Protěžové údolí / Diskuse

Diskuze na fóru 'Diskuse o hře' zahájená uživatelem Hlásná trouba, 6/12/22.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

barca279

Když myslíš ták dávej stromy. Jenže na výrobu obou stromů je potřeba velké množství řeziva a na to potřebuješ ty stromy pokácet, pokud tam budeš dávat stromy a nebudeš nic pěstovat, budeš bez kmenů stromů, takže v tomto směru je to nevýhodné, plody využiješ u zákazníků a přebytek vkládám do recyklace. Z celkového pohledu je tvoje verze neefektivní.

2. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Jupí! Už mám troje nůžky!8)
    Již brzy vysadím svůj první modřín! Nyní již kompletně vylepšený!8) Jestli teda někdy "již brzy" dorazí runoví trhovci,tak to teda budu mít smůlu.:cry:

3. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Dávám do recyklace raději odznaky než stromy ;), stromy můžu pěstovat dál, ale už je zase čas, že nemůžu vyrobit žádný odznak, tak půjdou některé do recyklace

4. pezt

barca279

Jenže s omezeným skladem nebudu mít 10 ks buku. Já nevyrábím odznaky abych je dával do recyklace, já je vyrábím do zásoby, ale bohužel když mi nějaká protihodnota do recyklace chybí tak tam hodím odznak, určitě raději než nějaký strom. Na recyklaci vyrábím velké nářadí a když je místo tak i velký humus, dávám tam, když mám také velké kmeny a doplňuji plody a když nemám dost tak tam holt hodím odznak, to je pro mě výhodnější, holt každý máme jinou strategii.
    A ve finále je jedno jestli tam dám plod stromu, nebo odznak, protože protihodnota je pořád stejná.

5. pezt

Chtěl jsem ještě říci, že recyklaci jedu ve všech třech slotech ;)
    Momentálně jedu všechny stromy, teda krom modřínu evropského, ten jsem ještě neodemkl, čekám na zásobu nůžek, respektive už mám něco tak pomalu asi začnu pěstovat i ten.

6. dinoalesi

dinoalesi Dozorce fóra

Ahojte vespolek :)
    Tak musím říct, že tohle trochu zamrzelo :cry: No co se dá dělat, když osud v poslední době není nakloněn, ale zítra.... zíííítra.... snad se dožiju.... xD

7. kaolín11

Stačí si postěžovat a pak to de samo!
    Stejně asi nechám výsadbu nového stromku až o něj trhovci projeví zájem.Zatím je nebudu provokovat!8)
    Už má někdo zjištěno,kolik chtěj trhovci florenů za modřín?!?

8. dinoalesi

dinoalesi Dozorce fóra

Jóóóó.... dožila jsem se.... je to tam.... je to tam.... po těch všech peripetiích poslední meta v Alpách dosažena :D
    [​IMG] [​IMG]
    .... teda než nám RT připraví mety nové :music::p:D

9. Tribeca*Borghski

Tribeca*Borghski Vycházející hvězda fóra

Ahoj
    od té doby, co jsem aktivovala (i když samotná aktivace na to myslím vliv nemá) nebo spíš jsem začala jezdit do Alpského dolí, a hrát i v něm, tak mi začala děsně blbnout farma. Po zavedení Alp, když tam zavazela pouze ta jezdící lanovka, tak byla farma jen pomalejší, ale potom, co jsem začala nahoru lanovkou jezdit a hrát, tak mi začala děsně blbnout farma

Když sklidím plochu na farmě a zasadím tam něco nebo nakrmím zvířata ve výbězích a přejdu na jinou plochu farmy (např sklidím mýtinu a pak přejdu třeba na louku) a pak se zase vrátím zpět na mýtinu, tak je to vše v původním stavu. Tzn jako před sklizní nebo před zasetím. Teda se vše vynuluje. Už toho mám dost. Toto se děje jak na farmě tak na baharamě. Což teda při akcích je "super" když sklidím a zaseju zase akční a odejdu a když se pak vrátím, tak jakobych to nezasela ...stav jak na začátku- to se pak plní akce "jedna báseň" (ironie)

asi jediným řešením je přestat si všímat Alp a nejezdit tam? nebo co s tím mám dělat???????????????,Začalo to až jsem začala hrát i v Alpách
    Taky hru zpomaluje ta jezdící lanovka - dle mého názoru. Kdyby tam tahle "vymoženost" nebyla a překlikávalo se do Alp bez lanovky, nebo ta lanovka aspoň jen stála a nehýbala se(animace vypnout nejde at dělám co dělám), bylo by to vše asi hladší?

Ašada , sovička -máte pravdu. když tam dám určité věci s vyšším ohodnocením, tak je to ok a farmu to nevysává.
    Jen u výroby paliva to je někdy poněkud náročné. Teď bych měla dodávat výrobny, které nejdou koupit za krejcary, tak výroba paliva stojí. Předvyrobila jsem palivo za stromy, tak mi doufám vydrží až do změny receptu. .

Evoku - je fakt, že jakmile jsem sem napsala, že mi nepadají větve, tak se to trochu zlepšilo. Ale přebytky stále nemám. Zákazníkům někdy nestihnu zadaný počet větví dodat.

