Strombola (29.4. - 1.5.) / Diskuze

Diskuze na fóru 'Archiv - Diskuze k akcím' zahájená uživatelem pajda361, 28/4/16.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

No, radši si koupím pár tědlech (hezký slovoxD) sazenic s jistotou, že nedostanu zase hromadu kdoulí, katalp, mandlí a tak :D

Margziam - myslíš, že služebně mladší farmář nemůže mít nějaký ten peníz ?

2. krakoramaja

krakoramaja Polobůh fóra

Jsem služebně mladší farmářka (úžasný terminus technikus - díky skalaro), ale od začátku hry jsem měla neuvěřitelné štěstí na nezištné a přející farmářky i farmáře, dostala jsem při každém OD spousty stromů. Ani jsem nevěděla, že nějaké takové existují a dárci se sami ptali, zda nepotřebuji ten či onen z dřívějších dob. Nic za to nechtěli a některé stromy poslali v násobném počtu, hlavně produktové. Chybí mi tedy jen lípa.
    Tuto akci zkusím spíše ze zvědavosti, nicméně floreny plýtvat nebudu, kino je ke mně skoupé.

3. kiki2305

kiki2305 Ikona fóra

Já akci zkusím určitě. Mám tedy také štěstí na velkorysé a štědré sousedy, kteří mi zcela nezištně naposílali hromadu stromů (mám dokonce i tu lípu ;)), ale určitě bych u některých stromků nepohrdla ještě dalším exemplářem. A třeba dřín a břek nemám vůbec. Zkrátka tohle vylepšení TS se mi líbí.
    Jen se pořád nemůžu zbavit toho zklamání, že nešlechtíme stromy:p

4. Levlef

Levlef Baron fóra

pro někoho lákaé, já většinu těch stromů mám a věřit, že mi "náhodně" vypadne dřín tak to nevěřim :) takže další plevel do lišty. Ano, Intersemenáč už nebude, ale nějaká akce "vyčistěte si lištu" by se hodila. Jen katalp tam má, že si álej můžu postavit z divoký až do města :D

aljanu tohle ocenil(a).
  5. Hanibal

Hanibal Pisálek fóra

Mne sa to páči, ale kupovať nebudem, ešte keby to boli stromy Baharamy to by bolo, ale týchto tiež mám až až.

6. Atanerka

Atanerka Pisálek fóra

A jo, tak to se omlouvám. Mě nedošlo, že na to koukám "už" po půlnoci a tudíž jsem myslela, že hra měla už nějakou hodinku běžet. Ale díky za upozornění. ;)

aljanu a danda-vnovis tohle ocenili.
  7. Trepifajksl

Trepifajksl Polobůh fóra

Čirou náhodou jsem včera v kině vydělal 2 floreny, tak budou pokusy dva. Když se nepodaří, nevadí. Bez těch stromů se obejdu, plody nakoupím a za půl roku ho možná seženu do sbírky při OD. A já při tom budu mít dobrý pocit, že jsem se přičinil, ale shůry nebylo dáno. Jeden čas byla sháňka po planikách, tak jsem jich pět poslal pryč, a zase jich je plná lišta, a tak je to se vším, zde v této farmě...
    Rampušáčku, souhlasím s tebou, že nad jablíčka, švestky, ořechy, třešně a hrušky z vlastní zahrádky není. A stejně je občas dokupuji.

