule, petržele, kdo chce i křenu, kuličky celého černého pepře, lístek bobkový, pár kuliček nového koření, může být i mokka lžička hořčičných semínek, pak se nacpou okurky a nahoru zase trocha mrkve atd. (už bez koření) na výplň a takové to z vrchu kopru - nakonec se zalije lákem, zavíčkuje a steriluje 20 min při 75 až 80 stupních celsia.

No a pak mám ještě druhou kámošku, která je posedlá jednak eko a bio a druhak technikou a od té mám právě takové netradiční zavařování v myčce, taky rozpouští sádlo a dělá marmelády v pícce na chleba a vůbec si myslím, že kámoší s Mc. Gyverem (teda jestli se to tak píše, já toho herce znám jenom jako O'Neila z Hvězdné brány (s jedním l, ještě je jeden se dvěma a ten nemá smysl pro humor :) )

15. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

Ahoj: K těm okurkám jen doplním, že provádím stejně jak flexka: okurky vyperu v pračce ( znám i pár jedinců co nechali nechtěně odstřeďování a nebyla to pohroma.... záleží jaký jsou tam otáčky), sklenice umyju v myčce na 70, zeleninku zmákne robot a zavařování provádím v horkovzdušné troubě ,-) Zavařovat v myčce jsem nezkoušel.... mám max 70 stupňů a nejsem si jistej zda by to stačilo? Nemá někdo ještě "fígl" jak zmechanizovat výrobu nálevu a plnění sklenic? :-D

16. dododo53

dododo53 Expert fóra

Jen malý vzkaz od tety: -pechfógl- tu nějaký čas nebude, neb byl zablokován za použití vulgarity-zřejmě (lze se nekde dozvědět konkrétní důvod?). A vůbec, to je mi trest jako do žákajdy: Pouižil jsi nevhodné slovo, nezískáš informace o následující akci. Takže si ten dotyčný založí na fiktivní adresu fiktivní farmu jen, aby se se dozvěděl,, co má vlastně plnit.

17. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Casey27: já to dělám tak, že požádám tchýni o sklenici okurek, kdykoliv je potřeba a na okurky jednou ročně finančně přispěji. Navíc je tchýně zavaří lépe než já :D.

18. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

pajda361: Určitě nejlepší "mechanizace". Ale vzhledem k tomu, že jsem šťastně rozvedený, tak kvůli pár skleničkám okurek nebudu riskovat ztrátu "svobody" eventuelně se učit věty jako: " Maminko vám to ale dnes sluší", " Maminko velice rád vás odvezu kamkoliv a počkám na vás", Maminko jsme rádi že jste k nám přijela na týden" :-D To jsem se raději naučil zavařovat ,-)

19. flexka

flexka Hrabě fóra

Jeden "fígl" mám - přátele - koupí se okurky, zelenina a ingredience společně a pak se střídá, u koho bude "nelad" vytvořen. Pak při kecání, popíjení ty desítky sklenic nikdo nepočítá (až při rozdělování na konci). Já jsem nejlepší na cpaní okurek, tak to dělám, kámoška má jistou ruku na zeleninu a koření a všude je stejně a její manžel zase rád přesně odvažuje a míchá lák, atd. atd.
    Myčka mi umí 75 a je to v pohodě, nevím, jestli 70 je už málo? Možná by stačilo prodloužit dobu...

chvilku jsem hledala to zavařování v myčce na netu a je pokud myčka dokáže prodloužit dobu, tak i při 65 stupních tam psala jedna - jen aby nebyl u programu fixní čas, že se to zavařilo perfektně, akorát "mytí" trvalo o hodně déle. A nechala proběhnout celý program.

20. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Tak já jsem dinosaurus. Mladej mi to taky říká xD
    Vždycky jsem se bála, že se v pračce moc omelou. Takže vytáhnu škopek, naházím do něj odmočené okurce, zasedneme s tatou na balkon, otevřeme Pardála a pucujem. Pustíme si nějakou tu mjůzik a je to super. Zavařuju v hrncích na sporáku. Zeleninu krájím růčo fůčo.
    Lák dělám podle starého recepisu od babičky a jsou super. Vždycky si to jednou za rok hezky užívám :inlove:
    Cca na 7 sklenic:
    3/4 l vody, 30 dkg cukru, 15 dkg soli, 43 tbl sacharinu, zahřívat, pak dolít 1,25 octa - loni jsem trochu octa ubrala, bo se mi to zdálo kyselé - takže jen 1 litr ( lák nevařit). Do sklenic: mrkev, cibule, petržel, křen, 3x nové koření, 5x pepř, 3 hřebíčky, vavřín, kopr, hořč. semínko.
    Sterilizuju potopené do 2/3 zhruba 80°C necelých 20 min.

dododo - když má někdo zablokovaný přístup na fórum, může na něj chodit číst - vstup je z přihlašovací stránky, ale nemůže být v tu chvíli přihlášen ve hře (bude tu jako host a jen pro čtení)

Naposledy upraveno: 25/7/15
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.