Halloweenská pohádka (25.10. - 31.10.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem sopti, 24/10/17.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. sopti

sopti Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

..:: Halloweenská pohádka ::..
    Prostor pro vaši diskuzi

Akce začíná 25.10. od 14:00 hod. a končí 31.10. ve 14:00 hod. 22:00 hod.

Obtížnost akce: střední / těžká

Všechny uveřejněné informace vycházejí z testů a je možné, že dojde ke změnám po zavedení do hry. Vracejte se na první stranu diskuze a procházejte si přehled.

Plodiny...
    Plodiny je možné sít pouze na speciální akční ploše.

Jedovatá žárovka (Jedovatá žiarovka)
    Na začátku akce dostanete 5 ks. Hráči s novým prémiem dostanou 10 ks. Pokud se vaše zásoby vyčerpají (ve Stodole stav méně než 5 ks) přibudou vám do 5 hodin nové plodiny do počtu 5 ks.
    Základní čas: 5:00 hod.
    Základní zisk: 120 BZ
    Od levelu: 3
    Po skončení akce (asi po 24 hod.) bude zbylá jedovatá žárovka vyměněna 1 ks = 3 BZ, 3 TBZ, 4 kr.

Měsíční koření (Desivé bylinky)
    Na začátku akce dostanete 50 ks. Hráči s novým prémiem dostanou 55 ks. Pokud se vaše zásoby vyčerpají (ve Stodole stav méně než 5 ks) přibudou vám do 5 hodin nové plodiny do počtu 5 ks.
    Základní čas: 6:30 hod.
    Základní zisk: 160 BZ
    Od levelu: 3
    Po skončení akce (asi po 24 hod.) bude zbylé měsíční koření vyměněno 1 ks = 4 BZ, 4 TBZ, 6 kr.
    U těchto plodin nelze použít superhnojivo, Zuzino superhnojivo nebo řemeslné produkty, růst lze urychlit pouze použitím vody a obyčejného hnojiva.
    Doporučení: než začnete plodiny dodávat, vždy nejprve zasejte.

Při sklizni nám budou na akční ploše vyskakovat...

Dech života (Dych života)

Nelze zakoupit ve Farmářském obchodě > Sezónní zboží a nebude jej dávat ani kouzelný strom.

Počet kusů zjistíte ve Stodole > Ostatní.
    Jde posílat i jako dárek. Poslat dárky > Sezónní dárky
    Můžete poslat 5 volných dárků denně (s runou 7). Hráči s novým prémiem mohou denně poslat dárků 13 (s runou 15). Dostat můžete 20 dárků denně.
    Po skončení akce (asi po 24 hod.) budou zbylé Dechy života vyměněny 1 ks = 22 BZ, 22 TBZ, 29 kr.

Měsíční koření a Dech života budou potřebné pro získání kouzelného jídla a grimoárů, popis těchto předmětů najdete níže.

Po celou dobu akce si můžete přilepšit nákupem košíků...
    Můžete zakoupit ve Farmářské obchodě > Sezonní zboží

Malý koš „Strašidelné potěšení“ (Malý kôš strašidelného potešenia) (lze koupit opakovaně)
    cena v české lokaci: 30 Kč (ostatní platební metody)
    cena ve slovenské lokaci: 1,60 € (nákup přes SMS) nebo 1,49 € (ostatní platební metody)
    15x jedovatá žárovka
    15x měsíční koření
    1x dech života

Střední koš „Strašidelné potěšení“ (Stredný kôš strašidelného potešenia) (lze koupit opakovaně)
    cena v české lokaci: 75 Kč
    cena ve slovenské lokaci: 3,79 €
    50x jedovatá žárovka
    50x měsíční koření
    3x dech života

Velký koš „Strašidelné potěšení“ (Veľký kôš strašidelného potešenia) (lze koupit opakovaně)
    cena v české lokaci: 150 Kč
    cena ve slovenské lokaci: 7,59 €
    100x jedovatá žárovka
    100x měsíční koření
    6x dech života
    6x kouzelné jídlo

Obrovský koš „Strašidelné potěšení“ (Obrovský kôš strašidelného potešenia) (lze koupit opakovaně)
    cena v české lokaci: 197 Kč
    cena ve slovenské lokaci: 9,99 €
    150x jedovatá žárovka
    150x měsíční koření
    10x dech života
    10x kouzelné jídlo
    1x kupón na pomocníky (24 hod.)

