ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Přeji pěknou odpolední siestu, já si uvařím kávičku, chvíli budu plést, potřebuji ještě doplést soupravičku pro miminko, pro známou a počkám, až otevřou hřbitov, jenom nevím, zda tam nebude moc nafoukáno sněhu.U nás dnes celý den fouká, dokonce chvíli i svítilo sluníčko. začalo kapat ze střech, ve městě je břečka a tak doma je teplíčko a útulno. Pohodové odpoledne v klidu domova. :):):)

2. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Jé... Mamčo jakou siestu? Já jsem v práci a ještě mě čekají plné tři a půl hodiny. o_O Ach jo... Holky jak já vám ten důchod závidím... Vím... To není dobré něco někomu závidět. No nemůžu si pomoct, přeci nebudu lhát! Dnes je v práci nuda, všechno jde jak má a nic se už asi nepokaká? Všechno co šlo přečíst jsem přečetl a tak čtu značky nákladních aut a techniky co projede okolo. Tak jsem zjistil že nám tu jedna lada jezdí od rána pořád dokola (krásná práce) No a abych nezapomněl všem gratuluji k postupům, marodům držím palce. A všem přeji veselou hru! R.

3. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Ahoj závisláci,
    nevím, proč jsem si myslela, že děsivka začíná ve 14 hod.
    Radku, v práci to bývá vždycky klid před bouří, tak si toho užívej.
    Mějte se krásně a zatím ahoj​

4. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Evíku asi budeš mít pravdu! K obědu jsem měl zase hrachovou kaši... A co, papíru mám dost! :D

5. lacrima

lacrima Ikona fóra

:D Evičko - evik1016 , koukám, koukám , že v té zmatenosti a skleróze nejedu sama;)

6. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Tedy Jaruško úplně Tě poznávám až na ty brýle! To si zatajila. :D Na hřbitov máme ještě čas. Já tedy tolik zase nepospíchám... A fialová? No prostě k sežrání..!

7. k.vitek

k.vitek Titán fóra

:music: Jupí, abych při čekání na otevření hřbitovních bran nevystála důlek, odskočila jsem si vedle zatočit s kolem... asi 7x? No, a světe div se! Já si vytočila plážovou chýši! :music: Tak mám kompletní sbírku chaloupek a můžu aktivovat větev ;)

8. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Markétko... To by nemělo být nic složitého i když nevím jaký prohlížeč používáš? Zkus najet šipkou na okno prohlížeče na okraj rohu. Tam se objeví dvojšipka a pokud jí přidržíš a tahem myši popojedeš ke středu obrazovky tak se okno stáhne. Lepší však pro Tebe bude zeptat se přímo v prohlížeči. Konkrétní otázku zadej v uvozovkách. Tak Ti jí prohlížeč vyhledá přesně: "jak zmenšit okno prohlížeče" PS: mývala už mám stála 12 tisíc... :D

9. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj marketka47

Pokud klikneš na "zobrazit okna vedle sebe" tak myší přesuneš okno prohlížeče přes pravý nebo levý okraj a pustíš tlačítko myši následně vybereš které okno se má otevřít vedle prvního.
    Snad se povede

Hezkou hru pezt

10. vavovi

vavovi Stará škola

Tak s tím čekáním na děsivku ve 14 hodin nejste sami. Já také přešlapovala jak divá a ono nic a pak mi to došlo.
    Dneska se mnou farmařilo nejmenší mládě - stálo mě to všechny nasyslené lístky - strašně se mu líbil ten traktor a pak další ještě větší zábava bylo letadélko a tak jsem ručně pozuzila téměř celou plochu stromů a ještě jsem musela počkat až letadélko přelítne - Takže ano vyplatilo se:cry: Mládě je spokojené a účet téměř na nule. Čím budu zuzit příští akci tak to nevím asi zuzit nebudu.

11. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

pezt-a radek děkuji,už se mi to povedlo,:)přišli jsme na to a zjistila jsem,že nejsem ještě tak bl...bá jak jsem si myslelaxDHurá
    jste moc hodní a ochotní poradit stařencexD;)

12. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

Zdravím ve spolek,
    jak jsem zběžně proběhla psaní Vámi psané, tak se tu neděje skoro nic nového ;)
    Až na rychlíky co skáčou po levelech jako špačci po vínu :D ať na baha nebo na farmě, nezbývá než-li poblahopřát, já se ploužím do svého stého levelu jako šnek a růžky nevystrčím, ještě by mi umrzly. :D
    Také mnoho nemocných závisláků bojuje s chřipkou, přeji brzké uzdravení.
    A hlavně jedno očekávání narození mimouška, že Ráďo ;)

Dnes jsem si dala práci a hledala a hledala, jak to že mám najednou kapacitu volných lístků na kole štěstí na 20, ha a hledala úspěšně v technické sekci se mi dostalo odpovědi ;) Už jsem chtěla plašit co jsem zase propásla ;)

Akci šlechtící jsem ukončila s pouhými 8 Sk, vytunelovala jsem družstvo, něco zbylo od minule a hlavně moji drazí sousedé podarovali, za to moc děkuji, jinak bych to nedala. Ne že bych byla škrt a nekoupila si balík SK, ale jen kdyby jste věděli, jak ten můj nový rok mi dává zabrat :(

