Návrhy Aktualizace a nápady - určeno k archivaci

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem haník30, 5/11/13.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. danda-vnovis

danda-vnovis Global Team Leader Team Farmerama CZ & SK

Zdravím, jestli dobře chápu vyjádření BP, tak je to co požadujete technicky nemožné zrealizovat pro team DEV, kteří neumí řádně naprogramovat ani akci. Toto pravidlo by se nutně vztahovalo na celý sortiment trhu a to znamená i na šlechtěnce a nedovedu si představit, že pak někdo něco ze šlechtěnců prodal, obzvlášť z těch vyšších. O hnoji nemá smysl dál debatovat, maximální hranici stanovili na 100 ks a tím jakákoliv debata nebo návrh na téma hnůj nepřípustný. Už takhle je v tom dle mého názoru akorát chaos. Navíc to u hnoje vyžadovalo nějaké technické úpravy.

danda

*dareba* tohle ocenil(a).
  2. AgathaCh

AgathaCh Veterán fóra

Ahoj Kvetoucíkoště
    kolegyně už tě informovala o tom, že by to bylo technicky prakticky nemožné.
    Já bych k tomu ráda dodala:
    K hnojivu už se RT několikrát vyjádřil, včetně toho, že současnou situaci nehodlá nijak měnit - a to přes naše připomínky, které mu k tomu v reportech neustále posíláme. Z tohoto důvodu by byl podaný návrh bohužel zbytečný.
    Pokud ti nevyhovuje nákup hnojiva po 1 ks (a já se ani nedivím, přesto to může mít své odpodstatnění), není nic jednoduššího než si nabídky na trhu nechat seřadit podle počtu ks. Pokud nevíš, jak na to, prosím koukni do FAQ.
    A poslední věc - před podáním návrhu si prosím prostuduj pravidla sekce. Svým návrhem je porušuješ a tím pádem musím téma tak jako tak zamknout.
    Díky a příjemnou hru

3. sdman

sdman Pisálek fóra

Zdravím, rád bych zde uvedl návrh na lepší přehled ve stodole, aby každý mohl vidět čeho má nejvíc a čeho nejméně, aby podle toho mohl umisťovat stromy a zvířata, čeho více a čeho naopak méně)

Jednalo by se o možnost filtrování podle různých kritérií viz obrázek (není dokonalý, ale pro představu snad stačit bude :) )

4. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

sdman: Ahoj, nevím jestli je potřeba dávat návrh na něco, co je již ve hře zavedeno. Sice ten překlad není úplně ideální, ale je tam vše ,-) částka = počet, hodnota = protihodnota, A-Z a level je snad jasný ... jen pro info.

tydýtková a AgathaCh tohle ocenili.
  5. AgathaCh

AgathaCh Veterán fóra

Ahoj sdman
    jak píše Casey27, tato možnost již ve hře existuje a obsahuje všechny tebou požadované možnosti vždy v řazení od největšího po nejmenší. Návrh je tedy zbytečný.
    Přeji příjemnou hru
    Téma zamykám

6. eufrozka

eufrozka Rádoby autor

Poptávka zboží na tržišti

Také se Vám stává, že na trhu není zrovna to, co potřebujete? Anebo jsou ceny pro Vás příliš vysoké?

Mám pro Vás následující návrh. Na tržišti by přibyla rozevírací nabídka (stejná jako ve stodole) se dvěma položkami (viz obrázek níže):
    • koupit zboží
    • prodat zboží

Pod položkou koupit zboží, by bylo klasické tržiště, které známe.
    Pod položkou prodat zboží, by to vypadalo následovně, viz obrázek níže.

V záložce přehled produktů si vyberete zboží, které Vás zajímá. Ve skutečnosti ho chcete někomu prodat. Uvedeme si to na příkladu zlaté ovce. Z nabídky si vybereme zlatou ovci, viz obrázek níže.

