Světový den oceánů (4.6. - 10.6.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem BlackDragon, 3/6/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. ThirtyThree

ThirtyThree Pilný autor

:D :D a mě se včera moje manželka ptala, jestli mi z tý farmy už nehrabe :D

evoku57: hm,hm.. ted bych se k Expressu postavil jinak, krejcarů dost, tenkrat 200tis krejcarů na nákup olivovníků a třešní byl majlant, njn, halt musím s tím, co je ;) ale mít na všech třech loukách obr stromy a odpočnout si, než dozrají, to bych si dal čas od času líbit ;)

Naposledy upraveno: 6/6/15
  2. ajtyk

ajtyk Velmistr fóra

Zpočátku to vypadalo dost napnutě a nyní myslím to bude pohoda. Pěstuji jen na hlavní a na divoké asi z 70% /stromy co tam mám jsem nekácela/ . Nádrží mám 18, krmení je namleté. SH jsem použila jen na rozpěstování, SK vůbec ne. Pří téhle minimalizaci mám rohovitek 212, soli 379, řasy 3200. Tak jsem pozadu jen s řasou, ale to rychle doháním, protože už nemelu. Rezervy v plochách jsou, tak pohoda.
    Hezkou hru, neutopte notebook v bazénu. ;)

3. Casey27

Casey27 Polobůh fóra

Tak jsem sklidil předposlední otočku a chtěl zasadit poslední a nečekaně mě to v 17:15 vykoplo z farmy. Takže se tam zase pár hodin nedostanu aji kdybych si prst v ......, než se mně to povede "prošťouchnout". To si člověk může plánovat co chce a stejně je to k ničemu... no nic bude hotovo až zítra. Ještě že už mám otevřenej dnešní kokos ,-) Ááááách jo a já si chtěl honit triko, že mám dnes hotovo ,-D

4. michalka59

michalka59 Vévoda fóra

Přeji všem krásný horký večer. Jdu také přispět s troškou do mlýna :). Rohovitky mám už všechny ve stodole, soli mi chybí 410 a k dopěstování 4000 řas. Je ještě dost času k dokončení akce, tak jak to ze začátku vypadalo hrůzostrašně, bude to v pohodě. Pokud se tedy soli bude chtít padat.

5. švestinka

švestinka Velmistr fóra

Hezký sobotní večer všem :)
    Hraju už opravdu dóost dlouho (viz v podpisu). Florenovník se mi nepodařilo získat, stejně jako dodnes nemám spoustu dalších stromů a zvířat co byly jen z TS a TCH. No ale co bych chtěla - koupím vždy tak po dvou kouskách, abych nebyla mimoň :) Obří stromy z vlaku mám, a to 2 x UH, 2x Zuzi, 4x SH. Proti některým jsem břídil - ale i tak to pomůže. Do farmy peníze dávám - za "měsíční pomocníky" a turbomlýn, protože to je praktické, a příležitostně co mě osloví - např. pomoc Nepálu, ale jinak si moc z kopýtka nevyhazuju. Těm kdo si mohou a chtějí nakupovat ale rozhodně nezávidím - je to každého věc a každému dělá radost něco jiného.... tak se tu snad nebudeme hádat, napadat atp.
    No a k akci: jelikož do úkolu dodávám postupně - tak už mám odtajněno po 5 ks stromů, a žádná hitparáda to tedy není:
    na Baha- mango XL, kiwi XL, tamarind, budhova ruka, mombín XXL
    a na farmě lokvát, broskev XL, moruše XXL, mandle XXL a citron XXL. Citrónů XXL už mám celou alej
    - asi je začnu přidávat do FOFOLY, dáte si někdo? :)

6. -wiolan-

-wiolan- Vévoda fóra

Tak jeden den mám za sebou a zítra opravdu zůstávám doma, takže bude čas dohnat dnešní zpoždění.
    I když vlastně skoro žádné není. Ráno jsem vstala dříve , než začali zpívat ptáci, sklidila a zasela tak, abych stihla ještě sklidit a zasít než pojedu na návštěvu. Povedlo se a před odjezdem jsem na Bahamku vysadila čtyři TS.
    Jak vypadají stavy nevím. Od oka by měla být řasa ráno v plném počtu, sůl netuším a rohovitky podle stavu krmiva ve mlýně mi schází ještě 190. Takže na to, jak mě před začátkem tahle akce připadala nesplnitelná, jde to velmi dobře a měl by ji dodělat každý, kdo má čas sklízet bez prostojů.
    Na přesná čísla už nemám náladu, do sčotu to hodím až ráno. To vedro je úmorné.
    A ještě k těm odtajněným stromům.
    Včera jsem vysadila první a byl z toho banánovník XL. Trochu mi ztuhnul úsměv a s o to větším napětím jsem odtajňovala teď.
    Takže
    banánovník XL-.-
    papája XL -.-
    mango XXL :(
    tamarind:) (sice mám, ale spokojenost)

amhrestie:D:inlove::D (radost veliká, ještě jsem ji neměla)

