Tajemství bylinek (8.8. - 14.8.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem pajda361, 7/8/18.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Prepperka

Prepperka Hvězda fóra

burds - ale již vypěstované rostlinky půjdou i koupit na trhu. Podle mně teda bude trh zet prázdnotou, protože jak se na něm něco objeví, všichni se na to hned vrhnou, ale teoreticky by tě měl právě trh zachránit před všemi druhy blbých náhod. Teď jde o to jak bude fungovat v té praxi.
    :music:

Edit co je potřeba:

1. řada na magickém stonku - odehrát 36 her hledání pokladu, tudíž 36 přenosných skleníků (576 pixel s lepidlem + 468 střepů)

2. řada na magickém stonku
    píchavka 815 kusů
    vodní bobule 720 kusů
    úžlabní růže 1 140 kusů

3. řada na magickém stonku
    píchavka 2 705 kusů (815 za 2. řadu + 1 890 kusů)
    vodní bobule 2 770 kusů (720 za 2. řadu + 2 050 kusů)
    úžlabní růže 2 490 kusů (1 140 za 2. řadu + 1 350 kusů)

edit: opraveny počty dle ofi

Naposledy upraveno: 8/8/18
  2. burds

burds Titán fóra

No vzhledem k mé rychlosti na trhu nemám šanci.Tak tato možnost u mne nerealizovatelná.To je pro mladé a dobře vidící hráče a to já jaksi nejsem

3. axamík

axamík Perspektivní autor

Tak zatím v tom mám guláš :eek::eek::eek:
    Jdu si to přečíst ještě několikrát snad budu moudřejší.
    Nejlépe večer, až mi vychladne mozek.

4. Petr2511

Petr2511 Pisálek fóra

nejspíš dám prázdniny

vilm4, burds a ldivacka tohle ocenili.
  5. BraGrooot

BraGrooot Zelenáč fóra

Vážně skvělá a úžasná akce s neuvěřitelně krásnými odměnami. Ucast v akci mohu pouze doporucit.

6. Druid.Panoramix

Druid.Panoramix Hrabě fóra

Stálé zdraví vespolek, nehledali jsme podobným způsobem poklad? Takže starší akce v novém hávu, nevadí recyklace je taky občas potřebná.;) A nemusí u ní asistovat Nubloni a pěstovat hvězdný květ. Akce vypadá na první pohled zajímavě, doufám, že pajdátka nebudou padat jako při poslední akci na BAHA a nebudu mít přehršle plechovek s lepidlem a žádný střep ( jen tak mimochodem, pamatuji si ze slovenštiny výraz črepina, nezní to lépe jak rozbité sklo?)xD. Co mě míchá je ten všudypřítomný prvek náhody ve valné většině her od Farmeramy - nešlo by se od toho už oprostit a udělat to jasné, přísné a přesné --- obávám se ,že takto by mnozí mohli mít smůlu a čekat na jeden druh semínka až do posledního dne. Tady by to chtělo zprůhlednit a ujasnit. Nicméně do akce půjdu, co jiného taky v těchto vedrech - chlazené nápoje, lehátko u vody a Farmerama.... i když tedy znám i lepší způsoby relaxace. ;)xDxD
    Tak ať se daří a ať to padá.

7. mamča50

mamča50 Imperátor fóra

Souhlasím, padátka v této poslední akci (lampy) to bylo otřesné. Akce vypadá zajímavě, pokusím se. Poslední dobou jsou akce čím dá zamotanější. Tentokrát se mi řádky líbí, tak budu zkoušet, jak to půjde. Fajn hru a doufám, že nám ta semínka v tom vedru vzejdou a neuschnou. ;););)

8. makak-magot

makak-magot Stará škola

Opičáček se vrátil z dovolené a už zase počítá... :)

Strategie je asi jasná:
    1. Nasbírat piksly a střepy na 60 miniher - tj. 960 piksla a 780x střep.
    2. Umlít 60 skleníků - základní doba mletí je 7,5 hodiny!
    3. Odehrát 60 miniher najednou a tím aktivovat co největší sklizňové bonusy.
    4. Zasadit semínka, pohnojit vším co jde (včetně SH), a pěstovat jak o závod.
      • kontrolujte si počet, pokud jich máte málo, je výhodnější zasadit na velká pole, pokud jich máte dost, sázejte na pidipole.
    5. Průběžně dodávat rostliny do druhé minihry, mlít další skleníky a doufat, že to bude padat.
      • tady asi bude stačit méně polí než pro předchozí krok, takže ta nepotřebná zbourejte a nahraďte je stájemi či výrobnami - z těch by měla padat obě pajdátka
    Co se týče druhé minihry, tak jsem si ji rozdělil do 15 fází, každá je ukončená nějakou "zajímavější" odměnou. Tabulka je níže - čísla vlevo jsou potřebné rostliny pro každou fázi zvlášť, čísla vpravo celkové součty.

