Vykopávky v jeskyni (28.1. - 2.2.2021)

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem Hlásná trouba, 27/1/21.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. bropyk

bropyk Hrabě fóra

Ahoj,
    tak vše postupuje podle plánu a to asi těší nejvíce, když dokážu nějak predikovat a pak to opravdu vychází. Zbývá 129 padátek a 5 otoček kratšího akčního. Jinak vše jedu bez JC, pouze využívám nějaké větve ze stonku. Co psali ostatní tak padátka jsou opravdu nastavena pro všechny stejně. Vychází mi to pro rostliny (stromy nepoužívám) 0,029 padátka na 1 pidipole a 1 hodinu růstu bez jakýchkoliv bonusů.

2. tenista99

tenista99 Hrabě fóra

Tak mě to nedalo a zkusím to z hlavy jen tak jakoby spočítat kdyby to někde byla blbost klidně mi to napište :D
    Myslím si že není nemožný získání stonku.

Dejme tomu že začnu s tou krátkou nebudu točit PL a použiju jen vodu, MJS a hnojivo.
    Udělám denně tak 4 otočky někdo možná 5 otoček jak kdo. Na jednu otočku při cca 200 polí (nevím klik na baha jich přesně je ) to je 200x4 tedy jedna sklizeň 800 akční ----> 800x4 je 3200 akční za jeden den plus zasazení to znamená za 2,5 dne cca by mohla být tato akční hotová nevím kolik je přesně bylo potřeba počítám to na 8000ks -----> Kdyby z jedné sklizně padlo 25 padátek je to tedy 1. den 4 sklizně a 2. den taky a 3. den třeba 2-3 sklizně to je 11 sklizní x 25 to znamená 275 padátek ----> Tedy 20 se dodá a zbyde 255 takže chybí do stonku 825 padátek -----> Když z jedné otočky nějaký dlouhodobky padne průměrně 150 padátek znamená to buď cca 5 otoček se SH tedy použít 1000 SH a mám vystaráno a nebo to udělat bez SH a dávat dlouhodobky na noc a až mám akční dojet to dlouhodobkama a pokud by se to nedalo stihnout ať mi nikdo neříká že 200-400 SH aspoň na 2 otočky nemá však z beden to napadá a z akcí taky nebo existuje družstvo atd. A ten kdo udělá těch otoček 5 je na tom ještě lépe. Ono si stěžovat je lehké ale hledat způsoby bez použití reálných peněz to neee :D

To je jako příklad z mého života teď je doba na nic vše je zavřené atd i fitka. Ale já se nesesypu a nebudu nadávat že nemohu cvičit protože mohu. Mám doma vybavení za asi 5000 co jsem si díky koroně koupil po ztrátě brigády ( číšník v hotelu ) a ted jsem dokonce našel gym ktterý má venkovní hřiště platím se permici a dokonce jsem si dal na mrtvolu svůj rekord zatím tedy 175 kg a vše díky tomu že jsem hledal způsob :) Jen příklad ze života takhle to funguje všude.

Podle mě je úplně zcestný zde psát a stěžovat si že se akce nedá stihnout ani po stonek. To chcete mít akce které budou moc easy a hned každý bude mít hotovo a nikdo se nebude muset snažit. Takovou hru já taky hrát nechci a farma je i o tom že máme zásoby ať už plodin, plodů nebo zvířat taky i SH, SK, PL a dalších. Tak já se nedivím že někdy udělají akci kde je potřeba SH nehledě na to že už po 3. píšu že po stonek je to základ. Když na to mám jdu dál když ne tak nejdu a nebo udělám aspoň něco.