Možná jsem se už zmínila, že se dcerka srazila s manželem a spadly jí z nosu brýle, které dostala jako před ježíška, čili fungl nové brýle, stěží 3 týdny. A ony spadly a ulomila se nožička, no tak jsem je chňapla a letěla obratem na reklamaci, až se za koštětem prášilo. Asi po týdnu SMS, reklamace neuznána. Vlítl do mě čertík, musela jsem se umravnit a nechat si to projít hlavou. Pogooglila po netu a hledala různé varianty postupu, poslala dotaz na jednu stránku zabývající se stížnostmi spotřebitelů a čekám na odpověď. Mezitím jsem chňapla manžela pod krkem... oprava pod křídlem :D a vyrazili do optiky. Vyjádření technika, že brýle byly mechanicky za pomocí síly poničeny jsem rezolutně odmítla, jelikož to nebyla pravda, chtěla jsem se odvolat proti posouzení a málem se rozbrečela, protože cena brýlí je velmi vysoká více jak polovina mé výplaty. A nejhorší na tom je, že bez nich dcerka nevidí, má přes tři dioptrie na každém oku. Paní majitelka nejprve nechtěla, ale nakonec je poslala na posouzení znovu. Takže se dám asi na modlení, aby tentokráte posoudili podle pravdy, protože to bych se i do krve hádala, vyjádření jak došlo k poničení je nesprávné.
    Pokud by měl někdo z vás podobné zkušenosti, nebo jak postupoval při neuznané reklamaci, ráda si přečtu v holubí poště. Nebo tu, pokud to není proti pavidlům fóra :)

Ale jak už to u mě bývá, toto je pouze začátek :D Dnes jsem byla v servisu na dvouleté prohlídce auta, nechala jsem tam druhou půlku své vyplaty a málem zaškrtila manžela. Protože jaksi nezdůzarnil drobné chyby, na které bylo potřeba se zaměřit, ještě máme asi měsíc 100% garanci na auto v jakékoliv výši. Trochu blbne vzduchotechnika, občas se nerozsvítí kontrolka vyhřívání oken, nebo se spustí vyhřívání až po 5-10ti kilometrech jízdy, což by dle mého u nového (dobře zánovního, máme ho již dva roky) být nemělo. Ještě že mám vyřídilku skoro jako Keliška z českého krásného filmu ;) Nakonec to dopadlo tak, že za týden vezu autíko zase do servisu, tentokráte na vrub dodavatele s tím, že mi vymění celý panel. Ale čo chýbalo.... Líná huba, holé neštěstí...

Perlička je v práci, jedna kolegyně je jaksi na pěst, několikrát již podotkla: "Já pracuji, na rozdíl od někoho!" a o pár dnů později: Zuzka na rozdíl od tebe pracuje celý den!".
    Až se mi zatmělo před očima, nevím co chce naznačit, vlastně vím. Zřejmě, že já pracuji na půl úvazku a ona na celý. Ale to je přeji její volba a já kdybych mohla pracovat na celý úvazek, tak jsem šťastná jako blecha.
    Paradox je, že ve škole u Pepči se diví, že vůbec pracuji, proč pracuji když mám synka s péčí III. stupně, čili těžkou závislostí a nemůže být bez dohledu.
    Ale abych to uvedla na pravou míru, sice kolegyně pracuje na celý úvazek, ale už nevidí mých 30-40 hodin přesčasů za každý měsíc, ač jako půl úvazková mám více klíčových klientů. K tomu se zase váže byrokracie, více administrativy. Když některá z kolegyň narychlo změní plány, tak první kdo to odskáče jsem já a vyfasuju jejich průšvihy. A co denní dojíždění se synkem do vedlejšího města, to jsou další dvě hodiny denně. Učení, výroba pomůcek, lítání po všech možných rehabilitacích, jen aby synek byl samostatnější a zvládl se postarat časem o sebe sám s drobnou dopomocí. a mnoho mnoho jiného co mám na starosti, jako třeba denní péče o dědu po CMP.
    Dala bych i vlastní nohu za to aby můj syn byl zdravý. Je mi z toho smutno :(

Mimo jiné bojuji s byrokracií, snažím se vyběhat u nadace věcný dar, ale je to docela náročné. Na zdravotní pojišťovně mě posílají na krajské oddělení s žádostí, že oni to nevyřizují, a to potřebuji jen hloupý papír, že na danou pomůcku nepřispívají.

Zkrátka já se asi jednou zblázním a bude mi fajn :D Už jen přežít dnešní úplněk a mám zase na chvilenku vyhráno ;)

Krásný večer a omluvte mě, potřebovala jsem se vypsat ;)

13. vrku1990

vrku1990 Pisálek fóra

Hezký večer,
    jelikož je jasno, tak mi k děsivce do okna svítí měsíc v celé své úplňkové kráse.8)
    Včera večer začlo sněžit, asi chumelilo celou noc, protože ráno bylo nádherně. Na autech 30 cm čepice ( řidiči hudrovali než to odklidili).
    Škoda že celý den svítilo sluníčko a oteplilo se na 8 stupňů. Pod nohama čvachtala břečka a jestli v noci přijde mráz, tak se ráno ukloužeme :(.

14. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Dobrý večer, u nás zataženo, tak úplněk nevidím,budu klidně spát, mám stažené žaluzie a probudím se do pátku 13. Když se něco nepovede, dá se to svést na ten den. Je pravda, že jsem se setkala Mexiku, že v hotelu byly pokoje bez čísla 13. Tak vám všem přeji klidnou a dobrou noc a dobře se vyspěte na ten pátek 13. Určitě ho přežijeme v pohodě a dobré náladě.;););)

15. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

Hezký večer všem. anickamalirka- já když tady čtu ten tvůj příspěvek,je mi nějak smutno.Co ty neseš na svých bedrech,to je někdy až k neuvěření:sleepy:Věř tomu,že by se hodně žen z toho osudu sesypalo a skončilo na psychiatrii.;)Jsi prostě neuvěřitelná bojovnice.
    A asi máš i zlaté srdíčko.:)Tak se děvče drž co to půjde,těch těžkých chvil bude ještě dost a dost v životě.Tak přeji hodně moc štěstíčka a zdravíčka a hezkých šťastných dní pa ;);)

16. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Mám spoustu práce na hřbitově, chodím tam i v noci, škoda, že tu není Viky, ta s sebou nosila
    vždycky kafe s rumem a i když se výrazně oteplilo, hodilo by se.
    Jak píše mamča50, zítra je pátek 13., dávejte na sebe pozor a od 12:30 hod. máme bonus 75%,
    tak třeba ten den tak špatný nebude
    anickamalirka - drž se děvče
    Dodrou noc

17. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

[​IMG] Krásný večer v závislákově :) nám
    v tom Brně
    už pomalu taje snížek a začíná z toho marast, ale se nemusím zase brodit
    a čistit si i kolena od sněhu a když tak hustě sněžilo, sem vypadala celá
    jak sněhulák ze všech stran xD ... mi prckové to máme vážně těžké :p

Ještě se přiznám, že sem tu děsivku úplně zasklila ;) a vzpomněla si
    v práci až na večer. Sem tam dala nějaké dlouhé rostlinky a snad zítra

něco vypěstuji, i když budu muset běhat po obchodech a dokoupit
    ještě drobnosti na sobotní oslavu. Bude jen s rodinou, jen pro moji
    maličkost a ono to zase není takové terno být o rok starší :p.
    Ale v únoru (jako každý rok) si s nej kamarádkou uděláme pěknou
    veselici s přáteli a to bude vážně mazec :D ...
    Jinak pátek 13-tého jsem měla vždy supr den a všechno se dařilo,
    tak snad to vyjde i letos.
    anickomalirko se trošku šetři, neposlouchej druhé a hlavně z těch řečí
    nebuď smutná.
    Máš svoji rodinu, staráš se skvěle a víš co dokážeš.
    Nenech si kazit náladu a ji bych určitě ignorovala.

Holky jdu ještě kouknout na hřbitov, tak snad vám zůstal ten teplý grog :p

18. marketka47

marketka47 Dozorce fóra

evainfo-[​IMG]Drahá moje spoluhrající sousedko ;)Jsem první?xD Užij si je ke tvojí radosti,vždyť 13-je krásný den:inlove: pa Lída[​IMG]

Naposledy upraveno: 12/1/17
  19. lott_lott

lott_lott Stará škola

anickamalirka

U klientů míváme dobrou zkušenost s nadací ***** (snad to není reklama, kdyžtak se omlouvám). Možná bys ten dar mohla získat přes ně snáz, pokud je to tedy pro dítě.
    Ať se Ti daří a hlavně si odpočiň, taková zhroucená maminka, už potom nikomu nepomůže - vidím to dnes a denně. Naše tělo je potvůrka a moc chytrá - když "vidí", že jeho signály nevnímáme a jedeme si dál megatempem, tak přitvrdí a pošle nemoc, která už ignorovat nejde. Nechci Tě strašit, spíš podpořit, aby sis našla chvíle pro sebe, relax, i když to bude třeba na úkor práce, vaření nebo úklidu, opravdu to za to stojí.

Všem dobrou úplňkovou noc a krásné sny :inlove:

*odstraněn název nadace*

Naposledy upraveno moderátorem: 13/1/17
  20. vrku1990

vrku1990 Pisálek fóra

Tááák, hřbitov upravený a musí vydržet do rána. Taky co v noci na hřbitově ;) když tam straší.
    Kromě mě znám jen kámošku a mého muže, kteří mají rádi 13. Nevím proč, ale 13 :inlove:se mi líbí od té doby co jsem se naučila číslice. Když po mně někdo chtěl ať řeknu číslo (třeba taťka do sportky), tak jsem vždy řekla 13 a další byla 3.
    Manžel dokonce chtěl v pátek 13 mít svatbu:music:, ale to měl smůlu. Tenkrát u nás byly svatby na MNV ve čtvrtek a slavnostně na zámku v sobotu.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.