Uč se a rozvíjej se (24.11. - 9.12.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem pajda361, 23/11/16.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. vavovi

vavovi Stará škola

Ahoj
    netvrdím, že jsem génius, některé ofi k akci si musím přečíst i několikrát, popřípadě kouknu do diskuze k akci, kde se dozvím potřebné informace. Tímto modíkům posílám veliké uznání za bezmeznou trpělivost.

2. backa

backa Rádoby autor

Ďakujem za radu.... stalo sa

STYBI tohle ocenil(a).
  3. bexopipa8181

bexopipa8181 Rádoby autor

Kompost?? tak nevím nikde jsem se nedočetla kde mam vzít na tu akci hnojivo neboli kompost, abych pěstovala rychleji :(

Kdo mi poradí?????? díky :)

STYBI tohle ocenil(a).
  4. lboza

lboza Pisálek fóra

tak na začátku akce jsem myslel,že to bude pěkná hovadina,ale je to SUPER strašně moc kombinací jak postupovat a ne jen bezhlavě pěstovat-baví mě to a snad tenhle styl bude častěji

5. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

bexopipa8181: bohužel vyrobit nejde dá se získat z dekorace Mysl v květu nebo zakoupením koše "Mysl v květu". Dekorace je k zakoupení v koši Mysl v květu nebo Nejlepší ze třídy.

STYBI a petaM2001 tohle ocenili.
  6. -družstvo-

-družstvo- Vévoda fóra

bbowling tam bude i učit???

7. pajda361

-družstvo-: já to vidím tak, že tomu bude šéfovat s titulem Otec zakladatel a velkokulak.

8. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Dočetla jsem až do konce.
    Víš, tady se sešly dvě věci pro mě nepřijatelné a jedna zbytečná, proto jsem akci nezahájila.
    1.) Není to na nějakou charitu (jak píšeš), ale na konkrétní. Vzdáleně se dá říct, že na ni už přispíváme všichni tím, že jdou nemalé prostředky ze státního rozpočtu jinam, než kam a komu by v republice mohly jít. Jsem žena, mám dcery, sestru, neteře. Nechci, aby ony jednou musely někam odejít jen proto, že někdo bude "pseudovzdělán".
    2.) Jsem akční hráč, protože akce dělám s radostí a potěšením, ty mě u farmy drží. Syslení do stodoly mě vážně nebaví. Ale chci, abych se mohla svými už nabytými zkušenostmi a časem věnovaným farmě dobrat úplného konce. Kdybych se konce dobrala za pomoci peněz, radost a potěšení se vytratí. Ano, kupuji pomocníky a mlýn, to mi při úsilí za konečnou odměnou pomůže, ale nekupuji si odměnu jako takovou. V této akci bych si ji musela koupit, abych já osobně akci považovala za celou úspěšně dokončenou. A rozhodně bych byla raději, pokud ty peníze půjdou přímo majitelům hry, protože oni platí tým lidí, který pro nás akce vymýšlí, plus provoz s tím spojený. Oni jich stejně část dostanou od vlastníka nadace.
    3.) Při prvním přečtení se mi tato akce jevila tak jednoduchá, že i člověče nezlob se je proti ní strategickou hrou. Na domek vpravo dole jsem klikla jednou, podívala se a zavřela. Jaký se objevil, takový zmizí.

Kdo nemáte problém s avizovanou konkrétní charitou, s kupováním odměn a rovněž jednoduchostí plnění, hrajte si a radujte se. Beru to tak, že ne každá akce je pro každého a já se budu radovat třeba zase příště.

9. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

zelenamys, Sovinka: Zrejme opet rozvirim emoce, ale... patrim k tem, kteri se proti teto akci postavili/vymezili a to z jednoho prosteho duvodu:
    Prostor Farmeramy tzn. i cela akce je otevrena ve spolupraci/pod zastitou fondu Malala, ktery se prezentuje zde i na svych strankach vicemene otevrenou podporou nabozenskeho smeru (nebudu jmenovat, at nezabredavame do politiky), ktery je mi cizi, nelibi se mi a nebudu zadneho cloveka podobneho vyznani a smysleni, vedome podporovat!
    Co se tyce dutych frazi typu: "....kdyby peníze šly tvůrcům hry, tak si koš koupí tak 60% z vás, takhle možná 10%...". Nekoupim, nicmene: Vydelavas? Vis, jakou pakaz zivi dane, ktere odvadis? Ne! A stejne to delas, ze? Delala bys to, kdyby jsi mela jinou volbu? Ano. A tady je presne ten rozdil! Ja vydelavam, nevedomky podporuji odvodem dani pakaz, kterou podporovat nechci (ale jinou volbu mi tento system nenabizi - dane odvadet musim). Ale s plnym vedomim, ze to delam, nebudu podporovat nekoho, kdo je mi proti srsti!
    Nelibi se mi, za jakym ucelem a komu BP prostor v teto hre propujcil a rekla jsem to. Nic jineho s tim delat nemuzu, pokud nechci byt nezamestnana resp. pokud chci tuto hru dal hrat!