Ono je potřeba mít tu hru v malíku vědět jaký plodiny použít, jaký řemeslnický produkty použít, jak šetřit SH a další věci kdy toto využít atd. Plno hráčů si tu stěžuje na RT že to snad nemyslí vážně atd. Však za mě je ta akce po stonek úplně v poho splnitelná na vedlejší farmě level něco přes 100 to taky dorazím a SH tam ani nemám. Takže je to splnitelné jen to chce myslet jak. :)

Každopádně přiklánim se k tomu že těch padátek mohlo z jedné plochy požadovat méně ale jak říkám splnitelné to je úplně v pohodě nehledě na to že akce nekončí ve 14:00 ale ve 22:00 myslím to je 8 hod navíc

@Štika ----> Mě docela překvapilo jak si stěžuješ na plavbózní zábavu však to je dobrá dekorka ne? Dá ti 15x bednu štěstěny a plno BZ a jako dekorka do parku po vyčerpání je taky super klidně bych ji bral za plácni červa :D

Naposledy upraveno: 1/2/21
  3. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

za a) bropyka navrhuji na post mistra zdravotnictvi (konecne nekdo, komu predikce vychazi)
    za b) tenistu99 navrhuji na post namestka ministra povereneho stykem s verejnosti (jestli tomu se nepovede presvedcit ostatni, ze to jde, kdyz se chce, tak uz nikomu)
    :);)

4. -Kuteno-

-Kuteno- Ikona fóra

tenista99 akcia končí zajtra o 22:00 hod.Ja pozbieram už poslednú várku a sadiť budem dlhodobky kvôli pajdátkam.Tých mi ešte treba 242 ks.Takže akcia bude hotová až zajtra.

5. Peto121

Peto121 Imperátor fóra

6. hansicek

hansicek Expert fóra

tenista99: vloudila sa ti tam chybicka, na jeden zber s MJS je zisk z minipole 3ks a nie 4, na baha je 186 policok (asi), takze po rozpestovani je uz na jeden zber zisk 558 akcnej, 7hodinovky treba 6000 t.j. 11 zberov, na den 4 zbery,(ja chodim do prace, takze len 3 + 1x paprika s tiki maskou), t.j. napestovane za 3, alebo 4 dni. Z jedneho zberu padne bez noky cca30-35 padatok,takze po napestovani akcnej este treba 4zbery lablabu s tikimaskou cca 150 padatok/zber - takze ano není nemožný získání stonku ak nemas prestoje, alebo ak si pomozes s NC, alebo SH kvoli padatkam

7. tenista99

tenista99 Hrabě fóra

@hansicek -----> Nene MJS dává plus 2 z políčka a základ je z malého pole 2 ks tedy 2 plus 2 je 4 s dýňovkou by to bylo 3 ;) Jinak máš pravdu a to ještě máš o sklizeň méně než jsem počítal a stejně to dáš. Tedy plno hráčů se jen vymlouvá ( ale chápu že tu jsou i tací co pracují a nemají čas třeba vůbec ) Ale pak to není problém hry ale jejich času a práce je samozřejmě důležitější než nějaká hra :)

berda27, sovicka64 a Štika tohle ocenili.
  8. maja.rada

maja.rada Magnát fóra

9. masinaka

masinaka Vycházející hvězda fóra

Hele ten tvůj výpočet má pár drobných chyb, polí je na baha lehce pod 200, ale to znamená cca 550 na jednu sklizeň s MJS (musíš to z něčeho zasít), já od začátku akce pěstuju kratší kytku, první den rozpěstování (začínal jsem až večer, dřív jsem se k tomu nedostal) a pátek, so, ne a dnes pořád pěstuju (zvládnul jsem 5 sklizní kromě pátku vždy), v tuhle chvíli mi chybí ještě 2 a kus sklizně na splnění kytek (je jich potřeba cca 11400 a ne 8000, takže 21 sklizní celkem). V tuhle chvíli mám necelých 500 padátek z těch asi 19 sklizní akční + z stromů a kytek před akcí. Z toho mi nějak vychází, že bych zvládnul obětovat 3 noční pěstování akční a místo toho pěstovat dlouhodobku na 10h, ale to by mi jedna taková sklizeň musela dát přes 150 padátek (takže skoro z každého pole by muselo padnout) a to teda nevím, ale to se mi ve hře ještě nestalo ani s těma nejdelšíma kytkama.

