ST: Debata o všem možném

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem libakos, 27/1/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. Amalka1070

Amalka1070 Expert fóra

Bedny s nářadím nekupuji, louky běžné plodiny, přes den kratší, na noc dlouhé, v lese stromy a výrobny, baha stromy a políčka nebo jen výrobny. Sousedi mi posílají jen nářadí, které chci. A kupuju si jen pomocníky a při akcích ty malé koše za 25. ve družstvu skoro všechny úkoly splněné mimo šlechtitelských, tam jen cca 20 %. Hraji 5 rokem. Baha ale nemá vliv na nářadí, tam vyskakují jen věci na řemesla.

Naposledy upraveno: 7/3/15
  2. jan.svatek

jan.svatek Titán fóra

O hvězdičkách a hnoji

Bylo nebylo - za devatero horami a devatero řekami (či možná někde blíž) rozprostíralo se krásné království květin "Florea", jež oplývalo hojností nejen květin, ale i různých divukrásných bylin, stromů a dalších podivuhodných rostlin. V tom království žili v téměř dokonalém souladu zvířata všech druhů, tedy až na pár vyvrhelů (co chcete od lišek, pavouků či hadů). A téměř všichni tamní obyvatelé žili spokojeně v míru pospolu... Dokonce zámořská území to království mělo! A těch exotických plodů a zvěře zpoza oceánu!

Vládcem zde byl král Vari I. (vari od hradu dále, sic hrozí nebezpečí nenadálé!) a ten měl jednu dceru - princeznu Květu. Vari byl vládcem moudrým a šlechetným, i když měl své mouchy (ne světlušky to skutečně nebyly, budily by ho ze spaní).

Král dbal na to, aby jeho poddaní mohli spokojeně žít a radovat se v tom krásném květinovém království. Řídil se oním známým heslem - chléb a hry. Podporoval proto rozvoj řemesel, ve vážnosti byli především pekaři, a protože princezna Květa milovala sladké, radost všem okolo činili i různé marmelády a džemy. A co teprve ty exotické nápoje! Na těch si pochutnával zase s oblibou samotný pan král. Hlavní věhlas království však získávalo různými nápaditými pugety z místních květin. Všechny návštěvníky království zajímalo, zač vděčí všechny ty pugety a vazby té zvláštní vůni (či odéru), která se z nich linula. Nikdo jim ale místní tajemství prozradit nechtěl.

Ale král myslel i na hry. Pořádal pro své poddané různé atrakce. Občas dorazili kočovní umělci i návštěvu z vesmíru tam měli! A taky angažoval alchymisty! Proč - to nikdo nevěděl. A protože král byl nakloněn různým moderním udělátkům, dorazil ke královskému království i zvláštní expres! Byl plný vědců - genetiků. Ti naučili poddané zvláštnímu druhu genetických pokusů - a to byl téměř počátek konce království! Poddaní totiž začali dumat a experimentovat a najednou přišli na to, že některé věci, na které měl monopol dosud král, od krále prostě kupovat nebudou. Inu - vědecký rozvoj!

Navíc počáteční králova podpora obchodního ruchu a sounáležitosti poddaných, spočívající ve výhodném barterovém obchodu a dobročinnosti vzala poněkud za své. To by tak hrálo, abyste si mezi sebou měnili a já z toho nic neměl! To všechno mu totiž nakukaly ty jeho mouchy. Tedy ony mu to spíše zabzučely, ale co byste chtěli od té okřídlené pakáže!

I tak se ale všem v království dařilo, jeho věhlas rostl a počet obyvatelstva utěšeně narůstal.

Jenže jednou se stalo, co nikdo nečekal. Princezna Květa si zase jednou vyšla do zámeckého parku. A co čert nechtěl, uklouzla na čemsi hnědém a bouchla se do hlavinky. Nu, ona se přitom spíše jen lekla, nic se jí vlastně nestalo, ale i tak spustila pláč, a že vidí všude samé hvězdičky. A řvala a řvala, neustávala. A probudila pana krále. Ten kouká, co se to stalo? Kdo to tu štká? Princezna? Princezna! A co se ti stalo? Proč tak pláčeš? přestaň už, hlava se mi z toho rozskočí... Když já uklouzla na ... a vidím samé hvězdičky. fňuk.