Takže já resumé můžu udělat už teď. Vzhledem k tomu, že mám svou první amhrestii, po které jsem toužila, pro mě měla tahle akce smysl a přinesla mi úspěch, i kdyby nepřišlo už nic jiného. (RT - zase mě neber moc vážně, zítra budu odtajňovat na farmě a tam mi chybí kowhai a taky ještě budou chlévy, tam zase nemám to divné zvíře s kachním zobákem). ;):)

7. Johnny

Johnny Polobůh fóra

Večerní sklizeň :
    Chybí řasy 3200 + zaseto a sůl 400

8. jana563

jana563 Dozorce fóra

Mám soli 442 a řas 7200.Ale mám hotové všechny rohovitky.Tak snad to dotáhnu do konce.

9. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

[​IMG] Krásný letní podvečer :) ... tak jsem v práci nenápadně koukla na vaše úspěchy a trochu mě zamrzela debata mezi "Libik54" a "anickamalirka" .. no jsem si to trošku propočetla a si myslím, že nic není nemožné ;) ..
    Já kdybych narvala rohovitek na ostrov plný počet (teď nevím numero-přes 40?) :Da jela i přes noc a s SK - i bez (možná ani ne s pomocnými produkty) se to dá udělat :p no a co se týká těch obr stromků je jednoduché :) já jich mám jen 37 a přihnojuji je navzájem .. mi denně dají 150 SH (proto je nikdy neruším i v akcích) a nevím kolik má anička stromků o_O. Jsem pochopila, že na rozpěstování spotřebuje zhruba 500 kusů SH a dále píše: " .. (ale mám obr stromy a 240 Sh za den zpět) takže SH neřeším .." tzn. nemusí kupovat ... nic víc a nic míň 8) a nepíše, že je má při akci na ploše .. no já při rozpěstování dám vše co mám i na pidipole 2000 až 3000 kusů SH :sleepy: - záleží jak je akce těžká, když ne si to schovám na další akci.
    Tak kdybych měla všechny plochy jen na akční zhruba 590 polí bych taky za chvilku končila - den a půl?), ale mám jen 354 polí na akční rostlinky (všude jinde mám stromky i obr) no a jsem na tom stále dobře :p .. tak mořských řas mi chybí 6569 a v noci ještě zaseji - usínám při telce, takže ji musím vypnout a sklízím xD :D .. soli mě chybí 482 a rohovitek jen 190 - na noc dávám rostlinky ... tak se omlouvám za zahlcování fora, ale je to jen "nepochopení" formulace určitého téma" ;) a si myslím, že aničkamalírka není zrovna ten typ .. si pamatuji i témata, kde se jí nedařilo :) asi jako občas všem :D
    Ještě chci napsat, že 6.6 nebo 10.6 mám tři roky, kdy jsem si našla tuto farmičku .. no to nevím přesně. :)

10. -housenka-

-housenka- Rádoby autor

Evainfo - pamatuji si, že tu kdysi kdosi tyhle farmnarozeniny hlídal, dokonce i malinký dáreček v podobě nějakého produktu z toho kápnul... ale protože mi letos na farmu nic takového nedopadlo tak bych řekla, že už to asi nikdo nehlídá anebo dotyčná osoba už farmu nehraje... škoda, bylo to velmi milé překvapení a asi nejenom pro mne;)

Počkám na poslední sklizeň rohovitek do diamantového slotu 2. úkolu, vyházím bazény do lišty a nasadím zázvor, 150 krmiv pro rohovitky do 3. úkolu se taky mele, na ostatních polích mi vesele zrají lískáče... a pro dnešek padla... přeci jenom jsem už "postarší" osoba a tudíž vyšší hrozba infarktu... krom toho dávají v TV můj oblíbený film Rozpuštěný a vypuštěný... no a pak obvyklé zaplutí do peří se čtečkou v ruce... dobrou a pěstování zdar ;)

