Uč se a rozvíjej se (24.11. - 9.12.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem pajda361, 23/11/16.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Sovinka: ahoj, ajtyk to nedokončení myslí asi obrazně. Jistě, že dokončí (reálně), ale ne vlastním přičiněním, ale koupí koš.
    Nedá se nic dělat, je to tak nastavené.
    KFC nevlastním ,-) pěstuji lilek.

Naposledy upraveno: 2/12/16
  2. Sovinka

Sovinka Velvyslanec fóra

Ajtyk, nepodsouvej mi prosím, že nechci chápat. Snažím se. Podle popisu akce stonek nepatří nedělitelně k této akci, je to prázdný stonek, tj. jeden z těch, které občas za floreny nabídnou ke koupi, kam se dají umístit libovolné dekorky.
    Prosím tě, pokouším se skutečně pochopit tvé stanovisko - pokud bylo v nejméně jedné v minulosti probíhající akci součástí koše za floreny získání dekorace, která jinak ale ve hře nešla získat (resp. byla to DRUHÁ dekorace, totožná s tou, která se dala získat hrou, nicméně v neplacené části nešly získat dekorky dvakrát, pouze jako součást koupeného koše), pokládala bys též akci za nedokončenou?
    Pro mě není stonek nedílnou součástí této akce, vnímám ho jako součást charity, kvůli které vznikla tato mimořádná akce.

burds, Pitrýsek47 a jitikw tohle ocenili.
  3. bursuk59

bursuk59 Veterán fóra

tak jsem si zas trošku početla a koukám jak v Jiřikově vidění..před 5 léty ,kdy jsem začínala bylo napsáno "hraj zdarma, bez stahování" tak jsem zkusila a hrála a hraji...dlouho a moc dlouho trvalo než jsme nalítala hodiny, abych se dostala na baharamu, pak odkrýt plochy, úkoly do toho různé, nebyly takové vymoženosti jako ted třeba s SH, MJS atd..A ted koukám někdo začne letos na jaře a je už přes 80levl? Ted momntálně se tak 2X do roka posunu o stupen výš, jde to fakt pomalu a začínající ani ne za rok a mají 80? no a abych nebyla mimo mísu, tak posledních 50 lilku a jsem hotová, samo,že budu pěstovat na vyměnu...

4. minnie30

minnie30 Stálice fóra

akciu mám splnenú, ale políčka nemám všetky odokryté, ako sa dostanem k zostávajúcim dvom darčekom, ide mi hlavne o tie 2 zlaté banániky :) okrem kupovania si štrku

evainfo tohle ocenil(a).
  5. Medvánek

Medvánek Ikona fóra

minnie30 - bez nákupu košíku se stromem, který dává štěrk, se k zlatým banánům a párty lístkům nedostaneš, bohužel

milostivas, hruštinka69 a minnie30 tohle ocenili.
  6. Sovinka

Sovinka Velvyslanec fóra

Bursuk59, nj, kdo začal v současnosti, tj. v době, kdy pouhé pěstování některých akčních kytek dává násobky BZ dostupné pro běžné stejně dlouhé plodiny, tak ty levely přiskakují zezačátku jiným tempem. Za sebe můžu napsat, že nepatřím k šampionům, jsou tu rychleji postupující hráči, zrovna včera jsem koukala, že hráčka začínající v listopadu dosáhla během téhož měsíce úctyhodného levelu 50, kdo navíc zažije některou na BZ/TBZ štědřejší akci, ten má doslovný katapult nahoru. Nebylo to vždy příjemné, víckrát jsem tu psala, že bych vítala pomalejší a rovnoměrnější postup. Při tak velké souslednosti akcí nestíhám napěstovávat dosažené plodiny a nachovat zvěř, například. Číslo levelu říká jen málo. Každopádně minulé roky odehrát zpětně nemůžu, i když si občas myslím, že minulá podoba hry by mi vyhovovala mnohem víc... zpátky to nejde.

7. otecfura59

otecfura59 Zelenáč fóra

Chci se zeptat, já jsem si prodal všechna semínka dýně, a mám to semínko dýně, které jak píšete můžu vysadit na akční pole, ale já jej mám v dekoracích a nejde s nimi nic děklat. Jestli můžete tak mi poradte kde bych je mohl sehnat. Díky za odpověd.

8. Xenie6161

Xenie6161 Komisař fóra

Tak mám úkoly hotové, koše jsem nekupovala, takže jsem postoupila, kam se dalo. Dál pěstuji dýně a lilky, bude pár bodů, které mě posunou ke 100. lvl.
    bursuk59: možná, že už si to nepamatuješ (já bych si také nepamatovala, kdybch si to nepsala) ale 80 levlů se dá udělat docela rychle. Hraji tři a půl roku a 8O. jsem měla také asi za sedm měsíců. Takže těch dalších 20 dělám tři roky a moc to tedy nepřibývá.
    otecfura59: vytáhni dekoraci z inventáře (na akční ploše) a normálně jí usaď na prádné místo - nesmíš na tom místě mít tedy políčka.

