Protěžové údolí / Diskuse

Diskuze na fóru 'Diskuse o hře' zahájená uživatelem Hlásná trouba, 6/12/22.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. radyn.m

radyn.m Komisař fóra

kaolín11, pezt
    například dneska mně Šarlota pěkne "podojila", zato se ale nasypala víc ABZ. Nicméně chtěla jen višeň a meruňku :D, ale přivedla můj stav skladu na buben xD. Ps: kokino dnes ode mne nedostane xD

Taky se zatím zdráhám odemknout nový strom, a to buk. Prozatím mám jen meruňku, potuněnou višeň, a modřín. Aktivace modřínu mi zatím dodávky nijak nezkomplikovala. Teď su na začátku osmého levelu, jediné co by se mi hodilo rozšířit je materiálová část, ovšem tady to RT poněkud buď podcenili, anebo je to schválně nastavené relativně nízko?:music: Ostatní je vcelku v poho (bez rozšíření, zvětšil jsem jen na 18 ks stromů, když jsem zacvakal dva floráče na pile), pokud nechcu dávat recyklaci na 400 ABZ za 68 000 protihodnoty... . Ovšem nevím co mi provede se skladem aktivace dalšího stromu...

edit: dinoalesi, co si pamatuju, jak jsem vyrobil první modřín (ještě ani nebyl na ploše), trhovci se o jeho plody hned přihlásili, ale zdali je to pravidlem, kdoví....

Naposledy upraveno: 26/12/22
    moncicak7070, bačkora85 a dinoalesi tohle ocenili.
  2. dinoalesi

dinoalesi Dozorce fóra

radyn.m, díky, takže to vypadá, že impuls pro trhovce je už výroba stromu, čímž odpadá možnost vyrobit si jich pár dopředu, což znamená nejdřív obsloužit trhovce a pak začít s výrobou buku, aby byl čas na sklizeň prvních bukvic, než mě o ně trhovci zase ožebračí :music:

3. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

No na další 4 stromy

Ahoj dinoalesi

Ano také jsem to tak udělal

4. .macca.

.macca. Hrabě fóra

Já zítra postoupím do 9 lv, zatím mám jenom meruňku a višeň i runy každý den kromě toho, že obsloužím trhovce vyrábím 2 odznaky večer si pořídím buk mám na ně připravené 11 odznaků, ten poslední bude večer, akorát nevím kolik jich mám zasadit 1 mi asi stačit nebude pro trhovce, tak asi 2 pokud to nebude stačit, budou mít smůlu.

5. Dob

Dob Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Již minule jsem ti odpověděl, že typ dodávané položky nemá na počet ABZ vliv. Počet ABZ za zakázky se odvíjí od daného zákazníka.

Jinak plody stromu se mohou v zakázkách objevovat již od chvíle, kdy jej hráč odemkne. Ale vzhledem k tomu, že se zakázky řídí i podle toho, co má hráč ve skladišti a na ploše, nemusí se objevovat tak často, pokud jej hráč nebude pěstovat.

6. dinoalesi

dinoalesi Dozorce fóra

Díky moc Dobe za info,.... můj plán byl, než přeskočím z 9lvl do 10lvl, že si zkusím nejdříve buk vytunit a pak ho teprve začnu sadit, ale jak vidno, tak mě zřejmě trhovci nenechají....

7. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Dob
    Včera jsem si schválně zkontroloval kolik mi kterej trhovec dá bodů.
    Takže
    Papušík : 120 ABZ
    Šarlota: 240 ABZ
    Takže znova se ptám,jestli je to pořád stejný,anebo ,když dodám "lepší" plody, dostanu bodů více?!? To by pak veškerá další aktivace čehokoliv postrádala smysl a teoreticky bych to zvládal s meruňkou a višní,stejnou rychlostí, jako ostatní až do konce!:p

Naposledy upraveno: 27/12/22
  8. dinoalesi

dinoalesi Dozorce fóra

kaolíne, nedostaneš víc bodů, vždyť ti tady Dob odpověděl dost jasně:
    Otázkou je, kdy a jak se projeví potřeba odemknutí všech stromů.... nechce se mi věřit, že by byly jen tak do počtu :music:

9. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

V tom případě je to opravdu celé o ničem. Nač odemykat nové stromy,plochy... atd a stresovat se,že nebudu zvládat zakázky a tímpádem se zbytečně zpomalovat v postupu?!?
    Za mně je to teda pěkný paskvil a jen vidina dvou dobrých stonků mě ještě drží na horách! Teoreticky by šlo i vypočítat,kdy se do 15 LV dostanu.Jen ty bombóny mi v tom dělaj bordel!

10. Pumpička

Pumpička Pilný autor

Když si pomocí odznaku zvýším kapacitu skladu - stromů a kmenů, je to na omezenou dobu, nebo napořád?
    Díky za odpověď.

-Jara05- tohle ocenil(a).
  11. Dave Lister

Dave Lister Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj Pumpička, rozšíření kapacity určité kategorie ve skladišti je stálé.

