ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. sopti

sopti Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj lumat85,
    skončením prémia se ti "skryje" 6 sousedů. Pokud ti ale odpadne nějaký, tak se automaticky na jeho místo posouvá ten, kterého jsi měla "navíc" u prémia.
    Pěknou hru

2. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Zdravím děvčata a hlavně sousedky... Prosím vás holky neposílejte mě semínko, já ho mám dost a navíc akci nedělám... Já tak raději nějakou bednu nebo ex-lixír. Děkuji a přeji večer epes-rádes... :inlove:

3. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Jdu všem popřát krásný večer ... to jsou pěkní mazlíci,
    -pechfogl- co říkáš, není nad domácí mazlíky,
    tito by nás zahřáli asi jen jednou xD..

Tak lezu k telce, ďobanec sebou i s počítačem,
    kouknu nějaké krimi a potom "Výměna manželek"
    Nevím jak vy, ale to občas sleduji a minulý díl byl
    hodně smutný, ba zoufalý ... mě fascinuje to, jak si
    člověk za peníze ukáže i svoje dno a vůbec se nestydí.
    Mezi tím sklidím a pokud neusnu, zaseji i na noc :D
    Všichni marodi se moc držte a že vás tu už je!!
    Tak čajíček, grog a další léčebné procedury, ať jste
    brzy fit. Přeji hezký večer a krásnou dobrou noc :p

4. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Díky za všechny vaše rady ohledně lepidla a fleků robin21 asi to tak dopadne, vypráno už třikrát a žádná změna-ani s odstrańovači skvrn- na brejle jsem si zvykla a ty cákance od lepidla nějak nevnímám. Nebylo vteřinové ale nějaké extra super funkční.:(

flexka tak jsem si oživila staré znalosti z fyziky a matiky kupodivu mi to hlava vzala. Včera jsem se dozvěděla, že přídavná jména jsou tvrdá a měkká-přivlastňovací byly i za mě- , tak aspoň něco zůstalo stejné:p
    Hezký zbytek večera a klidnou noc:)

5. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Hezký večer drazí přátelé,přišla jsem na Vás kouknout a jen popřeji k postupům,na víc nemám
    ani náladu ani chuť.Skolila mě chřipka zápasím s vysokou horečkou,ale akci jedu,co udělám to udělám.
    Krásný večer,pá,pá

6. Prepperka

Prepperka Polobůh fóra

Pěkný večer přeji.

Koukám že je tu jeden marůdek větší než druhý. Co to holky (a kluci?) děláte. Vždyť v mrazech by měl být vzduch čistší, bez bacilů, ti by měli být vymrzlí. A ono je to zatím naopak? Všem marodům přeji brzké uzdravení.

Všem Milenám gratuluji k jejich dnešním jmeninám, především mé hodné mentorce. :)

flexka - trochu mi připomínáš mého manžela, přesně takhle by mi ty fyzikální a filozofické jevy vysvětlil on. Takže to přirovnání prosím neber jako urážku, ale vyznamenání. Jen škoda že ke mně ten obsah nějak nedojde, po cestě se ho vždycky asi část ztratí. :music:

pechfógl - jak se ti rozležel mailík od příbuzných? Bylo ráno moudřejší večera?

7. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Prepperka: No - nevím. Zatím jsem neodpověděla. Šlo o to, že jsem naší mrňavce koupila dárek k 2. narozeninám - odrážedlo podobné kolu a k tomu patřící helmu. Syn to vyslepičil doma a výsledkem byl mail, že si nepřejí, aby malá dostala takovýto dárek, že ho můžu do 14 dnů vrátit a seznam, co darovat opravdu mohu a mám. Jim jsem přece nic nekupovala, jen tomu báječnému človíčkovi, kterého miluju a chtěla mu udělat radost. Už teď vím ale jistě: blbou panenku ani plyšáka kupovat nebudu, těch má padesát.

8. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

-pechfógl-, ahoj,také to nemáš jednoduché:) Ale ty si z toho nic nedělej a klidně ji ho dej.Oni vědí houby co ji udělá radost a věř mi,že by jí to skákadlo vydrželo hodně dlouho a hlavně by jí bavilo.Já bych se jich neptala,malý to dala a věř,že by si to už nenechala vzít a měli by po ptákách;);)
    A v tom seznamu si mohou listovat a nakupovat sami,dělěj mrtvého brouka;)xD

9. lott_lott

lott_lott Stará škola

Posílám jarní sny :)

10. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Hezký večer, nebo spíš už noc?
    pechfógl - odrážedlo je to nejlepší, co jsi mohla koupit, děti se na něm naučí držet rovnováhu
    a potom už jim jde ježdění na kole bezvadně. Určitě ho nevracej, je to skvělý dárek.
    S těma dárkama to bude čím dál horší, vím o čem mluvím.
    Dobrou noc a krásné slaďoučké sny

11. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Prajem všetkým pekný večer.
    V prvom rade - prosím, prosím - ukončite už konečne všetky choroby, ktoré máte. Zrušte lazaret. Všetci maródi - vy nechápete, že ste tu potrební, že bez vás to nie je ono? Že nám chýbate. Tak sa liečte, ale hlavne Vyliečte! Toto už nie je prosba - to je priam rozkaz!
    Všetkým Milenám - všetko naj...
    Všetkým postúpivším - gratulka.
    Radko - ten tvoj malý Oldříšek sa ti skutočne podaril.
    Pechfóglovic dievča - sa ti divím,že sa nad tým rozčuľuješ, ale hlavne, že oboznámiš dopredu tvoje deti s tým, čo kúpiš tvojmu vnúčatku. Ich zoznam si vytlač a potom ho šmar do koša (alebo učiň s ním čo chceš - môžeš aj to horšie - len tlač na mäkší papier).
    Ty si darca, ty rozhoduješ čo daruješ! Ja zásadne odmietam darovať vnúčatám, to čo si prajú ich rodičia - to nech im kúpia oni.Stará mať je na to, aby vnúčence rozmaznávala, aby im plnila tajné želania. Vychovávať majú rodičia. Koniec - koncov, aj my sme si to preskákali s našimi deťmi. A medzi nami - niekde som čítala, že dospelí kupujú deťom darčeky, ktoré by radi dostali sami. Neviem, čo chceli tí tvoji, ale s úsmevom si predstavujem teba na odrážadle a ochrannou prilbou na hlave (nič v zlom);)

12. medved222

medved222 Komisař fóra

Přeji hezký večer,
    robin, mamča, kometak, Bagíra, gratuluji k postupům a hlavně dannger k té neuvěřitelné 200.
    pechfógl, než jsem to dopsala, už to tam máš od evika, odrážedlo je bezva dárek, vnučka se naučí pak rychle na kole a navíc už i s tím odrážedlem se velmi zrychlí přesuny.
    dasa, ten vosk je asi nasátý do látky, zkusila bych to obložit shora i zespodu sacím papírem a přežehlit, ono by to mělo vysát ten vosk a pak teprve vyprat (hodně mastné skvrny klidně nejdřív odmastím nějakým prostředkem na nádobí).
    Jinak vnuk je pořád ještě nemocný, tak mám denně službu od rána, doděláváme taky školu, ale už se alespoň vyspím.
    Všem marodům přeji brzké vyzdravení, delfínci a Vikýšek už tu chybí moc dlouho, tak snad se brzy objeví.
    Přeji dobrou a klidnou noc.

13. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

lott_lott, krásná vzpomínka na jaro, dnes bylo hnusně, mlhavo a ta Tvoje louka byla jako pohlazení. Přeji pěkný večer, už je rozpěstováno a půjdu do pelíšku, jsem jako přešlá mrazem.Milenky, také se připojuji a přeji vše nej k dnešnímu svátku a dejte si dobrou skleničku na zdraví, to je to nejlepší v této době plné bacilů. Dobrou noc a sladké sny.;););)

14. tydýtková

tydýtková Veterán fóra

Díky vám všem za počtení a dnes hlavně lott_lott za ten nádherný obrázek...
    Ale já každý rok už od října vím, že jaro přijde !
    (Jen musím nějak přežít tu zimu.)
    :sleepy:

15. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Pechfóglinko, ty si musíš uvědomit jednu věc, kterou mi moje děti (a jsem tak tuším deset let od tebe) velmi rády připomínají: "Mami, my jsme jiná generace." - čti " Ty jsi naprosto bl... naprostý mimoň."
    Chápu, ale z
    "větší poloviny blbá." Tedy ta jejich generace, do nás to tak nějak natloukli... :)

Ostatním přispívajícím se omlouvám, četla jsem, třeba časem zareaguji. Den blbec, jdu spát, za 367 minut zase vstávám...

EDIT: a Nevermore,
    Ľubica tomu dala ten lepší směr...

