Protěžové údolí / Diskuse

Diskuze na fóru 'Diskuse o hře' zahájená uživatelem Hlásná trouba, 6/12/22.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. dinoalesi

dinoalesi Dozorce fóra

Velká gratulka našemu průkopníkovi ;)

Jinak já už nějakou dobu dumám, že se v Alpských zahradách budu věnovat jen růži (i za tu cenu, že z ní nic moc nepadá), kterou budu dodávat trhovcům a naplno se budu věnovat pouze Severním lesům. Co šlo odemknout za jedničkové zahradnické odznaky mám všechno odemčeno, sklad na výrobní materiál taky rozšířený, no a to čeho jsem se od začátku obávala, se stává realitou - rapidně se krátí zásoby v kmenech stromů, takže se mi do dvojkových odznaků moc nechce.... Další rozšíření skladů o které bych stála, je stejně až v levelech nad 25 a tam zatím nemám ambice se cpát. Uvidíme ještě, co nám přinese počasí, které nám zajisté "již brzy" zprovozní, ale moc růžově to nevidím:music:

2. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

evoku57
    Vidiš,já zase dumám jak to dělá pezt.Bez hromady FL si myslím, že tak rychle postupovat nejde.Zase takový nadšenec nejsem,abych dotoval takovej nedodělek!:p
    Jinak,zatím v pohodě stíhám vše vyrábět,protože v době kdy nebylo co dělat,tak sem doplňoval stavy velkých kmenů.Na novej rozjezd alp sem jich měl kolem 300 ks a ztoho vlastně těžím dodnes! Ikdyž jich teda rapidně ubejvá!:cry:
    Odznaky mi také došly a také nějak nestíhám vyrábět,ale začal jsem vyrábět velké sady nářadí.Na dvě recyklace za 400 mi to vychází v pohodě a snažím se vyrobit alespoň jeden odznak 3 a doplním plody,nebo ,pokud je, tak velkým nářadím.Občas tam fláknu nějakej kmen. Vylepšování plodin,jde pěkně z tuha,protože už mi zbyly jenom ty za zahradnické odznaky 2.Snažím se moc neplýtvat,tak jedu 8 záhonů růží a pět záhonů hřibů.Snažím se aby pole s růžemi měly plnej počet plodů (28 ks).Samozřejmě to pokaždý ale nejde.Hřiby sklízím vždy až najednou,aby jejich bonus působil na všechna okolní pole.Velice často sklízím hřiby ručně,znova vysadím a tím všechna pole růží maj plnej počet plodů!:)
    Nejvíc mi vadí,jak je utažené vypadávání předmětů!:wuerg: Od rána mi vypadlo 9 věnečků!Občas se mě trhovci snaží nalákat v odměnách i na cukroví, ale 50 FL prostě nehodlám dávat!:p Tak to nechám propadnout.Za tu cenu mi to může vlízt na hrb!:p
    Za mně se to teda vůbec nepovedlo,nenažranost je cítit na každým kroku!o_O

3. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Zdravím
    Abych pravdu řekl, moc mě to nebaví :wuerg:
    Už v práci ani do alp nechodím, ráno než odejdu do práce tam vlezu doma na ntb a vždy kolem 10 hod. v práci sklízím hlavní sklizeň farmy, tak tam zajdu a zase přesadím a pak až zase doma. Né že by nebyl čas, ale chybí ta chuť.
    Ano něco občas zaplatím, ale také čekám, než to napadá co trhovci potřebují a nebo na to taky kašlu a vyměním zakázku bonbónem popřípadě to nechám propadnout. Ale je pravda že při výprodeji, který se objevil předčasně jsem nakoupil hafo bonbónů, takže jich mám celkem dost. Dával jsem do zakázky i 4 bonbóny ;)

Zatím jedu pouze alpskou růži, hřib mám nachystaný, pár kusů jsem už i vyrobil, ale nakonec jsem to zavrhl a jedu pouze tu růži, trhovci ani nic jiného nechtějí a nebo zcela vyjímečně, všechny ostatní rostliny, které dostávám jako odměnu putují do recyklace, aby nezavazely ve skladu. Recyklaci jedu vždy 3x za 400, vždy stihnu připravit 207 velkých nářadí.

Když stíhám vyrobím 1 odznak.

S počasím to nevidím o moc růžověji, takže zatím budu pokračovat ve svém zajetém řádu a hlavní cíl, který mě drží v alpách je nová plocha pro farmu.

4. -Jara05-

-Jara05- Hvězda fóra

Máte pravdu, ten stereotyp je demotivující, tak proč tam vlastně lezu? :(:(
    evokus57 - kmeny mně zatím nechybí, ale stále dokola točit jedno a to samé asi opravdu nikoho nenadchne.:mad::mad:
    Tak asi se budu snažit o ten 25. level, ale nevím, nevím - třeba RT změní taktiku a budeme tam cobydup. xDxD

Krásný a pohodový týden přeji a dobrou noc.:)

5. babi49

babi49 Pilný autor

Co lze recyklovat abych za to dostala ABZ? Díky za radu

6. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

-Jara05-, zakoupila jsem vstup a tím to skončilo. Tak když ses do toho už dala, vydrž. :) Dekorací moc, místa málo...

