Protěžové údolí / Diskuse

Diskuze na fóru 'Diskuse o hře' zahájená uživatelem Hlásná trouba, 6/12/22.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. babička-květa

babička-květa Pilný autor

Ahoj, mám otázku : u Alice Kamzíkové v úkole č.23 mám zvýšit kapacitu skladiště- spotřební zboží na levl č4 ? Děkuji za radu.

Naposledy upraveno: 8/10/23
    Bokonon a -Jara05- tohle ocenili.
  2. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

babička-květa - zdravím, když si najedeš kurzorem myši na to tlačítko "zvýšit kapacitu", zjistíš v jakém levelu je možnost sklad dále rozšířit :)
    kapacita skladiště28.png

3. babička-květa

babička-květa Pilný autor

Skali, Moc děkuji. To mne nenapadlo.Tak to sichvíli počkám.

Bokonon, -Jara05- a Skali tohle ocenili.
  4. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

babička-květa - to mi povídej :)
    Hezkou neděli

5. kocieva

kocieva Velmistr fóra

Zdravím. Tak jsem zjistila, že rýče jsou najednou nedostatkovým zbožím, vypadávají nyní v menším množství, a to jsem je v létě házela do koše.

6. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Jelikož jedu pouze Alpskou růži,tak mi neustále sběrače,nůžky a rýče překážejí! Nechávám pouze po 50 kusech a zbytek hážu do popelnice!:wuerg: Nechápu,proč to nejde z recyklovat? Nešlo by to poslat vejš? Myslím si,že v alpách by mělo jít z recyklovat všechno,co odtud pochází !

7. dinoalesi

dinoalesi Dozorce fóra

Já vyhazuji krom sběračů a nůžek i větve a věnečky, jen rýče si netroufám, zato jantarů a košíků věčný nedostatek.... byla bych pro, aby se buď přehodnotily zakázky a nebo aby přiměřeně pohledávkám padaly padátka a nebo a to by bylo vůbec nejlepší se rozšířil sklad pro Různé.

8. dinoalesi

dinoalesi Dozorce fóra

Zdravím a omlouvám se za multipost, ale mám dotaz k dnešní novince a ve včerejším příspěvku by asi splynul.

Nejdříve díky za zajímavou úpravu a chtěla jsem se tedy zeptat pro upřesnění, tohle bude platit jen pro rostliny co mají otevřenou runu na bouřku a předpokládám, že třeba růže to bude předávat i sousedním plodinám a nebo to bude platit obecně při bouřce? A bude to platit jen, když se bude sklízet při bouřce a nebo bude stačit, že se plodina dostane během svého růstu do bouřky a sklizeň proběhne už v jiném počasí?

Edit: Aha tak teď jsem sela růži a vypadá to, že to není vylepšení, ale výměna za dosavadní funkci rozrůstání, protože růže se zasela jen na 4 políčka, to bude určitě spousta hráčů potěšena :)

Naposledy upraveno: 11/10/23
  9. bačkora85

bačkora85 Veterán fóra

Ahojky, ano ano, také se mi zasela teď pouze 4 políčka a to jsem si nejdříve zasela, divila se, jako že proč? :D, restartovala a zkrátka jsem byla trošku mimo :D. Teď kouknu na diskuzi a dinoalesi už zde o tom píše ;). Tak jsem na jednu stranu ráda, že chyba není na mém přijímači, ale na druhou stranu škoda, že je to pravděpodobně pouze výměna za vylepšení ;).
    Hezké odpoledne :)

10. dinoalesi

dinoalesi Dozorce fóra

bačkora85
    Taky jsem rozrůstání využívala, co naděláme u většiny zřejmě nebylo v oblibě ;)

Jinak vyzkoušeno na růži - ze 12 záhonů nijak nehnojených vypadly 4 semínka zpátky :)
    Co by mohla být trochu komplikace je sklad, mám ve zvyku mít v zásobě semínka od každé rostlinky aspoň po pěti a od nejčastěji používaných třech mám zásobu na všechny záhony, k tomu sem tam přibude něco ze zakázek a teď budou i vypadávat z pole, asi bude potřeba nechávat větší rezervu.
    Jdu zkoumat dál :D

11. kaolín11

Hmmm
    No,řekl bych že je to změna k lepšímu.Konečně nebudu muset při bouřkách sázet ručně.Ikdyž je pravda,že poslední dobou sem to hodně flákal a sázel to jenom kombajnem.:cry:
    Že se mi budou vracet semínka je super.Ostatní je mi jedno,bo to vůbec nepoužívám,jenom když hrozí přeplnění skladiště!:wuerg:

12. bačkora85

bačkora85 Veterán fóra

dinoalesi .... to já jsem se na bouřku vždycky třásla :D, využívala jsem jí na větší přísun plodin do skladu.
    Jinak, co se týká skladových zásob, používám podobnou taktiku jako ty .... pár semínek ve skladu a když bylo potřeba zasít více ks, vyráběla jsem semínka na poslední chvíli před zasetím ;).

