Karnevalová královna (3.7. - 9.7.2025) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem Hlásná trouba, 2/7/25.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Lachlí, opravila jsem laskavec na lablab, omlouvám se laskavec je na farmě lablab na bahamě, nějak se mi pletou ;)

2. Dave Lister

Dave Lister Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj evoku57, ano na Baha nelze použít vyšlechtěné rostliny, ale v podstatě je to také o SH.
    U akcí na Baha se padátka získávají pomocí rostlin v kategorii Zelenina.
    Čajot, Hořký meloun nebo Lablab purpurový mají dlouho dobu růstu.
    Pěstují se na polích 1x1 se Superhnojivem (ale není to nutné) a do stříbrných slotů se aktivují řemeslné produkty Léčebná mast (4%) a Esence moudrosti (6%), které mají efektivitu pro zeleninu. Pak produkt Maska Tiki (20%), nevyžaduje slot.

Ještě doplním, že je další možnost jak rychleji napěstovat akční rostlinu s použitím SH.
    • A to pěstovat již rozpěstovanou akční rostlinu na pohopolích, ale je nutné mít alespoň aktivní jeden bonus minimálně na 100%, tedy buď získat na kole štěstí nebo v diamantu 100% nebo použít 100% na rostliny ve zlatě.
    • Do zlatých slotů dát Vánočku (pokud není již obsazen bonusem na rostliny) a Bílou nevinnost. A samozřejmě využít, alespoň na chvíli řádky k SH, pokud je hráč má.
    • Bonusy ve slotu prodloužit Nejrůžovějším koláčem.
    • Na padátka pak vyšlechtit nějakou dlouhou rostlinu. Kdysi jsem měl na toto vyšlechtěnou Malinu a její bonusy na zkrácení času.
    • Po napěstování akční rostliny pěstovat malinu na polích 1x1 s vodou a hnojem a ve stříbrných slotech mít aktivní bonusy k ostatním plodinám. Prach mandragory (4%) a Aroma lásky (6%). Popřípadě ještě použít řádek - Septemberfest 2018 -
    Tímto se spotřebované SH pohybuje v řádech set nikoliv tisíc, jako u předešlé varianty. :)

Není zač 8)

Ať vás síla provází na všech cestách

3. lacrima

lacrima Titán fóra

V noci dokončeno , ale pěstuji dále . Musím tu královnu "vyždímat" ;)

Gratuluji rychlíkům a ostatním přeji dostatek padátek a úspěšné dokončení celé akce .
    Přeji všem krásné odpoledne a skvělý víkend.

4. kutilka70

kutilka70 Titán fóra

Taky jsem se rozhodla ji řádně vyždímat.Ona je to sice pirátská královna, ale na baha mi to nepřekáží a tak si v klidu pěstuji dál :)
    lacrima, koukám že jsi mne vystihla přesně. Myslím to s tím větrákem xD

5. polacka

polacka Baron fóra

Lachlí - vyšlechti si cibuli. Je potřeba do marmelády a dá se také pokrátit na okamžitou sklizeň. Padátka padají také dobře.

6. kutilka70

kutilka70 Titán fóra

polacka
    Domnívám se, že cibule jí na Baha nebude nic platná :wuerg:

7. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Ahojte, gratuluji hotovsonům a nám, nadále pracujícím, držím pěsti pro štěstí :)
    Vehikl nedal nic, ač jsem spotřebovala tunu modrých vstupenek. Tak jsem dala do diamantu 100%, snad to do zítřka napěstuju a odehraju, pajdátka jsou celkem na slušném počtu. Už abych to měla dopěstované, dopadané a odehrané. Nebaví mě to ani trošku... Že by to byla únava z horka? :)

8. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Lachlí
    V podstatě jak píše Dave Lister, rychlé splnění akce záleží natom, kolik máš SH.
    Pokud je akce na bahamce,tak den předtím dám na malá políčka Saguaro.Je to jedna z nejdelších rostlin a používám jej na výrobu krmiva.Je možné dát i Pobyšku,ale ta zatím k ničemu není a jen se hromadí ve stodole.
    Před začátkem akce na bahamce aktivuji:
    Diamant:MJS, 100%,200%
    Zlato:Vánočka ,Bílá nevinnost,100%(možné dát místo Vánočky)
    Stříbro:Esence moudrosti,Léčebná mast
    Dále Tiki maska, která má tu výhodu,že nezabírá žádný slot
    Dále můžeš před začátkem akce vyzkoušet štěstí a zatočit kolem!
    Po začátku akce teprve aktivuji řádky na zvýšení účinnosti SH (poučení z minulosti,když akce nezačala přesně,nebo byla odložena třeba o jeden den!Řádky už pak nelze využít!!) Dále můžeš aktivovat Jacky (+2 ks ke sklizni)
    Jak už bylo psáno,rozpěstování na 5 nebo 10 polích 2x2 s vodou,hnojem,SH a zuzanou. Po první sklizni , v závislosti na získaných a použitých bonusech,se rozhoduji na jakých polích bude probíhat další sklizeň! Konkrétně u této akce jsem zvolil 82 polí 2x2(na akci jsem si vyhradil pouze plantáž a prales) doplněno poli 2x1 a 1x1.Nepodařilo se mi vytočit žádnej bonus,čili druhá sklizeň na polích 2x1 by byla neefektivní! Třetí sklizeň již samozřejmě probíhá na polích 1x1!
    Když se mi podaří napěstovat akční plodinu,zasiju všude nějakou zeleninu.Kdysi dávno jsem točil pouze čajot,ale v dnešní době je té zeleniny více.Zde jsou časy zeleniny s aktivní Tikimaskou,esencí a mastí:
    Je již jen na tobě jakou zvolíš. Záleží natom kolik máš JC.Pokud málo,nebo žádného,tak bych asi zvážil Lablab,nebo Hořký meloun.
    Já vyzkoušel Brukev a celkem to padalo dobře,ale měl jsem k dispozici 33 JC !! Jiné plodiny nemá cenu pěstovat,protože takového zkrácení nedosáhneš!
    Tož tak! Vypadá to složitě,ale nic natom není!;)

