FarmOraculum

Diskuze na fóru 'FarmOraculum' zahájená uživatelem FarmOraculum, 26/8/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. Honzulka05

Honzulka05 Titán fóra

Y_n_O a já si myslel že perlička je slepice,a informace o korálovci jsou velice zajímavé,asi si budu muset přečíst více buď z knih nebo si to najít na wikipedii

evainfo a vilm4 tohle ocenili.
  2. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Honzulko, jestli můžu radit, zkus radši ty knihy. Informace z nic získané ti zůstanou déle v hlavě a čtení je zábavnější než vyhledávání ve wikipedii ;)
    Perlička je proti slepici darebačka - není tolik domestikovaná, tak má sklony k útěku. Vlastně spíš k toulání a vajíčka snáší, kde se líbí jí, což je většinou někde úplně jinde, než bys čekal :)

3. Honzulka05

Honzulka05 Titán fóra

kiki,jenže nevím jaká kniha by se hodila,neznáš nějakou ?

coneznam a vilm4 tohle ocenili.
  4. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Co Vejce a já? (Nebo Honzíkova cesta, tam se hovoří o družstevním vajíčku...)

5. Farmářka_X

Farmářka_X Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

Dovoluji si připomenout, že zde můžete spekulovat o faremních věcech budoucích. Čtenářský koutek si můžete přestěhovat do příslušných vláken ;) máme 2

Děkuji za pochopení

6. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Pardon, trochu jsem se nechala unést a neuvědomila si, že nejsme v debatním koutku :oops::)

vilm4, Honzulka05 a MatysekKamilek tohle ocenili.
  7. Jara268

Jara268 Dozorce fóra

Perličky jsme kdysi měli, ale jejich "neposlušnost" je stála život. Z ohrazeného prostoru se jim podařilo dostat k sousedům a tam je našel sousedův stejně neposlušný pes. Toto setkání pro ně bylo to poslední.Tak vlastně ani nevím, jak chutnají.
    Jinak kuličce za informace děkuji. Jára

8. FarmOraculum

FarmOraculum Forum Moderator Team Farmerama CZ & SK

Které zvíře že nás čeká?
    To je to co mě tu leká.
    Poznali jste Doda
    Další – to se nedá

Tato zvířata patří mezi býložravce. Žila v travnatých stepích a tundrách, které v jejich době pokrývaly velkou část Evropy, Asie a Severní Ameriky. Pohybovala se ve stádech. Podle sezóny migrovala na zimní a letní pastviště. Ve střední Asii a v Evropě byla člověkem hojně lovena. V okolí tehdejších lidských sídlišť byly nalezeny velké skládky kostí, které svědčí o tom, že pro lovce rozhodně nebyli výjimečnou kořistí.

9. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Chlupatej slon? ... to je teda... :oops:

Naposledy upraveno: 16/3/19
  10. -pechfógl-

Pratur? Žubr? Co to zavalilo Kopčemovu mámu?

11. MatysekKamilek

MatysekKamilek Imperátor fóra

Mamut je šlechtěnec slona, tož vyloučeno, pak sob - toho máme, los, také máme, zbývá mi ještě pakůň a zubr.... dál inspirace končí ...

Naposledy upraveno: 16/3/19
  12. Y_n_O

Mno, teď jsem vzala v úvahu ještě jeden faktor - dostali jsme zebru a tu před rokem RT představilo s hyenou. Proto se matlafouska zlobila, že ona domeček pořád nemá... ale hyena je všežravec... tak zase vedle... :oops:

13. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

Aj keď je mamut šľachtenec slona,ja si myslím,že to bude on.(hodne lovený,veľké skládky kostí...)

14. -pechfógl-

Koukla jsem na Wiki a vidím to na toho pratura, i když ten článek musel psát nějaký mislivec (to není hrubka, ale urážka zmíněného). Hlavně označil lov mamutů do jam za mýrtus. No co byste radši, vykopat jámu (oblíbený národní sport, nyní nazývaný mydlení schodů) nebo honit mamuty po lese, srážet je z útesu a pak ukamenovat?:p

15. scorpius50

scorpius50 Pilný autor

Myslím, že to bude mamut - na něj se lovci hodně těšili :)

coneznam, vilm4 a Honzulka05 tohle ocenili.
  16. -družstvo-

-družstvo- Vévoda fóra

ještě se v Evropě dřív ve stádech pohyboval zubr

Naposledy upraveno: 17/3/19
    coneznam, vilm4 a Honzulka05 tohle ocenili.
  17. makak-magot

makak-magot Stará škola

Když si popis toho "chlupatého býložravce" zkopírujete do jistého nejmenovaného amerického vyhledávače, tak vám jako druhý vyskočí odkaz na blog Pravěká zvířata, kde koulička evidentně brala inspiraci - a to natolik silně, že by při kontrole plagiátů na vysoké škole neprošla. :-D
    A je to opravdu Mamut. Jak se to popere se stejnojmenným šlechtěncem, to opravdu netuším, asi to bude "Chlupatý mamut". Konec konců, hrušně máme dvě, vrby čtyři, proč by nemohli být dva mamuti...
    A mohla bys mi prosím říct, čím ti chudáci ty jámy vykopali? Měli k dispozici klacky a pazourky - než by to vyhrabali, tak by dávno umřeli hlady. Pravděpodobnější je teorie o tom, že využili toho, co jim nabídla příroda - tedy že např. shazovali kameny do soutěsky, kterou mamuti procházeli, a klidně do ní pár větších balvanů shodili předem, aby vytvořili slepou uličku. Ovšem jak to opravdu bylo, to netuším, neb ač jsem tak starý, že mi mé dcery láskyplně říkají "fosile", tohle období jsem minul. Sice těsně, ale minul.

18. Y_n_O

To jsem ráda že jsem to asik trefila ;)
    Tobě fosilie, já jsem trilobit... to vyjde nastejno. Prostě nás mají děti rády... 8)

19. -pechfógl-

Taky si to nepamatuju, neb jsem hibernovala. No, mohli využít různých propadů půdy, ale mně se docela líbí scéna z Lovců mamutů, kdy zahnali zubry do bažiny, aby se tam zabořili a zůstali bezmocní. A taky by mě zajímalo, jak by donutili takového mamuta k chůzi kýženým směrem, protože že by běžel k útesu, mi připadá jako dost srandovní idea. Aby bylo jasno, já se nepřu, mám radost, že se ti lovci taky najedli. A ze zbytků vyřezali Venuši.
    Ad fosilie : než by to děti vyslovily, raději řeknou rovnou bábo.:p

20. Jara268

Jara268 Dozorce fóra

Vidím to na mamuta - lovci mamutů a ne zubrů :) ...
    Jinak také znám pohledy typu "jak tak chytré dítě může mít tak hloupé rodiče"., zatím mi ale stále říkají mamko a vnoučata babi, protože stále mám velmi rychlou spoušť na pravé ruce. Jára