ST: Debata o všem možném

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem libakos, 27/1/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Tvl... už se na to dívám :(

EDIT: tak z té moc nezbude... :oops:

Naposledy upraveno: 15/4/19
  2. larelay

larelay Analytik fóra

No, to je hrozný :( Ale Trump jim pěkně radí, prý ať hasí shora :)

3. Y_n_O

Co je pár ztracených bodů proti tomu, když mizí kus historie... :cry:

4. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Fakt je, že keď som videla tú hrôzu, tisli sa mi slzy do očí. Ľudstvo zase prichádza o to najkrajšie zo svojej histórie. Aj keď to časom zreštaurujú, už to nebude tak celkom ono. Stratí to kus svojej duše. Hrozná škoda...:(

5. larelay

larelay Analytik fóra

No, obzvlášť Francouzi, těm na rozdíl od nás není historie cizí...ještě že nesleduji televizi, stačí mi obrázky na netu :(

6. Y_n_O

larelay, netuším, kdo to řekl nebo jsou to spojené citáty, ale je to přesné: "Kdo nezná svou minulost, neporozumí současnosti a nezvládne budoucnost." A pustila jsem si živé vysílání CNN...

7. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

larelay - prepáč, ale prečo si myslíš, že nám je história cudzia? Myslím, že aj my - či už Slováci, alebo vy Česi, sme na svoju históriu hrdí a nie je nám cudzia. A možno na rozdiel od Francúzov, ovládame aj hodne histórie svetovej a nie len to, my si ju aj vážime, obdivujeme a dokonca aj milujeme.

8. Y_n_O

Lubinko, nám starším cizí není historie ani ta naše ani světová. Jen se to pozvolna vytrácí u těch mladších generací...

9. doben

doben Ikona fóra

Mě by zajímalo, jak se v dnešní době může stát něco takového u památky tak obrovského významu. Nechce se mi věřit, že to vzplálo jen tak.

10. larelay

larelay Analytik fóra

LubicaKrakova: stačí se projít třeba v Brně po "Svoboďáku", jak to tam pěkně nasázeli, ty "supermoderní" hnusné budovy vedle památek... do toho ty překrásné hodiny :) Praha o nic lepší, místy. A že bychom byli velkými patrioty, to si taky nemyslím. Slováci jsou na tom myslím lépe než Češi, aspoň někdo :)

Y_n_O: a taková pěkná asociace to byla :) Já to raději smázla, taky se mi to tu moc nelíbilo :)

11. Y_n_O

doben: asi nevzplálo, ale pochybuji, že by někdo získal stavební pozemek na lukrativním místě namísto obnovy historické památky... to by asi fakt neprošlo... možná je to zase nějaký "vzkaz" odněkud...

larelay: no vidíš, to je o tom pochopení, co jsem psala... v Budapešti jsou moderní budovy vedle historických a ještě je kopírují, zrcadlí... všechno je jen a pořád o lidech...

EDIT: a nevyhnutelnost migrace a "přínosnosti" opravdu vynech - Ad)a je to politické a rasové téma, tudíž proti pravidlům. Ad)b bysem si vysloužila banán v jakékoliv nejpřijatelnější odpovědi...

12. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

larelay - ale pre Pána Jána, ja si nemyslím, že všetko čo je historické, musí byť nevyhnutne len obklopené históriou. Dá sa krásne spojiť história a moderná architektúra, ak sa to robí citlivo (Louvre + sklená pyramída), len si treba na to zvyknúť... V Brne a v Prahe som už bola dosť dávno, ale predpokladám, že tiež máte solídnych architektov, ktorí dokážu citlivo spojiť to historické s moderným. Človek nemôže byť krátkozraký, aj naša dnes moderná architektúra, bude časom historická a možno v kompozícií s tou oveľa staršou bude pre našich nasledovníkov taká úžasná, ako je tá stará dnes pre nás. Netreba podceňovať dnešných umelcov ani architektov. Aj tí starí boli vo svojej dobe zvyčajne vnímaní ako brídilovia a dnes sa ich dielam klaniame a (kto ma to má), kupuje ich za ťažké peniaze.
    Každá doba do seba niečo má a ako veľmi dobre napísala Y_n_Očka, Budapešť je tiež krásnym príkladom, ako sa to dá. Ale zároveň netreba zatracovať to, čo máme my a vy doma.
    Podľa najnovších správ Notre Dame asi padne celkom. Hrozné - bude potom Paríž tým úžasným mestom?