Nyní víme co máme pěstovat a co nám bude vyskakovat při sklizni, případně jak si přilepšit. Dále si popíšeme dodávání...

Do okna akce se dostaneme přes ikonu akčního pole na mapě...

...po kliknutí se nám ukáže návod jak akci plnit, jak vše dodávat...

Herní plocha je rozdělena na pět sekcí (každá obsahuje 25 polí velikosti 1x1), na začátku akce máme k dispozici pouze první sekci, další je třeba odemknout dodáváním vypěstované jedovaté žárovky.

Sekce​
    Počet polí 1x1​
    Dodej​
    Odměna​
    2.​
    25​
    55x jedovatá žárovkanálepka
    3.​
    25​
    190x jedovatá žárovka550x level kr.
    4.​
    25​
    290x jedovatá žárovka550x level BZ
    5.​
    25​
    440x jedovatá žárovka550x Bahamarama level TBZ
    Nálepka

První, třetí a pátá sekce obsahují každá produkční budovu. [​IMG] Výroba v těchto budovách je automatická, trvá 4 hodiny. Po uplynutí této doby je budova připravena ke sklizni. Sklizní budov plníte hlavní část akce a současně za každou sklizeň získáte 1x náhodnou odměnu.

Každou z budov můžeme postupně třikrát vylepšit pomocí grimoárů (Čarodejnícké knihy), čím vyšší úroveň budovy, tím více pokroku v akci získáme. Vyšší úrovní budovy získáme také vyšší úroveň odměny.

Grimoár (Čarodejnícka kniha) - získáme výměnou za Měsíční koření a Dech života, na 1 ks potřebujeme 100x Měsíční koření a 8x Dech života.
    Po skončení akce (asi po 24 hod.) budou zbylé grimoáry vyměněny 1 ks = 660 BZ, 660 TBZ, 880 kr.

Úroveň budovy​
    Čas do sklizně​
    Odměna​
    Postup v akci​
    1.​
    4 hod.​
    náhodná odměna1
    2.​
    4 hod.​
    náhodná odměna1
    3.​
    4 hod.​
    náhodná odměna2
    4.​
    4 hod.​
    náhodná odměna3
    Kouzelné jídlo (Čarovné jedlo) zkrátí dobu čekání do sklizně budovy o 25 %. Po použití 4 ks se dostaneme na okamžitou sklizeň budovy.

Kouzelné jídlo získáme také výměnou za Měsíční koření a Dech života, na 1 ks potřebujeme 50x Měsíční koření a 4x Dech života.
    Po skončení akce (asi po 24 hod.) bude zbylé kouzelné jídlo vyměněno 1 ks = 285 BZ, 285 TBZ, 380 kr.

Pro získání hlavních odměn v akci potřebujete dosáhnout následujících bodů pokroku:

20 bodů
    Mozkové sušenky (Mozgové sušienky)
    co 8:00 hod. 500 BZ/TBZ, velikost 1x1

50 bodů
    Lákavé sladkosti (Lákavé sladkosti)
    co 8:00 hod. 1 100 BZ/TBZ, velikost 1x2

70 bodů
    Dej koledu, nebo ti něco provedu! (Kúzlo alebo maškrta?)
    co 8:00 hod. 2 350 BZ/TBZ, velikost 2x2

100 bodů
    Řada na magickém stonku "Halloweenská pohádka" (Halloweenska rozprávka - Rad zázračných výhonkov)
    kouzelná moc: 550x level BZ, 550x Bahamarama level TBZ, 1x bedna beden; další aktivace: 24:00 hod.

Náhodné odměny I-III obsahují stejné položky (hráč obdrží vždy náhodně jednu z nich), liší se pouze pravděpodobnost jejich získání.