10. .evalumar.

.evalumar. Vážený autor

Tak takhle kdyby vypadaly všechny akce, tak budu šťastná a spokojená jako malé děcko. A i tak dlouhé a klidně by stačila jedna za měsíc či za dva. Nová hračka se mi moc líbí a ťunťám se s tím ručně a ráda a vyloženě se s tím mazlím, prostě si vyhraju a mám těžce v paži, jaká je cílová odměna, hlavně, když si můžu hezky hrát. :D A žádný stres a na farmě si můžu dělat co chci. Prostě čistá radost. :inlove:

Edit: Nechápu, o jakých penězích to tady pořád mluvíte. Nic jsem si nemusela kupovat, když si chci jenom hrát a nikam nepospíchám.

Naposledy upraveno: 25/11/16
  11. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

matlafous123 - Tedy jak my to děláme, že jsme ve stejnou chvíli na stejném místě a dokonce i se stejným názorem? :D:D:D

12. Levlef

Levlef Baron fóra

@jitikw @.evalumar. - ale ano, abych akci dotáhla do konce - tedy získala vše, co je v odměnách nabízeno a prošla všechna políčka musím koupit koš. Přečti si ještě jednou zadání akce. Bez koupě koše akci nemůžu dodělat až do konce - mohu jí udělat část, ale dál se prostě bez kupě koše nedostanu. Rozdíl oproti normální akci je ten, že u normální akce si můžu ke zdárnému dokončení pomoci sama nebo si přilepšit košem - pokud chci, ale nemusím, akce lze dokončit i bez koupě. U této akce tomu tak není. Nekoupíš - nedokončíš.

Nejde o to, že akce se nelze účastnit - lze. Ale bez zakoupení koše nejde dokončit celá. A to je mi proti srsti a nechci dávat peníze na charitu, kterou mi někdo nacpe, a už vůbec ne na tuhle z mnoha důvodů, které tu od jiných padly výše. To to radši dám přímo RT

13. ulicnica

ulicnica Zelenáč fóra

Ja by som mala jednu otázku - Či tieto políčka na biozeleninu zarastajú burinou? Odchádzam na celý víkend preč a tak neviem, či zasadiť predtým. Chcela by som využiť čas, čo budem preč - že by mi aspoň niečo narástlo z bio kapusty. Ale nerada by som prišla zbytočne o kapustu, ak by mala zarásť burinou po 24 hodinách. To by som radšej nič nesadila...

14. ajtyk

ajtyk Velmistr fóra

Sovinka
    čti dobře ofiko, co potřebujeme : 56 x štěrk
    odměny : 43 x štěrk
    výsledek ?
    Akce nelze dokončit bez nákupu koše , takže nejde o 3 banány

15. jitikw

jitikw Perspektivní autor

Levlef - asi se nikdy nepochopíme - jediné, co nedostaneš je 2x banán a párty lístek + bonus, že dostaneš trochu kompostu a štěrku, takže dokončím třeba o den dříve? (já ne, páč chodím do práce a nikdy to nestihnu s velkým předstihem) - v jiných koších je zase navíc třeba SK, Sh apod., které taky nedostanu, když koš nekoupím. Nehledě na to, že ty banány a lístky jsou až úplně na konci trasy za závorami. Takže pokud se třeba z nějakého důvodu opozdím nebo mi nepůjde Net, tak nejspíše ani to nedostanu.? Toť otázka....o_O Nevím, jak vypadá Vaše trasa bez koupě košů, já tam mám 5 závor, takže si to taky musím obejít celé.
    Takže já tam žádný extra nezvýhodnění oproti jiným akci s koši nevidím. Naopak, třeba ty banány ani nedostanu....:eek:
    Ajtyk... tak takhle dalece jsem to tedy nezkoumala, ani mě to nenapadlo počítat

Edit: no dobře, ale jediné co to znamená, že budeš mít méně otevřených ploch - ale napěstovat to snad stihneš nebo ne? Přiznávám, že si já do podrobna akce, sázení apod. nepočítám, neplánuju. Někdy přijdu domů ve 2, jindy v 8 večer. Nemá to smysl.

