ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

No-jo-no...
    To můžeme zakázat pomalu vše!
    Ono trochu nechutnosti bude všude, co měla babička dělat když neměla zuby, oříšky jí nikdo nepředkousal.
    Taky je vtip a vtip, mě za hranou nepřišel. Byl ze života a podle pravdy.
    A nechutnost? No já bych si oříšky dal taky...
    :D:D:D

Naposledy upraveno: 27/6/20
  2. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

No, musím přiznat, že mně to moje babička (85) jednou udělala taky. A já jí to sežrala i s voříškama.
    Nebo parmezán: Za hlubokého totáše babička dostala od kamarádky malý sáček pravého parmezánu. Hrdě ho vystavila na kuchyňské polici, kde setrvával věčnost. Jednou jsem ho tajně otevřela a nasypala na špagety. Pak jsem byla nemocná a babička mi přinesla do postele čaj. Byl divnej, takovej kalnej. Přiznala se, že jí do něj z poličky spadl ten parmezán. Tak jsem ho před babičkou vylila do záchoda. Za pár dní mi volala do práce: Víš, jak ti nechutnal ten čaj s parmezánem? Tak já ho dneska dala dědečkovi na špagety - a byl žluklej. Tak proto ti ten čaj asi nechutnal...

3. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Magdi
    to je ze života...
    Takové nebo podobné storry má asi každý, já také...
    Ale musel bych některé ořezat, tak aby prošli, no bohužel asi by nezbylo moc k smíchu.

No schválně:
    Rodiče odjížděli do Brna na dovolenou a já zůstal sám doma ze slovy "svíčkovou máš v lednici a..."
    Po dovolené se našli i knedlíky.
    :)
    No...
    Asi to nedává moc smysl, i když chutné knedlíky byly domácí.
    Ale smát se můžete, já to mám rád...​

4. 55mil

55mil Pisálek fóra

xDxDxDA ten vtip? :p

Y_n_O, vilm4 a evainfo tohle ocenili.
  5. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

No raději už žádný vtip nebude.
    Co kdyby nám potom zakázali i zpívat.
    A zpívat to já tuze rád, já být mladší, hned bych se vrhnul na nějakou, soutěž. Vždyť mám kořeny na Moravě a tam zpívají snad úplně všichni.
    Tedy mimo mého pradědečka, ten to měl úředně zakázáno.
    Dělal totiž ponocného!
    :D
    Tož přeju betélné začátek týdňa...

6. MatysekKamilek

MatysekKamilek Imperátor fóra

Tak od noci prší a prší... nějak jak nám "sedla" letadla, prší mnohem víc, ozónová vrstva zesílila... asi to letecké cestování atd nejni úplně dobré. Pořád snižujte emise, plasty atd... odezva nic moc, jeden blbej vir, uzeměná letadla aááá, je to vidět téměř "okamžitě"....
    No co už, zítra vysvědčení, ve středu prázdniny, v září snad klasická škola!!!!
    Půjdeme na borůvky, lesní jahody a houby ... u nás rostou.. (tedy my jsme HK kraj a u nás vyloženě sem tam růžovka a i ta sežraná, ale sousední PAR kraj, tam tedy houbičky jsou...jen ten nájezd km, objížďka ... jinak to mám asi 11.... teď 25 km:(
    No a taky jsem v pátek poprvé viděla houbu... SMRŽE.... fuj, krásná to jo, ale ten zápach!!! A že je to smrž mi napráskal strejda Google, bo jsem ji fakt viděla poprvé....:)

7. Milena1952

Milena1952 Analytik fóra

Náš Jeníček dělá pokroky. Už slyší na jméno a loužičky už převážně venku.:)
    Kdo tu nebyl, Jeníček je malé štěňátko .:p
    Nechá mě dělat farmu..a to je hlavní.xD

8. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Ono je to úplně vším co člověk dělá...
    Země je přelidněná, to je to co země už neunese.
    Na rozdíl od zvířat má člověk rozum, který ale neumí použít.
    Musel by se naučit žít s přírodou a to bohužel nejde. Musel by žít obyčejně, jen si představte že nemáte el.proud? To by pro začátek úplně stačilo...
    Lidí na zemi je víc než mnoho, jediný stát který to tak trochu pochopil a dělá s tím něco je Čína, ale ani ta s tím nic nenadělá pokud se člověk nebude chovat normálně a to jako obyčejná zvěř. Zvěř a rostliny jsou příkladem jak přežít ale ani toto není nekonečné, prostě žijou jen v souladu se zemí... Rozum je naše výhoda a zároveň prokletí! No, užívejte si dnešní doby, ta příští bude mnohem, mnohem horší.

Naposledy upraveno: 29/6/20
  9. -pechfógl-

No, myslím, že e lidstvo odrovná z jiných důvodů než že zlikviduje přírodu. jednak to nestihne, jednak má příroda úžasnou regenerační schopnost.
    Ale zatím žijem, dokonce vyšel nový kalendář na červenec.

10. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Mno, lidstvo se likviduje samo průběžně, různými metodami. Ale já bych byla včera večer s velikou radostí napomohla k likvidaci jednoho příslušníka druhu Homo Sapiens (ačkoliv v jeho případě nevím, možná nějaký atavismus převládl...). Dělá různé naschvály dost často, ale včera to bylo ultimátní. V deset se zavírá. Ve čtřičtvrtě napochodoval do prodejny a začal nakupovat. Bylo mu naprosto jedno (jako vždycky všechno), že každých pět minut z rozhlasu zaznělo "Ukončete své nákupy." Pět minut po desáté prchal před ochrankou z oddělení do oddělení, samozřejmě všude bral zboží ve slevě, které já musím pípat na kase kus po kuse. Ve čtvrt na jedenáct zřejmě usoudil, že nás všechny naštval dostatečně (nebo už ve slevě nebylo nic, co by se mu hodilo) a vydal se k pokladně. Mojí, poslední svítící. Účet na tři stránky, samozřejmě nepoděkoval, neomluvil se za zdržení. Chjo, tak jsme pak mohli zavřít a já jsem stihla trajfl 22.50 směrem k domovu. No zvládla jsem to před půlnocí i s dokončením akce a splněním zakázek do sezony. ;)

Naposledy upraveno: 30/6/20
  11. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Ynočko to chce klid, co když jde o nemocného člověka?
    Co když trpí nějakou sociální fobií?
    Nejde vyloučit že tam chodí z důvodu že se mu tam někdo líbí, stydí se a tak jenom nakupuje a nakupuje...
    Takové případy jsou známé i ve světě, viděla si film: "Jsem nesmělý ale léčím se"
    :D:D:D

Pechlindo, regeneraci má ale regenerovat nemůže protože je soustavně příroda ničena...
    Od hloupých sekání trávníku, po vystlaná města asfaltem a betonem.
    Lidský život je moc krátký aby si všimnul člověk jak se planeta mění. A regenerace nemůže fungovat když ji nikdo nedá na regeneraci čas.
    Zem nebyla vždy zelená a obyvatelná, zatím tomu málokdo věří nebo spíš o tom nemůže přemýšlet protože nezná.

12. Y_n_O

Jonsdy, viděla, tak ať medituje nebo se nějak jinak léčí xD Je to fakt asi pacoš, posledně chtěl kompenzaci za roztržené kalhoty od koupené židle... 8) Ale když kvůli němu jedu domů pozdě, je mi jeho diagnóza fu.k>:( :D

No k té regeneraci... příroda si snad poradí i s lidmi. Skvělý seriál i knihy, Wayward Pines.

13. sopti

sopti Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Poslední 2 příspěvky byly přesunuty - myslím si, že někteří z vás prostě musí provokovat a zkoušet co mu projde a co ne. Prosím uvědomte si, že i když je tady volnější debata, tak vše má své meze.

evainfo, vilm4 a kaolín11 tohle ocenili.
  14. dinoalesi

dinoalesi Hvězda fóra

matysekkamilek nechci ti brát iluze, ale řekla bych, že tu houbu, co jsi viděla prvně, nebyl smrž, ale hadovka smrdutá, v jisté fázi růstu se smrži sice trošku podobá, ale smrž je chutná houba, která roste z jara a určitě nesmrdí ;)

15. MatysekKamilek

MatysekKamilek Imperátor fóra

dinoalesi: i to je možné :)

vilm4 a dinoalesi tohle ocenili.
  16. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Baf....
    Přesně tak jak píše Dinoalesi, smrž obecný u nás hojně rozšířen.
    Jeho výhoda je že nevypadá jak normální houba.
    A tak ho hodně lidí považuje za nejedlé.
    Ale opak je pravdou, po tepelném zpracování jako houba chutná i když ani u mně to není topka.
    Má svojí chuť, ale znám kuchaře kteří na něj nedají dopustit.
    Splést si jí s hadovkou smrdutou bych považoval za nemožné, najděte si obě houby v goglišti a uvidíte sami.
    Napsal bych jak asi vypadají ale to by byl banán jak Trautenberg!
    :D

17. Y_n_O

Hledám dobrovolníka, který místo mne zajde do obchodu a donese mi nákup, protože když jsem ráno vstávala o půl čtvrté a domů jsem odpoledne vlekla pět kilo podestýlky pro moje kočičadlo, netroufla jsem si stavit se pro něco dalšího. A mám hlad xD A nehlaste se všichni xD
    Podotýkám, že žádnou donáškovou službu neobjednávám z toho důvodu, že oni končí u vchodu a já mám pořád k jídlu překážku těch sedmdesáti schodů... o_O :D

18. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

xDNo vidíte ji? kam jsi se to uchýlila jako do vlaštovčího hnízda :D řekni netopejrce ta proletí kolem okna a nějaký žvanec ti snese ;)
    Jsi moc daleko jinak bych nelenil a něco obstaral. To se mi to klábosí.

19. Y_n_O

Pitrýsku, to je dočasný problém. Až zase budu mít lednici, tak si budu moct vařit víc, koupit víc a tak. Jenže ta moje lednička zůstala u mladých (oni ji potřebují víc), tak teď kupuju ze dne na den. Netopýrka by mi přinesla ty moje tři rochliky a paštiku, ale to by byla jednohubka, normální jídlo jsem měla předevčírem. V případě nouze sním kočičandě kapsičku :D ;)

20. -pechfógl-

Kapsičku nejez, na rozdíl od psí není chutná. U vás nefunguje e-shop ve tvaru zahnutého pečiva? Nebo toho, do čeho se sbírají houby? Ti u nás ve vidlákově nosí vše až do bytu.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.