• 300x level BZ - běžná
    • 300x Bahamarama level TBZ - běžná
    • 400x level kr. - běžná
    • 300 000 BZ - méně častá
    • 300 000 TBZ - méně častá
    • 350 000 kr. - méně častá
    • 5x volné zatočení - běžná
    • 7x superhnojivo - běžná
    • 20x superhnojivo - méně častá
    • 40x superhnojivo - vzácná
    • 7x Zuzino superhnojivo - běžná
    • 20x Zuzino superhnojivo - méně častá
    • 40x Zuzino superhnojivo - vzácná
    • 7x Zuzino ultrahnojivo - běžná
    • 15x Zuzino ultrahnojivo - méně častá
    • 25x Zuzino ultrahnojivo - vzácná
    • 7x superkrmivo - běžná
    • 15x superkrmivo - méně častá
    • 30x superkrmivo - vzácná
    • 2x párty lístek - běžná
    • 3x párty lístek - méně častá
    • 6x párty lístek - vzácná
    • 1x temné světluščí doupě - vzácná
    • 1x bažina slizké příšery - vzácná
    • 1x domov pro kočičí víly - vzácná
    • 1x chapadlová vrba - méně častá
    • 1x jabloň temné královny - méně častá
    • 1x noční třpytivý strom -méně častá
    • 1x slaný koláč z cerebrokolice - méně častá
    • 1x houbová maska - méně častá
    • 1x krystalová koule - méně častá
    • 1x jabloň temné královny XXL - vzácná
    • 1x chapadlová vrba XXL - vzácná
    • 1x noční třpytivý strom XXL - vzácná

V průběhu akce bude k dispozici v Družstvu nový dočasný úkol, který vám pomůže se splněním akce.

Stupeň​
    Cíl​
    Dodej​
    Odměna​
    Level​
    1.​
    Stříbrnýrostliny v protihodnotě 15 0007 000 BZ, 2 600 Kr, 10x jedovatá žárovka, 1x hvězdička
    3​
    Zlatýrostliny v protihodnotě 30 00013 000 BZ, 5 100 Kr, 50x jedovatá žárovka, 2x hvězdička
    3​
    Diamantovýrostliny v protihodnotě 75 00034 000 BZ, 13 000 Kr, 150x jedovatá žárovka, 3x hvězdička
    3​
    2.​
    Stříbrnýzvířata v protihodnotě 15 0006 300 BZ, 2 300 Kr, 50x měsíční koření, 1x hvězdička
    3​
    Zlatýzvířata v protihodnotě 30 00012 000 BZ, 4 700 Kr, 100x měsíční koření, 2x hvězdička
    3​
    Diamantovýzvířata v protihodnotě 75 00033 000 BZ, 12 000 Kr, 200x měsíční koření, 3x hvězdička
    3​
    3.​
    Stříbrnýúplňkové rostliny, úplňkové stromy a úplňková zvířata v protihodnotě 2 5003 000 BZ, 1 100 Kr, 2x dech života, 1x hvězdička
    3​
    Zlatýúplňkové rostliny, úplňkové stromy a úplňková zvířata v protihodnotě 7 500510 BZ, 190 Kr, 3x dech života, 2x kouzelné jídlo, 2x hvězdička
    3​
    Diamantovýúplňkové rostliny, úplňkové stromy a úplňková zvířata v protihodnotě 15 0002 200 BZ, 840 Kr, 6x dech života, 4x kouzelné jídlo, 3x hvězdička
    3​
    4.​
    Stříbrný125x jedovatá žárovka720 BZ, 270 Kr, 5x farmářská mince, 1x Sarkofágový strom, 1x hvězdička
    3​
    Zlatý200x jedovatá žárovka880 BZ, 330 Kr, 10x farmářská mince, 1x Popínavé rudé oko, 2x hvězdička
    3​
    Diamantový400x jedovatá žárovka2 500 BZ, 960 Kr, 15x farmářská mince, 1x Strom marshmallownových duchů, 3x hvězdička
    3​
    5.​
    Stříbrný125x měsíční koření1 000 BZ, 370 Kr, 5x superkrmivo, Mozkové sušenky, 1x hvězdička
    3​
    Zlatý200x měsíční koření2 000 BZ, 750 Kr, 10x superkrmivo, Lákavé sladkosti, 2x hvězdička
    3​
    Diamantový400x měsíční koření3 000 BZ, 1 100 Kr, 15x superkrmivo, Dej koledu, nebo ti něco provedu!, 3x hvězdička
    3​

2. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Jsem zvědavá na speciální plochu ;) ale ona je tu krásně vysvětlená. Trošku jsem už odpočla od děsivky, tak hurá na další akci
    Odměny jsou dost dobré, hlavně vzácné stromky a dekorace navíc :)

Naposledy upraveno: 24/10/17
  3. Boty

Boty Magnát fóra

Supeeer, podíváme uvidíme :p

4. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Ta bude asi na zbořeništi, alespoň se využije. Je to trochu komplikované, musím přečíst ještě jednou. Bu bu bu...budeme se bát společně.

