Mořská čarodějka (20.3. - 2.4.2025) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Diskuse o hře' zahájená uživatelem Hlásná trouba, Středa v(e) 9:00 AM.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Ještě jsem nezačal a tady už se probírá matematika :D, nechci nic počítat, jdu to omrknout.

2. tjuklova86

tjuklova86 Aktivní autor

Chápu to správně, že pokud nechci mlýt zvířátka, stačí sázet jednu rostlinu a jen mlýt láhev? Nechápu proč tuto akci už tolikrát změnili. Na začátku když se přišlo na to co a jak byla pohodová. Teď je to zamotané, že se v tom nedá vyznat.

3. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

tjuklova86 - ahoj, řekla bych, že to chápeš dobře. Na výrobu lahví jsou potřeba jen brýle
    Hezký večer

4. Prepperka

Prepperka Hvězda fóra

Snažím se pochopit princip hry, ale asi covid nebo co. Chápu, že řádek do stonku získám děláním linek. To jsou ale nespojené útvary, takže bodů je za ně mnohem méně než za uzavřený tvar. Chci-li řádek, musím jich udělat 70. Tím ale přijdu o velkou část bodů, které bych mohla mít za uzavřené tvary, takže v pravé tabulce odměn postoupím jen minimálně a z tabulky konkrétních tvarů toho také nebudu moci mnoho splnit. A, vzhledem k omezeným možnostem akční plochy, bude počet umletých lahví hodně omezený, takže nebude možné splnit vše, dokonce snad ani podstatnou část.

Chápu to tedy správně, že už na začátku se v podstatě musím rozhodnout o které odměny mi jde především, a plnit přednostně pouze ty? Takže jestli mi jde o řádek, můžu se rovnou rozloučit se splněním ostatních dvou tabulek s odměnami? Jde mi o to, jestli mi neuniká nějaká podstatná souvislost, která by mé skóre mohla vylepšit, a jestli si tedy opravdu musím už na začátku vybrat na co se zaměřit, zda na linky nebo uzavřené tvary.

5. Dob

Dob Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Prepperka do postupu, ve kterém lze získat řádek, se započítavají linky i uzavřené tvary.

6. albína1927

albína1927 Aktivní autor

Prosím,co je útvar kolečko,trojůhelník a čtverec ?

INČUČUNA1959 tohle ocenil(a).
  7. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

albína1927 - to je když spojíš potvůrky tak, aby tvořily uzavřený okruh/tvar - (nabízí se i pojem množina :D )- ať už je to čtverec, kruh nebo nějaký šišoidní tvar ;)

8. .jozefinapizgovaguza

.jozefinapizgovaguza Rádoby autor

prosim čo pestovať ako prve

albína1927 a INČUČUNA1959 tohle ocenili.
  9. Vanda

Vanda Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj .jozefinapizgovaguza,

nezáleží na tom, čo budeš pestovať ako prvé, môžeš pestovať aj všetky 3 naraz, popri tom zbierať vypadávatká a vyrábať v mlyne, podrobný návod nájdeš vo FAQ alebo aj v príspevku od dinoalesi (klikni).

10. Prepperka

Prepperka Hvězda fóra

Dob - děkuji za odpověď. V tom případě jsou názvy ve hře matoucí, a já nesmím hledět nalevo ni napravo a hrdinně jít přímo vpřed. Zatím melu (chce se mi říct z posledního...) jak mi to přijde, hlavně abych měla invetář prázdný pro štědrý systém. Snad časem pochopím co je podstatou mého snažení. :music:

Koukám jak se nám tu modíci spořádaně střídají, žádná tlačenice, pěkně odpoví jeden, pak druhý a bez předbíhání i třetí. Stále nám tu ale do sbírky někteří chybí, tak se budeme těšit, při takové frekvenci dotazů se nebojím že by v tomto vlákně nakonec nebyla celá kolekce. :D

Modíkům přeji pevné nervy a dobré spaní po celou dobu akce, a nám všem ostatním hodně duhových kačenek. :)

11. Trilian55

Trilian55 Vycházející hvězda fóra

Hlásim odohratých 5 hier a musím povedať že to ide. Veľká vďaka @dinoalesi, že som to nevzdala hneď na začiatku po prečítaní FAQ.
    Čo sa týka hry, je to síce prekombinované, ale je to na akčnej, nebráni mi to dopĺňať zásoby a nemusím prestavovať hlavné herné plochy, čo je za mňa plus, nemám prémium. Keďže nefungujú bonusy a padátka sú z akčnej, všetci majú rovnakú štartovaciu čiaru, teda žiadny "rychlíci", všetci hrajú rovnako. Príde mi to že RT chce vrátiť radosť z hry aj starým hráčom 8) ktorý inak majú raz dva hotovo.
    K minihre, ja som veľmi neskúmala čo sa od mňa chce napravo, videla som veľa potvoriek jedného druhu, domlela som dve potvorky aby som uzavrela veľký kruh a tadá, hneď boli splnené tri úlohy napravo. Takto budem hrať a čo mi z pravej strany bude chýbať, budem riešiť po týždni. Dovtedy všetkým prajem radosť z hry ;)

12. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Tak, večer jsem "to omrknul" a hledím a hasím si to přímo vpřed, jak píše Prepperka. Jen jsem si teď na fóru ujasnil (viz Dob), že je fuk, jestli linky nebo tvary, když chci řádek. Nebylo to jasné a z těch málo padátek a umletých brýlí jsem zatím tvořil jen linky, no žádná sláva.

