ST: Debata o všem možném

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem libakos, 27/1/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. farmarka_e

farmarka_e Stálice fóra

dando promiň... vysvětlení je jedna věc a jeho logika věc druhá... jestliže je propast a hvězdy nedají nikomu, tak ta propast bude pořád stejná... navíc, jedna hráčka tu spočítala, že hvězdy z družstva nepokryjí potřebu stromu, takže akce jsou jediná šance pro nováčky, jak to doplnit... já mám taky zásobu hvězd, takže se mě to teoreticky netýká, ale to neznamená, že se mě to nebude týkat v budoucnu a snažím se na to dívat z více úhlů...
    Navíc zavedením stromu moudrosti a změnou družstva se zavedlo, že za plnění úkolů v družstvu jsou automaticky hvězdičky. Asi taky proto jsou hvězdy v grafice u úkolů...Pokud RT hvězdy dát nechtělo, byla akce jinou formou na náměstí. Odteď si budeme muset dávat pozor, jestli jsou hvězdy v odměnách nebo ne...
    EDIT: Jo a Dando, není to nic proti tobě :) prostě některé kroky RT mě dokážou nazdvihnout... jinak jsem vesměs optimistická a farmu mám přes to všechno ráda :)

2. danda-vnovis

danda-vnovis Global Team Leader Team Farmerama CZ & SK

Zdravím farmarka_e, ale ano já ti rozumím, ale rovněž taky očekávám, že když teda zastavili prohlubování propasti, tak taky jistě přemýšlí nebo vymyslí řešení, jak tuto propast dál neprohlubovat a zařadí hvězdičky tam, kde na ně dosáhnou jak nováčci, tak matadoři hry tzn. dlouhohrající hráči.
    viz. jak se o tom sami zmiňují ve svém vyjádření
    Neboj, neberu si to osobně, jen jim prostě dávám šanci nám tedy ukázat, jakým způsobem to chtějí řešit kompletně, zatím pouze zastavili větší prohlubování rozdílů, ale zatím nevidím to řešení pro ty nováčky, tak čekám a pak budu hodnotit sama za sebe jako za hráče.

A teď to především píši jako hráč, nikoliv moderátor.
    Dík
    Danda

3. Lenca_85

Lenca_85 Osvícený autor

Dando, me to neda, ale z hlediska logiky, jak jsi tady psala, ze vzika propast mezi hraci, kteri akce plni a kteri je neplni... hrac, ktery se rozhodne ukoly neplnit, tak je to snad jeho vec, ne? Dlouhohrajici hraci maji prebytek hvezdicek taky diky tomu, ze poctive plni akce... Takze logicky ti, co akce neplni, by si nemeli stezovat, ze maji hvezd podstatne min, nez ti, kteri plni kazdou akci. Vim, ze ne vzdy maji vsichni moznost plnit, at uz z duvodu pracovnich, nebo osobnich, ale to se obcas stane nam vsem, ze z nejakeho duvodu akci neplnime, ovsem ti, co ji neplni vedome, si nemuzou stezovat na to, ze nemaji dostatek hvezd a ze ostatni jich maji moc. Proste je kazdy za svou pili odmenen a v dusledku jsou biti ti poctivi a v tomhle pripade hlavne novacci. Samozrejme, budeme vsichni cekat, co z toho vyleze, treba se neco povede a bude to krok ke spokojenosti mnoha hracu, zatim tomu ale nijak moc neverim :)

4. danda-vnovis

Zdravím Lenca_85, je to složité posoudit. Myslím si ale, že tady šlo hlavně o hráče, kterým to znemožňuje škola a práce. Oni by chtěli, ale prostě nemohou a není to úplně tak jejich chyba. Samozřejmě s tím co jsi napsala souhlasím. Právo výběru má každý z nás a pak si opravdu nemůže stěžovat na nedostatek hvězdiček. Zásadní chybou asi bylo, že ze všech herních fór se k vedení dostala stížnost na obrovské přebytky hvězd a z toho všeho vznikla takhle opatření ve hře.
    Snažím se pouze o výklad, což neznamená, že s takovým řešením souhlasím. Já bych byla za hvězdičky do akcí ráda. Podle mě jich není nikdy dost.