Naposledy upraveno: 25/11/16
    GordonSargent, STYBI a petaM2001 tohle ocenili.
  16. pajda361

Ulicnica: ano zarostou, ale můžeš dát na plochu dekorace se semínky.

17. Sovinka

Sovinka Velvyslanec fóra

Krakoramaja, Matlafous123, i já jsem na začátku vysvětlila, proč nesouzním s cílem charity, proto jsem taky nekoupila koše, i když mě docela lákají a stran průběhu hry by to byla asi výjimka, kdy bych koš koupila. Ale ano, byla jsem seznámena s tím, kam moje peníze potečou a nechce se mi, ale já patřím mezi šetřící hráče (krom turba a pomocníků platím jen velmi výběrově).

Rozcházíme se názorově v jediném, tedy že mně principiálně nevadí účastnit se neplacené části akce, zatímco pro jiné z vás to končí před zahájením akce. Ale ani jedna z vás nebyla mým příspěvkem míněná, mně šlo o lidi, kteří píšou, že bez placení nejde akce dokončit. Asi je to tedy hlavně mou krátkou dobou hraní, protože já jsem zvyklá, že u nejedné akce bych musela platit, abych mohla akci dodělat celou, no a jelikož neplatím, tak zdaleka všechny také dokončené nemám. Předpokládám, že tohle je důvod, proč se mi nezdá současná akce tak odlišná, prostě nedostanu dvě z mnoha odměn, což už se mi stalo nejednou a vždy to bylo jen mé svobodné rozhodnutí, zda vložím reál peníze a budu mít vše, nebo nevložím a budu mít jen dostupnou část.
    Akorát jak jsem vychladla, tak mi došlo, že bylo zbytečné to tu psát. Ti, co čtou, to mají srovnané v hlavě správně i bez mého psaní, ti, co čtou málo nebo nikdy, si to nepřečtou a dál budou psát, že bez placení nejde akce dokončit. Takže s omluvou už končím se spamováním.

Ajtyk, dočítám po dopsání - 43 štěrku by ale mělo stačit na odemčení většiny polí, tudíž jediné, kam se po cestičce už nedostaneš, jsou banány a pártylístky, jak je psáno všude výše. To ostatní bych měla mít šanci získat taky, je jen otázka, jestli se to týká i mě, pracující, která bude mít prostoje, ale to se uvidí. Je to nový typ akce, u kterého to teprve zjistím, stejně jako nedávno jsem to zjišťovala u běžného typu padací-pěstovací akce. Žádná jiná odměna ale na počtu štěrků nevisí.

18. Levlef

Levlef Baron fóra

@jitikw - viz komentar @ajtyk - akce proste nejde dokoncit bez nakupu kose, nejde jen o nejaky banany, chapeme? Precti si rposim jeste jednou popis akce, mozna pak pochopis proc se bavime o dokonceni akce a ne jen par bananech. V samotne akci dostanes malo sterku na to, abys otevrela vsechno. Abys otevrela vsechno - tedy dovedla akci do konce - tak musis koupit, jinak smula a neni jina cesta, ta ucitelka proste nezere nic jinyho nez sterk, kteryho v odmenach dostanes malo. UZ si rozumime? TO neni jako jine kose v jinych akcich, kde je k dokonceni mit nemusim. Tady ho rposte k dokonceni mit musim. A odtud prameni vsechny ty komentare - abych dokoncila akci, musim prispet na charitu tedy musim si koupit kos. POkud to beru jako "jen odmeny" tak mozna jeste je skousnutelne, ale i tak na posledni odmeny bez nakupu za realny peniz nedosahnu - ale pokud to beru jako akci jako celek, tak proste zbytek poli zustane uzamcen a pocitove je akce nedodelana. Coz hlavne skalni hraci srdcari proste nemaji radi.

@Sovinka - ale akce zustane nedodelana. Neodemknu vsechny pole, at uz je na nich odmena nebo ne. Proste mam nedodelanou akci coz nekomu treba nevadi, nekomu jo a proto je mu proti srsti za dodelani akce platit.

19. Belthaina

Belthaina Zelenáč fóra

Cítím to úplně stejně, neřekla bych to líp!

milostivas, STYBI a petaM2001 tohle ocenili.
  20. ajtyk

ajtyk Velmistr fóra

Sovinka

ty : Ajtyk, dočítám po dopsání - 43 štěrku by ale mělo stačit na odemčení většiny polí
    já: Akce nelze dokončit bez nákupu koše
    asi mluvíme jinou řečí

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.