Spotřeba dat Farmeramou?

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem Kvetoucíkoště, 8/11/17.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Kvetoucíkoště

Kvetoucíkoště Pisálek fóra

Ahoj, chtěla bych vědět, jakou spotřebu dat má Farmerama. Posílala jsem dotaz na podporu, ale poslali mě do háje a doporučili mi zeptat se tady, "že mi jistě mile rádi poradíte". Vzhledem k tomu, že stejnou práci by jim dalo poslat mi odpověď, předpokládám, že ji sami neznají.
    Nezkoušel někdy někdo zjistit, kolik farma "žere"? Popř. pokud byste mi mohli prosím doporučit nějaký program, který spotřebu dat měří, budu taky vděčná (pokud možno jednoduchý).
    Mám teď bohužel nově internet jen s omezeným množstvím dat, nerada bych spotřebu farmy zjišťovala vyčerpáním limitu.
    Díky za rady

kiki2305 a Prepperka tohle ocenili.
  2. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

Kvetoucíkoště Ahoj, samotne nacteni farmy vetsinou v rozmezi 3,5-4 MB vzdy (pokud neprobehla udrzba) tzn. kdykoliv se odhlasis a znovu prihlasis, vzdy ti farma sezere 3,5-4 MB, aniz bys cokoliv udelala, na cokoliv klikla.
    U prechodu mezi plochami je to ruzne, ale vetsinou se data pohybuji okolo 100 kB na plochu.
    Nejhorsi je rucni sklizeni stonku (to bych byt tebou vubec nedelala, jestli setris daty, protoze se nacitaji postupne jednotlive obrazky a to je masakr).

Takze jdeme realne:
    1) prihlasila jsem se na farmu: 3,5 MB
    2) prosla vsechny plochy: 3,9 MB
    3) kliknu na stonek: 4,1 MB
    4) zacnu prochazet jednotlive radky stonku a u pate stranky tzn. nacteni 15 rad na stonku: jsem na 14,8 MB
    Toz asi tak.

Po udrzbe (jakekoliv), ktera na farme probehne popr. po vymazani historie prohlizece (to taky nedelej, jestli setris daty) se ti vse nacita znovu a farma na jedno vyse popsane kolecko (bez stonku) sezere obvykle kolem 100 MB.

Mereno s mobilnim pripojenim nejmenovaneho operatora k PC (nikoliv na tabletu).

Rada: Pokud se chces vyhnout tem 3,5 - 4 MB po kazdem prihlaseni, tak se z farmy neodhlasuj (plati za predpokladu, ze ti bezi PC jako me cely den, i kdyz u nej nejsem). Prihlasim se na farmu, udelam co potrebuji, odpojim kabel tzn. vyskubnu mobil a jdu od PC pryc (na nic na farme uz v tu chvili nesmis kliknout). Vratim se za 5 hod., pripojim telefon, prihlasim se k internetu, kliknu na plochu farmy a farma jede bez nacitani tech uvodnich MB (jednoduse nepozna, ze jsi ji sebrala data). Automaticky te ale system odhlasi sam tusim po 12 hod.

Naposledy upraveno: 9/11/17
  3. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

matlafous123 - super napsané a vysvětlené.

Já to takto vyzkoušené nemám, farmu jedu na PC, ale loni jsem byla 3 dny mimo a jela ji na tabletu. Tedy nejen ji, ovšem kromě Sudoku žádné jiné hry, normál provoz. Už druhý den večer přišlo hlášení, že dochází data a abych si připlatila další. No to ani náhodou. Přestala jsem číst fórum, farmu sklidila, pak ještě obstarala ráno a víc nic. Až zase večer doma na PC. Na tabletu (4GB/měsíc) jela perfektně, ale většího žrouta dat jsem neviděla (filmy nestahuji).

4. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Taky se připojuji s poděkováním. Skvěle vysvětlené a dokonce i s přehledným postupem.
    Mám sice internet neomezený, ale párkrát jsem už o tom taky uvažovala, když jsem byla nucená se připojit jinde :)

matlafous123 tohle ocenil(a).
  5. matlafous123

krakoramaja Taky jedu farmu jen na PC. Doma pres pevnou (tam to neresim), jenze v kanclu pres mobil, kde mam okno prohlizece s farmou vetsinou zmensene na 1/2 obrazovky, abych na druhe 1/2 mohla pracovat a v te dire mezi obema okny mam odcitani casu a dat programu Nokia Suite, takze presne vidim, jak se kdy data pohybuji ;)
    Bezkonkurencne nejvetsi zrout dat je stonek sklizeny rucne. S kombajnem no problem, protoze nenacitas vsechny obrazky, ale pouze 3 prvni radky. Ale bez kombajnu tech mych 124 radku vyjde urcite pres 100 MB, ani nemrknu (radsi ani nezkousim). Ostatni plochy zerou data cca po 100 kB (ruznorode chlivky a dekorky samozrejme vic, plocha poli min). Nicmene systemem, kterym se pohybuju mezi PC doma a v kanclu mi tech volnych 3,5 GB, co mam bezplatne k mobilnimu tarifu na mesic natesno vychazi, ale fakt je sezere vyhradne farma.

6. Xenie6161

Xenie6161 Komisař fóra

Já sklízím i stonek ručně minimálně dvakrát denně a i tak mi měsíční spotřeba vyjde tak, jak psala matlafous. Chodím i jinam ale převážně to je farma. Je to asi 3,2 - 3,6 GB za měsíc. Musím říct, že mne nikdy nenapadlo sledovat spotřebu jednotlivých ploch, takže matafous: díky za příspěvek, cítím se poučena.

Prepperka, krakoramaja a matlafous123 tohle ocenili.
  7. matlafous123

Xenie6161 Uprimne receno jsem posledni 3 mesice, co mam pomocniky, stonek sklizet rucne nezkousela... ale kdyz to zkusim a vidim, jak naskakuji data pri nacitani jednotlivych obrazku na radcich, tak je mi soufl :D, ale diky - je fajn vedet, ze se i tak clovek do toho limitu vejde, kdyz zrovna nesklizi pul dne rerichu xD

krakoramaja tohle ocenil(a).
  8. Kvetoucíkoště

Wow, tak takovou rozsáhlou odpověď jsem ani nečekala. Moc díky, budu tedy počítat cca 4 GB měsíčně na farmu.
    Já jsem na farmě na pc, ale musela sem trochu omezit výdaje a vzít si levnější internet, který je ale omezený. Myslela jsem si, že 40 GB je dost slušný balík a i mi to dlouho vycházelo, ale teď jsem minulý měsíc limit vyčerpala, tak jsem se začala zajímat, kolik dat kde vlastně spotřebuji.

zemanka01 tohle ocenil(a).
  9. matlafous123

Kvetoucíkoště Jestli te zajima, kdo ti zere nejvic dat, pak zkus spis SW pro toto mereni urceny. Kdyz zadas do google heslo "měření objemu přenesených dat" (nemuzu ti sem dat primy link), najdes tam spoustu clanku s popisy jednotlivych programu, ktere toto umi urcite jeste lepe, nez my tady ;)

krakoramaja tohle ocenil(a).
  10. Kvetoucíkoště

Jj, už zkouším s tím SW. Jen jsem zatím stáhla dva a vůbec jsem se nevyznala v tom, jak měří. :))) Já to sem psala proto, že na farmě jsem několikrát denně, tedy předpokládám, že to (kromě občasného stažení filmů) bude ta největší položka ve spotřebě.

11. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

No já mám poskytovatele pevné sítě za 260Kč bez limitu a rychlost připojení (optické) si omezuji sám dle libosti až do 300MB/s
    Mobilní připojení mimo domov používám také bez limitu a to rychlostí dle připojení.
    A to mimo neomezené volání,MMS/SMS za 249Kč.
    Operátor však takovou nabídku standardně nemá, chce si to dupnout...
    :D
    Růžovka je hold růžovka.
    ;)

12. matlafous123

Jonsdorf o_O Diky za typ! ;) Vzhledem k castkam v Kc, ktere mesicne odchazeji z meho uctu na ucet kyslikoveho operatora a zaroven poskytovatele pevneho pripojeni.... jdu si dupnout! ;):D

EDIT: Jmeno tve vzyvat a velebit budu po dalsich 12 mesicu! ;):D
    Decka, ono to jde! Ze 499 Kc/mesic za Optimal mi prave snizili cenu na 339,- a prihodili HD 8)

13. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Já před cca dvěma roky přinutila operátora ke snížení z 1000 Kč/měs na 449 Kč/měs a myslela jsem, jak jsem dobrá o_O:p

matlafous123 tohle ocenil(a).
  14. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

matla: Ty taková znalá žena a nevíš, že ceníky jsou jen od toho, aby zákazník věděl co který balíček, výbava, služba atd. obsahuje ,-) Mohl bych ti vyprávět co vše jde a nejde, ale to by bylo na román. Vždy si říkám, chudáci lidi co to mají za "plnou taxu", ale je to asi netrápí a mají na to ,-) A na to právě dané společnosti spoléhají + že je to některým lidem blbý se ozvat, popřípadě řešit výpověď a přejít jinam. To stejné je i s nákupem určitých věcí... netýká se to jen služeb. A abych nebyl mimo mísu... data neřeším ,-)

Prepperka, zemanka01 a matlafous123 tohle ocenili.
  15. matlafous123

Casey27 Kdyz te tak ctu.... neni tech 339,- jeste moc, himl? :music: Funguje dupnout si i druhou nohou? :D

Prepperka a zemanka01 tohle ocenili.
  16. Kvetoucíkoště

matlafous123 Tak nevím, kde soudruzi dělají chybu, ale zkusila jsem dle tvé rady odpojit internet a po opětovném zapnutí mi vyskočilo: "Objevila se chyba spojení. Zkontroluj prosím své internetové připojení a přihlas se znovu". -.-

Jonsdorf To sis musel pořádně dupnout. :D No jo no, holt někteří z nás neumí na růžovce tak dupat, takže mají drahý internet s omezeným množstvím dat.

17. tydýtková

tydýtková Veterán fóra

Kvetoucíkoště: Musíš jim říct, že odcházíš, a to z důvodu jejich drahých služeb. Necháš se chvíli přemlouvat, a oni ti udělají příznivější nabídku. Kdyby tě náááhodou nepřemlouvali (což bych připisovala chybě v lidském potenciálu firmy), tak si to jako rozmyslíš. Můžeš pak zavolat i jiným operátorům a poptat se na jejich ceny, a pak svému zavolat znova, že víš že u xy to budeš mít za tolik a tolik. Budou si tě chtít nechat, určitě :-D

18. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Zdravím Kvetoucíkoště

Osobně mám vysledováno, že spotřeba na kompletní ranní sklizeň je asi 40-45 MB dat.
    Použitý prohlížeč Firefox a měřič v NTB použit NetLimiter 4, který měří data přímo pro vybraný program.
    Prohlížeč Google chrome nabízí doplněk, který dokáže ušetřit nějaké data. Hry se ta úspora moc týkat nebude, ale pro ostatní prohlížení internetu, nějaká úspora bude.

19. Kvetoucíkoště

Díky pezt. Používám Operu, takže s šetřícím doplňkem asi nepochodím.

A když už tady jsem za trotla, tak si ještě přisadím - pokud mi program zvlášť měří přijatá a odeslaná data, tak jak z toho poznám čerpání limitu? Součet to naštěstí nebude, to už bych podle toho, co mi program zatím naměřil, měla limit v háji.

20. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Kvetoucíkoště

Na doma, nemám nijak omezený internet, tam to neřeším.
    Nevím jakého máš poskytovatele internetu, ale zjistíš to většinou na jeho stránkách, popřípadě z mobilní aplikace (tu používám já)
    Pro internet na cesty mám mobilní router, a ten má svou aplikaci pro chytré telefony tak to z něj také dokážu vyčíst.

MatysekKamilek a satelit tohle ocenili.
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.