ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. burds

burds Titán fóra

Casey nápad je to dobrý ale není to pes ale můj syn.To prostě dost dobře nejde zvláštˇkdyž mne ten syn když je potřeba finančně podporuje.Jídlo mu dát musím.Šunkfleky mne také napadly.Zeptám se ho jestli by je bral.Natali to je přesně ono,nechci dělat dvě hlavní jídla.Problém je v tom že syn mimo těstoviny nic v čem je mouka nejí a mléko také nemusí.Já někdy přemýšlím co vůbec jí.Ale jemu to tak vyhovuje.Jeho přítelkyni pochopitelně už méně.Chudák ten ledňáček místo ryby dostane kytky.Ale je to výhodnější na pěstování

2. Baroland

Baroland Ikona fóra

Habitat,ač slovo šílené,je aspoň místo jeho přirozeného výskytu.Horší,že slováci ho chovají ve stajni ! o_O I když..co s ptákem co chlastá chmelovinu,smrdí po fialkách a bobčí pecky.

Casey -toto není běžný úkol na odměny,či řádky.Tuto misi mohou plnit jen zavilý sběratelé hvězdiček.Každý normální závislák dodávaná zvířata prodá,"odměny" si nakoupí a za zbytek pořídí pár Zlatých šlechtěnců na památku.

Naposledy upraveno: 16/7/15
  3. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

burds: Rizoto, špagety (jdu na ně) zapékané lasagne - co takhle pizza?

4. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Habitat - no to jsem si v tom rozrušení ani nevšimla xD
    (časem možná přidaj i hobittat. I když ten už vlastně máme v řemes. čtvrti)

burds - játrová omáčka s těstovinama či rýží by se také dala pozřít (jí-li tedy potomek játra)
    Čaro - já ještě nezačala ani Tour I :eek: Radši ten dobytek syslím, kdyby ho bylo třeba časem někam třeba ;)

5. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

burds: nebylo to myšleno ve zlém.... ale jako vtípek :-D a je mně jasný že chceš pro syna udělat něco co jí a na čem si pochutná když přijede na návštěvu. Ale ať jen "nedržkuju".... nevím jak děláš ty špagety s masem. Já osobně si je dělám zapečený. Uvaříš v osolené vodě špagety tzv aldente a scedíš. Mezi tím co se vaří si na pánev mrskneš olej na něm lehce osmahneš cibulku nadrobno, pak tam hodím na kousky kuřecí (někdy ho naložím předem) a na kolečka cigáru.. osolím opepřím. Pěkně to orestuju, přidám hrášek, kukuřici, papriku nadrobno, houby.... prostě co je zrovna doma a na co je chuť. Pak dám raj protlak (kečup) dle potřeby trochu podleju, nějaký bylinky... provensál, česnek, já i chili... prostě dochutím. Celou tu směsku pak promíchám s těma špagetama a dám do zapíkačky. Na to nastouhám vrstvu nivy a pak vrstvu eidamu a dám zapíct až je ten eidam zlatej.... spíš víc. Snad je to srozumitelný, když to píšu jak maďar? :-D Lehčí je to uvařit než napsat ,-)

6. pajaable

pajaable Orákulum fóra

burds .... pokud syn nechce v ničem mouku, tohle jídlo se moukou nezahušťuje
    a může se uvařit pro všechny, jen přílohu si může dát každý jinou...pokud má rád
    rýži nebo těstoviny, je to ideální příloha a vy ostatní můžete knedlík či brambor.

Hovězí ragú
    Hovězí maso - kližka, zadní, přední (dle chuti) - 800g,
    pozn. dělala jsem i z krůtího , kuřecího nebo vepřového masa,
    mrkev větší 2 ks,celer-středně velký 1/2 ks,petržel 1 ks,
    cibule 2 ks,bobkový list 3 ks,nové koření kuličky 6 ks,
    pepř mletý a sůl dle chuti..
    rajský protlak 80 g,vepřový vývar nebo dle potřeby bujon + voda, olej