Tak to teda ne! V mém království se nikdo klouzat nebude a žádně hvězdičky ho nebudou ohrožovat! Chtěl hned svolat poradní sbor, ale všude byly zase jen ty jeho mouchy. A ty mu zabzučely do ucha, že poddaní si nemohou dát to hnědé mazlavé do svých prostorově omezených hnojišť, a že se to musí nějak řešit. Že se občas stane, že je těch bobků moc, nikdo je už ani za tu cenu nechce, že se to pak všude válí... a jindy zase jsou bobky zřejmě někde na dovolené. A ty hvězdičky? Co takhle je rovnou zakázat? Nikdo je už neuvidí, ani princezna, a tak nastane všude mír a klid.

A jak král slyšel, tak i udělal. Nechal zvětšit hnojiště poddaných, tedy ne zvětšit, ale nějak je udělal bezednými (nikoli však pro vlastní zdroje). A bobků v parku skutečně ubylo. I cena se zvedla a nikdo neplýtval. A hvězdičky? Zatím jen experimentálně se pokusil omezit jejich výskyt, aby ho nerušily ze spaní, či spíše princeznin řev, kdyby je snad zase někdy spatřila.

Jenže království se najednou přestalo dařit! Hlavní vývozní artikl (pugety květin) začal podivně skomírat a ten zvláštní odér se stával čím dál tím vzácnějším a taky dražším. Kdo z toho měl radost, byli překupníci. Ti si vždy najdou své cestičky! Zato běžní poddaní začali reptat a dokonce se mnozí začali poohlížet po sousedních královstvích, jestli by tam nebyl život snazší.

A král měl zase starost. Dali tedy hlavy dohromady (bohužel zase jen s těmi jeho mouchami) a začal různě slibovat hory, doly... A když nestačily hory doly, vzpomněl si dokonce i na zámoří a začal slibovat dovolenou na korálových útesech...

A co na to poddaní? Zatím se neví, ale někteří si začali říkat: sliby - chyby, a nebylo jisté, jak to všechno dopadne. Někteří vytrvalí to skousli a jali se již po několikáté pokoušet štěstí na genetickém kole štěstí, ale i tak začalo obyvatel království ubývat...

A tady zatím pohádka končí. A jak dopadne? Záleží na králi a poddaných...

3. Mikeš

Mikeš Titán fóra

Jak známo, pohádky dopadnou vždycky dobře. Jinak by to nebyly pohádky.
    A jestli neumřeme, budeme Farmu hrát dál ...
    :D

Naposledy upraveno: 8/3/15
  4. ja-pe

ja-pe Znalec fóra

Pohádky sice končí dobře, ale POZOR, ve skutečném životě může být výsledek zcela opačný a obyvatelé mohou ubývat a ubývat až král začne hubnout a chřadnout....

5. slootr

slootr Baron fóra

Nějak jsem se před chvílí zamyslel nad těmi rovnými šancemi. Osobně jsem proti. Pamatuju si velice dobře svoje začátky, kdy jsem akci nebyl schopen dokončit prostě proto, že jsem na něco neměl level. A ano, tak to má být. Popravdě tohle je jedna z věcí, která tlačí hráče k postupu. Není to ten jeden floren a jedna hvězdička. Je to možnost odemknout další potřebnou plodinu/strom/zvíře.

Bohužel někdo chytrý vymyslel koncept opičího chrámu a postavil tohle všechno hore nohama. Tam si každý může vybrat, co a kdy aktivovat. A tím se do toho všeho vnáší chaos. Dokud bylo vše jasné, tedy dosažený level = možnost chovat či pěstovat to a to, bylo taky dané, kdo může a kdo nemůže plnit.

Nicméně pryč od této teoretické úvahy. Vzhledem k výše uvedeným komplikacím na BAHA bych ostrov ze svého nápadu vynechal. Mám pro RT návrh: nechte hvězdičky v krátkodobých a akčních úkolech. Když budete přemýšlet, což je opravdu občas velmi užitečné, jistě najdete způsob, jak odlišit levely. Malá nápověda. Jak dlouho roste řekněme brusinka? V kolikátém je levelu? Jak dlouho roste vavřín? V kolikátém je levelu?

