Strombola (3.6. - 5.6.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem pajda361, 2/6/16.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. ajtyk

ajtyk Velmistr fóra

ahoj pajdo,
    já bych tak stroze aampergz nehodnotila, je to od RT určitý příslib, a podmínky si určuje RT, takže hráč žádnou svobodnou volbu nemá, je to obdobný systém, který realizují šmejdi - podepsals, tak si nestěžuj. A proto jsem konzistentně proti náhodám v této hře, hra v úvodu deklaruje jiné principy. Jestliže už RT považuje náhodný prvek za nezbytný, smířila bych se s ním jen v případě, že nebude vyžadována protihodnota, jako například v kole štěstí. Takový je můj názor.
    :inlove:

Naposledy upraveno: 4/6/16
  2. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Ajtyk v tomhle s tebou nesouhlasím, podvod by to byl pouze při nesplnění toho co je uvedeno v oznámení k akci. Pokud toto bylo splněno, tak se o podvod jednat nemůže.

STYBI, kiki2305 a DANKA722 tohle ocenili.
  3. zizala42

zizala42 Stálice fóra

Dík, to mně opravdu nedošlo :)

STYBI tohle ocenil(a).
  4. Eliter

Eliter Vycházející hvězda fóra

Ahojte :)
    Tak mám obě novinky, jupí! :) Padlo 95 florenů, ale jsou... Doufám, že nepůjdou brzy jen tak koupit, a zůstanou co nejdéle vzácné.
    Hodně štěstí :)

5. k.vitek

k.vitek Titán fóra

:cry: tak po 5 pokusech na to ajcvaj

u mě nepomáhá ani stopstávková akce na kupování TS, TCH atd. Dokonce jsem utípla i na rok Turbomlýn. ...a žádné zlepšení :( asi není moje farma pro RT zajímavá... tak přestanu kupovat i SK, chjo...
    takovýto typ her budu prostě vynechávat
    já nemám štěstí ve hře... no, tak snad v lásce jo

Je to jako Kolo štěstí. Když vidím, jak někomu padají kupony, 100% do stodoly, růžové chlívky atpod. Mně se to tam ani neukazuje. Teda, kupon se občas objeví... ale že by padl? No, nic, dnes končím, mám nějakou unavenou a znechucenou náladu s blbou vyhlídkou.
    A o Kinu ani nemluvím/nepíšu...

Naposledy upraveno: 4/6/16
  6. -mamima-

-mamima- Rádoby autor

pajda ... hrozný alibizmus, čo sa týka ajtyk a aampergz ..... pritom ja sa akcie nezúčastňujem, lebo florény nemám, len hodnotím

7. danda-vnovis

danda-vnovis Global Team Leader Team Farmerama CZ & SK

Můžu se zeptat, proč si myslíš, že je to od pajdy alibismus? Čím konkrétně?
    Z mého pohledu a pohledu ze strany VOP jsou v této hře standardní prvky a prémium prvky. Prémium prvky jsou za prémiovou měnu, která je za reálné peníze. Nicméně na trhu budou i nové plody dostupné pouze za KR a vše další z prémium prvků je dostupné na trhu rovněž za KR. Tzn. sice nebudu vlastnit strom či stáj, ale mám možnost pro splnění úkolu je (myšleno plody a zvířata) zakoupit na trhu za krejcary. Hra se standardními prvky je zadarmo, nadstandard je placený, nicméně mi nebrání jeho nevlastnění ve hře nebo brání? o_O
    A řekněme si upřímně, není to útok spíš na naši hráčskou závislost než peněženky?
    Co myslíš?
    Já když něco opravdu nechci platit, tak to rozhodně platit nebudu, i kdyby tam bylo deset nových stromů. A bude mi to šumafuk.

danda

8. -mamima-

-mamima- Rádoby autor

ten "podvod" ako to napísal aampergz bol myslený ako nespravodlivosť, tým pádom, odpoved typu, ktorá sa mu dostala, nebola vôbec na mieste, proste .... všetko bolo splnené, mal by si byť vďačný ...... ide len o formu ako to bolo napísané, nič iné , tá sa mi nepáči, môj dojem

9. danda-vnovis

Zdravím -mamima-, máš opravdu pocit, že jde v tomto případě o podvod? já tedy ne, zejména pak proto, že podvod je v naší republice trestným činem.

