VT: Debata o všem možném

Diskuze na fóru 'Debatní koutek' zahájená uživatelem Casey27, 25/8/14.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
  1. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Ani já bych neklikala ručně a mám to poskládané stavitelem, na dvou plochách ty navyšující ;) a ty dělám první a teprve pak na ostatních plochách se mi ukáže důsledek a to nárůst BZ a TBZ, každý první den mám větší množství BZ a každý druhý den nižší, to podle toho, jak uzrají řádky v nebi a také dekorace, některé jsou co druhý den a tam toho je samo že víc dokonce si je i na ten vyšší den nastavuji, aby toho bylo co nejvíce a vyplatí se. Také mám bonusy na 100 a 200% a to stále a pak navíc když jsou nálepky, to je pak vývar, zvýšení BZ na bahamu a farmu nekupuji, dávám do farmy co nejméně, jen prémium a permici do sezony, i pomocníky používám z kupónů a to mi někdy stačí 1 hodinový denně, ostatní dělám ručně, jen když dělám akci nebo děsivku, tak je těch kuponů víc nebo dlouhodobější

2. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

lumat85
    Můzea můžeš mít na jedné ploše! Osobně mám 3 muzea v parku,protože se mi zdá,že zde dávají mnohem více BZ,než na hřišti! Navyšující dekorace,které mi zůstaly z můzejí sem fláknul do bahamůzejí na ostrov pokladů a jeto! I ztoho čtvrtýho bych tam nejraději dal,ale pořád se k tomu nějak nemůžu dokopat! No ikdyž,začali nám dávat docela dobrý dekorace i na hřiště,tak to možná přehodnotím! Například dekoraci Boing!,ideální dekorace do můzea!
    Zde máš můj dnešní přísun BZ(před a po sklizni) a BZ z můzejí v parku:
    Podotýkám,že mám na farmě dekorace na BZ pouze u majáku,v parku a strašidelným parku! Na hlavní louce pěstuju plodiny a na zbytku mám stromy,5 arboret a dvě velkovýrobny!:)
    Tož tak!8)

3. lumat85

lumat85 Analytik fóra

Tak za den D jsem si vybrala pátek. Dnes mám plný den jiných povinností, zítra s babi k doktorům, ve čtvrtek budou dekorky na polovině zisku, takže v pátek budou včetně stonků v plné palbě a mám volný den.

Narvu všechna muzea do parku a dekorky rozdělím tak, jak jste mi tady a v SZ všichni psali.
    Dnes mi moje tři muzea ( na další nemám floreny) dala cca 2 miliardy. Zkusila jsem sbírat všechny plochy jen kombajnem a dalo to necelých pět. Včera v plné palbě a ručním sběru navyšujících dekorek to bylo cca 16. Proti kalolínovi stále pakatel.

Zkusím to vytáhnout k vyššímu zisku i když asi nemám všechny výnosné dekorky. Skoro 2 roky jsem nehrála, půl roku intenzivní péče o tátu a v roce 2024/2025 zase kvůli mámě. Zlomila si krček a bylo to na hodně dlouho. Vlastně pořád je, nastěhovali jsme ji k sobě.

Dám pak vědět jak se mi to povedlo.
    Ještě jednou všem děkuji za rady. :inlove:

4. kaolín11

Oproti jinejm sem pořád troškař! Nechce se mi obětovat pěstební plochy na dekorace!
    Zde máš mé dekorace v resortu:
    Sovy můžeš případně sklízet kombajnem po celý den!!(No tedy maximálně 12 hodin,pak již ručně!) Nemusíš se ohlížet na dekorace,které maj čas zrání 30 a více hodin a zrají v nevhodnou dobu! Ty mám umístěné na hřišti a sklízím normálně pří hlavních sklizních kombajnem!
    Jinak v resortu mám i dekorace (ty označené),které jdou případně sklízet 2x za den(můry,dráčci,rolády,.....)Můžeš sem dát i vrány! Já už na ně bohužel nemám místo,tak skotačí v liště. Občas dá RT do hry dekorace z vysokým BZ,které jdou sklízet 2x denně,tak když sem měl čas,sem je sklízel s těmito vybranými navyšujícími dekorkami! Jinak sem tam využívám na stromy.Pokud si teda vzpomenu.