Takových dvojic se dá najít celá řada (jahoda versus oranžový tulipánek, chřest versus tařička, atd.). Nebylo by tohle řešení pro ten váš neustálý - a pro mne zcela nepochopitelný - boj o rovné šance pro někoho, kdo farmaří 5 let a někoho, komu sotva uschnul lak na novým traktoru?

Edit: Ještě drobnost k právě probíhajícímu krátkodobému úkolu na chameleony. Zodpovědnost za to, že ho může plnit hráč až od levelu 60, padá plně na hlavu RT. Bylo jejich rozhodnutí zavést do hry toto zvíře, ačkoli máme páva. A v případě šlechtění pávů by na krátkodobý úkol dosáhl hráč už v levelu 54. O složení krmiva nemluvě. Chameleon žere i liči, ale na ostrově je díky chrámu zmatek. Nicméně aktivovat si liči není pro nováčka reálné.

Bylo by fajn sladit strategii s realizovanými kroky. Není řešením trestat hráče za rozhodnutí, která jsou učiněna z pohledu hráče špatně. Je to pouze analýza předloženého problému. Není to nic dehonestujícího, doufám.

6. evainfo

evainfo Živoucí legenda fóra

mě to taky vážně zaujalo ... už když Amalka píše, že má v lese 37 kotláren: (pak výrobny a stromky) se tam kolik toho vleze ...
    Amalka: "Proč se nervovat, stejně na ty stálé úkoly je času dost, na baha už dávno mám 41 výroben hůlek, v lese 37 kotláren a bio-lep laboratoř ? Pohoda do 2 měsíců jich budu mít min 20, úkol na lepidlo splněný a opět se přidá nové zvíře k šlechtění a automaticky se to = brekot, že není nářadí XY".
    vážně obdivuji .... dá se to snad zvládat? :sleepy:

Mersi7, pajaable a -Jara05- tohle ocenili.
  7. silviec

silviec Mistr fóra

mne to spis prijde neefektivni, při cene hulek a jejich cena + zvířata+doba zrani, to radej otocim velbloudy 3x, a hulky koupim, v lese mam jen ruzovou a cervene vyrobny hrncu, ale asi to z nich zas amalce pada ostosest, jelikož ja mam nadrzi jen DVA kusy, vse mam poplnene, tak není kde brat bedny(, ale jako vse nekdy napada)

8. Amalka1070

Amalka1070 Expert fóra

Každý má svůj cíl a plán jak hrát na farmě, já si jedu na dvou loukách plodiny na zakázky, tam ale nedodávám zvířata a produkty. Stěžejní je pro mě zisk BZ, teda byl do 100. levelu, teď už je to tak nějak trochu nuda postupovat pravidelně každých cca 25 dní ( dělám 1 mega BZ denně). Úkoly ve družstvu plním postupně jak přijdou, občas zaspekuluji na trhu s komoditama. Teď bourám kotlárny, seknu do lesa 40 lišek, až si je doplním, dám tam zase 40 stejných chlívků a pořád dokola, na volné mini dám xxl stromky, těch mám cca kolem 400. Jinak jsem takový mximalista, tak všechny obyč chlívky mám po 128 ks a když se jednou ročně rozhodnu věnovat týden chovu zířat, mám stejné chlívky na loukách i v lese. V jednoduchosti je krása i síla. Jinak těch odkápavacích misek mám zatím jen 5, včera 0, ale oni napadají, nikdy jsem neměl problém s nářadím. Zase se mi vyhýbá štěstí při šlechtění, ale asi to tak má být.

9. slootr

slootr Baron fóra

Promiňte mi to, drazí přátelé, ale asi mám dnes nějakou analytickou náladu. Nechápu proč. Tedy ještě jedna drobná studie, odrážející situaci naší fauny (popravdě se stromy to je podobné, jen jich je víc a nechtělo se mi to počítat) pro teoretického nováčka, o kterého si RT dělá takové starosti:

Netopýr, vrána, los, pes, motýl, klokan, sova, myš, křeček, kočka, liška, mýval, holubice, veverka, světluška, svišť, medvěd, skunk, orel, sob, krtek, žába, čáp, kohout, vlk, ježek, kivi, pavouk. To je celkem 27 zvířat, jejichž chlév nelze koupit za krejcary, tudíž se o nich nováčkovi může pouze zdát.