Zde je vidět, že farmář abc, shání 1 zlatou ovci a je ochoten za ní zaplatit 2.500.000 krejcarů. Já tu 1 zlatou ovci mám, a proto tlačítko Prodat svítí zeleně. Stačí na něho kliknout a obchod se uskuteční. Na mém kontě přibude 2.500.000 krejcarů a farmář abc získá zlatou ovci.
    Na druhém řádku farmář xyz shání 2 zlaté ovce a je ochoten za ně zaplatit 6.000.000 krejcarů. Já jelikož nemám 2 zlaté ovce, tak je tlačítko Prodat zašedlé.

V další záložce hledané vlastní zboží na trhu budou moje vytvořené nabídky. Bude to mít stejnou funkci, jako vlastní zboží na trhu.

V poslední záložce poptávané zboží půjdou vytvářet nabídky. Například sháním 1 zlatou ovci a jsem za ni ochotna zaplatit 2.500.000 krejcarů. Tyto krejcary se mi odečtou z konta a budou rezervovány na nákup. Pokud se obchod neuskuteční do 7 dnů, budou rezervované krejcary vráceny na krejcarové konto. Navíc mi bude stržen 10 % poplatek za stánek. Tyto krejcary nebudou vráceny při zrušení nabídky a také pokud se obchod neuskuteční do 7 dnů.

Nezapomeňte se vyjádřit v hlasování :D

Naposledy upraveno: 27/8/16
  7. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

Na trhu se nejvyšší šlechtěnci neukazují, i když bych ráda koupila. Jejich hodnota tím klesá a nikdo mi je nenabídne za cenu o dva stupně nižšího šlechtěnce, protože vyšší nabídku (danou trhem) dát nelze ...
    Stejně tak neprodám počítačovou myšku, nebo divokou husu, protože nejvyšší "možná" nabídka (kterou můžu dát) je menší, než o dva stupně nižší (stejní) šlechtěnci. Každý trh je sice jiný, ale myslím, že s podobným problémem. Pro mě tento nápad nic neřeší. :)
    eufrozka: ... nic proti tomu návrhu vlastně nemám, jen kdyby jel trh tak jak má, šlechtěnci se ukazovali ... budu s návrhem souhlasit a to proto, že je tato výměna (prodej) rychlejší, než psát v sekci "nákup šlechtěnců".

Naposledy upraveno: 28/8/16
  8. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Mně není jasné, co toto zlepšení vlastně řeší - jestliže poptávám zboží a i nejnižší cena je vyšší než ta, kterou jsem ochotna zaplatit, tak ho prostě nekoupím. Toto vylepšení dělá totéž, jen s větší zátěží na systém. A naopak při prodávání zkrátka nabídnu cenu, o které myslím, že ji někdo zaplatí. Když ne, zboží se vrátí po několika dnech neprodané. Tedy ve výsledku na tom zase budu stejně jako v předkládaném návrhu.
    Mně to vychází tak, že jediným přínosem je to, že místo mne přemýšlí systém - a to nakonec nemusí být vždy nejlepší ;) Navíc tedy ten systém rezervací by vedl k ještě menší pružnosti trhu a s tím určitě nesouhlasím.

krakoramaja a evainfo tohle ocenili.
  9. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

