Protěžové údolí / Diskuse

Diskuze na fóru 'Diskuse o hře' zahájená uživatelem Hlásná trouba, 6/12/22.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

Ale veď v tom okne,ak mi ostáva čas len 2 hodiny a v prvom mám na 30 hodín,kľudne tam môžem dať recyklovať na 30 hodín a nezmizne.Dokončí a môžeš vybrať.

2. DANKA722

DANKA722 Ikona fóra

-družstvo-, áno, viem čo myslíš, to isté sa mi prihodiloxD. treba si to lepšie prepočítať, keď sa to posúva, a , tiež som si myslela, že zlaté kúče budú vzácnejšie a padať menej, teraz kvôli nim vyhadzujem zo skladu vetvičky, asi už 40 som vyhodila-.-xD;)

edit

ešte som chcela dopísať, recyklujem aj 40 hod.;)

Naposledy upraveno: 19/12/22
  3. radyn.m

radyn.m Komisař fóra

Taky cpu do recyklovače hlava nehlava. Zatim se mi v poměru: potřebná protihodnota / rychlost recyklování / výsledný počet ABZ vyplatí spíše recyklovat na 100 a 200 ABZ, na 400 už příliš strmě stoupá protihodnota. Tolik toho nevytvořím, takže tam cpu jednou na 400 (případně na 200), a druhou na 100.
    Začínám vážně uvažovat na občasné zakoupení třetího slotu za floreny. Bo ta zobatá zákaznice od víkendu zase stávkuje. Myslel jsem že od třetího levelu už bude pořád, a ono nic. Fedor to nevytrhne, a navic mi nedává za odměnu hojnoplodiče.
    Takže u mne významným přispěvatelem ABZ je spíš recyklomat, než ta pochybná individua xD

Naposledy upraveno: 20/12/22
  4. rampusak

rampusak Veterán fóra

Taky se přidám k hodnocení. Nevím co si RT myslelo a ode mě očekávalo při neustálém sklízení několika meruněk ani ne "doblba", stromky se pokácejí a vyrobí se další. První dva tři dny jsem si říkala, ok, prokoušeš se a s dalším levlem ti budou přibývat další stromky. Copak o to, slivka by byla, ale ani vyrobit nejde, prolezla jsem Alpy křížem krážem abych zjistila co dělám blbě na tom neustálém sklízení, ale nepřišla jsem na to. A na fórum jsem se nedívala, o tom by hra alespoň v začátcích dle mého být neměla (nemyšleno zle, hra má přece bavit, zaujmout a bez srozumitelnosti to fakt nejde). Hra je dle mého názoru naprosto nepřehledná a překombinovaná, pokud tedy není problém u sadařky a ta není totální UB :p. Budu věřit, že ač k ub kráčím docela rychle, tak tato situace u mě ještě nenastala a platí možnost 1. I když ....:p.

Dala jsem tomu šanci a poctivě jsem chodila vyrábět, sklízet a kácet. Do dnešního dne. Asi jsem na tenhle způsob her ještě "nedorostla". Je pro mě nesrozumitelná. Takže ne, ono to šlo, ale asi mi někde upadlo kolečko či čo, bo dneska s Alpama končím. Nevím na jak dlouho, ale docela se znám, asi fakt na 99% končím. Prozatím škoda hvězd, jiné hodnocení opravdu dát nemohu.

Krásný den, Martina ;). F 232, B 733

5. ašada01

ašada01 Polobůh fóra

Pokud chci vyrobit odznak, stále se mi zobrazují jen plody meruňky a višně. Buků už mám přes 70 a nechtějí se objevit. Je to správně, nebo chyba? Díky

bačkora85 a -Jara05- tohle ocenili.
  6. davidson00

davidson00 Baron fóra

ašada01 zdravím, je to správně. Na výrobu arboristy 1 jdou jenom plody peckovic a šišek. Přeji příjemnou hru

7. dasa1143

dasa1143 Imperátor fóra

Souhlasím s rampusakem hra je nepřehledná a překombinovaná i pro mě. Zatím sázím jenom merunky. Zbytečně jsem je cpala zákazníkům.. Fakt mě to nebaví.:sleepy:

8. mija.kecka

mija.kecka Velmistr fóra

jek to děláte když nejdou pořezat stromy? všechny políčka šedé a nic nereaguje

9. -Jara05-

-Jara05- Hvězda fóra

Asi máš hodně kmenů ve stodole, zkus snížit stav a pak by to mělo jít.

bačkora85 tohle ocenil(a).
  10. ašada01

ašada01 Polobůh fóra

Tak to mě hodně zklamalo. V liště u odznaku je na výběr kategorie stromy, žádné další rozdělení tam není. To bych se do toho buku tak nehnala, akorát mě o něj připravují zákazníci. To jsem měla raději otevřít ten modřín, ale když Petz napsal že k ničemu není ...

evainfo a -Jara05- tohle ocenili.
  11. Dob

Dob Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

ašada01 bukvice se ti budou hodit na odznak arboristy 2 a 3. U nich zase nebudeš moct použít peckovice. ;) Modřín by se dal využít jen na odznak arboristy 3.