5. fgs001

fgs001 Pilný autor

Tak zatím mi z toho návodu v hlavě utkvěla jen "bedna beden", jinak mám z toho v bedně momentálně trochu chaos. Asi si to budu muset přečíst a ne jen koukat na hezké obrázky. Uvidíme.

6. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Už mám těch náhodných odměn plný zuby!:p

7. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

Ojoj, spesl plocha - to zas budu zapominat sklizet :oops: Kazdopadne akce vypada fajn... postupne odemykani spolu s druzstevnim ukolem bude zajimave, kdyz jsme si tak hezky vysypali stodoly (a je tam odtajnene tajemno zadarmo) :D Ale jo, bude to zabava, jdu do toho! ;) Teda az zitra, ted promyslet strategii.

8. Twinulka

Twinulka Dozorce fóra

A je to tu zpět....odměna s přívlastkem vzácná o_OxD

9. Imoen1

Imoen1 Pisálek fóra

Tak to vypadá hezky, uvidím jak mi to půjde.

10. papulice

papulice Veterán fóra

jejda,vypadá to zajímavě,jak vždy říkám,uvidíme,jak to půjde...

11. Štika

Štika Mistr fóra

Ahoj,akci dělat nebudu. Od čtvrtka do neděle jsem mimo PC a odměny za dost pracnou akci nic moc. Beden mám už dost.
    A hlavně, dnes ukončili hru dva poslední sousedi, Xyxao a kulas,kteří se mnou hrajou Farmu od začátku. Vysvětlili proč a nezbývá mě než s nima souhlasit. Náhodné odměny,nastávající zdražení hry, akce jedna za druhou. Z Farmy se stala honička, už dávno se vytratila zábava a relax,když jsme začínali. Mrzí mě to,tak já snad ještě vydržím i když už dávno nejsem ten cvok do Farmy jako na začátku.

12. marian.rom

marian.rom Perspektivní autor

Na první pohled trochu překombinované,ale asi se to během hry "vsákne"...je to na speciální ploše,tak v klídku je ostatní farmaření. Jen teda při plnění úkolu v družstvu tak "vymetání" desivých..tak to už asi nedám...už mám vymeteno z předchozí akce. Ale těším se.

13. slootr

slootr Baron fóra

Jestli to dobře počítám, tak budu potřebovat 1 700 jedovatých žárovek (975 na otevření ploch a zbytek do úkolu). Jako odměnu v úkolu dostanu 210 žárovek, takže napěstovat jich musím 1 490, co nejdřív ale jenom 765, zbytek do úkolu počká. A pak už jen točit tu druhou akční kytku, co nejdřív grimoárama vylepšit ten domeček, aby dával 3 body při sklizni. Jakmile to bude, tak pěstovat na výměnu za kouzelné jídlo, aby se domečky daly sklidit co nejčastěji. Na 100 bodů je musím sklidit (když budou na nejvyšší úroveň) celkem 34x. Jsou tři, takže ty body budou po 12 sklizních. A to by mělo být všechno, jestli to chápu dobře.

Akce trvá 6 dní, zdá se mi, že to půjde v pohodě i bez urychlování. :)

Pěstování je pěstování, otázka je, jak se budou chovat pajdátka. Ale urychlovačů by mi mělo stačit jen pár, když dokážu sklidit domek 4x každý den (nejhorší scénář), tak po 3 dnech akce budu mít 9x4x3=108 bodů a je vymalováno. Počítám po celých třech dnech, nepočítám první den.

No a grimoárů potřebuju udělat co nejdřív 9, to je 8x9=72 pajdátek (11 je odměna v úkolu), takže 61. K tomu 900 akční (v úkolu dostanu 350), takže napěstovat co nejdřív 550 toho kapradí. Na poslední stupeň úkolu bude čas, až budou domečky vytuněný.