kiki2305, evainfo: Ahoj. Tenhle návrh neřeší cenu (tj maximální).... nejnižší je vždy 0,10kr a pokud i tuhle cenu není někdo (kiki) ochoten zaplatit, tak pak asi nikdy nic nekoupí ,-D Takže je dobré než člověk napíše reakci, ověřit si co jde a co ne ,-) Každopádně rozpětí ceny by bylo stejné v poptávkách jako na trhu v nabídkách. O podobném návrhu dlouho uvažuji, jen jsem nepodával, protože pochybuji že se bude chtít RT s tímto dělat, protože je to přínos pro hráče a pro RT nula. Prakticky se jedná o to stejné co je zde navrhnuto, jen bych asi volil trochu jiné názvy záložek na trhu. Základní rozdělení.... nabídky zboží (současný trh) a poptávky zboží (nově přidaná možnost). Nabídky by byly stejné jak je trh teď. Poptávky by měly záložky: přehled poptávek, vlastní poptávky, vytvořit poptávku. Ale to je jen taková kosmetická úprava oproti tomuto návrhu.... asi pochopitelnější než použitý popis ,-) A co by nám to hráčům přineslo? Pokud budu mluvit za sebe, tak opravdu hodně.... příklad: Chci např koupit 50.000ks javorovky za 80kr/ks. V momentální situaci budu chodit několikrát za den na trh a dívat se zda tam není.... kupovat po pár ks .... prostě crcačka. Přitom třeba hráč "Pepa" má 50k javorovky a troškaří to tam po 1000 za 82 (ale to já nekupuju). Když vytvořím poptávku, tak si ji "Pepa" přečte a třeba rád prodá velké množství za 80. Navíc uvidí můj nick a může mě kontaktovat sovou a dohodneme se na podmínkách ,-) Třeba teď je na foru vlákno na nákup a prodej vysokých šlechtěnců... něco poptáváte, ale kolik hráčů si to přečte? Takhle by tu možnost měli všichni na vašem trhu ,-) Za mě tedy ano... jen bych upravil ty názvy záložek a jako další věc omezil počet vytvoření nabídek od hráče třeba na max 10 pro všechny položky. A to z toho důvodu, že poplatek za trh by měl platit prodávající (jako doposud), takže by se odečetl až po uskutečnění prodeje. Tím pádem by někdo mohl zahlcovat trh nesmyslnými poptávkymi a omezením počtu by se tomu zabránilo.

10. bropyk

bropyk Hrabě fóra

Hlasoval jsem sice ano, ale podobný návrh (na tak propracovaný) jsem dával tak před 2 lety (nepamatuji si přesně) a byl odmítnut z důvodu, že by šlo lépe posílat zboží mezi spřátelenými farmami. Pokud budou farmy na stejném trhu tak je to bohužel pravda. No uvidíme jak RT bude reagovat, ale jsem skeptický.

vilm4 a evainfo tohle ocenili.
  11. AgathaCh

AgathaCh Veterán fóra

Ahoj eufrozka i ostatní
    bohužel musím tenhle návrh zavřít, neboť je podle pravidel sekce zakázáno podávat kopie návrhů, které již byly předány - a tento návrh se zas tolik neliší od návrhu Možnost vložit na trh poptávku, který obsahoval i alespoň malou pojistku proti zneužití multiúčtů (i když jsem měla pocit, že tenkrát v diskusi bylo, že by cena nesměla být nižší než o 10% té průměrné tržní, tj. stejná pojistka, jaká funguje u prodeje na maximální cenu).
    Také bych tuhle věc na trhu přivítala (mám například pocit, že vlákno nákup a prodej vysokých šlechtěnců často nefunguje tak, jak bych si myslela, že by mělo fungovat) a čas od času ho v reportech připomínám, ale momentálně se víc nedá dělat.
    Díky za pochopení a přeji příjemnou hru
    Téma zamykám

vilm4, karbar a evainfo tohle ocenili.
  12. camelopard88

camelopard88 Pisálek fóra

Poprosila bych RT o zvážení zvětšení, nebo lépe nové plochy parku na dekorace... Můj park praská ve švech, vejdou se max 3 dekorace 1x1 a tím jsem skončila. V děsivkových úkolech jsem nedosáhla na stonek kvůli nedostatku vypadávátek a dekorace jdou jen na normální park.

vilm4, atriadk a kristinabesinova tohle ocenili.
  13. jan.svatek

jan.svatek Ikona fóra

Nejsem si jist, zda tento návrh má jakoukoli šanci byť i jen na přednesení realizačnímu týmu, protože očekávám, že bude odmítnut pro chybějící anketu a nesplnění podmínky na to, že se nesmí týkat rozšíření stávajících ploch...
    Takže je mi to líto (i já mám pochopitelně mnoho dekorací navíc), ale "poločas rozpadu" tvého návrhu bude zřejmě dost krátký.
    Honza