Z toho pavouka, netopýra a vránu lze získat v Jackově obchodě, ti jsou na pomezí. Ačkoli pavouk žere nedostupnou světlušku. Ale budiž, krmivo si můžu koupit. Tedy já ano, nováček na to povětšinou nemá krejcary. Takže 27-3=24 zvířat, jejichž chlívky jsou pro našeho zelenáče, co začal nedávno hrát, zcela nedostupné.

Klokan, motýl a veverka jdou koupit za Floreny. Chacha, pro našeho nováčka ideální, ale budiž.

Zbývá 24-3=21 zvířat, které se dají získat nějak jinak, než v obchodě. Myslím tím TS nebo odměna v úkolu. Jinými slovy, pro nováčka je velmi obtížné je mít, zvlášť ty, co byly z TS vyřazeny.

No a proti tomu postavme to, co se farmáři nabízí ke koupi za krejcary. Slepice, králík, koza, kachna, krůta, kůň, ovce, prase, kráva, ryba, včela, páv, pštros, chameleon, osel, bobr.

To je celkem 16 chlívků. Tedy méně, než kolik je těch běžně nedostupných. Pokud v tom mám chybu, omlouvám se. Není to záměr a popravdě to není až tak důležité, chlívek sem, chlívek tam. "Mně o myšlénku se jedná, ta aby zůstala".

Samozřejmě to odráží snahu RT vydělat na TS, ovšem do budoucna je tento trend naprosto neudržitelný. Ze zvířat tak nějak dostupných ve hře zatím nešlechtíme páva, pavouka a bobra. Pak už bude šlechtění na farmě kompletní a jsem zvědav, co se bude dít. Ale oni jistě něco vymyslí.

Zpět k našemu novému farmáři. Jeho situace je neveselá. Vzácné (pro něho) chlévy se daly vyškemrat během akce OD, protože hráči ve vyšších levlech jich mají většinou hromady. Veverky, sovy, lišky, světlušky, motýli, mývalové, skunkové, svišti, holubi, atd, adt. Ovšem akce OD je sice z pochopitelných důvodů mezi hráči nejoblíbenější, ze stejně pochopitelných důvodů je RT trnem v oku. A protože nerozhodují hráči, ale RT, tak než bude nejbližší OD, nováček to ze zoufalství zabalí, protože je v naprosto bezvýchodné situaci. Potřebuje hvězdičky, ovšem dostupné úkoly na to, co si sám vypěstuje a vychová, na to nestačí. Plnit krátkodobé akce pro něho nemá cenu, vyčerpává mu to farmu a pokud není v odměnách nějaký ten z jeho pohledu vzácný chlívek, tak do toho nejde. Prioritou jsou pochopitelně ty úkoly, které ho postrčí na stromě moudrosti, umožní mu mít větší mýtinu, řemesla a jejich produkty, přístup na BAHA, v neposlední řadě pak tu proklatou legendu, která je tak strašně důležitá pro dostatek vypadávátek při akcích, pokud chce získat nějakou tu odměnu.

Co s tím? Popravdě nevím, co s tím udělá RT. Já bych omezil nová zvířata z TS. Vydal bych se cestou chameleona, tedy nového zvířátka dostupného za krejcary. Pokud ho budu chtít nechat šlechtit a opravdu mi záleží na těch nových, měl bych ho mrsknout někam kolem 25. levelu a vymyslet mu odpovídající krmivo. V opačném případě to bude jako do teď. Hráči natěšeně založí farmu, chvíli budou kydat hnůj, po několika neúspěšných pokusech něco splnit či získat to zabalí a vyhledají jiný relax, stejně jako náš imaginární zelenáč.

A už snad dám dneska pokoj :) Asi pudu ven, je tam hezky. Jo a mimochodem, ať sklízím jak sklízím a bez ohledu na to, kolik nářaďových beden jsem měl v úkolech schovaných, mám už čtvtý den stabilních 7 odkapávačů. Nezdá se tedy, že by sklizeň čehokoli měla snahu moje konto vylepšit.

