Tajemství dračí tvrze (22.5. - 28.5.2025) / Diskuse

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem Hlásná trouba, 21/5/25.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. kocieva

kocieva Dozorce fóra

Pěkný středeční večer.
    Tak vám nevím, po 14 dnech pravidelných sklizní, řízených někdy budíkem (ještěže počasí nebylo na hrátky na zahrádce), jsem si myslela, že si v klidu odehraji pár mých oblíbených skládaček (tentokráte bez časomíry!).
    Ale jak to tady tak pročítám, nevím, nevím.
    Dekorky se mi moc líbí (do řady na magickém stonku nepůjdou, i když je "vylepšená"), pro ně udělám cokoli, ale najít tu správnou cestu . . .. Tomu říkám strategie!.
    Všem přeji, aby si našel tu svou správnou cestu ke splnění svého cíle. Ať se daří.

Edit:
    Dave Lister, skvělý, díky, takto začnu, až po tři řádky na SH a pohopole (ale času bude dost).

Naposledy upraveno: 21/5/25
  2. Dave Lister

Dave Lister Board Administrator Team Farmerama CZ & SK

Ahoj, akci budu dělat a přijde mi dobře splnitelná. Jak už zde bylo napsáno, tak když se bude pěstovat na polích 2x2, tak semínka budou s přehledem stačit a zkrácení rostlin je vítaným pomocníkem.
    Padátka z Baha budu sbírat jen v deštném pralese. Do soboty by jich mělo snad být dost. A na farmě část ze šlechtění a část z nějaké rostliny co má okamžitou sklizeň.
    Akci udělám najednou o víkendu. Kolem vrtět nebudu, nebude to potřeba.
    Přehled je na celou akci i s bonusovými odměnami.

Moje strategie:
    Odehrát prvních 6 miniher na zisk semínek.
    Nejdříve zasadím v sobotu přes noc na baha akční rostliny na pole 2x2. 8x Píchavka, 12x Vodní bobule a 20x Úžlabní růže (+3 políčka 1x2).
    Dám vodu a hnojivo.
    V neděli ráno před sklizní dám do diamantového slotu 200% bonus.
    Počet sklizených rostlin by měl stačit na první tři úkoly a zisk bonusů na urychlení.
    Potom dám další kolo miniher, abych měl dostatek semínek na setbu.
    Do slotů dám Vánočku a Bílou nevinnost.
    Zasadím opět na pole 2x2, ale už i na farmě. 42x Píchavka, 39x Vodní bobule a 72x Úžlabní růže (tady to bude muset být na 2x).
    Opět dám vodu, hnojivo + vrtulky a SH.
    Dopoledne jedna sklizeň a odpoledne druhá (zbytek Úžlabní růže)
    Dodám do úkolů a budu mít k dispozici maximální urychlení akčních rostlin.
    Odehraju do 30 minihry, počet semínek co získám by měl být plně dostačující.
    Poté aktivuji řádky na SH a na plochy dám pohopole. Použiju vodu, hnojivo a SH.
    Vychází to nějak takto na 3 točky:
    Píchavka 4 870 - 109(pohopolí)x3 = 327 semínek
    Vodní bobule 3 910 - 87x3 = 261
    Úžlabní růže 6 460 - 144x3 = 432

Třeba se někomu tento návod bude hodit. Samozřejmě jsem si to ušil sobě na míru, dle časových a faremních možností. Vychází to na 6x pěstování, což si myslím je super :)

EDIT: upraven počet políček 2x2 u prvního sázení + přidán počet polí 1x2.

Ať vás síla provází na všech cestách

3. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Dobrá strategie! Akorát nechápu počet odehraných miniher.Tentokrát nejsou ve hře žádný bonusy za minihry,tak je úplně jedno kolik miniher odehraješ.Klidně můžeš odehrát na co ti budou stačit padátka a poté jak ti to bude padat.Pojedu tak nějak podobně a v poklidu po každé sklizni odehraju nějakou minihru.Na bahamce budu točit pokrácený čajot,na farmě to zvládne urychlený šafrán!8) Nejspíše v sobotu to zvládnu celé.Pokud bude v pátek BB,tak to odehraju možná už v ten pátek!:)

4. Dave Lister

Ahoj kaolín11, je to tak, ale do návodu jsem to chtěl dát postupně, jinak je jasné, že můžu odehrát miniher kolik bude potřeba hned na začátku. ;)

5. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Mno, třeba taková výroba uzdy má základní čas 30 hodin. Když se tento řádek spojí s akcí Rychlé výrobny a bonusy do slotů a nějakým dalším z Vehiklu a nějakým dalším řádkem (mám ten dpjem, že na výrobny je jich víc), vychází mi z toho docela pěknej vejvar protihodnoty...
    Ale je to čistě teoreticky, já určitě nebudu stavět výrobny na všechny dostupné plochy :)

EDIT: Také Výrobna porcelánových prasátek, na Baha Leteckých čepic, inkoustu...