Naposledy upraveno: 21/2/23
  10. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Tribeca...: Ahoj, problém s lanovkou nemám, hra "běží" jak má, plynule, max.se někdy zasekne při jízdě dolů a trvá déle než dojede, ale jinak vše v pořádku.
    Jediné řešení? to by ti poradili jiní, technika je věc zapeklitá....;) do toho se nemontuji.
    Dodávky farmu nevysávají, jedno vejce nebo dvě se urodí raz dva na stromě nebo je snese slepice atd.

11. Richards76

Richards76 Expert fóra

Ahojte, u mňa stále po starom, vyrábam, sadím, pílim, čakám... čo bude nové. Do konca februára by to mohlo byť :)
    Padátka boli aj u mňa problém na začiatku, pravdepodobne to súvisí s dobou rastu stromov a počtom. Teraz pravidelne predávam padátka do koša, teda okrem kľúčov, ktorých zdá sa mi, že padá pomenej ako na začiatku. Prajem pekný deň a všetkého dobrého veľa. Aj tých padátok :)
    Tribeca..., výrobne si môžeš vyrobiť v mestskej dielni, základná liaheň vajec za 10 kladív, 200 dosiek a 600 klincov. Ja hrám v klientovi a nemám problémy(zo začiatku boli, ale asi to už opravili), akurát prechod do údolia dlhšie trvá, ale to bude tou lanovkou :)

Naposledy upraveno: 21/2/23
  12. kaolín11

Mně se teda taky zdá,že to je bezedná studna!o_O
    U biopaliva bych uvítal,kdybychom místo stájí a stromů,používali řemeslný produkty! 90% znich je stejně na farmě k nepoužití!:p Prodat nejdou,likvidace po jednom je vopruz.:wuerg:
    K Alpám
    Nůžky: 8 ks8)

13. sovicka64

sovicka64 Velvyslanec fóra

Ja som sa zbavila zltych stajni a teraz sa zbavujem zltych vyrobni,naco maju sediet v liste ked mozem mat za ne palivo ;):p
    Noznice: 1ks :(

14. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Taky tam cpu raději stáje a výrobny, ještě mám u některých pár stovek :p

15. tonda333

tonda333 Perspektivní autor

Do recyklace si vyrábím v mezičase velký sady nářadí má protihodnotu 990 + doplním 1-2 plody, nechce se mi tam cpát to co můžu zužitkovat jinak .. co vyrobím v pile využiju na stromy, plody prvotně trhovcům, když mám plnej sklad dělám odznaky .... když se mi nakupí trochu klíče, otevřu další slot a vyrábím dřevo na stromy - to mi pořád chybí :)

16. Tribeca*Borghski

Tribeca*Borghski Vycházející hvězda fóra

Ahojte

Problémy se zpomalením kvůli lanovce se dají vydržet.
    Problémy s farmou po návratu z Alp ale ne. Tzn jak jsem psala: po návratu z Alp jsou aktivity, které byly provedené dole na farmě (před odjezdem lanovkou do Alp) vynulované = musím znovu vše sklidit, zaset/nakrmit apod...tak nevím co s tím. To mi vlastně jediné na tomto novém výdobytku Farmeramy vadí

Výrobny se mi nechce do výroby paliva házet, protože nářadí na výrobu výroben šetřím na výrobu potřebných výroben pro původní farmu - kdyby bylo najednou potřeba = počty potřebných kusů nářadí pro jejich výrobu se mi nechce hlídat. Zatím si naštěstí vystačím v Alpách s palivem, co jsem vyrobila za stromy. Je to pro mě jednodušší a ohledně zásob pro farmu bezpečnější.

maribeja a Richards76 tohle ocenili.
  17. pezt

Ahoj Tribeca*Borghski

A nebude problém s internetem u tebe ? protože takové problémy jsem nezaznamenal a nikdo nic takového nehlásil. Zde zkouška, kterou jsem nyní zkoušel a vše bez problémů, ukázka je při použití pomocníků, ale i při ručním obhospodaření se nic podobného neděje.

To co popisuješ se děje, pokud informace o provedené akci nestačí doputovat k serverům, a když se vrátíš z alp, tak farma se vlastně načítá znovu.

Jinak žádné zpomalení nepociťuji, ale asi záleží na zařízení jaké používáš, pokud to slabší hardware, je to možné.

18. ašada01

ašada01 Polobůh fóra

Pezt,
    mě se stává to stejné. Řeším to tak, že po obdělání plochy jdu nejdřív na jinou plochu a pak teprve do Alp.
    Nejdřív jsem zkoušela dát mezi přesunem pauzu a nepomohla.

maribeja, Richards76 a dinoalesi tohle ocenili.
  19. pezt

Ahoj ašada01

Já to ještě nezaznamenal.
    Potom nezbývá než přejít na jinou plochu aby se stav aktualizoval, a potom přejít do alp.

20. koudyova

koudyova Rádoby autor

ahoj, předem se omlouvám, ale můžete mi nějak jednoduše napsat, proč si nemůžu pořídit druhý strom višeň obecnou? Odemkla jsem level, vidím, že všechny ty věci na ní mám, ale nemám tam to vyrobit. Pročítám návod, ale prostě jsem na to už stará, vůbec to nechápu. A zatím jsem sázela jenom tu meruňku a dělám potřebné věci v pile, zbytek prostě nechápu jak pěstujete atd. Děkuji předem za trpělivost. Musím ještě někde něco odemknout?

maribeja tohle ocenil(a).