10. -Jara05-

-Jara05- Hvězda fóra

Vrátila jsem se z příjemné procházky, přečetla příspěvky. Zjistila, že ve stodole mám 7 odkapávačů. V družstvu schraňované úkoly s bednami, po splnění jsem dostala odkapávačů: Osli a draci=1 ks, To je oslovina= 2 ks, ale Zloděj medu se teda pochlapil, ze dvou XXL = 7 ks. Nechtěla jsem věřit svým očím. Postavila jsem laboratoř a na další si počkám. Se štětci byl také problém a nyní jich mám na skladě 117 a želez 54. Od sousedů bedny dostávám velice málo, tak je vše z polí a chlívků.
    Všem přeji krásné nedělní odpoledne a protože svítí sluníčko, usmívejte se i Vy. Uvidíte, že bude lépe a když ne.... nejde o život.

11. lienka7

lienka7 Pisálek fóra

Suhlasim so Slootrom.
    Raz som sa tak trochu nudila na svojej farme a tak som si zalozila dalsiu a chcela som sa starat aj o nu. Lenze ma to asi po 3-4 mesiacoch preslo.
    Preco?
    Levely pribudali rychlo, to bolo super. Vedela som, ze treba robit ako prve ulohy v druzstve, obcas treba nieco predat na trhu a pod. Alebo plnit zakazky vo farm. dome kym budem moct ist na trh. Zaroven som si ale chcela budovat zasoby v stodole aby som bola pripravena plnit pripadne akcie. Ale: Nestihala som to. Nestihala som dopestovat cca 5000 kusov novej rastliny, k tomu pribudlo nove zviera. Z neho som chcela mat aspon 500 ks v stodole + aspon 200 kusov krmiva. Zaroven sa mi zacali ponukat zvierata na slachtenie, vyrobne ale nebolo naradie na stavbu, skratka po asi 3-4 mesiacoch som bola skoro v 65 levely (neviem presne) ale mala som skoro prazdne konto, stale vymetenu stodolu a nech som robila co sa dalo, stale som niecoho mala malo, stale nieco chybalo, pripadne akcie som musela vypustit, lebo by som si uplne vybielila stodolu. A naozaj neviem kolko by mi trvalo kym by som tuto farmu dostala aspon priblizne na uroven mojej hlavnej farmy. Stale mi chybali * ktore bol naozaj problem ziskat, lebo aj tie zakladne ulohy v druzstve sa plnili tazko a * bolo stale malo.

skalara.v - dakujem za upozornenie. Bolo to len po 65 level. A bolo to bez real. penazi. Jedine Floreny ktore som mala boli za postup do levelu, alebo z uloh v druzstve a bolo to pred cca 1- 2 rokmi

12. skalara.v

skalara.v Orákulum fóra

Po třech měsících v 85. levelu ??? o_O Naozaj? Sypala jsi do toho reál penízky?

Já už jsem si říkala, že jsem pěkný břídil asi, bo 90. level mě trval nechutně dlouho...

13. Monicka79

Monicka79 Vycházející hvězda fóra

Já bych chtěla svým sousedkám a všem ženám ve hře popřád krásné MDŽ přeji vám nejen plnou náruč květů,ale i lidi kolem sebe co máte rádi

14. Hagerr

Hagerr Expert fóra

Dnes jsem měl velmi úspěšný den podařilo si mi dodělat poslední úkol na ostrov pokladů, takže mám celou plochu už aktivovanou :)
    a v Pekaři jsem postoupil na 4 stupeň :D

Všem ženám přeji krásný svátek MDŽ :)

15. Hagerr

Hagerr Expert fóra

Jsem zvědav kdo dá na trh první Bio lepidlo :eek: když jsem se díval, že bych ho dal na trh tak jsem měl maximální nabídku jen 1662,50 kr. čož se mi zdá dost málo :(

