Tajemný labyrint (24.10. - 31.10.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem Hlásná trouba, 23/10/18.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. davidson00

davidson00 Baron fóra

zdravím - Tassadar11, také takhle jedu, jak se říká: Jsou různé cesty do Říma, rostlinky napěstovány, musím počkat na padátka, všem farmářům přeji příjemný slavnostní víkend,
    snažím se přesunout poklad mimo koleje a pak Jackem k němu po kolejích dojet a nebo opačně posouvat pokladem a dojet si k Jackovi, snad to někdo pochopí, ty moje postupy

2. Lyzarka

Lyzarka Velvyslanec fóra

Tak napěstováno na stonek bylo ráno, ale labyrint byl odložen. Pak jsem ho začala hrát, když jsem odskočila k plotně a dcérenka zjistila, že hraju labyrint, tak že jestli to nemůže zahrát. A ani jedek kec ani cek, že to nejde a za chvíli hlásila, dostala si nějaké mince, dostala si nějaký stonek, dostala si bednu s krejcarama ..... No paráda, vědět to dřív .....

Nicméně, farma včetně bahamky přestavěna na normál, jen na jedné ploše dopěstovávám akční, aby tu první také využila. Jsem zvědavá, kolikrát tohle budu opakovat. Ale protože mám MJS kvůli hřbitovu, tak mě to netrápí, mít jí jen kvůli jedné ploše, tak se na to vykašlu.

Ale popravdě, tahle akce mě opravdu nebavila. I když člověk už věděl po prvotním tápání jak na to, bylo to zdlouhavé i když se kolikrát poklad podařilo získat napoprvé či napodruhé, ale získat jich pak 5 a 6 a ještě s grácií odejít z labyrintu .... Ne, už bych raději, aby nikdy příští tato akce nebyla. Pokud bude, budu hodně rozmýšlet, zda-li ty odměny za to stojí. [​IMG][​IMG][​IMG][​IMG]

3. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Lyzarka, gratuluji. Já mou dceru použít (či využít) nemohu, tápala by stejně jako já. Zeťák by to odehrál stejným stylem, jako tvoje dítko, ale až tak se chlubit, jak so hlópá, nebudu. Rači si to nějak doklikám trasou pokus - omyl. ;)

4. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

V úplných začátcích mého hraní tehdy při zdobení narozeninového dortu jsem vznesla dotaz, zda mám akci dodělat celou nebo vyšlechtěné husy prodat. Casey mi tehdy odpověděl, že mi nemůže radit, jen mi napíše, co by udělal on a rozhodnout se musím sama. On by husy prodal a do začátku by získal krejcary. Tenkrát to bylo hooodně krejcarů. No a něco podobného tu nedávno psala i matlafous, zkrátka kdo chce ten způsob použít, použije, ostatní ať si toho nevšímají nebo použijí jiný. Prostě jsou různé způsoby jak kterou hru hrát.

Tak snad nebude vadit, když tu napíšu svůj postup v labyrintu, někomu třeba přijde vhod, ostatní ať to přeskočí:
    Nešoupu prvoplánově celými řadami či sloupci za účelem přiblížit k sobě Jacka a poklad, v závěru Jacka a východ. Vytvářím mezi nimi spojovací cestu z krajních dlaždic (u šipek), které si vyšoupnu.
    Pokud možno nedávám Jacka na pohyblivé sloupce a řady, aby se mi nešoupnul kam nechci, spíš ho dám na trasu, která se nehýbe. Dost často ho vracím i na jeho původní místo.
    Pro mě je výhodou vyšoupnout Jacka nebo poklad mimo hru, v dalším tahu ho snadno vrátím do už vznikající spojovací cesty.
    Při vkládání nové dlaždice ji vždy otáčím tak, aby po vložení vytvořila souvislou cestu s vedlejšími. Je to výhodné pro putování za dalším pokladem. Tudíž se snažím, aby volný konec nesměřoval mimo hrací pole.
    Pokud se nově objevený poklad nachází na už vytvořené spojnici s Jackem, pak dlaždici na kurzoru vkládám do momentálně "nepotřebného" sloupce nebo řady tak, abych si nerozhodila vytvořenou cestu. Často se stane, že na této spojovací cestě se objevují další 2, 3 i 4 poklady. Pokud je to v pravé části herního pole, pak často lze jít rovnou i k východu.
    Když jsou Jack i poklad v nepohyblivých řadách nebo přímo v rozích, pak si vyberu z možných dostupných dlaždic u šipek tu, která mi umožní jejich propojení. Je to pro mě jednodušší a rychlejší než dostrkávat celé sloupce nebo řady.

Nesežrala jsem všechnu moudrost světa, jen to je můj způsob pohybu v labyrintu, který nikomu nenutím. Takto lze na 10 tahů udělat i 6 pokladů. Netvrdím, že toto je nejlepší způsob, jen jsem napsala, jak to dělám já.
    Momentálně jsem na pozici 49/51, opět došla padátka :).

5. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

[​IMG] ... hezký dník všem farmářům i když je upršený, tak pozor na lampičky :D padátka zatím stíhají, ale to čekání než dozraje. Dávám už jen vodu, SH musím taky šetřit, ať je ho víc na další akcičku. Mě se to naopak moc líbí a někdy jdou poklady rychle :p když tápu a není vůbec žádné propojení nablízku, vyhodím Jacka posunováním ven a nasadím k lepší variantě. Zatím 48/49, pěstuji jen na dvou plochách ... tak to asi jde, no už bych ráda nasadila dlouhodobky do družstva :oops: a taky vypustila zvířátka na bahamky, kde mám jen dlouhodobky pro padátka.
    Někdo tu píše, že je to nejhorší hra co tu byla ... ale proč? Je to hezky ztvárněné, určitě změna a tu asi trošku chceme ... no néé? :p
    (taky tu tentokrát nezaznělo - jen tupá pěstovačka) xD ... taky pokrok. Nerozumím, tak hledám rady a tady jich je od hráčů opravdu hodně a není hanba se zeptat, nebo vyfotit nezvladatelnou situaci v labyrintu ... určitě přijde pomoc a vysvětlení od jiných hráčů, jak na to. Jen, že je škoda to nezkusit a když už jsem na té farmičce, se i pobavit ;). Úplně jsem zapomněla, že se mění čas ...jsem to chytla jedním uchem z rádia při bloudění v labyrintu :D hmm ... mám volno, tak si pracovně nepřispím :p ...

6. Johnny

Johnny Polobůh fóra

Odehráno 48 her ;)

7. dedek1947CSA

dedek1947CSA Osvícený autor

já zatím jen 30 ale splnil jsem umělecká díla z písku dodáním 11cirkusových pand a 13 sultánů(většinou zakoupeny za nemalý peníz) ale pěkná odměna :100SK,6hvězd a ZB a kolem 2mil.kr.a TBZ

8. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Výborně, ale ještě žiješ ,-)))) Dekorka je úspěch, budeš mít památku.
    Vylézt z bludiště a vymotat se ven je to stejné, napřed ale posbírat poklady.
    Aha asi myslíš dostat se ven dlaždicí nebo východem ,-) tak to je rozdíl, dlaždice se drží jako přilepená ,-))))

Naposledy upraveno: 27/10/18
  9. Y_n_O

evainfo: S tou posunutou hodinou počítám, bude se mi velice hodit, můžu bloudit o jeden postup navíc 8) Já můžu hledět na video, číst návody s obrázky a stejně budu vedle jak ta jedle... pěstuju, melu a klikám a bloudím... snad to stihnu na ten stonek ;)

10. evainfo

Y_n_O taky někdy bloudím, i když jsem základy hry pochopila ... nejhorší je, když je Jack, nebo poklad mimo řádku s pohyblivými šipkami (na posouvání), aby se tam dalo napojit, tak koukat na to, jaký mají tvar (rovný, trojhran, kulatý) a posunovat (i víckrát) v nejbližší šipce jen cestu, která se napojí s touto nepohyblivou. Když se mi tam cesta nehodí a narušila bych si všechno posunutím, tak ji posunuji mimo ně (u jiné šipky), až mi dojde na myšku ta cestička, která se mi ke spojení (i po otáčení) hodí a hlavně se dívat na cestu, která před každým nasazení Jacka svítí. Kolikrát jsem něco posunula a najednou svítila cestička až k pokladu, aniž jsem to předpokládala. To píši taky pro další hráče, kteří to dopředu vzdávají :p

11. Y_n_O

evainfo, díky, je to užitečná rada, opravdu to někomu pomůže, u mne je to marný... mám zřejmě nefunkční mozkový kapacitátor na tyhle hádanky...

12. Baroland

Baroland Ikona fóra

Labyrint je mnohem jednodušší než vypadá. Stačí pochopit smysl.Tím nemyslím,co kam ani kudy. Pro mě je prvopočátek v postavení Jacka a pokladu. Oba musí stát na dlaždicích které na sebe navazují (jednou naváží). Jestli je Jack na svislé "trubce" a poklad na vodorovné,nepropojíte je nikdy.Takže jako první dám Jacka na Posunovací řádek na takovou dlaždici,která jednou naváže na dlaždici pokladu.Klidně ho tam nechám několik kol,není nutno ho dávat pokaždé jinam.
    No a pak posunuji svisle,nebo vodorovně,Jackem,nebo pokladem,tak dlouho až na sebe naváží. Je jedno,jestli v té chvíly budou vedle sebe,nebo se cesta vytvoří automaticky. Někdy totiž vím,že třeba po 3. posunutí budou spolu,ale už po 1. posunu se vytvoří cesta jiná automaticky.Lidi - je to potrubí,spojujte ho tak,ať v něm voda teče od Jacka k Pokladu.

