ST: Důchodci závisláci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Hrnkajda, 21/3/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. nevrona

nevrona Rádoby autor

jana563 děkuji za rychlou odpověď už se připravuje

2. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Hezké ráno :) vás jdu pozdravit, než odběhnu
    do pracovního procesu, se snad aji těším :p
    mamča50 vítej zpátky a gratulka k 10-tému vnoučátku.
    Tak honem poslat poslední dárky a kdo ještě bojuje s akcí,
    držím palce, ať se to zvládne.
    Krásný a pohodový den všem.

kometak
    [​IMG] 337
    [​IMG][​IMG]

hubabuba [​IMG] 346

3. burds

burds Titán fóra

Hezké ráno.Všem Vám moc děkuji za termosky.Po ranní sklizni akce splněna.Bez vás všech bych to nezvládla.Nikdy jsem nedostala tolik dárků.Doufám že při další akci mi to bude zase padat normálně.Všem co postoupili blahopřeji.Užijte si dnes s dětmi Mikuláše.V Úvalech je nádherná jinovatka.Stromy jsou celé bílé a je to krásné.Moje vnoučátka jsou konečně bez ATB a bez teploty.Anička sice nesmí do školky ale je na rozdíl od rodičů ráda že může být doma.Je mi líto dcery malá bude určitě po novém roce až bude muset do školky hrozně brečet.Krásný den a ještě jednou všem moc děkuji.Ted koukám mamčo50 že jste se rozrostli.Velká gratulace k dalšímu vnoučátku

4. pajaable

pajaable Orákulum fóra

5. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

6. pajaable

pajaable Orákulum fóra

7. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Já taky sedím na topení a fňukám fňuk fňuk, protože je mi furt zima. A mám Jiráska (Proti všem), takže se vůbec netěším na Mikuláe, protože se to v posledních letech proměnilo spíš v akční bojovou střílečku - tedy aspoň tady se pálí jak u Stalingradu. Můj syn vzpomínal se slzou v oku, jak chodili večer s dědečkem koukat na Mikuláše na ulici a jak bylo bezpečno, i když se prý taky pálilo, ale jen prskavkama. Tak jsem ho ujistila, že to rozhodně nebyly jenom prskavky, ale že šlo taky o život, protože to byly domácí výbušniny - nevím přesně co se do toho dávalo, ale figurovaly tam hlavičky od sirek a prášek do pečiva, ne-li ještě hůř - munice dovezená z vojny, kterou se borci pokoušeli rozebrat a vyrobit z ní menší třaskavé kuličky. No, v každém případě prohlásil, že holčičce ten cirkus ukázat nepůjde. Ještě jsem ani nezačala péct, ani nevím, jestli o to někdo stojí, asi budu jenom patlat a aranžovat do košíčků.

8. Milka66

Milka66 Veterán fóra

Teším sa, akcia zdarne včera neskoro večer dokončená a biofarmička pekne prispieva svojou troškou bodíkov k ďalšiemu postupu (chýba už "len" 16 miliónov).
    Vítam Zdeničku, túlavé topánky zas pôjdu oddychovať do skrine, a hlavne gratulujem ku krásnej novinke o ďalšom vnúčatku.
    Orechy už vylúpané a zomleté, silikónová forma na vanilkové rožky dokúpená - s jednou to bolo veľmi nepraktické, teraz budem striedať tri, tak to pôjde lepšie a hlavne rúra nebude mať prestoje. Už chýba len jedno - pohľadať chuť do toho ... chýba mi tu doma niekto, čo by pomohol svojím elánom a aspoň trošku aj rukou k dielu.

9. kerryhill

kerryhill Dozorce fóra

Zdeničko,velká gratulka k desátému vnoučátku.
    Jinak všem přeji krásný sluneční den,a přijmněte prosím mé upřímné
    blahopřání k Vaším postupům,šikulové.