Definice:
    My jako BA si stojíme za tím, že se v této nabídce nejedná o podvod a tak to i pajda ve svém příspěvku zdůvodňuje. A běžně se za takové bezdůvodné napadání BP má na fóru trestat. To, že volíme metodu slušné diskuze a vysvětlení, že se o žádný podvod nejedná, je především naše dobrá vůle.

danda

10. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Dando, máš to marný. Tomu, kdo si plete podvod s nespravedlností a přitom jde o čistou náhodu, tomu nevysvětlíš nic.

11. danda-vnovis

Májo, to máš vskutku pravdu :) Prvek náhody opravdu mnohdy férový není. Kdyby to bylo takto napsané, nezbyde než souhlasit. Ale troška vysvětlení od tety wiki určitě nebude na škodu. :)
    Příjemnou hru
    danda

DANKA722, Iwuska a krakoramaja tohle ocenili.
  12. aamperzg

aamperzg Aktivní autor

Samozřejmě se o podvod nejedná jen jsem chtěl rozvířit diskuzi. Opravdu se mi nelíbí stále přibývajících náhodných prvků do hry na úkor taktiky a snahy včas plnit zadané úkoly. Dříve se novinky (stáje i stromy) daly získat za splnění úkolů při akcích při postupu do vyšších kol nebo úkolů v družstvu. Dnes je odměnou loterie v podobě různých tajemných stromech či stájí. Zisk Bz a postup do vyšších levlů nemá téměř význam. Naopak velice kvituji postup na Baharamě tam je oč hrát. Třebaže jsem použil 1700 zlatých banánů nezískal jsem všechny sochy a mám ještě dost dlouho o co snažit.

13. flexka

flexka Hrabě fóra

Prosím ještě o definici, kdy je potřeba loterijní povolení.
    Přijde mi divné, že si kupuju za reálné peníze zajíce v pytli a nemám nastavené, kolik je čeho ve hře. Pokud koupím los, je tam jasně napsáno, kolik je jakých výher a nevýherních losů.
    Takže chci vědět, než koupím, jaké stromky a v jakém počtu mám ve hře. Děkuji.

Mikeš a denny1985 tohle ocenili.
  14. EdmondDantes

EdmondDantes Stálice fóra

flexka: vždyť ty stromy máš namalované na jednotlivých stránkách (3) a v počtu jaký si zadáš ,-)

15. denny1985

denny1985 Rádoby autor

Proč to nenapíšete stručně ;)

Je to prostě nastavené tak aby z nás hráčů kteří se těšíme na nový strom nebo stáj vytáhli co nejvíce peněz a o tom to je.

Je jim úplně šumák jestli někdo koupi 6 nebo 50 pokusu ve strombole a nebo tajemných sazeniček nebo tajemných chlívku. Hlavně že jim to zvýší částka na jejich kontě v bance :D

Jim nejde o to aby hráč dostal to po čem touží ale spis o to udržet v hráči tu naději že získá něco nového a i když to nezíská tak je jim to úplně fuk protože jeho prachy už mají na kontě a oni sami jsou spokojení :)

Poslední dobou jim ve hře už nejde o to aby nás hra bavila a měli jsem radost z uspěchu ale spis o to aby nás co nejvíc nalákali na nové věci a tím pádem vydělali co nejvíc peněz.

To je můj osobní názor 8)

Někdo mě dá za pravdu někdo mě bude kritizovat ale s tím počítám jinak bych sem nemohl nic psát :)

omlouvám se trošku jsem se rozepsal ale chtěl jsem tohle téma trošku víc rozvést :)

elen22* tohle ocenil(a).
  16. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Poslední dobou.... to tady slyším pořád (každý rok), tak kde je ta poslední doba? Asi pro každého jinak nastavená...
    Prachy, prachy... jistě, že jsou spokojení, z čeho by financovali celý provoz, mzdy apod. (možná i ze sponzorských darů..), ale my nemusíme hrát za peníze a hra baví i tak.
    Podívejte se třeba do vlákna Květinový záhon jak se hráči baví a umějí vytvořit nádherné obrazce přímo na farmě.
    Je to prostě nastavené na náhodu a kdo s ní není spokojený a chce víc tak platí.

