Farmaramské noci (1.8. - 7.8.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem sopti, 31/7/18.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. slootr

slootr Baron fóra

Dodáno 119/58. Ovšem z předchozích 15 koberců žádná lucerna, z dalších 5 zase žádná. Tak já teda už fakt asi nevim, co to je za provokaci :)

2. hanynkach

hanynkach Pilný autor

Mě ty lampy nevypadávají ani z koberců.Děkuji všem mým sousedům za posílání lamp.Jinak bych nedošla nikam.Upgrade nemám ani jedno.

3. blaba11

blaba11 Zelenáč fóra

Tak včera jsem končila s 13 nakrmenými medvědy. Dnes po celém dni sklízení, mletí koberců, končím se stavem 14 nakrmených medvědů. Super postup. Na žádný upgrade nemám šanci dosáhnout. Možná, možná se dostanu na první dekoraci. Gratuluji těm vyvoleným, co jim lampy padaly. Mě nepadaly z ničeho. Ani z koberců.

4. lejipa

lejipa Aktivní autor

už to vzdávám-lampy nepadají-tak aspoň nějaké odměny navíc z koberců

bursuk59, jirinasinova198 a Helena1313 tohle ocenili.
  5. anickamalirka

anickamalirka Hvězda fóra

tedy to je boj... už jen 18 světla na poslední dekorku…. je to masakr :D :D

Edit: a to nevlastním jediného kyselého Honzu... nejvícemi to padalo ze žlutých koal.´3-4 za sklizeň tedy až na tu poslední to ani Ň

Naposledy upraveno: 6/8/18
  6. doben

doben Ikona fóra

Tak já mám momentálně díky stromkům a želvákům 39/42.

Jelikož zbývá do konce akce už jen pár hodin, tak jsem se rozhodl, že přišel čas na to, abych také napsal můj názor na akci. Chtěl jsem to udělat už dříve, ale můj příspěvek by byl výrazně ovlivněn emocemi, což jsem nechtěl, jelikož příspěvků se stížnostmi na padání lamp a na to, že akci nemůže dokončit každý už je tu spousta.
    Začnu tím pozitivním a tím je určitě to, že lamp není potřeba velké množství, tudíž dárky od sousedů hrají velkou roli. A jak už tu někdo psal, možností spolupráce mezi farmáři je tu velmi málo. Také beru pozitivně, že na stonek mohl v klidu dosáhnout snad každý zkušenější hráč. S tím souvisí také to, že lampy jsou potřeba až do druhé části, která je dle mého názoru bonusová, tudíž pro ty, kteří mají rychle hotovo. Další pozitivní věcí jsou tři druhy akční, protože si každý může vybírat podle toho, kdy má čas na farmu. Také je určitě dobré, že lze dekorky umístit do strašiparku, když je lze získat dvakrát. A asi posledním pozitivem, které mě teď napadá je to, že akce probíhá na baha, tudíž je prostor na pěstovaní expertních plodin nebo třeba na přípravu na šlechtící akci.

No a teď přijde to negativní. Chtěl bych začít takovou drobností, která by dle mého názoru uklidnila většinu hráčů, kteří si stěžují na nesplnitelnost. Myslím si, že by stačilo, aby v OFI místo střední obtížnosti, bylo napsáno, že je akce rozdělena na 2 části. První s Vydrandály a stonkem by byla označena jako hlavní část s obtížností nízkou a druhá část s Džiny a upgrady továrny by byla označena jako bonusová s obtížností vysokou. Tím pádem by každý od začátku věděl, jak na tom je. Samozřejmě tohle by muselo být podkladech pro FAQ. Osobně mi tohle rozdělení vůbec nevadí a pokud RT chce, aby bylo získání upgradů továrny těžké, tak to alespoň bude výzva. Samozřejmě pokud mají být ty upgrady motivací k účasti ve všech akcích, tak je to špatná cesta, protože takhle spoustu hráčů odradili.

Tahle akce mi připomíná první Chrám dveří, protože tam taky všichni pěstovali a mleli, ale o tom, jestli dostanou správný klíč a splní akci rozhodovala náhoda. Samozřejmě tentokrát jde jen o druhé dekorky a 2 upgrady továrny, ale pokud někdo nemá haldy JC, obrstromky, PL atd. se musel spolehnout na Vydrandály a sousedy, kteří mohli pomoct jen do určité míry. Proto mi v této akci chybí ta druhá cesta, díky které by měl hráč za cenu vyšších dodávek jistotu splnění. Např. by se mohlo dát vyměnit x koberců za x lamp pro džina. Samozřejmě ten poměr by nebyl zase tak výhodný, aby zůstala vysoká obtížnost.

Pak je ještě jedna věc, která je spíš subjektivní a tou je odevzdávání čehokoliv postavičkám vyskakujícím na ploše. Osobně to nemám rád, protože to celkem zdržuje, tudíž bych uvítal i rychlejší variantu plnění.