Které kategorie plodů můžeš použít na výrobu daného odznaku poznáš podle ikony a tooltipu.

upload_2022-12-20_15-49-50.png

12. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj ašada01

Pro tuto chvíli se na nic nehodí, protože protihodnota plodu buku daleko překračuje protihodnotu modřínu a na výrobu odznaku arboristy 2 je dostačující, další aktivní strom jen přináší požadavky na plody stromů od zákazníků a volného místa na pěstování momentálně moc není, proto je potřeba udělat nějaký kompromis, v tuto chvíli jsem našel optimální poměr v pěstování třech stromů, jednak kvůli zisku plodů, tak také kmenů na další výrobu, a také výrobu odznaků arboristy 1 a 2.

13. ašada01

ašada01 Polobůh fóra

Dob, pezt
    Tak to kolečko s pluskem jsem nerozšifrovala. Ale modřín by šel použít i na arboristu 1, ne? Je ale fakt, že ve skladu je na stromy málo místa. Už teď mám občas plno. Stále řeším, jestli obsloužit zákazníky, kteří toho chtějí čím dál víc, a dostat ABZ, nebo vyrobit odznak na rozšíření stromů. Obojí nějak nestíhám. Proto jsem spoléhala na buk, že to popožene.

bačkora85 a -Jara05- tohle ocenili.
  14. -družstvo-

-družstvo- Vévoda fóra

ašada01,
    modřín jde použít na arboristu 1, zraje 5 hodin = 3x dýl jak meruně, protihodnota 46 (jen 2x víc).
    Aktivovala jsem ho dřív než petz napsal, že je lepší buk, ale nevadí mi to. každou 1,5 hodinu nesklízím.
    Co je na modřínu horší - sklízí se 5x, ne 3x, takže dá míň kmenů.

ašada01, bačkora85 a -Jara05- tohle ocenili.
  15. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

No áno,ale dá viac plodov a nemušíš vyrobiť toľko stromov.Kmene doženieš marhuľou.

-Jara05-, radyn.m a bačkora85 tohle ocenili.
  16. radyn.m

radyn.m Komisař fóra

ašada01, já jej třeba zaktivoval záměrně kvůli středním kmenům po pokácení, chtěl jsem je cpát do recyklomatu kvůli jejich protihodnotě. Žel jsem pak čelil jinému problému, Poté co jsem zrecykloval celkem 68 000 protihodnoty, měl jsem málo kmenů na výrobu prken...xD. Už tam ty kmeny prozatím neházím xD. Začíná to být otrava-.-. Pořád dokola: vyzvednout hotové, nacpat pilu, dát sbouchat strom :sleepy:. ABZ nepřibývají, teda přibývají, ale pekelně pomalu. Za šest dní v Alpách se plácám v 6tém levelu, a další min. dva dny určo taky :cry:. Zákazníci stávkujou, jen ten sklad "jede" plynule....

17. -družstvo-

-družstvo- Vévoda fóra

Peto121, Hlavně to, že ho nezbouráš ani za den, tedy pokud nekrátíš.
    Tak ho dávám až na noc a pak když se dostanu a 4x za den pokrátím, je to na 24:00 hod jeden strom

-Jara05- a bačkora85 tohle ocenili.
  18. pajaable

pajaable Orákulum fóra

Řekla jsem si, že než Protěžové údolí zavrhnu úplně, vyzkouším si chvíli pohrát. Nebaví mě to. Překombinované, zdlouhavé, nezáživné. Došla jsem do 5.levelu a dost.
    Nenadchlo, občas tam zajdu, ale donekonečna dávat něco mlít a čekat a zase mlít a pak teprve sázet meruňku a nic jiného, to mě prostě nebaví. Je to pořád dokola to samé....řezivo, palivo, humus, nářadí a recyklace. Protihodnoty plodů na odemykání run jsou nesmyslně vysoké, odznak arboristy chce 11 000. Beru to tak, že hvězdy na aktivaci tohoto údolí oželím, je to pakatel, ale aktivně to hrát nebudu, je to nuda.
    Farma je farma a tohle se nějak nepovedlo.
    Koho to baví, tomu přeji pevné nervy a úspěchy, já se v údolí nenašla...

19. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

Tiež sa v tom ešte plácám,ale pokiaľ čoskoro niečo nepribudne,alebo sa nezmení,tak tam pôjdem raz za deň,je to stále dookola,už mohli otvoriť niečo ďalšie,alebo aspoň upraviť protihodnotu odznakov.Zo dňa na deň to začína byť väčšia nuda.

20. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Tak nuda to není :p
    Vyrábět v pravý okamžik, aby nebyl plný sklad, zároveň si nachystat produkty na recyklaci.
    S nadbytečných plodů dělat odznaky

Screenshot_2.png

Jinak všechny dostupné runy u aktivovaných stromů mám již aktivované a také všechny rozšíření které byly dostupné, krom spotřebního materiálu a zeleného paliva