13. Madulka_cz

Madulka_cz Hrabě fóra

Dobré ráno.
    dinoalesi - velký díky. Po tvém přečtení je akce vždy hned srozumitelnější. :p
    Každopádně pěstuji o 106. Z akce se nehrotím, budíka si nařizovat nebudu. Když se vzbudím a bude se mi chtít, sklidím a když né, taky se nic nestane. Stačí, že pracuji na směny.
    Akční plocha... to je taky kámen ourazu. Člověk musí koukat a nezapomínat na ní, ale zase na druhou stranu je fajn, že na ostatních plochách můžeme makat na doplnění skladu.
    Přeji pěkný den a hlavně pohodovou hru. :)

14. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Sem se tedy nasmál.Klidně již včera moh mít někdo hotovo!:wuerg:Tentokrát sem pořídil nejmenší košík(dovolená),abych zjistil,že hra je spíše postavená na padátkách.No bude to napínavý až do konce!:)
    Jinak zatím nedělám vůbec nic.Sadím nastřídačku akční plodiny a dumám jak to nejlépe zkoulet.
    1) nejprve splním dílčí úkoly č.22,č.23
    2) budu se snažit docílit 288.500 bodů
    3) buď budu pokračovat v bodech až po bednu piccolo,nebo dodělám dílčí úkoly

Tentokrát musím říct,že sem návod vůbec nepochopil.Všechno jsem si ošahal na zkušební farmě.Ani video moc nepomohlo!:wuerg:

Naposledy upraveno: Neděle v(e) 4:25 PM
  15. davidson00

davidson00 Baron fóra

kaolín11- zdravím, přečti si příspěvek č. 106
    zatím mám odehrány 3 hry a splněno nevím jak 5 misí

Naposledy upraveno: Pátek v(e) 7:01 AM
  16. kaolín11

Zde máš linku(první zkušební farma)
    [​IMG] Zisk 330 bodů!:wuerg:

Zde je uzavřený tvar(druhá zkušební farma):
    [​IMG] zisk 14.500 bodů!
    Proto jsem psal,že jen za linky bude řádek(oprava:ubgrade) tak za měsíc!:cry:
    Ale každej máme jinou strategii!8)
    Další obrazec(na stejné druhé zkušební farmě) mi vyšel takto:
    a hnedle ztoho bylo na dva pokusy[​IMG]

Naposledy upraveno: Pátek v(e) 7:46 AM
  17. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Zatím pěstuji a hrát budu, až budu mít dost strašidýlek a přede mnou spoustu her, je čas habakuk ;)

18. Dob

Dob Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

kaolín11 řádek je za počet vytvořených tvarů/linek, nikoliv za skóre. ;)

19. kaolín11

Samozřejmě,sem to blbě napsal.Skóre potřebuji na zisk upgradu a bedny piccolo.Řádek za 70 ks čehokoliv!

20. dinoalesi

dinoalesi Velvyslanec fóra

Krásný sluníčkový den, tak já musím přiznat, že mě tahle akce začíná bavit.... fakt vylepšeno dobrým směrem :D
    Mám odehrány 2 hry a už mám splněno 7 dílčích úkolů, je to fakt super, když si člověk může ty pajdrláky vyrobit sám, jen rostlinek chybí, ale šťastná hodinka to jistí :)
    Kdo by neměl odvahu zkoušet přesné úkoly přímo v plánu a měl strach, že by mu mohl ujet prstík z myši, tak si může pomoci výstřižkem jako já, třeba když jsem si chtěla spočítat kolik potvůrek musím vyrobit, abych měla přesně 30 násobič a díky Lisbet304 tady víme (za což ji mnohokráte děkuji), že musí být v okruhu vždy o jednu dlaždici méně, takže v tomto případě 29, mám jich na obrázku 31, tak jsem tedy musela 2 ubrat a bylo to, zároveň jsem zjistila, kolik mant potřebuji ještě vyrobit ;)
    Pro někoho možná zdlouhavé, ale někomu třeba bude tento pomocník (výstřižky) nápomocný ;)

PS: Děkuji za vaše krásné zpětné vazby k minipřehledům, jsem ráda, pokud to pomáhá ;)

Naposledy upraveno: Pátek v(e) 8:46 AM