11. -wiolan-

-wiolan- Vévoda fóra

Taky jsem zhruba pročetla co je nového a koukám, že tady bylo "veselo" i beze mne. Ale i já se musím anickymalirky zastat.
    Přece není možné druhému vytýkat taktiku nebo šikovnost nebo dokonce to, čeho využije, když to má k dispozici. A už vůbec přece nikdo nemůže chtít, aby brala ohled na pomalejší hráče.
    Pravda, mně se toho taky na farmě dost nelíbí. Například to, že se nás v pravidelné anketě ptají na rovnost mezi hráči. Ta tady prostě není, ale hráči ji nezavinili. Postrádám rovnost například právě v těch obr stromech. Někdo tady správně poznamenal, že akce na šlechtění stromů nebyla snad rok. Nehraju farmu tak dlouho jako někteří hráči zde, ale téměř tři roky (myslím) už to jsou. A ze šlechtění stromů se mi nepodařilo získat jediný obr strom. Navíc tady někdo psal (pokud se mýlím, omlouvám se), že obr stromy už získat nepůjdou. Stejně tak florenovník a další speciální stromy. V tomhle vidím neférovost vůči nově příchozím. Opravdu jsou znevýhodněni. Nicméně nelze to dávat za vinu jednotlivým hráčům. Kdybych ty výhody měla, využiju je stejně jako anickamalirka.
    Byla jsem tady několikrát obviněna, že dělám dusno. Je třeba si uvědomit, že tohle je diskusní fórum a každý sem může napsat co chce, pokud to není v rozporu s pravidly. Takže právo na svůj názor měla i Libik54, ale logicky jsou její výtky mimo mísu. Nevěřím tomu, že kdyby měla ty samé výhody jako anička, že by je nepoužila.
    Na druhou stranu je pravda, že kdybych já do hry vstupovala dnes, brzy toho nechám. Začínající hráči to nemají vůbec jednoduché.
    Z toho plyne můj dotaz, směřující nejspíš na "pravěké" farmáře nebo moderátory. Proč vlastně RT ukončil některé speciální stromy (viz např. zmiňovaný florenovník) nebo obr stromy? Tahle podporovadla by měla zůstat ve hře po celou její existenci, byť v omezené míře.

Ještě mě napadlo, dá se nějak zjistit, od jakého data hraju farmu? Zkoušela jsem to hledat přes svůj účet a nic jsem nenašla.

Edit: Pajdo, díky za info. Tak jdu prohledat e-mailovou schránku, ale vidím to bledě, průběžně totiž starou poštu mažu.

12. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Ahoj -wiolan-,

jediná možnost jak to zjistit je registrační mail, jinak bohužel nelze.

13. Lyzarka

Lyzarka Velvyslanec fóra

Krásný večer všem.
    Tak já dávám hlášení - pro někoho vychloubačné, pro někoho třeba motivační, že není problém do konce akce splnit - že já za necelé 2 hodiny sklízím poslední akční plodiny a bude hotovo.
    Nyní mám ve stodole
    11 605 mořské řasy (pěstuji na všech 3 plochách a nenechala jsem žádný strom, žádný chlívek)
    990 mořské soli
    490 rohovitek - vypěstovány bez jediného SK

A teď přiznání, za které se tedy nestydím a ani jsem ho nikdy netajila - ano na rozpěstování a první den po rozpěstování používám SH na polích 2*1, SH moc neubývá a dá se s ním nahnat dost nejen plodin, ale i vypadávátek. SH nekupuji, mám je z obr stromů. Těch mám 49 XL a 9 XXL, ale samozřejmě na plochu nedávám všechny, dávám také obry na zuzanu a obry na ultra, abych ty obříky urychlila a zároveň zvýšila výnosnost. Takže 2 plochy mám jen na tyhle stromy. Teď po akci zůstala zásoba rovných 10 000 SH (i s dárkem za Nepál). A mýtina je na krejcarově výhodné chlívky a na stromy z taj. sazenic, které také urychluji vlastním ultrahnojivem. Plodiny krom akčních po většinu roku nepěstuji, nebaví mě a tak se snažím je i v době akce napěstovat co nejdříve, abych měla od pěstování klid. Z mého hlediska a pro mě je to mnohem výhodnější, protože u kratších plodin ušetřím čas, že nemusím být u farmy třeba co 3 hodiny 5 nebo 6 dní, ale třeba jen 2 nebo 3 dny, ušetřím MJS, protože to napěstuji rychleji a dost často se stávalo, že jsem ušetřila i krejcary za hnůj, protože jsem měla napěstováno dřív než cena hnoje neúnosně stoupla. Teď stále hnojím zatím ze své zásoby hnoje.