7. barca279

barca279 Vážený autor

ako sa nato pozeram z roznych uhlov nejde riešit aj rastliny aj stromy neni tolko dreva aby sa dalo aj stromy vyrabat aj rastliny .ja si vyberam stromy a doklepat to do levelu 25.z tych rastlin ajtak v tom nevidim buducnost .najrychlejšie to asi ide recyklacia 400,a kupit balik bonbonov a balik instantnych stromov urychlovat tym zakazky a skor sa daju pokacat stromy ,teda ak su peniaze.

8. -Jara05-

-Jara05- Hvězda fóra

barca279 - domnívám se, že pokud nechceš postupovat zázračnou rychlostí, tak není potřeba nic kupovat (aspoň já nic v Alpách nekupuji a kupovat nebudu, nestojí mně to za to potěšeníxD). Docela se mně daří vyrábět stromy i rostliny, ale aby to mělo lepší efekt mohla bych se na farmu odstěhovat a to teda ne, ne, ne. ;)
    Krásný, slunečný a pohodový den přeji!!

9. babi49

babi49 Pilný autor

co znamená recyklace 400? Díky za odpověď

10. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

babi49 - recyklace je na ABZ na postup, do recyklace můžeš dát cokoliv z nabídky, co ti poskytuje a je to téměř vše ;)
    do recyklace se dává výše protihodnoty a ta nejvyšší je za 400, ale chce to hodně do toho dát, když nemáš, tak dát méně, třeba za 200

moncicak7070, bačkora85 a -Jara05- tohle ocenili.
  11. babi49

babi49 Pilný autor

Prosím příklad např.kolik čeho. Děkuji moc

12. dinoalesi

dinoalesi Dozorce fóra

Doplním evoku57 o obrázek - zelený kurzor posuneš až na konec a za 68 000 protihodnoty zboží dostaneš za 40 hod. ve většině případů 400 ABZ, ale můžeš taky dostat i jinou z uvedených odměn, podle toho kam posuneš kurzor, budeš dodávat jinou protihodnotu za adekvátní dobu zrání, ale taky za to získáš adekvátní odměny, což je např. menší počet ABZ.

Naposledy upraveno: 4/7/23
  13. babi49

babi49 Pilný autor

Tak na tohle bych nepřišla díky moc.

dinoalesi tohle ocenil(a).
  14. Bezejmenný

Bezejmenný Ikona fóra

Heleďme se, koukejme se .... to se nám to rozrůstá.
    My co na to hážem pořád bobek, budeme jednoho dne moc brečet až se ukáže že bez téhle "věci" bude velký problém něco na farmě dělat.

To že se opět rozšiřuje dává jasný náznak že to ani zdaleka není vše a že se teprve rozehřívají.
    Začínám se bát co z toho vyleze.

15. dinoalesi

dinoalesi Dozorce fóra

Už, už jsem chtěla pochválit vypadávání a dneska je to zase bída hlavně s jantarem, sem tam vypadne jeden kus a to i z dlouho zrajících stromů, jsem zvědavá jestli to nakonec za celý den sesbírám, abych mohla dokončit zakázku :cry:[​IMG]

16. .macca.

.macca. Hrabě fóra

S tou kapacitou různé je to taky postavená na hlavu já už nevím co mám vyhazovat už jsem vyhodila nějaké nůžky a sběrače jantary a větve nechci vyhazovat, aby mě potom nescházely.

17. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

.macca.
    Nač máš tolik klíčů?!? Aktivuj co se dá a hned bude místa dostatek!;)
    Však oni ti zase napadaj!

18. .macca.

.macca. Hrabě fóra

Klíče mám všude, akorát stromy jsem neměla to mě moc místa neubralo.

moncicak7070 a -Jara05- tohle ocenili.
  19. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Bezejmenný, až budou na farmě chtít byť jen jednu jehličku ze stromu, rostoucího v údolí, po třinácti letech hru opustím. S brekem. Ale najdu si nějakou jinou zábavu, třeba se začnu znova věnovat ručním pracím, jako je pletení, háčkování a vyšívání. Vnoučatům se vždycky něco zvláštního, co nenajdou v konfekci, bude hodit :)

20. Bezejmenný

Bezejmenný Ikona fóra

Y_n_O : když mě to nebaví, zalezu do dílně a vyrobím štokrle, žebř a nebo poličku + kdybych tam byl 24/7 tak mám pořád co dělat tak dva a půl roku. Stačí jenom otevřít dveře a okno a sousedi už nakukujou se seznamem věcí "jestli mám minutku že by potřeboval/y ......"

V potěškoštětovém oudolí vidím velký špatný pro farmu, protože to vypadá že se opravdu jen rozcvičujou. A když vidím že i ty "ESA" co od začátku se zbraní v ruce hájí barvy BP, začínají polevovat, tápat a mírně to flákat, musím se nutně zamyslet nad tím jak strašně, strašně moc to bude bavit mě, kterýho po přečtení 2 vět u popisku tady toho nepořádku, přepadávají deprese a negativní myšlenky.

Bojím se bojím že se tomu buď budeme muset věnovat, nebo začít opravdu plést košíky a u toho si notovat "hoja hoj ..."