Naposledy upraveno: 24/2/26
  5. evoku57

Nejhorší jsou dekorky 12ti hodinové a méně, které nejdou na hřiště ;) ty mám různě poházené po farmě a obcházím je ručně, není jich moc a sklizeň stojí za to, hodí i 1 miliardu navíc.
    Tak to já mám dekorky všude a akce jedu až po sklizni dekorek a dám je zpět na plochu, abych je zase ráno sklidila a stojí mi to za to, jeden den mám přes 100 miliard BZ a druhý den, kdy je to lepší tak mezi 150 a 160 miliardami BZ (dnes např 103 a včera 159) a kdyby ty lepší šly získat z nějaké akce nebo v OaD tak by těch BZ bylo daleko víc, teď momentálně mám farmu zaměřenou na postup, bo mám toho spoustu napěstováno a nachováno a rostliny co jsou třeba stále koupím po 300 denně, většinou ty na krmení, úkoly v družstvu téměř hotové, teď si jich pár šetřím na denní úkoly, aby mne nezaskočily, tak není co dělat, než jednou za týden či 14 dní akce a také si je už vybírám, jen ty, co něco do hry přinesou - dekorky nebo navýšení BZ a TBZ nebo něco extra, nový chlívek či výrobnu

Naposledy upraveno: 24/2/26
    lacrima, Prepperka a -Jara05- tohle ocenili.
  6. kaolín11

evoku57
    Přece ty 12hodinový můžeš dát do resortu na baha jako já!! Máš je pěkně pohromadě a v poklidu je můžeš sklízet kombajnem.Nemusíš je mít po celý farmě!;)

-Jara05-, lacrima a Prepperka tohle ocenili.
  7. evoku57

Já je nechci mít na bahamě, dávají dost BZ, tak je mám na farmě ;) a stejnak většinou už jedu ručně a za minutu mám hotovo, není jich tolik tak to jde, jen když mám sklízet nějaké plochy, tak si dám kupon a jedu i dekorky kombajnem. Bahamu já jedu jen tak, co to dá, tam nemám tak dobré dekorky jako na farmě, tam nespěchám, lvl 1400 už mám a dál zas není co a další lvl nám přidají tak za rok počítám. V TOP bahama už také nespěchám, tam už jsem chvíli první byla, teď to nechám těm dalším, co spěchají. Až budu mít farmu plnou těch nejlepších dekorek, tak se zaměřím zase na bahamu

-Jara05-, lacrima a Prepperka tohle ocenili.
  8. Prepperka

Prepperka Polobůh fóra

lumat85 - dělám to jako ty, taky sklízím dekorace, které přidávají ostatním body, ručně. Ale já jich moc nemám, jen polovinu jedné plochy. Ty mám všechny u sebe a sklízím je ručně po skupinách. Nejdřív tedy dám do zlata bonusy na zvýšení BZ (které pak po sběru zruším), pak všechny řádky v nebi, mazlíky, a pak ty dekorace na zvýšení BZ. Vždy jich odkliknu třeba 6, přejdu na vedlejší plochu a hned se vrátím (abych nemusela čekat až se bonus zaktivuje, takto mi to přijde rychlejší). Odkliknu dalších 6, přejdu jinam, vrátím se,... a když takhle odklikám všechny dekorky na zvýšení ostatních, zbytek už beru kombajnem.

Už když dekorky na plochu rovnám, snažím se dávat přednostně ty, které dozrávají do 23 hodin. Nemám žádné bonusy na jejich zkrácení, takže jakmile mi zrajou 24 a víc hodin, sklízím je jen jednou za dva dny a to je velká ztráta. Samozřejmě i tady dělám výjimky, pokud je dekorka extra výnosná, může i jednou za 2 dny dát víc než horší při sběru každý den (v součtu). Tak jen koukej i na ten čas dozrání, nejen na BZ.

A ještě aby to nebylo úplně jednoduché, u některých dekorek je veliký rozdíl mezi tím co ukazují v inventáři a co pak na ploše. Mám na mysli hlavně ty, které dávají násobek levelu. Například Květinová melodie mi v invenáři na farmě ukazuje 36 105 BZ. Když ji dám v tu samou chvíli na plochu, dá mi 568 653 BZ. Když jdu v tu samou chvíli na Baha, ukazuje mi v inventáři 170 810 TBZ, ale když ji položím na plochu, skočí mi u ní ukazatel na 2 818 365 TBZ. To je dost podstatný rozdíl, a jde o to, jestli chceš živit i Baha, nebo hlavně farmu. U mě většinou tyhle dekorky skončí na Baha, protože mi přijde líto denně zbytečně přijít o ty miliardy bodů, byť se mi na farmě vůbec neprojeví. Mám ale vždy dilema, protože na farmě chci taky aspoň trochu postupovat, tak je pro mě těžké si vybrat kterou kam dám. ;)

9. kaolín11

Preperka
    Já si myslím že ti to ukazuje v liště správně! Ukazuje ti to 130x tvůj LV. Na ploše ti to pak ukazuje i se všemi bonusy!
    Jinak se mi zdá,že máte roupy! Až bude novej jackpot na kole štěstí,pořádně provětrat kolo štěstí!8) Pak budeš mít dekorek dvě -tři-4 plochy a na podobný frajeřiny nebudeš mít náladu!xD