Kořenovou zeleninu očistíme a pokrájíme na kostky, které na oleji opečeme dozlatova. K opečené zelenině přidáme drobně pokrájenou cibuli a také necháme zezlátnout.
    Maso (hovězí, vepřové, zvěřina, drůbeží...) pokrájíme na kostky, ochutíme solí, pepřem, přidáme k zeleninovému základu a necháme zatáhnout. Přidáme protlak, který s masem a zeleninou promícháme, přilijeme vývar, přidáme koření a necháme vařit doměkka. Během vaření občas promícháme a podlijeme dle potřeby.
    Když je maso měkké, vyndáme kuličky a listy koření, dochutíme, je-li třeba, solí a pepřem.
    Podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem, rýží, domácími noky...kolínka , vrtulky...

!!!!Ragú nezahušťujeme moukou, tekutinu přiléváme přiměřeně hustotě omáčky.
    Zeleninu v omáčce před podáváním můžeme propasírovat (maso vyjmeme).
    Podlévat můžeme červeným vínem místo vývaru.
    Okořenit můžeme během vaření i čerstvým tymiánem nebo rozmarýnem.

7. Viky007

Viky007 Baron fóra

Já taky přidám svou trošku do mlýna, čtu tady samé inspirativní recepty, chvílemi nevím už co vařit, dík za inspiraci, manžel je denně k obědu, dřív jsme byli po závodkách, vařilo se o víkendu, nápady nedocházely.
    Ale k inspiraci - zapečené brambory s masem a houbami:
    1kg brambor uvařených, oloupaných, pokrájených na plátky
    1/2kg mletého hovězího, orestovat na cibulce a česneku, osolit opepřit
    trochu dušených, ochucených hub
    Do vymazané zapékací mísy na dno vrstvu části brambor, osolit, vrstvu hub, vrstvu upraveného masa, vrstvu brambor, osolit, na ně pokrájenou jednu papriku a pak zbytek brambor, nechat zapéct a když vrchní vrstva zlátne přidat nastrouhaný tvrdý sýr a nechat rozpustit.
    Eva

8. burds

burds Titán fóra

Pajaable jsi zlato to udělám.Všechno mám doma nemusím vytahovat berle a jít do Penny.Játrová omáčka je také fajn udělám příště.Casey špagety dělám přesně jako ty akorát nezapékám a dělám s mletým masem.Jste moc hodní děkuji za radu.Ono už mne to klukovo jídlo občas zmáhá.A to jako malý jedl všechno_Ovšem ted si přečetl knihu jsme to co jíme a drží se těch blbých rad v té knize.

9. Madvo

Madvo Mistr fóra

Hezký předděsivkový den všem - tak včera večer, když jsem chtěla psát recept na houbový pekáček mě odvolalali od počítače, tak jsem to uzavřela s tím, že to později doplním a pak jsem zjistila, že pajaable byla rychlejší. Ale je to ten stejný recept jako mám já a výsledek je fantastický. Mám vždycky pocit, že sníme i pekáček. Tento recept mám v obrázcích, kdyby někdo chtěl pošlete holoubka. Protože začíná sezona rajčat a paprik, dávám k dobru recept na Maďarský perkelt
    - je taky moc dobrý-.
    Suroviny - 3/4 kg plecka, 6 ks rajčat, 6 ks paprik, zakysaná smetana. Na cibulovém základě orestujeme maso, které jsme nakrájeli na kostičky, přidáme papriku a dusíme. Po částečném změknutí přidáme 6 ks oloupaných nakrájených rajčat - nepodléváme vodou, můžeme přidat 1 kostku vývaru. Závěrem dle potřeby můžeme zahustit moukou a přidat zakysanou smetanu. Podáváme s haluškami nebo těstovinami. Dobrou chuť a úspěšnou děsivku.

10. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

Casey27 to není tvrdý vemeno, ale tvrdá palice a zavřená portmonka xD. Mám stanovené nákupní limity a co je dražší prostě nekupuju, zato jsem trpělivá. Sice mi ty úkoly v družstvu jdou kapku na nervy, ale dá se to řešit kapkou něčeho na uklidnění :p...za čas se jich snad zbavím. Na konci fronty mám ještě nedodělanou Noemovku a celé Flotto, ale to mi tak nevadí, protože tam se přes ten zástup mutantů zpravidla už nedívám....