14. AgathaCh

AgathaCh Veterán fóra

Ahoj camelopard88
    jak již napověděl jan.svatek, budu tvůj návrh muset zamknout - a to z několika důvodů:
    Jednak tvůj návrh neobsahuje anketu, což odporuje pravidlům sekce, které by sis měla před podáním jakéhokoli návrhu přečíst. Navíc se jedná spíše o takový výkřik do tmy než o návrh, který bych mohla předložit RT - bylo by třeba ho propracovat - tj. určit, kde by byl, jak by byl veliký, co všechno by na něj šlo vložit, jak by šel získat (jak sama dobře víš, snad jediná plocha na farmě se ti otevře naprosto "zadarmo"), kdo by ho mohl získat atd.
    Zároveň ti ale mohu říci, že RT se staví velmi skepticky k jakémukoli rozšiřování ploch - navíc dekorace jdou kromě parku vložit i na další "nepěstovatelské plochy" - např. do řádků v Nebi nebo na Ostrov pokladů. Navíc řada hráčů dekorace neustále obměňuje kvůli maximalizaci výnosů.
    Přeji příjemnou hru
    Téma zamykám

kerryhill, *dareba1 a vilm4 tohle ocenili.
  15. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Trochu mi uniká smysl takového vylepšení. Voda se přece dá doplnit hrozně snadno, proč by mělo být účelné zastavět si plochy pro pěstování dalšími nádržemi? Nekritizuji, jen se ptám.

16. -Kuteno-

-Kuteno- Ikona fóra

Nechápem prečo by som si mal kupovať vodné nádrže.Máme tak veľa miesta?Však keď sa mi minie voda tak si ju kúpim za pár grajciarov.

Naposledy upraveno: 24/9/16
  17. tydýtková

tydýtková Veterán fóra

Ahoj filiphromek, já jsem kdysi měla nádrže na vodu v parku (neměla jsem tolik dekorek) a vodu jsem si sklízela průběžně, jak jsem potřebovala. Abych ušetřila krejcary. A jak píše kiki - zastavíš si pěstovací plochu, to je škoda.

18. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

Myslím že každý nápad má své místo, tak i tento. Ale vynálezce by měl znát a vědět jaké jsou další možnosti ve hře. A pokud ano je tento (nápad) jako kapka v moři. Čeho si cením je že hráč má aspoň nějaký nápad i když tento je jen pro začátečníky ale i ten má možnost bezedné nádrže. Držím palce, jen tak dál...

19. tahnudopekel

tahnudopekel Aktivní autor

Ahoj filiphromek1, nemám co dodat než co zde bylo napsáno, zbytečně zastavěné místo pro pěstování.
    Btw. Vodní nádrž má max. kapacitu 300 jednotek, pokud ji vylepšíš za pomoci stromu moudrosti, ty má evidentně vodní nádrž vylepšenou jen o jeden lvl, myšleno na 150 jednotek vody. I hnojiště má max. kapacitu 300 jednotek. Ale to platí jen pro nepremiové hráče, premium hráči mají 600 jednotek, pokud si dobře pamatuji. ;)

20. čarodějka007

čarodějka007 Imperátor fóra

filiphromek1 pokud by se ty Mini nádrže daly stavět do parku nebo na Ostrov pokladů, tak by to jistou logiku mělo - že by sis přestěhoval vodu z malých nádrží do Mini a ty by pak zásobovaly hlavní rezervoár na farmě nebo na baha. Ale stavět tyto nádrže na pěstovací plochy se opravdu nevyplatí, protože z políčka můžeš mít mnohem větší zisk než když na něm budeš skladovat vodu. Zkus to trochu víc promyslet ;)

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.