fázepro každou fáziodměnaza celou hru
    píchavkaúžlabní růževodní bobulepíchavkaúžlabní růževodní bobule
    1​
    165​
    215​
    90​
    dekorace Předčasná radost
    165​
    215​
    90​
    2​
    165​
    180​
    180​
    dekorace Rychlý rozkvět
    330​
    395​
    270​
    3​
    135​
    325​
    275​
    dekorace Megalitický stůl
    465​
    720​
    545​
    4​
    0​
    95​
    85​
    upgrade továrny
    465​
    815​
    630​
    5​
    350​
    325​
    0​
    upgrade továrny
    815​
    1 140​
    630​
    6​
    0​
    0​
    90​
    Řada na magickém stonku 2
    815​
    1 140​
    720​
    7​
    170​
    200​
    510​
    dekorace Kameny mudrců
    985​
    1 340​
    1 230​
    8​
    370
    0​
    390
    dekorace Předčasná radost
    1 355
    1 340​
    1 620
    9​
    410​
    210​
    0​
    upgrade továrny
    1 765
    1 550​
    1 620
    10​
    0​
    0​
    210​
    dekorace Chyť mě, když to dokážeš
    1 765
    1 550​
    1 830
    11​
    220​
    220​
    220​
    dekorace Rychlý rozkvět
    1 985
    1 770​
    2 050
    12​
    230​
    230​
    230​
    Prastarý strážce
    2 215
    2 000​
    2 280
    13​
    0​
    240​
    0​
    upgrade továrny
    2 215
    2 240​
    2 280
    14​
    240​
    0​
    240​
    dekorace Megalitický stůl
    2 455
    2 240​
    2 520
    15​
    250​
    250​
    250​
    Řada na magickém stonku 3
    2 705
    2 490​
    2 770
    Tak ať vám to roste a padá jak potřebujete!

Edit: Nějaké další výpočty jsem spáchal i tady.
    Edit2: Změnil jsem počty po opravě v úvodním příspěvku.

Naposledy upraveno: 8/8/18
  9. Sovinka

Sovinka Velvyslanec fóra

Perfektní načasování, po hodně dlouhé době odměny, které stojí za námahu (i za velkou námahu) a akce bude spuštěna pár hodin před mým odsunem mimo dosah internetu. Trefili to naprosto neomylně, to je až neuvěřitelné :-D. Přeju všem, kdo se do toho zahryznou, aby všechny 3 řádky jejich fazoli opravdu zdobily.
    Já na ně teda koukám hodně smutně, takový řádek, jako je ten třetí, nemám vůbec žádný a byla bych ochotná udělat opravdu dost. Mám celkem intenzivní pocit, že souhrami těch mnoha "náhod" se mě snaží vyšší moc od téhle hry definitivně odpreparovat. Vyhrát totiž tyhle řádky, mám zase optimismu na několik podobně pokažených akcí, jako současná dobíhající lampová... Tak kéž to všem hrajícím jde lépe, než to vypadá po dobíhající akci, snad ty zkušenosti RT stíhá zapracovávat a toto podruhé nedopouštět.

10. mithrandilka77

mithrandilka77 Aktivní autor

Pokud jsem něco nepřehlédl, tak si bude třeba dát pozor a pěstovat na velkých polích, pidi jsou tentokrát k ničemu :)

11. dannger11

dannger11 Expert fóra

Taky pěkně vypečené od RT...Babyboom zítra skončí ve 14. hod. a akce začne hned po skončení BB a
    Při šlechtění zvířat je nastavena vyšší pravděpodobnost vyskočení předmětů, nikoliv však 100% - předměty tedy nebudou vyskakovat při každém šlechtění!
    To nemohli dát BB současně s akcí? Aspon ten jeden den?:mad:

12. eufrozka

eufrozka Rádoby autor

Budeme potřebovat:
    Padátka
    Piksly s lepidlem 960 ks
    Střepy 780 ks

Akční kytky
    vodní bobule = 5+10+20+25+30+35+40+50+55+60+65+70+80+85+90+160+170+180+200+210+220+230+240+250 = 2580 ks
    úžlabní růže = 5+10+20+25+30+35+40+50+55+60+65+70+80+85+90+95+100+110+115+200+210+220+230+240+250 = 2490 ks
    píchavky = 5+10+20+25+30+35+40+50+55+60+65+70+80+85+90+95+170+190+180+190+200+210+220+230+240+250 = 2895 ks

Snad jsem se nepřepočítala, kdyžtak to někdo překontrolujte :)

13. matlafous123

matlafous123 Živoucí legenda fóra

A ted jeste tu o Jenickovi a Marence ;)xD

EDIT: Btw nejsou nahodou vsechny vypocty pro srandu kralikum, kdyz je pocet seminek v bedne nahodny, stejne jako je nahodny pocet pokusu na najiti truhly?