Ať vás síla provází na všech cestách

moncicak7070 a -Jara05- tohle ocenili.
  12. drah_omir

drah_omir Rádoby autor

Tak som sa dopracoval do 9 lv. a ako píše kaolín11 je to celé o ničom a teoreticky sa dá vypočítať kedy dosiehnem 20lv a získam 2 riadok :) Doteraz som získal 13 955 abs čo je za 20 dní priemer 697 abs/den. Level 15 má 72 940 abs a ak nepribudnú zákazníci alebo nebudú nejaké vylepšenia tak 15 lv dosiahnem za 105 dní :), ale asi to bude oveľa neskôr, lebo nadšenie upadá a upadá a upadá :(
    Zatial som nekúpil žiadny akciový kôš, ani piliara a ani nenajal bobrov lebo tých 10, slovom desať stromov odkliknem aj poslepiačky a do 20 lv pribudne len 8 stromov takže bobry majú volno. Pri výrobe kúpujem miesto za 10 klúčov pri reciklácii a rezive a ostatné stíham s urýchlovačmi čo získam v hre.
    Jedine čo ľutujem je, že som aktivoval smrekovce ktoré teraz musím pestovať kôli trhovníkom :(

Mam pocit že by to mala býť niečo ako VIP hra pre úspešných farmárov keďže prístup je od 98 lv + 2500 hviezdičiek ale keby to bola samostatná hra tak ju s úsmevom odinštalujem :)

aspoň že tam bol ten jelenček [​IMG]

dik .macca. opravene si ma potešila do tej 15 to ešte asi vydržím :D

Naposledy upraveno: 27/12/22
  13. .macca.

.macca. Hrabě fóra

drah_omir Můžeš počítat znova, protože 2 řádek je v 15 lv

14. máťochov

máťochov Stará škola

Ahoj všem, blížím se do 8. levelu a vychází mě malé shrnutí:
    1.Pokud má někdo dostatek času na hru, je lepší točit jen meruňku a višeň a nic jiného neotvírat.
    2.Více stromů je jen více práce na spnění zakázek. Kdyby se dala sladká výměna v nějakém větším počtu koupit třeba za FL, tak by to tak nevadilo, odhodil bych třeba jen větve a jantary a zakázky aktualizoval.
    3.Problém je i s plody buku a modřínu, mám plnou stodolu a na odznaky se použít nedají, myslím že až od 9. levelu.
    Jediné co mě baví je likvidovat desítky žlutých vylepšení výroben a chlévů, sice k ničemu ale lišta se čistíxD. Takže jako recyklátor odpadu z farmy dobré, to je ale asi vše co se na tom alespoň zatím podle mě povedlo.

15. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Docela mne to bavilo, ale časem je to stále stejné a už mne to přestává bavit, postupy pomalé a skoro nic se neděje :p

16. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

Nadšenie upadá aj u mňa,ale to som už písal.Myslím,že dosť farmárov to bude ignorovať ak neotvoria niečo nové,ďalšie,lebo pre tie stromy sa mi tam už ozaj nechce chodiť.Veľa chcú zákazníci,dosť treba na ďalšie a ďalšie stromy a kapacita skladu - no komédia,ak chceš rozšíriť,zase kvantum ovocia na odznaky.Ten,čo sa dostane na farmu 1-2x za deň to nedáva.Takže by bolo na čase otvoriť niečo ďalšie,aby sa to oživilo. (môj názor)

17. sovicka64

sovicka64 Dozorce fóra

matochov ja buky davam do recyklace,ked ich mam uz vela ;) xD

18. Tribeca*Borghski

Tribeca*Borghski Vycházející hvězda fóra

Ahoj

kde najdu info o řádcích, které se dají získat z plnění Protěžového údolí? Potřebovala bych znát funkce těchto řádků: kolik dávají bodů, případně co dalšího dokážou a za jak dlouho se aktivují a jak se jmenují přesně - bez jejich názvu si podruhé podrobné info o nich znovu nevyhledám). Někde to tu bylo, ale nemůžu to najít. Jelikož je to jediný důvod, proč by asi hráči tuto část měli aktivovat, považžuju to za primární info o této odbočce hry........abych věděla, jestli se mám snažit dosbírat hvězdy rychleji, nebo se na tuto část hry vykašlat. Taky mám strach že se mi aktivací této části hra šíleně zpomalí a nebude fungovat dobře.
    Jak to tu zběžně čtu, tak se mi do něčeho takového nechce bez patřičné odměny.

Protože patrně nadstandardní odměny kdesi ve vyšších levelech jsou tedy asi hlavní důvod Protěžového údolí, mohla by být informace o tom, co otevřením "Alp" hráči získají, někde na začátku?
    Všimla jsem si výše, že např. dekorace Ledový jelen fakt není marná.
    Nemůžu tohle info na první pohled najít ve FAQ ani v této diskuzi, protože na hledání nemám buňky.

Díky moc předem za informaci

19. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

20. Tribeca*Borghski

Tribeca*Borghski Vycházející hvězda fóra

pezt

díky. Tedy v oficiálním oznámení, nové družstevní úkoly.

Na co jsou ty zvířata slepice kůň a prase? Jdou totiž chovat i na normal farmě a mají vysokou protihodnotu