13. Y_n_O

Baro, ale potrubí vedlo dycky jednosměrně, i když se zatáčkama... tady je to střídavě svisle a vodorovně s uhnutím vpravo a vlevo... a na to já prostě nemám buňky v šedé kůře mozkové dostatečně vyvinuté. Nebo byly a já jsem si je zahubila nikotinem ... Klik sem, klik tam, já se z teho vymotám... 8)

14. evainfo

Y_n_O tomu nevěřím .... cítila jsem se po první hře úplně stejně, prostě začni hru, je Jack dole a poklad nahoře v rohu a je zaoblený, zatím co Jack je rovný ... ale se musí oba spojit. Koukni na cesty v šipkách (pohyblivé ) a jak se Jack, nebo poklad ukazuje (je rovný, trojhran, nebo oblý), tak v cestě šipek posunuj náhodné cestičky získané a nalepené na myšce. Se střídá na myšce cesta a potom Jack. Tím získaného Jacka na myšce polož na osvětlenou část co nejblíž pokladu, ale ne tam, kde budeš muset posunovat celou řadu (pro získání lepšího spoje). Když nejsou vyhlídky na spoj, tak poklad, nebo Jacka posunuj až do vyhazova a ukáže se jiná nabídka ... u Jacka většinou taková (máš ho na myšce) že ho uložíš přímo na poklad. Snad to pomůže i dalším ... jen se chytnout základu a pak to jde :p.

15. lubin1234

lubin1234 Velmistr fóra

16. Y_n_O

evainfo: vysvětluj slepému, jak vypadá světlo xD Já to nějak doklikám. A tvoje rady i ty od ostatních určitě pomůžou méně zabedněným a postiženým... :)

17. Baroland

Baroland Ikona fóra

YnO - Tak já ti ten zvonek písknu. Krok za krokem.:
    [​IMG][/URL
    1.Začátek - nic jsem zde nedělal.

2.Spojim Jacka s potrubím.
    3.Jacka po potrubí posunu do Pohyblivého řádku a hlavně jeho trubka musí jít později napojit na poklad.
    4.pod Jacka jsem vložil další políčko a posunul tím Jacka o jedno výš.Samotného Jacka jsem uložil tam kde byl předtím.
    5.Opět vkládám jedno pole pod jacka
    6.Posunuji tím sloupec o pole výše a vkládám Jacka opět na stejné pole kde byl.
    7.znovu dělám to samé -posunují sloupek o políčko výše.
    8.Tímto krokem (č.7) se Jack spojil potrubím s pokladem a já ho na něj pokládám.
    Gómeš kocóre ?

18. Jonsdorf

Jonsdorf Ikona fóra

YNOčko...
    Jsou dvě možnosti.
    První je, se soustředit a přemýšlet.
    Druhý, zkoušet klikat náhodně.
    Výsledek je stejně zdlouhavý a nudný.

19. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Tak mi to nedalo, prohnala jsem 528 husí tulidomkem a základní část je hotová. A taky díky Labyrintu a prokletým mincím mám hotovo i u Čarodějky, v což jsem ani nedoufala, protože jsem tu úplně první děsivkovou část nedělala.
    Tož ať se daří i vám.

Baroland - to je super ukázka. Byť já bych postupovala asi trochu jinak:
    Začátek bych udělala stejně.
    Na 3. obrázku bych zdola šoupla poklad nahoru. V dalším kroku bych ho vyšoupla nahoru úplně mimo. Jacka bych dávala stále na stejné místo do rohu.
    No a v posledním kroku bych poklad, který je přichycený ke kurzoru, přiložila zvenku zleva k druhému řádku zdola, abych ho mohla otočit tak, aby navazoval na Jacka. Po jeho zasunutí dojde k propojení obou.
    V tomto tvém příkladu bylo výhodou, že jeden z obou bodů (Jack a poklad) byl v pohyblivém sloupci.

Má někdo další ještě jiný postup? Bylo by to zajímavé, kolika způsoby lze dojít ke zdárnému konci.

Edit: Já vím, jsem nemožná, ale napadl mě ještě rychlejší způsob:
    Jak je Jack na předposledním políčku, tak ho normálně vyšoupnout dolů mimo a v následném kroku ho přiložit shora nad poklad, ovšem nezapomenout natočit ho tak, aby došlo přes trojnou svislou k propojení s pokladem.

20. ašada01

ašada01 Polobůh fóra

Jsem zdárně za půlkou, čekám na odměnu č. 24.
    Moc se mi líbí, že u kostěnky mohu dál vybírat odměny z beden, když mi Labyrint přihrává tolik prokletých mincí.
    Dnes to vypadá na namletí ještě tří lampiček, noční dlouhodobky snad dodají další stínítka.

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.