Naposledy upraveno: 7/8/18
  14. papulice

papulice Veterán fóra

booože mám zamotanou hlavu a moc tomu nerozumím,mladí to chápou jistě dobře,ale my starší ročníky jsme v kopru,nevím co začít jako první,co potom atd.ráda poděkuji za každou radu...

15. Bezejmenný

Bezejmenný Ikona fóra

Z těma semínkama z beden si snad dělají srandu ne ?
    Jakože se budu spoléhat na to že mi bedna dá nějaké semínko a nebo se budu spoléhat na to že někdo bude semínka prodávat ?

No, zkusím, uvidím, rozhodnu se. Pokud se mi povede dobře, fajn. Pokud to půjde šejdrem, tak se na to vybodnu.
    Předpokládám že při nějaké další akci se akční kytky rozdají náhodným hráčům a ten zbytek utře hubu.

Jsem zvědavý jak velké rozdíly budou při odměnách z beden. Někdo dostane "x" krát po sobě 5 semínek a někdo to bude syslit po 1 kousku.
    Bezva.
    Náhody mě začínají čím dál víc vytáčet.
    Uvidíme kdo bude mít kliku a dokončí akci za 2 dny a kdo bude mít smůlu a bude se z tím babrat celou dobu.
    Na padátka už nevěřím.

:sleepy:

16. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Něco mě říká,že akce bude totální fiasko.o_O
    Tohle RT nemůže snad myslet vážně.Založit úplně celou akci na náhodě?!?:p
    Má to cenu pouštět se do akce a zbytečně se nervovat?:music:
    Zkoumal RT posledních pár let situaci na trhu?!?:eek:
    Není to náhodou akce pro nějakou jinou hru od BP,omylem vloženou na farmu?!?o_O
    Jestli RT hodlá ukončit farmu,mohl učinit důstojnějším způsobem!
    K akci: farmu nachystám jako vždy a budu doufat v zázrak.o_O
    Košíky si strč te někam.:p

17. Lenca_85

Lenca_85 Osvícený autor

Zdravim, farmari, me akce zaujala, je to zase trošičku něco jiného, ale lehka urcite nebude, získat vse bude problém a trh... No, myslenka je to hezka, třeba by Ti rychlejsi mohli pomoct tem "slabsim"... To by se ovšem nesmeli najit takovi, kteří trh vykoupi za kazdou cenu :-D A verim, ze i takovi se najdou :p Protože ano, při tucnem kontu a trpelivem cihani na trhu by sla akce splnit nejspis i tak... Mno, ja se zaradim mezi hrace, kteří budou bojovat zuby nehty :) Co se tyce strategie... Tu si ještě promyslim poradne, jestli "cekat" na padatka a pak se do toho pustit najednou... No asi by to byl nejlepší postup. Kazdopadne nejsem zítra, v sobotu a v nedeli většinu dne doma, toz jsem zvedava, jestli to dam :-D

18. Lucye632

Lucye632 Perspektivní autor

Neschopnost (určitě moje) dokončit úspěšně předešlou akci kvůli nedostatku lamp mě příliš nepovzbuzuje se pustit do další, velmi podobné akce. Začínám mít obavu, že moje dny jsou v této hře již sečteny.......

19. Prepperka

Prepperka Hvězda fóra

Já mám raději tu o dědečkovi co měnil až vyměnil xD
    Všechny výpočty ne, kolik je čeho potřeba se přece nemění. To že na to nedosáhnem už je věc jiná. :cry:

20. jan.svatek

jan.svatek Titán fóra

Tak tentokrát nehrozí akce typu "rychle rozpěstuj, osej a panuj", takže asi nebudu ani aktivovat kaštánkovou řadu (než se domohu potřebného množství semínek, uplyne nějaká doba a využívat zrychlující bonus na noc? - Ani za nic!).
    Ovšem do akce pochopitelně půjdu s plným nasazením, jinak není možná!
    Všem hodně vypadávátek, hodně přeskoků při šlechtění a hlavně dobrý odhad při hledání semínek!
    Čím dřív a čím víc semínek na úvod, tím lépe!

Malý návrh RT do budoucích akcí:
    Mohli byste dát jako odměnu za akci třeba hodinky s vodotryskem? A skutečné?
    Klidně slevím - v tom vedru by mi stačil klidně jen ten vodotrysk! :D:D:D

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.