Já si nestěžuju, já se už v sobotu smířil s tím, že stonek nebude a jedu si pro body do sezóny a pro dekorky do parku, jenom tím chci říct, že bez bonusů na sklizeň (který bez koupenejch PL nevím jak sehnat) nebo bez hnojení 200 polí akční kytky SH několikrát denně si neumím představit, že bych zvládnul dostat stonek (nebo pěstuju špatnou kytku, to nevím)

A šetřit samozřejmě umím, ale našetřit přes 2000 SH nebo zuzi to je na několik měsíců, ne-li na rok. ;)

10. marcelina0007

marcelina0007 Komisař fóra

nevím, co soudruzi z NDR udělali špatně, jedu normálně ( v noci určitě vstávat nebudu, pěstuji na 1x1 a používám MJS,vodu a hnojivo). Dnes jsem dopěstovala sluneční oko, ale na stonek stejně nedosáhnu, protože mám jen 557 srpů a kladiv a to včetně denních dárků od sousedů, tudíž neuzavřu poslední úkol do stonku, který po mne chce 1080ks. Investovat do košů určitě nehodlám ani do ničeho jiného. Začíná mi hra, kterou neovlivním lézt krkem a musím se přiznat, že se mi ani někdy už nechce otevírat farma, prostě se do ní nutím, když už mám něco nasazeno. A to jsem si bez farmy neuměla čas vůbec představit, jak mě to bavilo. Ale ted je strašný tlak na nakupování, aby se vůbec dalo něco splnit...a na to já kašlu. Potřebuji si oddychnout, odreagovat se zábavnou formou, ne honěním. Asi už si budu jen tak pěstovat, bez zapojování se do akcí a pak asi přijde den, kdy už farmu neotevřu, protože mě nebude bavit. :sleepy:;)

evainfo, tenista99 a -Jara05- tohle ocenili.
  11. maja.rada

maja.rada Magnát fóra

tenista99 tohle ocenil(a).
  12. -Jara05-

-Jara05- Hvězda fóra

matlafous123 -Je krásné jak se tady rozdělují posty - něco to připomíná... a souhlasím

Akci zítra ukončím - padátka, díky lablatu a JC určitě dopadají. Ale na druhé farmě, kde mám polovinu JC, jsem musela sáhnout na SH a lablat popohnat, tam by se to nestihlo.
    Na druhou stranu nikdo mě do akce nenutil a bylo jen a jen na mém rozhodnutí zda budu chtít dokončit i s použitím SH nebo to nechat plavat.
    Zítra večer bude opravdu těšit, že jsem akci zvládla, teď jsou pocity smíšené, protože hodně z nás je zde naštvaných, ale bylo jen na nich zda se do akce pustí nebo ne.

Pěkný večer přeji!

13. tenista99

tenista99 Hrabě fóra

Já nevím no vše čtu a jakoby chápu co se tu píše. Záleží na spoustě věcí hlavně kolik máš času ( jenže pak si nemůžeš stěžovat na tu akci ) bud si čas najdeš či ne ale samozřejmě pořád to je jen hra. Pak záleží na lvl na baha a jaký máš možnosti dlouhodobek ( tady ale zas je potřeba říct že ne každý vždy plnil celé akce od začátku svého hraní. Taky jaký využiješ produkty, a strategie jak přistoupíš k té akci já třena nezvolil úplně nejlepší. Mám 5 JC které jsem na baha měl celou dobu teď zas jsou na farmě to je cca 25% navíc nevím do jaké míry mi to pomohlo. Ale podle mě lablab a další delší kytky musí přes 110 dávat i bez JC

Já si jen myslím že když nad tím člověk popřemýšlí a zvolí nejlepší strategii a zváží vše co si může dovolit tak aspoň ten stonek dá.