Naposledy upraveno: 5/7/25
  9. Dave Lister

Dave Lister Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj kaolín11, aby nedošlo k mejlce, mé reakce se týkají tohoto dotazu ;). Jinak je drtivá většina akcí vybalancovaná tak, že se dá splnit i bez nutnosti použití SH a dalších vychýtavek a to jen a pouze sázením a sklízením s MJS. Samozřejmě je to na dlouho a o pravidelnosti sklizní, ale toho se dotaz netýkal.

Ať vás síla provází na všech cestách

10. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Nu dobrá,trocha sem to upravil!;)

11. -Kuteno-

-Kuteno- Ikona fóra

Ešte pozbieram a končím.Z tajných ako vždy nesklamalo zase samé lištovky.Ešte že som kúpil huru štrkotavú za 450 HM.Ani tú by som nedostal.A zase lištovky ako že hranostaj tak isto:pelikán,mrož,2x čipmankov a ako čerešnička na torte oranž.bobor.Oranž.bobra dostávam neustále asi ako bonus.:cry:.A to si neviem ani predstaviť tie piccolky.

12. Lachlí

Lachlí Pisálek fóra

Děkuji všem moc moc, všechno si to vezmu k srdci a třeba příště, budu taky rychlík :inlove::D

13. .macca.

.macca. Dozorce fóra

Kdo nemá hodně SH a musí šetřit, tak je lepší dávat poho pole dělám to tak každou akci i když SH mám dost, rozpěstuji bez řádku do večera dám 1 otočku 1x1 na noc poho pole SK a ZH, zbytek 1x1, ráno 100% do diamantu 100% do zlata a bílou nevinnost jacky ani nepoužívám na poho pole spustím jeden řádek roste to stejně jak ty malé políčka, pěstovala jsem na všech plochách zrovna u této akce stačilo 5 x otočit, ale bonusy ještě nevypršely, tak jsem to dala ještě jednou, nevím přesně, ale SH asi spotřebováno 600-700, co se týče padátek, tak ty mě napadali i s akční teda na doprovodný úkol jinak mám napěstované navíc, tak ty padátka došly.
    Sice nejsem hanačka, ale mám hanáckou krev takže hamoun.

14. Y_n_O

Pomalu končím třetí úkol v družstvu. Když jsem se podívala na ty počty ve čtvrtém, zachvátili mne Phobos i Deimos (čili děs a hrůza) xD Co už, napěstovat to musím, asi zruším vánočku a mrsknu i do zlatého slotu nějaký bonus. Prodloužím zrání, ale navýším počty akčního plevele. Kruciš, ještě v tomto vedru přemýšlet, už tak mám šedou kůru mozkovou asi uvařenou na kaši ;)

15. JandaPanda

JandaPanda Obyvatel fóra

Nakonec jsem vzala v obchůdku i tajemky, a hele, vykoukli na mě 2x hranostajové.
    Asi kompenzace za lakotu královny :)
    Mám z nich radost, hned dostali superko, aby se jim u mě na farmičce líbilo.

16. Trilian55

Trilian55 Stálice fóra

Kráľovná ma tento rok baví viac ako minulý. Facelift ostal - pamätám sa ako som minulý rok neveriacky na ňu pozerala xD ale predstava, že ide a rozhadzuje napravo naľavo, ktovie ako by to vyzeralo v reáli :D
    KŠ bolo skúpe, tak som si sama aktivovala bonus 100%, aby sa to rozjelo :) odmeny sú aké sú, chýbajú mi nejaké stajne aj stromky, ale oceňujem, že sa stromy dajú kúpiť aj samostatne. Za veľa, to je fakt, ale kto chce zaberie a nemusí sa spoliehať na tajomky. Škoda že v ponuke nie sú aj zvieratká, ktoré chýbajú. Prajem všetkým radosť z hry a nech to sviští.

17. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

Bylo to vyčerpávající, ale stonek mám
    Pikolka ještě čeká, ale to se dodělá :)

Každopádně z obchodu jsem vybral topol osikový, protože mám jen 2 a potřebuju na úkoly
    Mincí padlo přes 1.3k takže jsem si v pohodě vybral bedny s bonusy a bedny s hnojivy

Co se týká beden od opice, dala mi maximálně 6 beden s bonusy co rozhazuje.
    Tak opice, která tady byla v únoru/březnu byla z mého pohledu lepší

18. jana151049

jana151049 Veterán fóra

Na baha pokračuje klasika v lištových stájích a vykopávkách.

19. mija.kecka

mija.kecka Velmistr fóra

[QUOTE="kaolín11, pobyšku používám v Apách - má dobrou protihodnotu

20. Y_n_O

Ahojte, řádek řádí, z pikolky se vyklubala další plavbózní zábava... Z tajemnic mám ale hranostaje, mám radost. V obchodě jsem koupila Tisovec dvouřadý a právě ty skorohranostaje. Jsem spokojená jak želva :)
    Ještě dokončím doprovodný úkol a koupím nějakou bonusovou bednu a pak pápá, královno.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.