10. lumat85

lumat85 Analytik fóra

Tak jsem se pustila do těch dekorací.
    Prosím, když je u dekorace napsáno: víc BZ ze všech předmětů ( herní pole Farmy) znamená to, že působí i na dekorace?
    U jiných je zase BZ/TBZ bonus + 40%, ( například Špionská jeskyně) tak to taky ty dekorace navyšuje?
    Začínám v tom mít totální chaos.
    Zatím jsem na hřiště dala dekorace navyšující % u dekorací, ať to mám na jednom místě. A teď nevím jak dál.

evoku57: moc děkuji

Naposledy upraveno: 26/2/26
    -Jara05-, lacrima a evoku57 tohle ocenili.
  11. evoku57

Pokud je to ze všech předmětů, tak je to i na dekorace ;)

-Jara05-, lacrima a lumat85 tohle ocenili.
  12. kaolín11

lumat85
    Hlavně tam dej dekorace s nejvyšším BZ. Vrány,sovy,dráčky.........apod. bych vrznul do resortu.Tedy pokud nehoníš TBZ !

13. polacka

polacka Baron fóra

Ahoj, nemůžu se přihlásit do hry. Hraju v prohlížeči. Kdo je na tom stejně?

-Jara05- tohle ocenil(a).
  14. lumat85

lumat85 Analytik fóra

kaolin11 : jojo, jasně. Vzala jsem si mustr od Tebe ,Prepperky a Dagmar7, která mi písla přímo na farmu. V parku mám všechna muzea a v nich dekorace s nejvyšším počtem BZ, na hřišti vše co navyšuje dekorace a má +% ke všemu, u majáku ty co dávají % třeba ke stromům, chlívkům ap. a pár dekorací na bedny, na vrchu mám zbytek dekorek co navyšují BZ u všeho, v resortu mám dráčky, sovy, vrány a pár sportovců, co už se mi jinam nevlezli. Bahaparky a děsivku jsem nechala jak to bylo. No a v parku jsem naskládala ostatní dekorky co nemají žádné navýšení, ale jsou samy od sebe výnosné. No a protože lesní mítinu příliš nevyužívám, tak tam jsem vrzla pasti, deštníky, melodie, festivaly a plavozní zábavu.
    Ale už teď se děsím toho, než si zase na hřišti zvyknu odklikávat ručně. Takhle už jsem měla naučený postup, věděla jsem od čeho začít a jak pokračovat a teď zase budu hledat kde vlastně začnu. Snažila jsem se to skládat od horního levého rohu , tak snad to půjde.
    Zbytek vezmu kombajnem. Zítra nechám vše "uzrát" a seberu až v sobotu.

Co mě ale vadí nejvíc, to jsou dekorace co mají "zeď". Není přes ně vidět a poskládat 25 Tomů, k tomu kupu Forestů, vířivek, ledoborců a dalších 1x1 >:( je hroznej opruz, odklikat to pak na narvané ploše a trefit se ,je snad to nejhorší co na farmě dělám.

No a kam s tím zbytkem ? 2674 ks leží v liště

15. jan.svatek

jan.svatek Ikona fóra

Tak to bychom měli...
    FarLevel266.png
    Level 266 mě právě přijal do své náruče...:)

16. Honzulka05

Honzulka05 Ikona fóra

Jestli píšu špatně, pardon

Nevšiml jste si někdo už dlouho, že u bedny z chaosu z džungle I blbne grafika?
    Mě se to tak děje už asi 3 týdny a nevím, jestli je to chyba, o které se neví, nebo je to fakt jen grafikou

lacrima, -Jara05- a 14087 tohle ocenili.
  17. Vanda

Vanda Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj Honzulka05,

je to len chyba grafiky, na oprave sa pracuje.

18. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Na farmě neblbne jen grafika bedny, ale celé hry :p, pomalé, točící se kytky, minihra neskutečně zadrhává a to už trvá třetí den. Štěstí, že mám levou stranu dávno hotovou, to bych tady zešedivěl. Nesklízím, jen seberu odměny v kanceláři a dílně, dotáhnu městský projekt a mizím pryč. Zkusím minihru, děs.

-Kuteno-, lacrima a -Jara05- tohle ocenili.
  19. .liska-eliska

.liska-eliska Aktivní autor

Ach, jak já v poslední době u těch oslavných oznámení trpím xD
    AI má vskutku specifický jazyk.
    Nicméně děkujeme za dnešní dáreček :)

20. dinoalesi

dinoalesi Polobůh fóra

.liska-eliska
    Taky jsem si toho všimla, no nikdo nejsme dokonalí ani AI xD Navíc to musí být genderově vyvážené i přesto, že se slaví MDŽ.... těm příštím generacím, jak je v oznámení uvedeno, už to asi divné nepřijde, ale já jsem holt stará škola :p
    Ale rovněž mnohokráte děkuji za dáreček, PL a SK se hodí vždy :)