A neberu to jako vychloubačný příspěvek, já to beru jako fakt a to stejně, jako když někdo nahlásí, že se mu podařilo vydělat na nějakých produktech několik milionů krejcarů a někdo to samé vydělá na zvířatech do úkolu. Takové příspěvky neberu jako vychloubačné, ale naopak jsou to pro mě příspěvky pro mé zamyšlení, proč to asi dokázali! A vezmu si z toho ponaučení, že třeba nějaká zvířata je třeba nakupovat v době, kdy jsou naprosto nepotřebná a zbytečná a tedy levná, že jejich čas k prodeji teprve nadejde.......Je zkrátka na každém z nás co si z příspěvků ostatních vezme.
    Krásný večer všem [​IMG][​IMG][​IMG]

14. ondra_k

ondra_k Osvícený autor

Lyzarka

super prispevek a ostatni by se meli nad nim hluboce zamyslet

15. -wiolan-

-wiolan- Vévoda fóra

Není možná, já jsem ten registrační e-mail našla.o_O
    Jen jsem se mýlila, že hraju farmu tři roky. Podle registrace to budou 16. července teprve dva roky. K ničemu mi asi tahle informace není, ale aspoň vím, kdy mám slavit narozeniny. (Mimochodem, ty opravdové mám 5 dní poté):)

Tak jsem to přece jen sečetla a vypadá to velmi dobře, stále zelená čísla. Řasu po půlnoci sklidím a bude stačit ještě jedna otočka na 415 pidi polích a je hotovo. Pak nasadím dlouhodobky a řekla bych, že zítra večer by mohlo být hotovo. ;)

Řasa: Mám 13876. Ideální stav 6539. Plním na 212,2% Hotovo 80,2%
    Sůl: Mám 1083. Ideální stav 548. Plním na 197,6% Hotovo 74,7%
    Krmivo: Mám 490. Ideální stav 185. Plním na 264,9% Hotovo 100%
    Rohovitka: Mám 305. Ideální stav 185. Plním na 164,9% Hotovo 62,2%

16. mirae

mirae Perspektivní autor

Hezké farmaření všem. Dozrály mi první tajemné stromy a chlívek ze stříbrného čtvrtého úkolu, a je z nich:

Pistáciovník XXL na Baharamě
    Švestka XXL na hlavní louce
    a
    Ptakopysk - můj první!

Obrovská radost z ptakopyska, ale stromy mě taky moc potěšily. :inlove::):)

17. ThirtyThree

ThirtyThree Pilný autor

-housenka- kachny, kachny, kachny ;) už se těším na Bierhanzla :D i kdyz.. na CT1 davaj Vinnetoua, tak nevím nevím

Lyzarka +1

18. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

ahojky -Wiolan_ normálně se to dohledat asi nedá a já musela zavzpomínat jak, proč a kdy! ... jak jsem na ni kápla .. proč tuto hru a kdy jsem ji našla :) ... hned mě zaujala a pak se to rozjelo xD souvisí s ní moje osobní události, takže se to dalo dohledat, jen mám rozdíl čtyř dnů .. no mě to nevadí :p

19. EliM77

EliM77 Magnát fóra

Tak dnešní poslední statistika, již chybí jen řasy, ale je zaseto, tak ráno dorostou, pak asi ještě na jednu-dvě plochy a bude hotovo, jupíííí :D

řasa: Mám 14447. Ideální stav 6574. Plním na 219,8% Hotovo 83,5%
    sůl: Mám 1528. Ideální stav 551. Plním na 277,3% Hotovo 105,4%
    rohovitka: Mám 490. Ideální stav 186. Plním na 263,4% Hotovo 100%

20. Mana12396

Mana12396 Pilný autor

Večerní statistika:

Řasa: Mám 12063. Ideální stav 6574. Plním na 183,5% Hotovo 69,7%
    Sůl: Mám 758. Ideální stav 551. Plním na 137,6% Hotovo52,3%
    Rohovitka: Mám 458. Ideální stav 186. Plním na 246,2% Hotovo 93,5%

Na noc jsem nasadila dlouhodobky :D, jelikož se na mě opět podepsala alergie na slunce:oops: tak abych dnes již nemusela sklízet;)
    Všem přeji příjemný večer a ať to krásně roste a padá:p

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.