9. ajtyk

ajtyk Velmistr fóra

sovinka
    koš obsahuje stonek, strom a mysl, kdyby byl stonek mimo akci, vůbec by v koši tito mazlíci neměli význam

matlafous123, tydýtková a jana563 tohle ocenili.
  10. tazvenuse

tazvenuse Veterán fóra

Nevím ,třeba jsem četla špatně, ale v ofi jsem se nikde nedočetla, že bez nákupu košů nemůžu akci dokončit... Že jsem se na to nevyprdla, velebnosti:(:)

11. Sovinka

Sovinka Velvyslanec fóra

Ajtyk, dekorky použitelné v akci (strom a mysl) jsou součástí všech třech košů, nemají žádný význam mimo akci, ačkoliv budou použitelné jako běžné dekorace, ale ten stonek je univerzální a ve skutečnosti je mnohem výhodnější do stonku dát staré nízkobodové dekorky, kterých mají dlouhohrající většinou plné lišty, a ty nové umístit na plochu.

Já jsem díky této diskuzi především pochopila, že jsou obrovské rozdíly v tom, který hráč jak vnímá dokončení akce. Stále vnímám pozitivně to, že vybrat si způsob, přístup, si stále můžeme všichni. Svobodně se rozhodnout, zda hrát či nehrát, v jakém rozsahu. Pokud by tohle ze hry zmizelo, asi bych přestala hrát.

farmík84 tohle ocenil(a).
  12. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

Ahoj.... a co ti brání akci prostě vynechat? Sama píšeš v příspěvku 831 cituji "Stále vnímám pozitivně to, že vybrat si způsob, přístup, si stále můžeme všichni. Svobodně se rozhodnout, zda hrát či nehrát, v jakém rozsahu".Takže je to jen o prioritách.... chci dělat akci, chci pěstovat do stodoly, chci vydělávat KR ..... každý se může rozhodnout jak bude farmařit. Já se také musím rozhodnout zda akci pojedu a příjdu tím pádem o xy mil BZ, popř xy mil KR nebo o zásoby... to podle toho co bych místo akce na farmě dělal. Prostě si můžeš vybrat jestly ty BZ z akcí, dekorací, stonků, různých odměn budeš využívat a nebo ne. Jsou zase naopak hráči, kteří chtějí rychle expit, aby měli co nejdříve spoustu otevřených komodit a úkolů a mohly si vybrat pro ně zajímavé.... ti by zase naopak řekli, že je nebaví "stát na místě".
    Jinak ktomu dokončení akce.... akci prostě bez vynaložení reálných prostředků nejde dokončit. Pominuli stonek... ten teď řešit nebudu, tak ano učitelka je v koncích, protože nemá štěrk... ale rozhodně to není konec akce. Nebo tobě akce přijde ukončená, když stojí někde uprostřed polí a nedostala se zpátky? Neodkrytá políčka a nedodělaná cesta mně zrovna nepříjde jako dokončení. A ano, tady je ta změna..... dříve se dala akce vždy dokončit bez reál ... tj na 100%, což tentokrát nejde.
    A pokud bych se rozhodnul koš zakoupit, abych hru dokončil, tak tím musím podpořit něco, co mně může být "proti srsti". Dostanu se do statistik hráčů, kteří podporují a sympatizují s uvedenou nadací a jejich aktivitou. Prostě je zde nepřímo využita chuť k hraní a dokončení akce k jiným účelům ,-) To je asi jako kdyby si měla např ráda historii, chtěla se podívat na hrad a zakoupením vstupenky by si automaticky přispěla např na podporu nějaké organizace, která se absolutně příčí tvému myšlení, názorům, vyznání..... Takže chceš se podívat... podpoř, stejně jak zde.... chceš dokončit... podpoř ,-)
    Takže za mě akce nedokončena, nic nezakoupeno.... nechci přispět na danou věc... tečka ,-)

13. Sovinka

Sovinka Velvyslanec fóra

Casey27, však já ale ty akce selektivně volím, některé jsem plnila, jiné ne, o některých jsem 5x přemýšlela, než jsem splnila nebo naopak nesplnila. Můj výsledek postupu je výsledkem mých rozhodnutí, akorát na tom úplném začátku = cca první měsíc hraní, jsem se mnohem víc vezla se hrou, než mi došlo, co se kde odehrává volitelně, co můžu získat i jiným způsobem hry, co naopak získám pouze účastí na některé akci. Moje formulace "nebylo to vždy příjemné" doufala postihnout to, že to mělo i stinné aspekty, řada však je kladných.
    K tomu dokončení akce - před několika dny se tu formulovalo z hlediska délehrajících hráčů, že dokončení = otevření celé plochy. Beru, chápu. Dnes ale nastal ještě další posun a dokončení = také získání řádku. S tím už já nesouzním, ač mnozí hráči to přesně takto vnímají.
    Já jsem řešila podobně jako ty, jsem v rozporu s cílem akce, nekoupím (ač tentokrát bych zřejmě výjimečně největší koš koupila), takže jsem nekoupila, ale tu část akce, kterou jsem získat mohla, jsem si odehrála v klidu a bez pocitu, že jsem o něco ošizená, rozhodla jsem se já.