evainfo, aljanu a -Kuteno- tohle ocenili.
  8. xyxao

xyxao Pisálek fóra

Danda
    Ano.
    Tato akce je postavená stejně tak jako tajemné sazenice a tajemné chlívky.Do hry reálné peníze dám,podpora RT u mě je ,ale jde o to za co.
    Kupuju pravidelně pomocníky .....proč? Nemám tolik času vybírat při akcích pidipolíčka,nebo je to moje lenost, to jsou moje důvody.Moje rozhodnutí.
    Ale když se jedná o tajemné sazenice a chlívky, koupit musím.K tomu mě už nutí rozhodnutí RT.Pokud chci normálně postupovat ve hře,plnit úkoly v družstvu,vydělávat prodejem krejcary. Stromy a chlívky jsou základ farmy a jaké mám teď možnosti získat všechny jinak?Někdo mě je daruje? V mém vysokém levelu je to nesmysl(daruji já, bez výměny a ve vysokých levelech by to mělo být samozřejmostí pomáhat začínajícím farmářům) občas se novinky objeví od RT v akcích za splněnou akci,kalendář a pod.Ale rozhodně nemám možnost je získat bezezbytku všechny.Koupíš... máš.Nekoupíš budou ti chybět.Zpomalí tě to ve hře.A hodně.
    Hru hraju bez třech měsíců od začátku a hra je nastavená po těch letech zcela jinak..... mě nezajímá kdo hru vlastní a jestli vydělává a kolik vydělává.Jediné co mě zajímá je aby RT umožnil pokračovat ve hře pro všechny hráče stejně,spravedlivě, jako to bylo dřív před zavedením tajemniček.
    Problém by to nebyl dát možnost zakoupit pouze jeden kus novinky stromů nebo chlévů za krejcary.Chceš jich víc? Tak si je kup za reálný peníz.
    Píšeš že tato akce je spíš pro novější hráče a že by to nebylo fér pro ty co si museli všechno koupit tvrdě za floreny a že
    v této hře nikdy nebyly prémiové herní prvky zadarmo. Ano, ale prémiový prvek RT udělal i ze stromů a chlévů což je základ farmy.
    To je podle mě nefér.
    A začínající hráč je musí taky koupit,když nemá jinou možnost......pěkně tvrdě za floreny,tak jaký je v tom rozdíl?

9. Margziam

Margziam Stará škola

Nemyslím, může, záleží na tom, jak je ke komu kino štědré nebo skoupé, nebo jestli do toho sype své reálné peníze, kterých má hodně navíc, nebo jestli se mu podařilo získat hodně FL v družstvu za splněné úkoly... ono je více možností, jak je získat..
    Ale nejsou na tom všichni "služebně mladší" stejně...
    Taky jsem od začátku dostala hodně vzácných stromů od hodných farmářek a farmářů, kteří za to nic nechtěli - moc jim za to děkuji.
    Ale nové vzácné stromy a chlívky pořád přibývají a když dostaneme v nějaké akci několik TS a TCH a ty nové mi z nich nepadnou, tak je nemám, takže mi jich zase hodně chybí - ani nevím, jak se všechny jmenují, nestačím to sledovat a zapamatovávat si... je toho na mě moc.. moje stará hlava už to nezvládá..
    Tahle moje farma je taky služebně mladší a FL na to nemám. Přehlásila jsem se do jiného prohlížeče.. a.. kino mi hlásí, že tam nic není a mám to zkusit později... Tak, jak jsem psala... Žádná změna k lepšímu..

Trepifajksl tohle ocenil(a).
  10. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Ahoj Xyxao,

v tomto případě jde o speciální stromy a už z jejich označení je jasné, že nebudou zcela běžně dostupné, tak jako stromy obyčejné. Hra byla vždy rozdělena na běžně dostupné a placené prvky. Není pravdou, že se hra nedá bez speciálně dostupných prvků hrát, to se samozřejmě dá, jen prostě ti co si tyto prvky koupí mají jistou výhodu, to je totiž i jedna z věcí co si spolu s daným prvkem zaplatí. A nevím co by na tomto principu bylo nefér. V životě je to stejné. Škodou 105 dojedeš do cíle stejně jako nejnovějším BMW. Jen to není tak rychle a pohodlně, ale nestojí tě to tolik prašulí.

11. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Mně se na téhle akci nejvíc líbí název, dobře vymyšleno. Ale furt je to o tomtéž - vytáhnout z hráčů reálné peníze. Když už teda tahám a hráč na to přistoupí, nemohl by dostat alespoň to sladké šidítko? Vždyť je to namalovaný, reálná hodnota je nulová a výrobce to nic nestojí.