6. tronaldo55

tronaldo55 Velvyslanec fóra

ja mam beztak akoby "výrobný plán" 100 000ks od každého produktu čiže dosť to pomôže xD

7. Dave Lister

Ahoj, upravil jsem počet potřebných polí v návodu, tak mrkněte. Kdyby jste akci dělali přesně podle toho, tak ať o mě pak nezlomíte vidle. ;)

8. rosnička007

rosnička007 Mistr fóra

Ahoj,teď koukám na akci...Skládání mi nevadí,ale semínka nemám ráda. Asi akci začnu a nechám tomu volný průběh;):) Honit se za ničím nebudu.Pikolky neřeším,nic poslední dobou z nich není.Z 6 pikolek 4 kámoše...:( a není to ojedinělé.
    Kdo se do akce pustí,tak přeji hodně úspěchů a ať se daří!:)

9. -Jara05-

-Jara05- Titán fóra

Musím poděkovat všem za návod jak nejrychleji akci zvládnout. Docela se těším a věřím, že ji dotáhnu do konce i když na ní budu mít omezený čas.
    Tak ať se všem daří, farmáři, krásný den přeji a u nás před chvílí i bliklo sluníčko.

10. WildJets

WildJets Stálice fóra

Mne se model akce libi, hlavne casove neomezena minihra a to, ze pocet seminek je presne dany. I kdyz krejcary za prodeje na trhu mi budou chybet, tak aspon usetrim SH, PL a bonusy, protoze nebudu potrebovat vytvaret megamnozstvi :D

11. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Hm, tak nám sebrali bonusy +1 až tři, nahradili delší dobou zrání a bonusy na zkrácení růstu. To je opravdu vylepšení jak vepř. A zákaz prodeje na trhu je taky fajn, kdo měl štěstí na pytlíčky, mohl vydělat majlant, kdo měl smůlu, mohl nakoupit a splnit. Takže utrum, vážení, i na běžných plochách se dostáváme na úroveň té speciální, aby všichni měli podobné podmínky xD
    Ano, stále je tu možnost využít kapky, vrtule a řádky, je jen otázkou času, kdy zatrhnou i tohle ;.-)

12. eleanorelik1

eleanorelik1 Obyvatel fóra

Dave - na Bahu jde růčo dát 41 polí, takže už asi potřebuješ jen 1 střední pole. Nebo také ne - nechce se mi to přepočítávat. Já si dojdu pro dekorku a dále uvidím. Na nějaké velké pěstování to teď nevidím. V pátek má Elka malého hasiče, v sobotu a v neděli jsme na návštěvě. Takže dám přednost pokecu a grilovačce. Od pondělí už zase jedu a jedu v práci. Navíc jak vidím jejich názvy(akč. bylin) tak mám osypky...

13. kaolín11

Samozřejmě že de dát 41 polí 2x2 na bahamku.Ani není nutné dávat pole ručně,stačí dát na vhodná místa "překážky" staviteli!8)
    Nejlépe nějakého mazlíka,protože toho kombajn jen tak neskolí!Takhle to mám už několik let!:)

14. Dave Lister

Ahoj, chápu, že maximalizujete možný zisk z polí. Teď to není, ale tak nutné, je důležité získat dostatek rostlin z první sklizně pro odemknutí bonusů. Semínek je habaděj, takže jak si kdo plochu přizpůsobí je už na něm.

Přeji všem úspěšné dokončení vytyčených cílů ;)

15. tronaldo55

tronaldo55 Velvyslanec fóra

Trošku som nepochopil ten system na začiatku ale jedna slizeň a na ľavej strane som na 15 bode.

semienka zatiaľ:

Píchavka: 423ks
    Vodní bobule: 264ks
    Úžlabní ruže: 489ks

Takto to vyzera, že vkľude stačí počkať ešte 2 dni. Všetko sklidiť :D a potom to spraviť. príde mi to ešte rýchlejšie a jednoduchšie ako minule.

16. Dave Lister

Někdy si říkám, proč se s přípravou a popisem akce tak zaobírám 8)

upload_2025-5-22_14-42-43.png

17. kaolín11

Chtěl bych podotknout,že pokud chce člověk pokračovat v další minihře,je nutné klinout nahoře na hlavu draka!Nepřeskakuje to automaticky!
    Jinak zatím:[​IMG] :)

18. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Je to sice pomalejší u přeskoků, ale jde to. Co mi vadí je to, že při skládání rébusu se mění barvy a bliká to jako v Las Vegas..
    Edit: první dračí tvrz zdolána (10 hlav), semínka získána, žádná velká strategie, hraju za pochodu.

Naposledy upraveno: 22/5/25
  19. 14087

14087 Titán fóra

Dave Lister já jsem za to ráda a každému, vždycky to sleduji, všechny komentáře tady a pozoruji šikovné a rychlé hráče a jejich rady.. tak že prosím všechny, kdo sem vkládají dobré rady jak začínají s akcemi, aby své příspěvky vkládali dál, já si jich vážím a určitě nejsem sama A díky za ně ;) hezký den

20. Sheron11

Sheron11 Velmistr fóra

Ahoj tak já nakonec takto:
    6 dráčků hotovo
    V deštném pralese mam stromy, na plantáži zasety semínka od všech 3 druhů na polích 41x 2x2 a 3x 1x2. Na hlavní louce a divošce mám dlouhodobky. Děj se vůle Boží.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.