10. pajaable

pajaable Orákulum fóra

mamča50 .... jestli to tu ještě v červnu budu "klepat" , tak ti pošlu flašku.
    Gratuluji k budoucímu 10. vnoučátku ( nějak mě hodláš předhonit, néééé?).
    xD

11. tydýtková

tydýtková Veterán fóra

Když tě to paajable vůbec napadlo, že by sis opravdu udělala oraz svátky-nesvátky... tak si myslím, že bys měla. Kdyby ti bylo dobře, tak ti to ani neprojde hlavou. Ta naše křehká schránka si zkrátka řekne svoje :)
    A doufám že se nezlobíš !
    Pomsti se :-D

12. sopti

sopti Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Milá pajaable,
    ani neuvažuj nad tím, že bys to překonala a hupsla rovnou do "babičkovského procesu" - pamatuj na své zdraví a hezky se vylež a odpočiň si. Nech se obskakovat, podstrojovat si a užívej si toho plnými doušky. Víš jak to dopadá, když to přecházíš a pak tě to skolí ;)

13. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Hezké odpoledne,
    měla jsem velkolepé plány, jak budu péct, ale v celé chalupě jsou jen 4 vejce,
    tak jsem místo cukroví upekla nějaké gratulky, na ty nejsou vajíčka potřeba.
    Po včerejšku nikam nejedu a zítra stejně musím do města, tak tam všechno nakoupím.
    Akci jsem dodělala na poslední chvíli, ani jsem nevěřila, že se mi to podaří
    Hezké odpoledne

14. Milka66

Milka66 Veterán fóra

No nie je to smola, evik1016? Bola si tu, v našej zlatej Bratislave, no stretnutie sme napokon nedali - ťažko sa to montuje medzi rodinné návštevy s časovým obmedzením. Keby som však tušila, že vajíčka sú to, čo by si potrebovala, veruže Ti zavolám a niečo dohodneme - manžel už od jari je, s maličkými odskokmi domov, na chate pri Trnave a hospodári tam. Pri odchode do dôchodku hľadal, čo by ho bavilo a bolo zároveň užitočné a vymyslel - sliepky! Takže už minimálne pol roka prechádzam okolo vajec v obchode bez povšimnutia, zásobujem rodinu a sem-tam aj susedov v paneláku. Máme ich síce len päť, no usilovných :D. Aj teraz je moja drahá polovička na chate a vďaka našim politikom a svojmu veku môže trandiť vláčikom hore dole zadarmičko. Byť mladšia, asi by mi to aj vadilo - načo plná chladnička vajec, keď doma je manžel tak dve-tri noci do týždňa.

Neverila by som, že aj so sliepkami je toľko zábavy. Ich reakcia na prvý sneh bola ozaj vydarená. Podľa svojho zvyku sa pri otvorení dverí (máme ich v záhradnej chatke) najprv rozbehli, že idú do záhrady hľadať červíčky a zobať zelené. Na prahu sa v tom svojom cvale zastavili a neveriacky zízali na záhradu. Vôbec sa im nepáčilo to biele, ktoré urobilo súvislú vrstvu všade kam dovideli. Manžel ich sledoval, a keď to vyzeralo, že na prahu doslova primrzli, tak jednu chytil a položil von do snehu. Chúďa malé, ani "kvo" zo seba nedostala a stála ako priklincovaná, tak ju zas zobral a vložil do chatky. Veľmi smutné sa potom zvrtli a zamierili do "svojej izby". Sneh sa však rýchlo zas roztopil a malé biele fľaky jeho zostatkov už sliepkam nevadia. Na jar sa do jeho chovateľských plánov už zmestili aj kozičky a začína snívať o splnení svojho sna - koníkovi s bričkou. A ja len dúfam, že to všetko zvládne v zdraví, lebo netuším, čo by so všetkým bolo ak by začal maródovať.

A preto, milá Evička-pajaable, poslúchni svoj rozum a nie srdiečko. Premáhaná choroba by mohla potom pokaziť aj ďalšie týždne a to by bola veľká škoda, keďže sa blíži Výročie. Dostalo sa Ti teda rád od viacerých, na Tebe je však rozhodnutie ... no určite sme všetci zvedaví na Tvoju "pomstu" za čertiská xD

15. jana563

jana563 Dozorce fóra

Jak jsem už psala ,naše čubinka dotáhla koťátko.Krásně se aklimatizovalo a ani stará kočka se moc neježí.Ládi úplně omládla.S kotětem vyvádí psí kusy.S čistotou taky nejsou problémy a v noci spalo......no kde jinde......s námi v posteli.
    Pajaable,ty se začni šetřit.Vidíš že už ti tělíčko nějak hapruje.Jsme zkrátka důchodky.;)
    No a všem postupujícím a slavícím cokoliv přeju to nejlepší.:inlove:Mám vás všechny ráda a moc.

16. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Krásný Mikulášský podvečer moji milí závisláčci! Zvykám si na zimu, dopoledne jsem dala prát prádlo, potom jsme byli nakoupit, protože to tu bylo jako u snědeného krámu!! Došli jsme si na obídek s mladými a s vnučkou, která se moc těšila na malinovou limonádu. Odpoledne jsem dala do okem svícínky, chvíli to trvalo, protože jsem musela někde měnit žárovičky, ale už svítí!!!Mám připravenou pro malou mikulášskou nadílku, až se vrátí z mikulášské besídky. Thajské putování bylo prvních 5 dní náročné, byli jsme v Bangkoku a každý den jsme navštívili několik chrámů, královský palác. Viděli jsme největšího budhu na světě, 48 metrů dlouhý a 15 metrů vysoký, celý pokrytý zlatými plátky (ležící poloha) a potom nejtěžšího budhu, který váží 5,5 tuny a je celý ze zlata. V celém Thajsku je vyhlášený roční smutek po úmrtí krále, všude jsou velké i malé oltáře s královými podobiznami od útlého dětství do dnešní doby! Všude jsou černobílé látkové výzdoby. Když jsme šli do královského paláce, museli jsme mít tmavé oblečení, žádné veselé barvy a ještě jsme dostali černé smuteční pásky nebo stuhy. Mladí i staří se u oltářů modlí a mnoho lidí chodí v černém a pokud mají jiné oblečení, mají smuteční pásky. Bude to trvat celý rok. Šokovaní jsme byli, jakým způsobem jsou tam vedené elektrické kabely. Visí všude, jsou zamotané do kruhů...to by si naši bezpečáci přišli na své! Nebudu dále unavovat, příště se zastavíme na řece Kwai! Přeji příjemný adventní a dnes Mikulášský čas a jdu chvíli pročítat, co se vše událo! Pěkný večer a třeba přijde i Mikuláš!!! ;););)

17. burds

burds Titán fóra

Pajaable vlez si do postele,nic nepřecházej nebo to bude horší.Jsi jak si psala sama doma tak si to užij v posteli.My staré babky se už musíme trochu šetřit.Tak se šetři a vylez až ti bude líp.Nikdy se mi nestalo že by se za mne práce udělala sama.Vždycky na mě potvůrka počkala.Tak to nepřeháněj nic ti neuteče.

18. mituli

mituli Polobůh fóra

Jdu se s vámi rozloučit páč do vánoc nevydržím:oops:;),nevím co se semnou děje.Neděle jak vymalovaná a já hned po snídani nevolnost,klepatůra,horko,motanice a hlava v míse,tak to šlo snad celý den.Dnes o něco lépe,ale zase sem se dopoledne vznášela jak andělíček,no vidíte ,že do vánoc nevydržím>:(,tak pěkné vánoce všem:inlove:.Kdo teda poklidí nevím,no a nebo se na to taky můžu,žejo

19. evik1016

evik1016 Polobůh fóra

Milka, já jsem byla v sobotu na trhu a tam jsem na vajíčka koukala, ale při představě, že je vezu takovou dálku,
    jsem je nekoupila, ale koupila jsem tam tašku pálivých paprik, které u nás nejsou a spoustu ovčích sýrů.
    Manžel se v Bratislavě narodil, dříve jsme tam jezdili docela často, dnes už méně, ale mladí jezdí
    každé léto k nám a tak mi slovenština není vzácná, protože si voláme a často ji slyším.
    mituli, byla jsi u lékaře? Třeba pomůže nějaký lék a bude ti zase dobře
    mamča 50 - dobře, že už jsi tady.

20. pajaable

pajaable Orákulum fóra

mituli .... jedeš , ty jedna, já se lekla . Jak nevydržíš ? , S tlakem koukej
    mazat k lékaři , na cukr ať ti udělají náběry , ale nestraš . To bys nás
    závisláky nechala truchlit ! Jsou takové dny , má na to vliv počasí , že
    si člověk připadá jako by flámoval celou noc , dokonce i když zlobí krční
    páteř , motá se jeden jako stará vyžírka . Těch problémů může být a jediné,
    co je třeba udělat je, nechat se pořádně vyšetřit a pak se nechat léčit.
    A běda tobě, jestli si tu o svátcích s námi nebudeš povídat !
    ;)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.