Sice jsem nezkoušel společně s JC zvěř, protože nebyl čas, ale tolik ultrahnojiva, co jsem použil na stromy jsem už dlouho u jiné akce nepoužil, myslím, že ani u rybaření ne. Tudíž pokud budou takové akce častěji, tak mi ultrahnojivo brzy dojde, jelikož na něj nemám obrstromky. Asi bych to mohl splnit i bez něj, ale to bych se v prvních dnech akce musel do hry přihlašovat častěji než ráno a večer a nesměl bych ztrácet čas výrobou koberců navíc.

Takže kdybych to měl shrnout, po delší době akce, která vzbudila větší pozornost, což také není na škodu a vyzkoušeli jsme si zase něco trochu jiného, když téměř nikdo neměl jistotu, že dokončí bez nákupu. Za mě by mohlo být klidně více akcí se základní částí, ve které by byl stonek s dekorkami a tou bonusovou, kde by byly odměny navíc. Každopádně budu rád, když tuhle akci zítra dokončím.

7. alenal

alenal Stálice fóra

A nikdo se k tomu nevyjádří proč lampy nepadají z toho z čeho mají!

8. evicka435

evicka435 Obyvatel fóra

NEVÍM JAK KOMU padají lampy,ale u mě navzdory supertropům venku asi zamrzly či co.Z celé plochy stromů u vodopádů padly 2 lampy a čekat zase 12 hod.Zkusila jsem tedy v deštném pralese stáje a kupodivu 1lampa,opravdu ohromující.Takže bez zájmu.Jehličky padaly velmi pěkně.Pochlubí se někdo jaký úspěch má s lampami???děkuji

bursuk59 a maja.rada tohle ocenili.
  9. evicka435

evicka435 Obyvatel fóra

doben -přečetla jsem podrobnou charakteristiku a zhodnocení akce a souhlasím,ještě bych přidala -z mého pohledu postavičky splývaly s okolím, a taky mě zdržovly než znovu naskočily, ale džín byl krásný a výrazný.

bursuk59 a doben tohle ocenili.
  10. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

Prostě to tak RT nastavilo - bohužel. Nespokojenost (slabé slovo) hráčů byla samozřejmě reportována. Víc dělat nemůžeme ;)

11. pezt

pezt Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Zdravím

Druhou část akce také ještě nemám splněnou, můj aktuální stav vypadá takto

Napěstováno potřebného množství bílého kaktusu jsem měl asi za jeden den, následně jsem se vrátil ke svému stylu produkce na bahamaramě

[​IMG] [​IMG]

Na Křišťálových vodopádech dekorace.
    Takže na splnění se podílely jen tyto dvě plochy a sousedé a samozřejmě sklizeň 20 hodinových stromů na všech plochách + skladiště při první sklizni. Nebyl použit žádný JC ani při jedné sklizni. A samozřejmě nebyl koupen ani jeden koš, pouze použito SH na rychlé napěstování plodiny.
    Samozřejmě se mi také tento styl vypadávání moc nelíbí. Také to mám rád rychle odbyté :p
    Po ranní sklizni a nějakých dárcích od sousedů bych to měl zvládnout;)

Fajn hru pezt a všem co ještě bojují, držím všechny palce.

12. maja.rada

maja.rada Magnát fóra

Právě jsem sebrala celou plochu stájí - větší část výroben, zbytek stromy a lampy = O
    Pak je info klamné a udělat to hráč,dostane červenou na měsíc.
    Druhá plocha - 12 stájí zbytek stromy = 2 lampy

bursuk59 tohle ocenil(a).
  13. Preceja

Preceja Mistr fóra

Mám první upgrade, stav 27/42, druhý nebude ani náhodou, už jen jedna sklizeň ráno, na druhou dekorku to taky nevypadá ani kdyby si všichni sousedi přivstali, leda by se pidižvíci překonali, což nemyslím, že by mi něco vypadlo ze sklizně, s tím samozřejmě nepočítám.

Tady si leckdo stěžoval, že má z jedné plochy jen dvě lucerničky- to by měl považovat za úspěch, kolikrát nevypadne nic ani ze 3 ploch.

evainfo a bursuk59 tohle ocenili.
  14. JandaPanda

JandaPanda Pilný autor

Info v popisu akce: po splnění úkolu s lampami, můžete pokračovat v dodávání, považuji za výsměch.
    Myslela jsem si díky této formulaci, že lampy budou padat hojně. A ono nic.
    Stonek mám, dodávek u džina jenom 26 - a to hlavně díky dárkům od sousedů.