U mě vyzkoušeno 6 záhonků růže a vyskočilo 1 semínko zpět :(.
    Také pomalu a jistě prozkoumávám.
    Hezký den ;)

13. kaolín11

Dodatek
    Cvičně jsem sklidil polovinu polí růží a vrátila se 3 semínka nazpět!!! To pokládám za velmi dobrý výsledek.Mám jenom strach,že ještě dojde k úpravám!o_O
    dodatek 2
    Ze druhé a třetí sklizně růží už nevypadlo nic.Vypadá to,že semínka se vracej nazpět jen jednou,z první sklizně.Sklízel jsem nejprve dvě pole a pak jedna pole a zase jedna pole.Z těch dvou sklizní už nevypadlo nic.
    Ale i tak je to lepší,než drátem do oka!8)

14. dinoalesi

dinoalesi Dozorce fóra

Tak asi to nebude tak veselé, jak se na první pokus zdálo....
    Sklizena druhá várka opět nehnojena, tentokrát smíšená 5 záhonů růže, 5 záhonů prvosenky a jeden záhon lipnice, ta tam je už z první várky - z růže vypadlo 1 semínko a mám dojem, že vypadlo i 1 semínko z prvosenky (nejsem si jistá, kolik jsem jich měla ve stodole a v dolním okně jsem ho nenašla, tak fakt nevím) no a z půlky lipnice zatím nic. Shrnula bych to tak, že jsme jistotu, se kterou se dalo pracovat, vyměnili za náhodu :sleepy:

15. Dob

Dob Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Původní bonus bouřky byl nejméně oblíbeným bonusem. Proto došlo k jeho výměně. Podobné bonusy máme i na farmě ve skleníku, takže to není nic úplně nového. Ale myslím si, že možnost získat zdarma hnojiva nebo semínka navíc určitě není k zahození. Jen je potřeba na to myslet a nechávat si ve skladu alespoň trochu volného místa. ;)

16. kaolín11

Nyní jsem sklidil první pole a vypadly 4 seminka růží!! Tak jsem zvědavej jestli se potvrdí,že už další nevypadnou.
    Jinak,změnu vítám,protože to samovolné energetické rozrůstání bylo k ničemu!:p Úspora semínek na tak malé ploše v podstatě žádná, jiné "výhody" sem nezaznamenal!:wuerg:

dodatek
    Tak opravdu z dalších sklizní nic nepadá,jenom z první.

dodatek 2
    Další sklizeň a opět 4 semínka nazpět.To už máme 3+4+4 = celkem 11 kusů!!! Za mě, hodně povedená změna.Ještě jedna sklizeň a bude skoro jedno osivo na celou plochu zadarmo !!8)

17. dinoalesi

dinoalesi Dozorce fóra

Ale jo, každé semínko vráceno zpět je fajn, jen je blbý, že je to o náhodě. Teď mi vypadla 2 semínka z prvosenky, uvidím, jak na tom budou rostliny z delší dobou růstu.
    Jinak za mě zatím nejmíň (vlastně vůbec) využívaný bonus počasí je oblačno ;)

bačkora85 a -Jara05- tohle ocenili.
  18. kaolín11

Až se budu někdy nudit,vyzkouším to osázet ručně po jednom políčku z prava do leva ( 16x4+2+1 = celkem 67 políček). To jsem zvědavej,kolik toho vypadne nazpátek!:wuerg:

-Jara05- a bačkora85 tohle ocenili.
  19. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Zdravím

Někdy nic, někdy dobrý

Screenshot_3.png

20. kaolín11

Jak pravil, tak udělal! Čistě ze studijních důvodů!

Vypadlo 18 semínek nazpět! takže vyzkoušeno,stačí!:wuerg:

kocieva, -Jara05- a bačkora85 tohle ocenili.