ST: Debata o všem možném

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem libakos, 27/1/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. LubicaKrakova

LubicaKrakova Hrabě fóra

GordonSargent - prepáč, ale v tomto prípade porovnávaš neporovnateľné. Ak na mňa bude z bankomatu lietať v jednom kuse nejaká väčšia bankovka, či už €, alebo Kč, tak jednoducho viem, že ide o nejakú chybu a nebudem sa snažiť vyťahať z toho čo najviac, lebo viem, že tie peniašťoky budem musieť vrátiť (čo by som hneď aj urobila) Iné by bolo, keby peniaze klasicky nevybehli, ale pripísali sa na účet.Ten pri výbere nekontroluješ, teda o tom ani nevieš a neustálym ťukaním PIN, by si sa snažila, aby si dostala hotovosť, ktorú potrebuješ. Predpokladám, že banka by ťa na to následne upozornila a peniaze by si buď stiahla späť, alebo by ťa požiadala, aby si ich vrátila. Myslím, že by ti to nerobilo problém a tak ich jednoducho vrátiš a banka s tebou spolupracuje ďalej a netrestá ťa za to. Tu v podstate nastala podobná situácia. Kto z nás po každom kliknutí na kombajn kontroluje stav BZ, TBZ, grajciarov? Len málo kto - a ja určite nie.
    Koľko krát sa stalo, že si plochu pozbierala kombajnom a keď si sa vrátila, zase si ju mala plnú a zbierala nanovo, ale body to nepripisovalo? Tak jednoducho klikáš na ten kombajn, kým ťa niečo neupozorní na chybu ( v mojom prípade nepredpokladaný postup).
    Bola to teda moja chyba, alebo chyba RT? Nebola som zabanovaná, nič mi z účtu neodišlo, tak asi RT uznal, že to skutočne bolo nechtiac, ale napriek tomu som do ďalšieho lvl postúpila.Teraz, ak by som mala byť absolútne čestná, mala by som napísať na podporu, aby si tie bodíky navyše zobrali naspäť. Urobí, urobil alebo to v budúcnosti urobí niekto? Silne o tom pochybujem. A na druhej strane - chýb RT je mnoho, využívajú aj nie celkom kóšer pripisovanie BZ, BBZ a aj rôznych vymožeností ( lektvary, marmelády .. atď.), ktoré "vyhráš" v kole šťastia, alebo v iných akciách. Jednoducho aj oni využívajú to, že len málo kto z nás kontroluje ihneď stodolu, účet BS, BBS a grajciarov.
    Nechcem si týmto vyprať svedomie, ale skutočne považujem BAN na tri dni, pre tých, ktorí možno chceli využiť situáciu, za tvrdý trest.
    RT ich dokázal v takýchto prípadoch skriptom vrátiť do pôvodného stavu (ako by to dokázala banka pri účte), zobral bodíky, aj nejaké iné hnuteľnosti - teda boli vyrovnaní. Tak načo ich trestať, navyše, za to, čo oni sami nezapríčinili. A hlavne počas akcie, ktorú RT v počiatku priam zmasakrovali - a - ktorá sa javila pomerne náročná - aj keď v konečnom dôsledku bola vlastne pohodová.
    Prepáčte za ten dlhý príspevok, ale je to aj reakcia na ostatných "poctivých"...
    A na záver - kto mal napísať RT, že je nejaká chyba? Veď málo kto si to vôbec uvedomil... Oni sa asi zbadali sami...

2. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

pezt: aha, dík, na to jsem úplně zapomněla, tenkrát mi BZ byly šumák.