13. Skali

Skali S-Moderator Team Farmerama CZ & SK

Šmarjá, já už jsem z tý farmy tak zblblá :eek: Lubica píše: Aj keď to časom zreštaurujú... Tak čtu, že to časom zreštartujú :oops:
    No - kdyby to tak jednoduše šlo, že jo :(

14. Y_n_O

Lubinko, bude, protože oni ji postaví znova. A aj tá duša sa vráti, lebo tam patrí a bude čakať :inlove:

15. larelay

larelay Analytik fóra

LubicaKrakova: to souhlasím, třeba v Londýně mi to taky přijde citlivě. Do Brna se zajeď podívat :) Nikdy mi k srdci moc nepřirostlo, ale to, co je v centru, je vážně něco neskutečného. Ale je to tam dlouho, občas něco nového "přilepí". Jinak dokáže být Brno malebné a kulturně to tam teď moc pěkně šlape.
    No, a ke katedrále mi došla slova :( Letošní rok je jakýsi těžký :( A to je teprve duben :(

16. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Skali -toto mi nerob, prišla som k PC, zapálila si cigu a pri prvom potiahnutí, som čítala tvoj príspevok. Skoro som sa zadusila. Smiech v spojitosti s cigaretovým dymom - no nie :cry::wuerg:xDxDxDxDxD
    Ivi, to vdýchnutie "duše" bude trvať strááášne dlho a rekonštrukcia - ak vôbec- možno ešte dlhšie. Akosi sa nám doba vypomsťuje:oops:

17. Y_n_O

larelay: víš, co by vzniklo, kdyby se Brno zastřešilo? Největší hospoda ve Střední Evropě. Jo, posmolili tam toho docela dost, ale na druhou stranu mají nejhezčí okrajová sídliště se spoustou zeleně, udržované památky bez dotací a tak... Brno je zlatá loď... a to platí furt...

Skali: bylo by to skvělé - velká 3D tiskárna a jedem... To se dalo čekat, že to nevydrží: dřevo vyhoří, zchladí kámen, ten praskne a pak se to sesype...

Lubinko: to bude takový fofr... zajímá se o ně celý svět. Ta stavba něco znamená. Pojedeme příští rok na dovolenou a stavíme se tam xD

18. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

Ivka, nezabudni potom "podať hlásenie".;)

Bohužiaľ - stále horšie správy:wuerg::cry:

19. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Brečím jak želva. Tahle katedrála byla a je moje srdeční záležitost už od dětství - a nikdy jsem nedoufala. Sen se mi splnil po třiceti letech -a jenom nakrátko. Jsem ráda, že jsem ještě stihla Paříž v normální podobě a ne za současného stavu šílenství. Už tam nikdy nechci.
    Mimochodem, přečtěte si závěr Hugova románu Chrám Matky Boží v Paříži. Oni nejen Nostradamus a Verne...
    Y_n_O: Před velikonocema - vzkříšení.... možná jedna z posledních příležitostí, jak se chytit za nos.
    P.S. Lituju modíky. tentokrát se zapotěj stokrát víc než při krádeži omalovánek.

20. Y_n_O

To se dalo čekat, kamenná stavba s dřevem vevnitř. Budou hasit dřevo, praskne kámen. Já bych to nechala vyhořet a pak obnovila výzdobu. Netuchám podle mapy, jak jsou daleko další objekty a že museli hasit kvůli okolí... Ale bysem stejně kropila to okolí a nechala to prohořet a ne spadnout...

EDIT: Sopti, ty jsi od toho podpalovaní i hašení povolaná, mám pravdu? Notabene, když je to gotika a každá stavba je komín...

EDIT: pechfóglinko, asi to něco znamená, ale spousta lidí tomu nerozumí...

EDIT2: pechfóglinko, myslím, že nezapotí, nic nevybočuje z pravidel, jsme slušní, a jsme v debatě o všem mořném...

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.