Takže to budu dělat takto:
    1. Splnit úkol - zatím 1, 2, 3.
    2. Dopěstovat 765 žárovek a odemknout všechny plochy
    - hned odemknout druhou plochu z těch kytek z úkolu. Pak 2x sklizeň po 50, odemknout další plochu (nebude na osetí celé, ale to nevadí), zasít 65, sklidit 65, čtyřikrát otočit na 75 polích, odemknout čtvrtou plochu, čtyřikrát otočit na 100 polích a odemknout poslední plochu. Zbyde 100 kousků žárovek. Ale je to dohromady 11 sklizní pětihodinovky jen s vodou a hnojem. To bude trvat strašlivě dlouho. První den snad vyjdou tři sklizně, ale těch osm dalších za den nedám. Urychlovadla asi přece jen budou potřeba. Jestli tam pudou dát i jiný pole než 1x1 tak to bude všechno jinak.

Už je jasné, že pudou. Tudíž to bude rychlejší pomocí polí 2x2 (vyšší výnos z jednoho zasetého). Přepočítávat to už nezvládnu :(

3. Napěstovat 550 kapradí a pomocí 9 grimoárů vytunit domečky na max
    Při 125 polích to je už brnkačka. Budu mít 350 z úkolu a 50 do začátku. Stačí 2 sklizně, zbyde mi 100 kousků.

4. Dopěstovat žárovky na splnění úkolu - 4. stupeň
    5. Dopěstovat kapradí na splnění úkolu - 5. stupeň a na výrobu urychlovačů, i když si nejsem jistej, jestli fakt budou potřeba.

Snad to chápu a počítám dobře, nerad bych se seknul.

14. matlafous123

A jeste desivka do toho? o_O Noooo, to teda bude tanec sv. Vita xD

15. Dulisro

Dulisro Perspektivní autor

Odměny jako vždy chybějí tu taky kombajny na 12 h 24h a 36 h.Na to už se uplně zapomělo.Bejvaly lehčí akce ani v družstvu už kombajny nejsou vidět maximáklně na 1 hod a 3 hod.Už mě tyto akce přestávají bavit a jsou pořád dokola žádný volno na dopěstování plodin nebo chov zvířat.Kdy to stihat když je akce za akcí.Nejvíc mě naštvala minulá akce kde do akci dali ještě akci měnit,darovat.Tuto akci si ráda vychutnám a nebyl na to čas protože byla ještě další akce.To jsem moc zklamaná.Je to tu vše překombinované.Mělo by se RT nad tímto zamyslet.

16. Zoufálkov

Zoufálkov Obyvatel fóra

A jsem z toho jelen .....o_O

17. MatysekKamilek

MatysekKamilek Imperátor fóra

Nooo, tak to bude zajímavé... snad to půjde.
    Ty stromy do děsivky chci.....
    Dulisro: Vážně? Minimálně 7-10dní z měsíce máš šanci pěstovat a chovat do zásob. Teď jela děsivá akce, to jsi dělal/a na farmě a baha co??? S MJS jsem jela úkol do družstva VÝSTAVNÍ ZAHRADA a na Baha zásoby do stodoly. Farmu jsem začala hrát, v době, kdy už jela akce 3-4x za měsíc. Zásoby nemám nějak obrovské, ale už mám až po "kruhy v obilí" zásobu plodin 5000ks od každé, základních zvířat okolo 400ks a plodů 1500 - 2000, na farmě. Z baha mi chybí zvířata, stále dodávám do úkolů. Kdo chce, tak se snaží a má.

18. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

matlafous123: Souběžná děsivka je pro dost hráčů potřebná pomoc v plnění dočasného úkolu... stupeň 3. Osobně to můžu přehazovat vidlema i po komplet splnění nových trvalých úkolů, ale pokud se někomu ve stodole krčí pár rajčat a dýní, tak by byl v zádeli ,-)

19. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Bude pro akční plochu platit, když si vytočím 100 nebo 200% do stodoly? :music:

20. matlafous123

Casey27 Z tohoto pohledu je mi to jasne. Ja spis premyslela nad tim, jak budeme litat splasene z plochy na plochu a vsude bude neco zrat. 12 ploch ke sklizeni + fazole. Ukol v druzstvu + ja si k tomu pridam jeste dalsi na odemceni druhe dostupne casti plochy Houboveho lesa... Joooooj, masakr motorovou pilou xD

EDIT: Ale co, na farmu hodim sipek, na Baha zazvorovnik a mam hned o 4 plochy min... hlavne se z toho nepotentotamto ;)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.