Jinak PL šetřím třeba z beden ze stonku, z akcí, teď máme tu slušnou dekorku :) A já je kupuju taky občas ale i bez nákupu se nějaký stovky dají našetřit

14. rastaman19

rastaman19 Velmistr fóra

celkový výnos z pidipole je 4 ale vtom je 1 zasadit takže 3

evainfo, -Jara05- a tenista99 tohle ocenili.
  15. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

Peto121 To by jste, pane premiere, udelal tu nejvetsi chybu ve svem zivote, pac se mnou by byla tahanice o kazdou korunu tzn. porizeni na noze (i vidlicky) xD;)
    EDIT: A navic byc vam musela, chca nechca, vyhazet min. 1/2 statnich uredniku.

16. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

Tak u mě na mladší farmě to vypadá takto

vykopávky.png

padattka.png

Už mám zasetý lablab - jedna točka se SH, do rána něco malinko kratšího a pak se uvidí... Bude to asi fous - fous, ale díky tomu, že akce končí zítra až ve 22 hodin, bych to měla dát :)

17. papulice

papulice Veterán fóra

prosím co to je lablab,nejdelší rostlina je saguaro....děkuji už vím

18. masinaka

masinaka Vycházející hvězda fóra

• Prosím nepiš dva příspěvky pod sebe, jedná se o multipost, pokud chceš něco doplnit použij volbu Upravit a dopiš text - Dave Lister
    Jinak samozřejmě volba hrát akci je zcela svobodná a nikdo mě do toho nenutí, jenom ze zkušeností si pamatuju, že na středně těžké akce dřív stačilo SH + zuzi na rozpěstování a pak už jenom jet vodu + MJS a rostlin bylo dost (to platí i tady), ale bylo i dost padátek nebo zbyl čas na nějaký otočení dlouhodobek na padátka. Tady mi tímhle stylem zbyde zítra cca 12 hodin (tudíž by mi zbylo 3*10 hodin místo nočních a zítra bych musel dopěstovat akční kytku přes celý den) a z těhle 3 sklizní by mi muselo padnout skoro 500 padátek, to ani lablab nedá (jasně, kdybych měl dokonalé plánování času, tak bych asi dokázal sehnat ještě jednu další 12 hodinovku, ale to by mi asi stejně nepomohlo a asi bych kvůli tomu nějakou noc nesměl spát déle než 3 hodiny). A ano, protože se snažím za hru neplatit, tak nemám těch 5 JC, který bych tam posadil, JC mám jednoho a ten sedí na mýtině na stromě.

Já se tu samozřejmě nechci hádat, jenom se snažím obhájit postoj nás "obyčejných" (a že nás tu několik je).
    Howgh

Baha zelenina, na 19 hodin myslím, ale jako zelenina jde zkrátit nějakým produktem (je to někde pár stránek zpátky popsaný). ;)

*** Příspěvky sloučeny ***

Naposledy upraveno moderátorem: 1/2/21
    -Jara05-, matlafous123 a tenista99 tohle ocenili.
  19. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

papulice - ahoj, Lablab purpurový (klik)
    PS:
    doba růstu lze pokrátit Maskou tiki, esencí moudrosti a léčebnou mastí (+ hnůj, event. SH s vánočkou a bílou nevinností)

_merien_ a -Jara05- tohle ocenili.
  20. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

No tak se nehandrkujte o každé políčko, tenista má pravdu a já jsem toho příkladem xD rozhodně nemám čas a ani mě to nebaví tu vysedávat permanentně, nic nekupuji, SH mi zbylo přes 2000 ks. Bez Citronu.

Když někdo ani neví co mu na farmě roste nebo může růst, jaké vymoženosti může uplatnit to je potom každá rada marná, když si ji ani nepřečte. Ale tak je to u každé akce, kde málo padá a je to pořád dokola jako v té písničce :p

Teď jse zkusil dát lablab na 1 pidi a vychází mi čas 3,26h ke sklizni, takže se otočit dá. Dopol. jsem měl něco přes 2 hod. Zřejmě nějaká mast či kýho výra vypršela, ale zjišťovat to nebudu. Je to marný, je to marný....

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.