Já jsem doháněla šest dílů TWD dnes, je těch seriálů moc a nestíhám... Ale těš se, je to nahoru - dolů ;)

vilm4, maribeja, pezt a 1 další uživatel tohle ocenili.
  3. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Ne, to chyba nebyla a málokdo měl mrkvovku, pak se to rozmohlo víc a oddělili je.
    Někdo ví, že by měl peníze vrátit někdo ne a obohatil se, jednoduché, dostali trest ,-)

Edit: jasně, trest je zásadní ,-)) no hodně jich dožínky nesplnilo, sud byl bezedný. Tak jsi mohla napsat, že je to odlehčení ,-))))) nejsem vševědoucí.
    A vilm napsala do špatného vlákna, žádné kuří oko nemám a to by ti nemělo být buřt co si kdo myslí, když chceš diskutovat, tak mi to vyvrať dalšími argumenty ,-)))
    Nebo vlákno přejmenujeme na názorové ,-).

Edit2: já neprudím, mám jen svůj názor ,-))))) taky si mohla napsat, že žaluju, jo tak kvůli mně si spletla vlákno, bezva, abys nedostala alergii, jedna tě už skoro přešla podle příspěvků ,-))))

Naposledy upraveno: 14/4/19
  4. Y_n_O

Y_n_O Živoucí legenda fóra

Pitrýsku, já jsem tu minulost připomněla jen tak na odlehčení situace a ty to zase zkazíš s trestem...

EDIT: MJS měl každý, kdo splnil tenkrát dožínky. Dýňovku taky. Takže bez práce byly koláče a dalo se na tom rejžovat, protože MJS stála od třičtvrtě mega postupně víc... a dýňovka skoro nic, protože tydýti, kteří vlastnili recept, ji prodávali pod cenou.

EDIT2: vilm4 jsem holoubkosoví poštou upozornila, aby si to smazala a postla do správného vlákna... nepruď furt, pak se to stávat nebude :oops: 8)

Alergii mám snad jen na blbost... tebe se to, doufám, netýká... asi zase budu chvíli jen číst a nebudu psát. Asi neumím česky...

Naposledy upraveno: 14/4/19
  5. DANKA722

DANKA722 Ikona fóra

Pliska1, táto dekorka dáva 1 SK domček santovho pomocníka, síce ja som si ju nechala len na V.upgrade, kde dáva 3 voľné zatočenia, na kolese sa mi zdá, že získam SK viac ;)

6. GordonSargent

GordonSargent Imperátor fóra

Lubica, ale to v žádném případě nebylo myšleno na Tebe a ostatní kteří jen tak párkrát klikli. Sama mám ve zlatém fondu něco taky schovaného, ale je to už promlčené...;) Stejně jako když na trhu AM byly dolarové kachny pod milión, správně jsem měla oznámit,že 3 hráči je nabízejí v neobvyklém počtu. Neudělala,kupovala dokud krejcary stačily...Ty a ostatní další jsi žádnou sankci nedostala, nebyl důvod. Dostali ji ti co věděli co dělají a proto klikají.

7. zina

zina Perspektivní autor

Podľa nemeckého OO k predmetnej chybe prebehli 2 skripty. Jeden sa týkal farmy a druhý bahamaramy.

Skript pre farmu:
    • Skenuje všetkých používateľov, ktorí medzi časom výskytu chyby a druhou údržbou postúpili o viac ako jednu úroveň.
    • Zníži body skúsenosti dotknutých hráčov a obnoví sa pôvodná úroveň.
    • Všetky hviezdy, florény, debničky atď. budú odstránené z účtov, ktoré získali príliš veľa BS a tým súvisiacich zvýšení úrovní
    http://de.bigpoint.com/farmerama/board/index.php?threads/probleme-vom-10-4.87820/#post-4040105

No, a takto postavený skript sa mne zdá nespravodlivý. Dôvody:

1 Poniektorí hráči v lvl. 100 - 200 bežne postúpia pri zbere aj 2 - 3 úrovne (vlastná skúsenosť) bez toho, že by využili chybu v hre.
    2. Hráči napr. v leveloch 235 a viac môžu spraviť aj 20 miliárd a skript ich nezachytí, pretože postúpia max. o 1 level (alebo ani nepostúpia vzhľadom na potrebu BS pre postup).