evca190 a pajaable tohle ocenili.
  16. bropyk

bropyk Hrabě fóra

Ahoj,
    Slootr napsal krásnou analýzu. Já k ní napíšu svůj názor. Myslím, že aktuálním cílem RT v čele s Varunem je ukončení této hry. Oni se chovají jak politici a manažéři a budou nám dávat projevy jako soudruh Zápotocký den před měnovou reformou v roce 53 tvrdil taky, že nebude měnová reforma, tak stejně bude RT tvrdit jak hra je perfektní a jak se bude rozvíjet. Zatím je to tak, že úspěšně se jim daří, aby nováčci rychle končili - viz analýza. Nyní akcí s hvězdičkami si myslím, že chtějí otrávit těm co hrají střední dobu. Osobně mi chybí přes 1900 hvězdiček, aktuálně mám 255, ale z družstva maximálně 350 (přičemž, ale řada chovatelských je dost nereálných)+100 ze stonku a dekorky za rok je výsměch. Kde brát další, ale ano určitě přijdou dekorky za 400Fl dávající hvězdičku za 48 hodin a můžete nakoupit kolik budete chtít. Takže jeden cíl všechny hvězdičky nesplnitelný. druhý cíl všechny úkoly tam jsem ztroskotal na šlechtitelských - ostatní vyjma Polévky jsem buď schopen zvládnout nákupem nebo potřebuji ještě dvě Děsivé noci a bude vše splněno. Třetí cíl kompletní opičí chrám je také skoro u konce, tam spíše si nechávám v zásobě na případné otevření Korálového ostrova kdyby přeci jen náhodou to nebyl poslední závan před koncem. Za reálné peníze jsem kupoval pomocníky, ale nyní již nic a vidím to spíše na přežívání než na hru (alespoň se stylem jak jsem to hrál dosud). Hlavní úkol programátorů je nastavit pseudonáhodné číslo u jednotlivých hráčů, aby je to ce nejvíce otrávilo. Myslím, že základem je zda hráč nakupuje za reálné peníze nebo nikoliv. Pokud nenakupuje pak mu méně padá nářadí potřebné na výrobny, méně se dostane do kina. Něco o teorii náhodných čísel vím a v dlouhodobém horizontu by všichni měli mít stejně se statistickou chybou (Amálku nekrm ostatní co jen kupuješ, minimálně musíš kupovat i Tstáje (jinak by jsi neměl 40 lišek a netvrď, že jsi je vyměnil) a pak kupuješ i TS a bedny a klidně si tady piš co chceš já Ti věřit nebudu.)
    Poslední kapitolou jsou naši modíci, které jsem před časem trochu litoval, ale to již je minulost. Jsou pouze prodloužená ruku RT a koho chleba jíš toho píseň zpívej. Vrcholem byl BAN za dohonestování kašpárka.
    Možná se ptáte proč tedy hru nezabalím - důvod je ten, že to nechci RT ulehčit a jsem zvědavý jaké další kalibry vytáhne především na hráče co hrají 4-5 let, aby jim to znechutilo. Před rokem jsem se divil jak někteří psali, že hra má nejlepší za sebou. Nyní se již nedivím, kdybych hrál o rok déle tak bych to před rokem říkal taky.
    Koho ještě baví hrát tak příjemnou hru a ostatním hodně úspěchů jinde než při této hře. A kdo chce a má na to do hry strkat reálné peníze tak je to jeho volba

17. dadasvada

dadasvada Zelenáč fóra

dobry den hrala jsem jsem tuto hru uz strasne dlouho ted ji hraje muj syn a za me si pamatuju ze jsem mela každý den zatoceni na kole stesti zdarma a ted to memu synovi nejde .Muzete my poradit?Dekuji

18. Pitrýsek47

Pitrýsek47 Živoucí legenda fóra

Ahoj, pokus na kole štěstí dává Kubík kučeravý, který sedí u stolečku s dortem. Je třeba kliknout na beránka s vykřičníkem, pak na dort a na dárek. Vyskočí cedule s odměnou mj. každý den jedno zatočení = lístek zelený

Jinak bych potřeboval celý den než bych to tu přečetl, chtělo by to vydat knižně ve formě brožurky :)

mirae, pajaable a -Jara05- tohle ocenili.
  19. pajda361

pajda361 Živoucí legenda fóra

Ahoj bropyk,

tobě připadá věta "jsi šašek a běž mlátit hlavou do zdi", jako neurážlivá? To je přesně totiž to co Baroland pomocí obrázků vyjádřil. Hmmm bohužel v tomto bodě se neshodneme, mě jako slušná rozhodně nepřipadá.

20. kopretina.82

kopretina.82 Obyvatel fóra

co se tyká hvězdiček tak mam temer vse co chci takze pokud toho nebude moc dalsiho tak mi to muze byt jedno, ale zrovna ti zacatecnici kteri jsou chraneni od velke propasti tak ti na tom budou spatne. tak nevim, mam pocit ze tento krok je fakt divny

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.