Velký lov kaštanů (8.11. - 14.11.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem Hlásná trouba, 7/11/18.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Tak se přidávám k ostatním, co hledají jaro ;) Třeba ho najdeme v příští detektivní akci... 8)

2. radyn.m

radyn.m Komisař fóra

Ahoj, jj, akce se dají "normálně" splnit i bez toho aby člověk kupoval koše, SH a další. Jen je na to třeba mít krapet připravenou farmu, a nějaký plán. K padátkům asi víš, prostě den před akcí nasít co nejdelší plodiny. Co se mi velmi osvědčilo, dal jsem na rady "služebně starších" a to jak uspořit hodně času rozpěstováním akční kytky, což např. u mne znamená: hodím do slotu bílou nevinnost+případně vánočku, a dýňovou marmeládu (šetřím MJS) oseju 10 velkých polí akční, zaleju, posypu hnědkou (bobkama), hodím na to vrtule a zelenou. Za cca 1,5hod. sklidím, čímž získám cca 90 rostlin (jen hádám, nejsem si jist, bo si to nikdy nepamatuju, ty počty :-D), Znovu oseju, tentokrát 90 velkých polí (nebo tolik, kolik mám akční: jedna kytka na jedno velké pole), opět vodu, hnědku, zelenou, vrtule, za další 1,5hod. sklizeň. Pokud mám relativně dost SH, zopáknu to ještě jednou, tentokrát už na všechna dostupná velká pole, co se vejdou na louky. Takže za cca čtyři a půl hoďky máš hromadu akční, a můžeš sadit na pidipole už jen s vodou a případně hnědkou a místo dýňovky dát MJS těsně před sklizní pidipolí (někdy jedu jen s dýňovkou, pokud to nutné množství akční dovolí). Do té doby, než mi tohle někdo poradil, tak jsem se s tím mazal pokaždé proklatě dlouho :D:cry:. SH a vrtulky se Ti zpravidla vrátí v akci zpět, poslední dobou zjištuju, že na konci akce mívám SH i něco málo navíc :) (raděj pozor: při rozpěstovávání nech jen velká pole, nedávej malá, pokud bys použil kombajn (např. na kupon), automaticky Ti vyháže akční, SH aj vrtule i na pidipole, a člověk se snadno zapomene. Svého času jsem takhle současně s akční nechtěně "napěstoval" aj po čertech drahou fialku xD
    Ovšem konkrétně k téhle akci, bez MJS hned od začátku s plným nasazením, by to tentokrát asi vůbec nevycházelo na splnění všech úkolů. Tentokrát jsem raděj "uklidil" do lišty z polí aj "VIP" stromy :D, což jinak nedělám -.-

Též děkuji moc Apachie1 a DANKA722 :)

3. myš59

myš59 Vévoda fóra

125/150, taky se pomalu plížím k cíli;)

4. Tabita56

Tabita56 Rádoby autor

Všetko mám hotovo, prečo teda, keď si chcem uložiť dekorky na výhonok, ukazuje mi, že nemám dekorky?

5. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

Tabita56 - dekorky musíš nejprve uložit na plochu a sklízet bonusy - SK, SH, PL, Fl. Až vyčerpáš potřebný počet bonusových sklizní, tak dekorky zbourej a můžeš je usadit do stonku.
    Můžeš je samozřejmě zbourat ihned a dát do stonku, ale tím přijdeš o ty bonusy, co dávají :)

6. -družstvo-

-družstvo- Vévoda fóra

Skali, možná jsem ani nechtěla objevit Ameriku, byl to okamžitý nápad, a bezmyšlenkovitě jsem ho hodila na forum.
    jen nevím proč jsem si neuvědomila ani to, že je tu 100x dotaz: nejdou mi dekorky do stonku a 101x upozornění, že dokud je nevyužijeme a nebo bez využití nezbouráme tak tam prostě nejdou.

jirinasinova198 a puntík50 tohle ocenili.
  7. vilm4

vilm4 Dozorce fóra

Všechny úkoly dokončeny.Jaro je konečně tu!Kam jsem se to dostala?Jaké jaro?Jsem o půl roku starší,nebo mladší?Není to nějaká blbost?Nebo RT použil oznámení z jarní akce?To tedy musí být těžké předělat nápis z jiné akce!Smekám před ajťáky,pokud se tedy umějí alespoň podepsat.

8. Baroland

Baroland Ikona fóra

Tak sem to konečně dopěstoval,dnes, když začíná podzim přišlo i jaro. Nakonec,co se divím, zůstalo mě 667 jedlých kaštanů,takže mám zásoby na celou zimu.