17. DANKA722

DANKA722 Ikona fóra

[​IMG][​IMG]
    [​IMG][​IMG][​IMG]

Dosť pokusov na 3 novinky, no, aspoň tam nemám jablone, hrušky, slivky, čerešne, duly...., nedajbože katalpy a liaheň vajec so žltým kurníkom a ešte v prevedení XLxD

18. danda-vnovis

Zdravím flexka, tak zaprvé v dané nabídce nakupuješ pouze prémiové stromy (tyto stromy nejsou běžně dostupné ve hře za kr, některé z nich jsou ve hře za jasně danou prémiovou měnu, která je vždy ve hře vyšší než je mimořádná nabídka viz. broskvoň například, která je ve všech svých verzích dostupná za "podstatně" vyšší částku za FL).
    Získáš tedy 1x prémiový předmět za 5 FL zcela vždy z tebou vybrané skupiny stromů. Je zcela jasně uvedeno, že musíš zvolit skupinu 8 stromů a vždy 1 z nich ti bude se 100% jistotou přidělen. Prvek náhody zde určí, který z nich to bude. Ale vždy to bude pouze ten 1, který ty sama vybereš označením skupiny 8 možných variant. Což nelze srovnávat s loterií. V loterii může nastat situace, že zaplatíš a nedostaneš nic. Tady dostáváš 1x prémiový kus z tebou zvolené skupiny.
    Ty tu uvádíš pouze příklad pasivní loterie. Dle definice pasivní loterie zde nevidím žádnou spojitost. Ty provádíš nákup za předem přesně daných podmínek s tím, že získáš něco z toho, co sis předem navolila nebo snad ne?

Jakýkoliv nákup zde ve hře je za předem daných podmínek se seznamem věcí, které mohu získat a vždy takový předmět získám. Pokud mi vadí, že systém určuje, který předmět to bude, pak nemusím takovou nabídku akceptovat a nenakupuji. To rozhodnutí, zda chci takový nákup učinit nebo ne je zcela v kompetenci samotného hráče. Ale nikdy při nákupu neodejdu s prázdnou.

danda

19. jan.svatek

jan.svatek Titán fóra

Koukám, že si tady někteří stěžují na to, že neuspěli ve Strombole.
    Nu což - ani já jsem neuspěl, co se týče novinek, ale protože jsem si navolil jako možné výhry jiné zajímavé stromy, které sice mám, ale jistě se hodí (jejich větší množství či lepší upgrade mi umožní v budoucnu pružněji reagovat na potřebu rychlého doplnění stodoly za účelem plnění nějaké mise), takže si nestěžuji. Minimálně základy těch stromů zasazené 20 hodin před začátkem akce svou hodnotou BZ do značné míry kompenzují fakt, že na jejich sklizeň musím dlouho čekat.
    Dříve jsem také spekuloval, jak získat novinku - a podařilo se mi to za celou dobu hraní (5 let!) asi 3x u tajemných sazeniček a 2x u tajemných stájí. Samozřejmě jsem měl nesmírnou radost. A že to většinou nevyšlo? No tak co - je to hra a dokud jsou tyto vzácné plody či vzácná zvířata k dodání jen do stálých misí, tak mi to žíly netrhá ani kvůli hvězdičkám či zlatým banánům. Zvláště u hvězdiček mám za dobu svého hraní (i přes nesplnění šlechtitelských misí) převis tak ohromný, že by mi ani pověstné přehrabování vidlemi nepomohlo (tisíce hvězdiček, pro které nemám uplatnění).
    Chápu ale, že začínající hráči po hvězdičkách touží a taky po krejcarech, které mohou po prodeji na trhu za novinky získat. A já jim to přeji. Vždyť i tím, že tito šťastlivci dají své vzácné přebytky na trh, dělají hru zajímavou. Je jenom na mně, zda koupím za vysokou cenu nebo si počkám na její pokles.

Takže:
    Ať se všem splní i ta nejtajnější přání,
    ať má mnoho hráčů důvod k pousmání,
    ať nevýhra lidem prostě nevadí,
    vždyť je štěstí jistě jinde něžně pohladí!

♥♥♥ ☺☺☺ ♥♥♥

20. chovča

chovča Zelenáč fóra

nic kupovat nebudu.zbytečně vyhozené floreny.

denny1985 tohle ocenil(a).
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.