11. babioli

babioli Stará škola

Tady je to samé vaření a samá dobrota, hned bych si něco z toho dala.
    burds, já Ti rozumim, je těžké vařit někomu kdo jí jen něco. Můj mladší syn je vegetariám a jeho manželka taky a tak když mají přijet tak nikdy nevim co jim udělat.Většinou to zachraňuji ovocnýma knedlíkama, ještě že je mají rádi.

12. jana563

jana563 Dozorce fóra

Madvo,perkelt je vynikající,taky ho dělám.S haluškama z mouky.Ale houbový pekáček zkusím až houbičky porostou.Tady je hrozný sucho a ty avízované trópy to nevylepší.

Natali1465 rajská omáčka s rýží je moc dobrá.Dávám do ní ztracené/zastřené/ vejce.Dělávala to moje maminka,ale je fakt že děda radši knedlíka.

13. -pechfógl-

Vegetariány sice toleruji, ale jen tak tak. Když odmítnou vaječnou omeletu s hráškem či mrkvičkou či kukuřicí či se vším dohromydy plus nové brambůrky,, řeknu jim: Ulov si sám. Nejvíc se u mně chytá paella s mořskými plody. Bouhužěl, recept je tam, já tady (v exilu), takže pokud si někdo vzpomene za týden....
    Lidi, to je vedro! Začnu nenápadnou kampaň, ať matka zruší skleník. Pět konví ráno a večer, to není lidské. Výsledek" Osm rajčat a pět okurek, a prý jí to mám schovat, dokud nepřijede z dovolené. Že do nejbližší prodejny (vietnam) je to tři stanice a že v tomhle vedru padnu na hubu než dolezu k autobusu, ji nezajímá. Jo - prý očekává deset sklenic zavařeného rýbízu , tři angreštové a broskve už taky dozrávají, žejo?:p:cry:>:(

14. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Ona je děsivka prodloužená, no toto o_O A do tří do rána :eek:

15. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Tak nevím, jestli není chybka a nemělo být 15.00hod., vždyt, kdo bude sedět u děsivky
    do 3. hodiny ranní ... :p

Tak, protože, co se potravin týká, jsem šetrná bábuška, nemám ráda vyhazování,
    tak jsem udělala k večeři zbytek květáku na mozeček, pěkně na jarní cibulce a slanině.
    Vzhledem k tomu, že jsem podávala véču po páté hodině, před chvílí jsem musela
    divá zvířátka dokrmit , tak jsem jim nakrájela salám...copak jsem cvok, v tom vedru
    dělat další teplou večeři ?...ani náhodou , takový maniak zase nejsem a kus dobrého
    salámu s čerstvým pečivem a oblohou z rajčat a okurek , to je náhodou také žravé.
    A že bylo, protože nic nezbylo. :p

16. Johnny

Johnny Polobůh fóra

Tak jsem udělal všechny úkoly děsivky v družstvu

17. jana563

jana563 Dozorce fóra

Tak mezi náma babkama.Stejně tu strašíme do půlnoci...;)...Dáme něco na osm hodin a ráno sklidímexD

18. sopti

sopti Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj pajaable,
    chybka to není. Děsivka končí opravdu ve 3 ráno. Neboj, taky jsem se ujišťovala, jestli jsem to správně pochopila.

19. pajaable

pajaable Orákulum fóra

sopti ..děkuji. No, nevím, nevím...při děsivce čumákovat ve tři ráno u PC ,
    potkat někoho v tuto dobu z rodiny, lekne se báby, pšoukne a zkolabuje.
    Ve tři ráno musím vypadat jak prolítlá roštím....tak to raději nebudu pokoušet
    a půjdu slušně a poslušně po půlnoci do postýlky.

Johnny.... šikulka !

20. -pechfógl-

Myslím, že doby, kdy mláďata i důchodci byli ochotní blbnout u PC do tří do rána jsou dávno pryč. A navíc kvůli nulovým novinkám či zadáním Jen RT to ještě nepochopil.:(

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.