Naposledy upraveno: 24/1/17
  16. Prepperka

Prepperka Polobůh fóra

pechfógl - ti co tu radí nebrat ohledy na seznam to myslí dobře a já bych s nimi z celého srdce souhlasila, taky bych měla sto chutí ti tohle napsat. Jenže když se na to podívám hlouběji, takovéto řešení by mohlo způsobit rozkol v rodině. To už je na tobě jak s tím naložíš, ty znáš sebe, druhou stranu, všechny okolnosti, ale je jasné, že když dáš malé to odrážedlo bez další komunikace s rodiči, přinese to nejspíš napětí do vztahu. Já bych ti určitě radila s rodiči to co nejdřív prodiskutovat. Zeptat se jich proč to odrážedlo tolik nechtějí, a jestli by ho malá třeba nemohla (s jejich svolením) používat i tebe doma. Nevzdávej to a komunikuj, mlčení nebo předsudky staví ve vztahu jen bariéry. Ty jsi šikovná ženská, obratná v mluvení, určo se ti podaří vše vyjednat k oboustranné spokojenosti. ;)

17. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Přiznám se dobrovolně, teď jsem vůbec nečetla Tvůj komentář, jen mi šly oči šejdrem přes toho Astridčina mloka...
    Tudíž dobré ráno, jdu R.I.P.

18. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Prepperka - prepáč, ale nesúhlasím s tebou.Prečo by som ja, ako stará mať, mala kupovať trebárs plienky, alebo tričká, či čokoľvek užitočné?Ja chcem kúpiť a darovať to po čom dieťa túži, s čím sa zabaví.Som tu práve na to, aby to škvŕňa malo alternatívu.Akú radosť má dieťa z handár - aj keď sú mu treba? Akú radosť má z 323 plyšáka, aj keď si mamina myslí, že je ho treba?

Pamätám sa na to, ako som kupovala darčeky mojim neteriam a synovcovi. Ich rodičia im na Vianoce, narodeniny, meniny dávali síce darčeky, ale také, čo pomohli im - praktické - oblečenie,farbičky do školy a pod. Decká sa tešili na darček od tety Ľuby, lebo to bolo niečo iné. Dodnes máme výborné vzťahy (ich rodičia pred15 romi tragicky zahynuli). Ale dodes hovoria, že teta Ľuba im dávala najkrajšie darčeky. A to som mnohokrát videla, že ich rodičia neboli nadšní. Ale dostali to deti do ruky a nemohli im to zobrať.
    Takže opakujem, stará mať má potešiť v prvom rade detskú dušičku. Na tých veľkých, sa môže, aj bez komunikácie , vykašľať.Oni sami to jednoducho prežijú, a ak sú múdri, tak aj pochopia...

19. Prepperka

Prepperka Polobůh fóra

LubicaKrakova - chápu tvůj názor a i důvody vedoucí k němu. Nechci ti to ani vymlouvat, každý to vidí jinak, každá rodina funguje jinak, takže ani řešení není to jediné správné. Proto je super, že se o věcech můžeme bavit ve více lidech, protože co člověk to názor a tázající si pak může vybrat řešení které je mu nejblíž. Já mám ráda různorodost. I v názorech, takže děkuji i svůj pohled.
    Tuhle moji reakci tedy nepíšu proto abych ti oponovala, jen bych nechtěla aby byla moje předchozí zpráva nesprávně pochopena. Tímto ji jen doplňuji. Nepsala jsem aby pechfógl koupila to co jí předložili v seznamu. Tohle si ani nemyslím že by bylo správné. Jen jsem psala, že si myslím, že by bylo fajn s rodiči o té věci komunikovat. Třeba mají rodiče nějaký vážný důvod proč to nechtějí. A nebo je taky možné, že uznají že má pechfógl recht, a že si to oni mysleli špatně. S tím ale souvisí můj další bod z textu - že další postup si musí pechfógl zvážit sama, že jen ona zná všechny okolnosti, sebe i ty rodiče. Já jen sděluji svůj pohled na věc, kdy jsem z naší rodiny zvyklá o všem komunikovat a na věcech kde se neshodnem hledat kompromis pro obě strany přijatelný. Ale tak to děláme u nás, jinde by to tak třeba nefungovalo a takové situace řeší jinak. Proto to taky nazývám svým pohledem, neříkám že tak to musí být všude.

A jinak je moc pěkné že jsi dětem uměla koupit dárky, které je opravdu těšily. Ta záře v dětských očích když rozbalují dárky a tam něco skvělého, ta je k nezaplacení. Škoda že ti naši habáni z toho už vyrostli. To bylo na těch dárcích to nejkrásnější. :inlove:

20. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Pěkné dobré ráno, -5 a zataženo a vypadá to, že je to na celý den. Ranní životabudič již voní na stole, popřeji vám všem dobře prožitý dnešní den , marůdci, hodně zdravíčka a poperte se s bacily a pěstovačka ať nám odsýpá a semínka přibývají. Páček shledáček. ;););)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.