Ztroskotaná loď (15.7. - 21.7.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem pajda361, 14/7/16.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Mahira72

Mahira72 Mistr fóra

Ivuška08
    na vypadávátka platí čím delší doba zrání a to jak u stromů tak i u plodin tím víc vypadávátek dostaneš - proto obyč stromy lepší než xxl a z plodin karafiát je nejdelší plodina proto dostaneš tolik vypadávátek

2. Ivuška08

Ivuška08 Aktivní autor

Děkuju Pitrýsku ;)

Mahira72: jj, tak proto, ono je to vlastně logický, jen se nad tím zamyslet, že ano? :p:p:p

kiki2305: taky děkuju za radu, budu to muset vyzkoušet ;)

Naposledy upraveno: 18/7/16
  3. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Ivuška08 - ale je potřeba zkoušet, co zafunguje na Tvé farmě. Třeba u mne se hodně osvědčily růže (tedy až do současné akce), které mají dobu zrání mezi 10 a 11 hod a přitom to z nich padalo mnohem lépe než z cibule nebo lískáčů, které zrají o pár hodin déle. To samé nejspíš platí i pro stromy.

evainfo a Ivuška08 tohle ocenili.
  4. Ajtoto

Ajtoto Pilný autor

Tak mne už riadok visí niekde v nebi a funguje :) Som na 56%.
    Podľa mňa sa to po riadok dá stihnúť v pohode aj bez okamžitého zberu. Ten tiež nemám. Gaštanový riadok chýba (mohli by ho ešte niekedy dať do odmien, nech ho môžu využiť aj hráči čo hrajú kratšie). Trochu som si pomohol s cibuľou zo skleníka. Do konca akcie je však ešte kopec času, tak ešte nejaké tie odmeny mimo cesty vyberiem.
    A k debate o JC - mám iba jedného, čo som získal u Renza, ale už aj u jedného je vidno zlepšenie padátok. Dnes pri rovnakej plodine a rovnakých poliach na troch plochách rozdiel 7 ks, čo je však relatívne. Niekedy to padá lepšie aj bez neho, ale v celkovom súčte plôch som mal vždy (keď som to sledoval) výsledok lepší s JC. Škoda je nemám aspoň 3-4. Tam by bol rozdiel zreteľný.

Tým čo ešte "akcijujú" držím palce. Ešte je na to skoro 3 dni, tak času je ešte dosť...
    Zbytočne bude niekto hovoriť kašlem na to, lebo to aj tak nedám. Pokiaľ to neskúsi, tak to určite nedá.

5. alunk

alunk Aktivní autor

Použila jsem mrkvovo-jablečnou směs a pohanka krásně přibývá, ale stav červů ve stodole je 0 kusů :( Počkám do konce směsi a šoupnu tam dlouhodobku, jsem zvědavá, co vyleze z tajemnic :D

evainfo tohle ocenil(a).
  6. tavos7

tavos7 Expert fóra

Přesně toto mne napadlo, jen jsem se bál to tady napsat :) Pokud se ti je povede převychovat na alespoň 8% gain, víš kam je přeposlat.
    U této akce bych JC opravdu ocenil. Nemaje kaštanový řádek, ni obrstromy, s legendou 30/30 mi postupně Farmsčot hlásí snižování plnění u červíků. Navzdory slušné přípravě a neprostojovému pěstování jsem klesl z předvčerejších 95% na dnešních 87% - tzn. že mi průměrně za den vypadává méně než minimálně potřebných 304 kusů. Všechny odměny nedám a vyzobu jenom co chci/potřebuji. Je to první akce kde mi padátka i při již zmíněné plné legendě nenapadají komplet a ne že bych se nesnažil.
    Bůh ochraňuj všechny s nižší legendou, horší přípravou a nemožností pěstovat bez prostojů. To bude křiku a nářků ;)

7. ell1956

ell1956 Komisař fóra

Tentokrát to nejde a nejde, pěstím přes den akční, z kterých to nepadá, na noc karafiáty s výhodama, když není moc času, dám růže, ale ani tak žádný úspěch, no co se dá dělat, stonek zřejmě nebude a tak jsem smutná, snažím se co jde a výsledek na nule, čas běží moc rychle, tentokrát nestačí, tedy ne všem ani víc jak tři sta hodin:wuerg::cry:

8. Ivuška08

Ivuška08 Aktivní autor

tak jsem se chtěla podívat, v kolik hodin ta akce končí, měla jsem za to, že ve středu, a koukám, že končí až ve čtvrtek ve 14:00 hodin. tak buď jsem popleta popletená (ustrašená nikoliv :D - to pro milovníky saturnina ;)) nebo to posunuli? čtu forum pravidelně, ale mám pocit, že se tu psalo o středě...

takže paráda, já už mám hotovo 45% a kdosi tu psal, že došel ke stonku a má 56%, takže nezoufejme, kdož jsme se do toho odhodlaně pustili a vytrvejme jako hrdý budžes xDxDxD

9. hrabenka1951

hrabenka1951 Stará škola

Tak mám dojem, že na tuhle soutěž jsou všechny rady drahé. Tam, kde mi dřív z akčních vypadávalo 15 ks, padá dneska 6-7. Jsem z toho otrávená. Komu to jde, držte se, já na to kašlu, nemám z toho radost, ale nervy, že nedodělám stonek, pro který jsem to dělala. Přeji všem hezkou hru.

10. Tassadar11

Tassadar11 Imperátor fóra

Mam 18 JC a celkem moc nefungujou... jindy mam bezne 2* vic vypadavatek nez potrebuju a klidne si pres noc dovolim dat kratkou akcni, nyni jsem o vikend jel cibuli a tedy i se zapoctenim "startovacich" cerviku jsem poprve vlastne v minusu!
    Tedy spotreboval jsem jak zasobu ze startu, tak dotaci z vikendu a jeste ted jsem delal akcni na pohopole (+SH+Zuzi) abych nemel ztraty tak velky... takze bud drasticky snizili vypadavni nebo prestalo neco fungoval... za ty roky vim prece kolik mam prebytku, koneckoncu se staci podivat do minuly akce (kdy jsem se taky divil jak malo zbylo) a pred mesicem akce s 200-300% rezervy a toho si i slepej vsimne...
    No jdu po stonku (nejkratsi cesta), pak po dekorkach (novych a jednu sadu) na nejkratsi ceste a kdyz neni zlaty klic tak opet nejkratsi ceska ke klici... tim mam zajistenou minimalni cestu (jinou nez tu bylo nakresleno) a uz mam cilovou pasku na dohled... nicmene vetsina odmen zustane zavrena a budu je delat az posledni den, doufam v banany, SK a vse co cestou je v tech zviratkach (tedy neni za krmivo), to je jasny...

Vypadavat ma 304 cervu/den, v tuto chvili ma byt 960 (nebo chybet 860 ), mam 990 (chybi 830 ), mam 54% hotovo.
    Stav pohanky : idealne 19936 kusu (6300/den ), mam 18712 z 37800 (49% ).
    Zatim uplynulo 52% casu, zbyva 68 hodin.

11. Ivuška08

Ivuška08 Aktivní autor

hraběnka1951: já tě chápu, z pohanky toho padá málo, ale zkoušela jsi na noc ty dlouhodobky? z těch karafiátů to opravdu padá mnohem líp. já si nechala poradit a na noc dávám karafiáty jen s vodou a obyč. hnojem (bez SH, to už nemám a kupovat nebudu). takže mi jedou celou noc a ráno mám invazi červů;) mám je vyšlechtěné ve skleníku zatím jen s bonusem, který trochu zkracuje čas, ale i kdyby trvaly o dvě hoďky dýl, tak to za ty červy stojí)

hrabenka1951 tohle ocenil(a).
  12. Medvánek

Medvánek Ikona fóra

:cry: mám hotovo 50 % (a to neberu vše, ale snažím se jen o nové dekorky a stonek), času však uplynulo již víc než 50 %, červi zatím nechybí, ale ta pohanka jen s vodou a občas hnojem trvá moc dlouho :oops:, a to mám relativně dost málo prostojů ... hm, hm něco není v pořádku xD

13. Xenie6161

Xenie6161 Komisař fóra

Medvánek: píšeš, že nebereš vše, takže podle mne rozdíl dělají ty políčka, kde se dodává zboží ze stodoly. Na ty žádný čas nepotřebuješ.