15. jamibe1

jamibe1 Obyvatel fóra

Zdravím vespolek;) tato akce mi pouze utvrdila v tom, že dávat do hry jakékoliv reálné peníze je holý nesmysl. Celé je to na tom postavené a bohužel se to ani nesnaží maskovat. To nemám ráda. Pakliže je v infu napsáno, že lucerny budou padat ze stájí, výroben a stromů, tak by se tak mělo dít. TO se ovšem neděje a pakliže si RT myslí, že mne tímto jednáním přinutí kupovat koše, či samotné lucerny, tak tudle - nudle . Ani omylem. To bych se musela rozběhnout a hlavou trefit výměník před barákem. Dnes je vše postaveno na penězích a spoléhá se na závislosti na hře. Ze závislosti jsem se dostala už dávno a korunu nepustím ani kdyby se RT na hlavu stavělo a odráželo ušima. Dříve jsem pustila nějakou korunu pro dobro hry a věci, ale tento přístup RT uzavřel všechny kohoutky a mají po hehexD Doporučuji vám stejný přístup, uleví se vám;) Svět je úžasný i bez Farmeramy;)

16. Norquis

Norquis Perspektivní autor

Končím se stavem cca 90 odevzdaných koberců (přesně to nevím) a 15 / 42 u druhé části.
    Ráno už jen sklidím, připravím farmu i bahamku na delší nepřítomnost a odjíždíme na výlet.

jamibe : moje řeč. Nehraju nijak pravidelně. Jsou dny kdy tu nejsem vůbec a akcí plním tak možná 20%. ne že bych neměl čas, ale nějak mě to už nebaví, když se dívám na ty "rovné" podmínky a ty super odměny v podobě beden které zase dávají "náhodné" odměny. To by jeden blil když tady čte že někomu z beden padají super věci a jinému jakési smetí k ničemu.
    Jde to z farmeramou nějak z kopce. Akce už jsou jen o náhodě a odměny vlastně taky.
    Hraju v podstatě z nějaké zvláštní setrvačnosti. Jednou se na to asi vykašlu úplně. Farmerama už dávno není tou zábavou jako před 6 lety, kdy jsem zasadil první Salát. Doba se mění a my stárnem. To se nedá nic dělat.

17. makak-magot

makak-magot Stará škola

Akci neplním, odměny mne nezaujaly. Ale zkusil jsem sledovat vypadávání a ačkoli mám "přestromováno" dvacetihodinovými stromy jako pezt na obrázcích výše, vypadlo mi po sklizni 3 ploch přesně NULA lamp. Tož asi tak - ještě že je mi akce volná, jinak by mě asi kleplo...

18. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Dobrý večer prajem všetkým.
    Ono je skutočne táto akcia nejaká nemastná-neslaná... Stonka sa dá získať bez väčších problémov - pestuj, mel, kombinuj...Oveľa ťažšie je získať odmeny za druhú časť akcie. Doben má pravdu! Bolo treba (nevyčítam našim modíkom), rozdeliť náročnosť akcie. Z OFI, v prvých informáciach to vyzeralo tak, že nebude žiadny problém plniť druhú časť, dokonca , že to bude rýchlejšie. ALE... nik nevedel, že i napriek tomu, že lampáše budú vyskakovať len z určitého druhu pestovaných produktov - bude ich len tak málo. Ja osobne mám plochy na Bahame kombinované. Doteraz sa to svojim spôsobom oplatilo, dokázala som napestovať,, aj získať vypadávatka. Pri tejto akcií je to k ničomu. Včera som z akciovky namlela a dala tým chlapíkom, čo na mňa kývali, a sem tam som dostala nejaké lampičky. Dnes, pestujem, meliem - a nič. Chudák duch z lampy chce pomoc, ale ja mu nemám čím.Tu už nejde o kupovanie košíkov, tu asi ide o znepríjemnenie hry tým starším harcovníkov. Ešte, že mám priateľov (úžasných)ktorí posielajú lampičky a dostala som sa aspoň k prvej up továrne. Bez nich som len niekde na prízemí ( všetkým zo srdca ďakujem).
    Jednoducho - sú akcie a akcie. Jedna vydarená, iná o ničom, alebo lepšie povedané k ničomu...

19. immortal67

immortal67 Expert fóra

Do upgradu mě chybělo posledních 6 lamp,ale čekala mě sklizen 3 polí z toho jedno stromy a arboreta adruhý výrobny.Vše dáno SK takže upgrade měl být v kapse a ejhle ráno padlo ze všeho celý 2 lampy.Takže mě to příde jako by si to pojistily,aby si si to dokoupil když už si tak blízko tak to přece nenecháš,ale nechám nedám vám ani halíř zloději.

bursuk59 tohle ocenil(a).
  20. maurehata

maurehata Osvícený autor

Ted mi pri sklizni 3 ploch a to jeste nekompletnich vypadlo 8 lamp! To jako vazne? Proc to takhle neslo od zacatku akce? Je to vysmech nam vsem, kdo jsme se snazili najit nejakou kombinaci, z ceho to pada. Jenze v teto akci nebylo co vymyslet. Jsem fakt nastvana.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.