9. -družstvo-

-družstvo- Vévoda fóra

zítra dopěstuji 577 ks ošlejchu a bude jaro i tady, jen aby se medvídek neprobudil v tom lesíku, kam se schoval .
    na druhé straně kopca od nás zase řádil býk co jim utekl ze Slovenska z jatek.
    Farma se stěhuje na valachy

10. stibovam

stibovam Pilný autor

Děkuji,měla jsem stejný dotaz :eek:)

myš59, jirinasinova198 a Skali tohle ocenili.
  11. Honzulka05

Honzulka05 Titán fóra

38/120 akci jedu na pohodu ale akční mi příjde že nějak ubývá i když mám 2 a část hlavní farmy pokryto akční rostlinou padátka pro mě nejsou problém mám 511 ale s akční to je horší + mám kroužky a ještě školu

evainfo, bursuk59 a jirinasinova198 tohle ocenili.
  12. doben

doben Ikona fóra

Mě by tedy zajímalo, jestli na odstranění té věty s jarem pokaždé zapomenou nebo už se prostě rozhodli ji tam nechat. Jako je pravda, že když se tyto akce celkem pravidelně opakují, tak mají docela velkou šanci na to, že se občas do jara trefí.

Jinak ty dekorky, co při 5 sklizních dávají ty bonusy si klidně mohli odpustit a raději dát místo nich normální dekorky a ty PL, floreny atd. dát normálně do odměn. Na těchto dekorkách mi nejvíce vadí, že se po vyčerpání bonusu musí zbourat a znovu umístit na plochu, aby dávaly BZ. Jelikož jich není zrovna málo, tak se mi občas stane, že je mám v parku třeba měsíc úplně zbytečně, protože je každý den nekontroluji, když sklízím kombajnem, tudíž se stane, že se bonusy vyčerpají bez toho, abych si toho všimnul.

13. jana563

jana563 Dozorce fóra

Mám taky akci hotovou a stejně jako Dobenovi mi tohle na dekorkách vadí.

14. Lyzarka

Lyzarka Velvyslanec fóra

Tak jsem se konečně dohrabala do cíle a na obou stranách mně bylo oznámeno jako všem, že tu máme jaro.

Tato akce mně tedy vypekla. Ale zavinila jsem si to sama, protože nečtu a když čtu, tak jen mezi řádkama a v tomto případě jsem četla možná tak každý desátý a tak jsem zbytečně namlela moc polívek. Ale když to pronásobím, tak je to necelých 7 tis. ošlejchů a 572 kaštanů. To u ošlejchu jsou 4 otočky, žádná hrůza, ale je to zbytečná ztráta jednoho dne.

Teď něco málo napěstuji do stodoly a budu vyčkávat na další akci. Farmu předělávat asi do normálu nebudu, nějak se mně nechce, přišla na mě podzimní lenost.

zbylo po dokončení​

15. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

doben - máš pravdu, taky mi tam někdy leží v prachu bez užitku, než si všimnu. Jediné, co mi pomáhá - vyklidit si místečko někde vpředu, aby byly na očích. A držet je pěkně pohromadě. Pak si všimneš snáz, že v tom místě je něco divného - absence vykřičníků delší dobu. Když mám jenom jednu, tak ji narvu někam mezi mazlíky (bo nemám všechny na hřišti) a tam ji mám na očích...
    ;)

16. myš59

myš59 Vévoda fóra

stav 133/150, už mi chybí jen dopěstovat cirka 3000akčních +na 5 polívek, snad to stihnu;)

17. ašada01

ašada01 Polobůh fóra

Poslední dvě sklizně jsem jela s +1 z polí, tak mám přepěstováno. Všechny dekorky už jsou v parku, teď jen nezapomenout je odtam potom vyzvednout a dát do stonku. Podle Skali jsem je dala všechny do řady dole, aby byly co nejvíc na očích.

18. bursuk59

bursuk59 Veterán fóra

můj stav je 133/150,měla bych stihnout dopěstovat asi 3300 akčních a tři polévky, koukám jsem na tom podobně jako myš59:), stihnem to?

19. Garrixer96

Garrixer96 Zelenáč fóra

Aha. Děkuji Ti opravdu hodně za pomoc. Děkuji vám všem za pomoc. Asi je opravdu zbytečné mít tolik druhů stromů na stavebních plochách. :DDD Snad další podobná akce jako tato kaštanová mi už klapne a stihnu to. Já vždycky také pěstoval ze začátku jak říkáš, ale prostě jen bez minipolíček. Nenapadlo by mě, že dokáží udělat až takový rozdíl. Jinak MJS jsem používal asi při každé sklizni. Někdy jsem měl i aktivní bonus +1, takže dohromady mi to házelo ještě se Zuzi hnojivem nějakých 11 rostlinek na jedno políčko. Ale i tak jsem to nedal no.. Příště to musí vyjít :D.

Ještě jednou děkuji vám všem za dobré rady. :)

20. vilm4

vilm4 Dozorce fóra

Hotovo,jaro je tady definitivně,ale píšu abych poděkovala všem svým přátelům a sousedům za významnou pomoc s kaštánky.Dobrý lov přeji vám všem!

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.