14. Mahira72

Mahira72 Mistr fóra

od včera akce hotová néééé celá jen stonek + vyzobala jsem pro mě to se mi líbilo a hodilo na farmičku
    ale proč píšu
    Tassadar11 píše že na den stačí 304 červíků - mám na ploše všude slepice + vydry + losí ohrady a husy ...tzn. krátký chlívky a to kvůli hnoji který se super prodává a na ploše ani jednoho Johna a vypadlo zatím od včerejšího večera 189 červů což je fajn já je nepotřebuji ale chci jen říct že to jde i s krátkodobýma plodinama nebo chlívkama tak pak nechápu že to nepadá z dlouhodobějších plodin
    je tu na mě nějak moc nářků
    pokud někdo jede v prázdninovém režimu tak je jasný že akci nestíhá ale pak to není tím že to nepadá

evainfo a michnaj tohle ocenili.
  15. dana9494

dana9494 Analytik fóra

Pekný večer všetkým. Nie som v stave čítať všetky nové príspevky. Kamarátovi sa narodil vnuk, kozel to síce nebol, iba corgoň a zahustený, nech je zdravý:D, zbieram za 10 minút, tak uvidíme. Určite by som Vaše príspevky laikovala. Mal 4,150 a 52. Teším sa s rodičmi, ale to by som ako mama neprežila:cry::inlove:. Moja mala len necelých 2,5 a 48 - to bolo na hrane inkubátora. A už prešlo aj tých 10 minút, tak hurá na červíkov.

16. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

V poločasu a pár hodin mám 951 červů a jsem 6 políček od stonku. Dekorky zatím 2, jednu jsem někde cestou minula. Splněno na 51%.
    Přestože už třetí den nejsem pánem svého času, tak ještě pořád mám reálnou šanci udělat akci celou. Přes noc jsem musela dát pohokarafiáty s SH a dnes mám za sebou teprve jednu sklizeň pohanky. No uvidím, ale krucinál ráda bych ji dala celou, když už jsem se do toho neuváženě pustila. Příště dám na intuici a na takto nevyváženou akci "dáš-dostaneš" se vybodnu. Tedy pokud mi to farmářská čest dovolí, že? ;)

No a docela mě překvapilo, že z chřestu (šel kvůli vykrytí času mimo net) bylo kolem 15 červů z plochy, což je téměř srovnatelné s růžemi, které se mně neosvědčily. Teď je ještě jednou pohanka, na noc bohužel bude muset jít něco desetihodinového, abych ráno mohla sklidit a zítra snad stihnu 3 sklizně.

Naposledy upraveno: 18/7/16
  17. blondmary

blondmary Magnát fóra

Nuž , riasa za riasou poklad za pokladom. Pohánky mám na to čo potrebujem dosť, už len ponaháňam tie červíky.
    Neviem prečo, ale pri tejto akcii mi stále chodí po rozume jediná jedna pieseň zo známeho seriálu ;)
    ....a červy se rozlezou......bič boží, bič boží,....... je vyžene.

dana9494, evainfo a -XFarmářX- tohle ocenili.
  18. dana9494

dana9494 Analytik fóra

Ha ha, červov alebo milých červíkov čing-čongov až 112 bez nebíčka. Idem zvýšiť percento úspešnosti v časomiere. A doma zas len ten corgoň. Nemám červíčkov rada, chytám radšej na kukuričku, ale keď som bola tehotná, smiala som sa, že moje dieťa bude mať preliačinu v hlavičke, mala ju na pravo a tam som si opierala udicu, a aj vtedy keď som 3 dni pred pôrodom chytila 3,5 kg vianočného kapra . Ten rok sme chytili skoro 100 kg rýb. Červíčci vyliezali v chladničke z kelímku, muža som samozrejme zabíjala, červa som do ruky nechytila, ale kukuričku som navliekala. Na materskej ma vyviezol k vode a ja som chytala ryby, na kukuričku, samozrejme, a po robote po mňa prišiel. Červíci nie sú moji kamaráti, ale snáď aspoň v tejto akcii budú. Fajn hru.

19. janar53

janar53 Perspektivní autor

Tak milí farmáři, jsem v 98lvl, ale že se má dodat skoro 38tisíc akční rostliny, to vám všem zřejmě přijde normální, protože nad tím se tu skoro nikdo nepozastavuje, ale kdy to máme v létě a za týden udělat, když na noc je potřeba dát dlouhodobky?

20. Ivuška08

Ivuška08 Aktivní autor

blondmary: mně se zase vybavila jiná píseň: ... sázím, sklízím, na každou půdu útočím xDxDxD
    tuším, že to zpívá dan bárta a jmenuje se slim jim.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.