GordonSargent a anajavonuj tohle ocenili.
  14. jana563

jana563 Dozorce fóra

Casey 27....Přesně takhle to cítím i já.Taky mám učitelku mezi poli na cestě.

milostivas a matlafous123 tohle ocenili.
  15. Baroland

Baroland Ikona fóra

Je zbytečné debatovat přispěju / nepřspěju.
    Je též zbytečné spojovat hru s dárcovstvím jako takovou,dokonce i dárcovství s dokončením.
    Berte to tak
    - zaplatím 130 Kč a mám řádek v haluzi + 2x dekorku + ZB + odměny ze hry. (Má-li prachy RT,nebo Lulala je mě fuk)
    -zaplatím 65 Kč mám dekorku + ZB + odměny ze hry. (opět je mě fuk kdo zhrábne prachy)
    -nezaplatím nic,mám odměny ze hry. (mimo jiné 3 dekorky dávajíce slušný BBZ zisk).Hru jsem dokončil,plodiny dodal,nálepku dostal,odměny vybral a liška ať se vrtí jak chce.

PS. -variantu s košem si doplňte sami. Spoustu z vás koše kupuje i v jiných akcích a neremca,že bez nich to splnit nejde.xD

Naposledy upraveno: 2/12/16
  16. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Za celé mé farmaření je to úplně první akce, kterou ignoruji. Hele, a co ten vykřičník?! Místo přivítání káráš a vyhrožuješ liško jedna podšitá? Zmiz odkud jsi přišla.

matlafous123, anajavonuj a Sovinka tohle ocenili.
  17. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Zdravím ve spolek,

já vám do toho dohadování vnesu ještě jeden otazník. Co bylo vlastně koncem této akce? Vyčištění plochy nebo naplnění vozíků? Za mně to je tedy naplnění vozíků, protože po tomto úkonu se už nemusím vlastně ničemu jinému věnovat. To očištění plochy prostě beru jako něco navíc, co prostě ulehčilo splnění akce tomu, kdo něco investoval. Ale je to jen můj názor nemusíte s ním souhlasit to nechám na každém z Vás.

18. dana9494

dana9494 Analytik fóra

Pajda - súhlas, tiež si myslím, že úloha bola naplniť vozíky. Hodnotím akciu vysoko pozitívne. Pre nízke levely veľmi ľahko zvládnuteľná akcia s fajn odmenami, nemusia sa za ničím naháňať a prídu do cieľa, narozdiel od klasických pestovačiek a padátkových akcií, kde je pre nich cieľ veľmi ďaleko. Pre nás vo vyšších leveloch to bola oddychovka, máme kombajny, tak vyberáme o jednu plochu navyše. Som za, aby sa akcie takéhoto typu opakovali.

19. Prepperka

Prepperka Hvězda fóra

Pajda - taky naprosto souhlasím, pro mně byl cíl dokončit úkoly do vozíků, a to se dalo zvládnout v pohodě. A odměny pro mně jako začátečníka byly suprové. Banány a lístky by se mi sice hodily a mrzí mně že je nemám, ale je to jak v reálu, člověk prostě nemůže mít všechno po čem touží. A je to tak v podstatě dobře, kdo má všechno z těch materiálních věcí, žije prázdný život. Myslím že je lidskou podstatou po něčem toužit, za něco bojovat, něco si složitě zasloužit. Takže já jsem i svým způsobem ráda že ty banány nemám, protože už teď se těším až se mi podaří získat nějaké jiné, a navíc vím, že z nich budu mít mnohem větší radost než kdybych získala tyhle a i všechny další které přijdou. Ale dost filozofování, chce to k těm vánocům nějaké lehčí téma. ;)

20. anajavonuj

anajavonuj Magnát fóra

Pro mě je cílem akce stonek. Proto mi tolik vadí, že je podmíněn nákupem košíku. Nevadí mi, když nabídnou řádek na stonku za floreny, buď dám, nebo nedám. To je samostatné. Ale pokud je řádek na konci akce a nutí Tě něco koupit, tak se mi to nelíbí. Podle mého názoru ho měli nabidnout za floreny a nespojovat ho s akcí.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.