Neviem, či sa mi to len zdá, že v TOP10 sa niektorý/í hráč/hráči posunuli aj o 10 miliárd (za 2 dni, čo nebola topka viditeľná) - čo je nereálne. Tu by bolo správne skontrolovať správanie farmy počas chyby ručne, tak ako je to pri TOP3000 pri Dožinkách.

8. -pechfógl-

-pechfógl- Živoucí legenda fóra

Přiznám se, že bych taky klikala jak blbá a ještě bych při tom nadávala: Domnívala bych se patrně, že mi to už zase nerfunguje a nesklízí. Myslíte si, že vím z hlavy, v kolikátém jsem levelu? Ani omylem. Všimla bych si teprve, až by se o tom začalo diskutovat.
    A jeden z reálného života: Jednou jsem se nachomýtla k chybě bankomatu - najednou jsem měla fůru peněz. Tak jsem s nima zašla dovnitř a bodře zahalasila - hele, vám to blbě vyplácí. Nebyli rádi a mohla jsem za to já, museli zavřít krám a něco s tím dělat. Stála jsem tam jako puk a čekala. Pak jsem pravila: Ehm, ehm, já už bych potřebovala jít. Tak jděte! Ale já bych chtěla vrátit ty peníze, co jsem dostala.... My se o ně přihlásíme, nemějte starost. Tu jsem neměla, ale jisté pochybnosti ano. Po čase mi přišel dopis do vlastních rukou, že abych: Vrátila bance (plný titul jako od britské královny) dlužnou částku, kterou jsem si neoprávněně vyzvedla.... No neposlali byste je? Platný mi to nebylo a titulu vyvrhele jsem se nezbavila, zato smyslu pro poctivé jednání ano. Banka přišla o klienta, ale jelikož nejsem ČEZ, bylo jim to šumák. Co taky s takovým poctivým malým střadatelem?

9. frybka

frybka Pisálek fóra

Ano jsem bloklá

Honzulka05 a vilm4 tohle ocenili.
  10. MatysekKamilek

MatysekKamilek Imperátor fóra

Pliska: ještě by to měla být dekorka "Francie, do toho!"

Honzulka05, DANKA722 a vilm4 tohle ocenili.
  11. frybka

frybka Pisálek fóra

Tak ještě jednou k chybě , tato chyba nebo možná jí podobná se stala, stále to připisovalo body a když jsem hru restartovala vše se vrátilo do původního stavu. Měla jsem za to že po restartu se vše vrátí zpět. A věřím, že i další, kteří této chyby využili. Bohužel nestalo se tak. Ale dát ban na 3 dny je hodně. Nikoho jsem neokradla, jak tady někteří uvádějí, vše se vrátilo. Tak tedy jsem učinila rozhodnutí, že již nebudu platícím hráčem, aby to nebylo úplně nefér, občas koupím kombajn, protože hra by bez platících hráčů by neexistovala. Nechce se mi již platit za chyby druhých. A pokud by někdo chtěl namítnout, že jsem souhlasila s podmínkami hry tak otázka a dá se ta hra s odmítnutím hrát. A proč tuto hru hraji? Protože jsem starší ročník, nechodící a v té době nebylo nic lepšího na trhu. A hra byla ze začátku opravdu zábavná, bez honění ,radostí nad získáním dalších ať už levlů, receptů,baha ap.Dokončím hru do 200 lvl. a rozhodnu se.

12. Mikeš

Mikeš Titán fóra

zina - to je přesně to, co se tu už od začátku snažím naznačit.
    Průměrný hráč uhrál 250 mil. BZ a postoupil dejme tomu o 8 lvl.
    Já, kdybych si nahrál (jako že nenahrál, nebyl jsem chybě přítomen) 300 mil. BZ,
    nepostoupil bych ani o 1 lvl. V případě, že RT trestal podle lvl, neříkám tomu spravedlnost.
    Dva hráči si dejme tomu nahráli stejně BZ, ale potrestaný byl jen jeden? No fujtajbl.
    Není 250 mil. BZ jako 250 mil BZ?
    pechfógl - marně jsem přemýšlel, co bys tak asi mohla závidět, ten trest?
    :D
    A ještě jedna obecná připomínka. Nenazývejte ty, kteří se stali obětí hrubé
    chyby RT, zloději a už vůbec to nepřevádějte do reálného života.
    Tak to určitě není a jsou to dvě rozdílné věci. Někde jsem podobný nádech
    diskuze zachytil, asi v jiném vlákně.