12. danda-vnovis

danda-vnovis Global Team Leader Team Farmerama CZ & SK

Zdravím Xenie6161, možná se v tomto neshodneme, pro koho je tato akce určena především, ale určitě se shodneme na tom, že je dostupná všem a záleží jen na hráči samotném, zda ho nabídka oslovila a nevadí mu získat starší stromy.
    Jinak samozřejmě prémiový prvek = je vlastnictví speciálního stromu. Tzn. strom pořídím pouze za FL, ale na trhu jsou stále dostupné plody speciálního stromu za Kr. Výhoda platícího hráče spočívá v tom, že za to, že si zaplatil strom za FL, může plody ostatním nabízet na trhu za Kr a vydělat si tak. Takže herní prvky, dostupné ve hře jsou dostupné všem, ale platící hráči jsou zvýhodnění za své reálné peníze tím, že disponují vlastnictvím speciálního předmětu ve hře. Více už vysvětlil kolega a za nefér to nepovažuju. Kdyby to bylo nefér, tak to hráči nekupují. Navíc nabídka je daná přesně a formulována zcela jasně, že se bude jednat o získání jedné ze zvolených možností za výhodnější cenu, než je tomu třeba ve farmářském obchodě, kde jsou některé stromy dostupné za vyšší hodnotu FL.
    Zvýhodněná cena sebou nese riziko nejistoty, co získám. Za nefér bych považovala, kdyby mi slíbili, že mi vypadne pouze například vánoční strom a já dostala zlatý listnáč. Tudíž pokud nechci podstupovat xyxao riziko, tak nakoupím za plnou cenu, předem zcela jasně danou.

danda

13. Twinulka

Twinulka Dozorce fóra

Vyzkoušeno. Kdybych neměla lištu plnou stromů, asi by to bylo silně návykové, ale protože bych chtěla jen Jeřáb břek a ten na pět pokusů nepadl, tak tuhle tombolu opouštím :)

14. babioli

babioli Osvícený autor

Twinulka to jsme na tom stejně. Z 10 pokusů jen stromy co mám.

evainfo, aljanu a 2Oslík3 tohle ocenili.
  15. bubla321

bubla321 Stálice fóra

Jsem na tom úplně stejně jako babioli. 10 pokusů a samý odpad. Potřebovala jsem už jenom ten jeřáb břek, ostatního mám na rozdávání a zase nic. Tak možná z nějakých vyhraných tajných za půl roku, když už to bude mít každý.

16. hroudov

hroudov Vévoda fóra

Zkusila jsem 3x, jednou spokojenost, 2x hrůza. A myslím, že stačí;)

Trepifajksl, aljanu a 2Oslík3 tohle ocenili.
  17. panslamacek

panslamacek Aktivní autor

tak ja jsem zkusil a prvnim hodem Jerab brek. dalsich 8 pokusu pak na drin a vysledek 2x jalovec, jednou vanocni smrk, a 5 kastan. vic do toho nedam. drin proste nebude i tak ale musim byt spokojeny

18. ananuki

ananuki Pilný autor

Tak já jsem spokojená ... z 20 stromků jsem získala 13, které jsem chtěla /např. 8 vánočních, jeřáb břek/ :)

19. -Kuteno-

-Kuteno- Ikona fóra

Ahojte.Ja nepokúšam šťastie 5 fl na také smeti nedám čo mám plnú lištu.Mne chýba jeden strom na Baharame a na farme mám všetky hoci s posledných mám po jednom ale to mi nevadí.Však už neviem koľko s každého stromu mám v lište.

aljanu a 2Oslík3 tohle ocenili.
  20. irísek1960

irísek1960 Vážený autor

Tak jsem zkusila štěstí a dostala - BUK - takže říkám DOST!!!

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.