Naposledy upraveno: 15/4/19
  13. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Mikeši - taky bych nikoho netrestala, myslím, že téměř všichni bychom tu chybu využili, kdybychom se k tomu nachomýtli. Já tedy určitě. A mohl by RT občas takovou chybu udělat záměrně, abychom se dostali do toho lvl 300, takovou nečekanou miniakci, jinak se nám to asi nepodaří. Tak to podáme jako zlepšovací návrh a bude. A pak návod pro všechny: hodněkrát odkliknout park, aby se procenta BZ znásobila několikanásobně a pak teprve odklikávat parky. To by byl vejvar. Přibývaly by miliardy BZ. Nebo vymyslíme jinou taktiku na nějaký rychlý postup a podáme jako zlepšovák a to by bylo, aby nebylo
    xD:pxD

vilm4 a Honzulka05 tohle ocenili.
  14. -pechfógl-

Lidi, představte si, že v nejmeném supermarketu (v překladu Země nákupů) prodávají 50 g mladých kopřiv za skoro 40,- Kč....xD

vilm4, MatysekKamilek a Honzulka05 tohle ocenili.
  15. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Tak ti, co nevědí, že kopřivy rostou po "škarpách" či kdekoliv jinde a mohou si je sami nasbírat,
    je určitě nakoupí.
    Budeš se pechfógl možná divit, ale na vlastní uši jsem slyšel, jak se televizní moderátorka v nějakém
    pořadu ptala kuchaře: "A kde, prosím vás, seženu ty kopřivy?"
    A nediv se, my venkovani, co každou chvíli padáme do kopřiv, jsme
    takoví přemoudřelí.
    xD

Edit
    Bezejmenný - to se zřejmě jedná o mladé kopřivy, tj. takové ty, co čouhají teprve chvíli ze země a pak mají široké využití.
    Těch bys asi nenasbíral hned tuny, ale jen metráky. Ty vysoké pálivé, co jich jsou tuny, by už asi nikdo nekoupil.

Naposledy upraveno: 15/4/19
    vilm4, maribeja a Honzulka05 tohle ocenili.
  16. Bezejmenný

Bezejmenný Ikona fóra

Začíná mě docela mrzet, že jsem tu BÉZETKOVOU chybu nezaznamenal. Klikal bych tak dlouho, dokud by mi neshořel PC, potom bych udělal spoustu obrázků, jak jsem v levlu třeba 295, a otravoval bych s tím na fóru dobře půl roku.

--------------------

Ty kopřivy se dají někde prodat ? Já jsem to nikdy nezjišťoval a každý rok toho můžu mít několik tun. Koleva rybníka a na louce to odstraňujeme každý rok a v lese toho taky roste plno.

17. Krakenka66

Krakenka66 Perspektivní autor

taky jsem postoupila o 3 tuším nebo 4 no v celku je to jedno 3 dny jsem byla v klidu

vilm4 a Honzulka05 tohle ocenili.
  18. -pechfógl-

U venkovské kopřivy nemáš jistotu, kdo na ni čůral. Ty na prodej by musely mít certifikát z ekofarmy a že jsou nemodifikované, bezlepkové, schválené komisí - a ještě vych je nekoupila!

19. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Teda, já zírám, tolik vědy kolem kopřiv. Bezlepková kopřiva, to jsem jaktěživ
    neslyšel.
    Na ty, co rostou na mém oploceném pozemku = ekofarmě,
    nečůrá vůbec nikdo (ani já ne), jen deštíček a ani nikdo na ně neplivá.
    A schvaluji si je sám.
    :DxDxD

20. DANKA722

DANKA722 Ikona fóra

hocijakú žihľavu predám, hocikomu, horí [​IMG]

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.