danda

tatkanas1, anickamalirka a evainfo tohle ocenili.
  5. Lyzarka

Lyzarka Velvyslanec fóra

danda-vnovis
    nebudu psát obsáhle, moc pěkně na Tvůj příspěvek ke mně reagovaly Lenca_85 a farmarka_e. A tak jenom - zastavit veliké rozdíly v počtu hvězdiček mezi hráči dlouhohrajícími a novějšími je možná dobrá myšlenka, ale zastavení odměňování hvězdičkama nemělo by přijít až ve chvíli, kdy bude mít RT jasno, jak to chce vyřešit? V současné době propad už je, mnohdy je to popad logický, někdo hraje rok, někdo 2 roky a jiný třeba 4 roky a tak není možné, aby měli všichni stejný počet hvězd. A všichni už tady víme, jak RT všechno dlouho trvá. Má cenu doufat, že tentokrát překvapí?!
    Vždyť v současné chvíli ty hvězdičky nebudou přibývat nikomu. A mazáci mají na stromě vše co potřebovali a chtěli, těm to tedy nijak moc neublíží, kdežto ti mladší to nemají a v současné době jim ta možnost to získat je omezena tak, že hvězdy mohou získat jen ze starých úkolů v družstvu. A bohužel mnohým zbývají většinou úkoly se šlechtěncema. A tady by bylo lepší přestat psát dál, protože s těma šlechtěncema je problém, SK z mlýna a úkolů nestačí a nebo nejsou na nákup krejcary a tak by museli sáhnout do pěněženky ..... To z akčních úkolů přeci jenom ty hvězdy přibývají jaksi rychleji.

6. danda-vnovis

Zdravím Lyžařko, zkrátím to, já doufám, že naše společná stížnost s ostatními BA to urychlí. Situace není jinde jiná.

Pěknou hru vám všem a hodně úspěchu při šlechtění
    danda-vnovis

7. Lenca_85

Lenca_85 Osvícený autor

Dando, a to je presne ono. Hraci spis celou dobu volali po moznosti vyuziti hvezdicek - pridat runy na strome, napriklad. a RT to opet vzalo za druhy konec a radsi to utlo uplne, coz z meho pohledu neni reseni. Ale myslim si, ze se tohle asi nelibi ani hracum na jinych forech

8. silviec

silviec Mistr fóra

ahoj, - nu jak srovnat hvezdicky? jednoduche-zitra, jakmile si někdo zalozi farmu , RT ho vyhlasi jako posledního hrace, za nim vstup uzavre, a my všichni počkáme az i on si vybere všechny hvezdy, pak si budem všichni rovni a dostanem je opet zpet, jen aby ho to , tak dlouho bavilo)) no jo vim cerny humor)))
    ale co me zarazilo byla reakce dandy na slootruv příspěvek-

Zdravím, předala sem jako nápad dál a realizační team se pokusí vymyslet jinou grafiku, která pro vás hráče nebude tak matoucí. Za nápad ti realizační team děkuje.

ta zpetna vazba RT za par hodin me opravdu udivuje, však vime , jak nekdy dlouho cekame na nejakou důležitou reakci, nekdy i do ted,(

takze nyní se hafo vyvojaru vrhlo na to, zda hvezdicky predelat na kolecka ci ctverecky, a umíme si představit, jak to bude narocna práce, co casu , rozhodovani, tak bych cekala, ze ostrov a OD posunou na vanoce))))(jde o to, ale které) hezky vecer vsem

9. danda-vnovis

Zdravím silviec, byl to dobrý nápad dle vyjádření a oni akorát měli také meeting. Tak byl předán včas, protože situace kolem hvězdiček je samozřejmě žhavé téma :)
    Proč o vašich nápadech neříct dál?
    Dokonce tu padlo, někdo si ty hvězdičky totiž špatně vykládá, teď si fakt nepamatuju, kdo to byl.

1. fáze - hvězdičky jsou jakoby v mlze - úkol jsem nezačal plnit, tudíž ani jedna z misí nemá výraznou hvězdu (hvězdy slouží jako označení misí v úkolu)
    2. fáze - začnu plnit - postupně se grafika zvýrazní - podle toho, které mise sem již začal
    3. fáze - výrazné hvězdy a zelená zatržítka - zelená zatržítka značí, že tyto mise mám již všechny dokončené.

Pokud si tak někdo z hráčů vykládá, že hvězdy působí tak, že za daný úkol budou v odměnách hvězdičky, tak je to bohužel matoucí. Nikdy to žádný takový smysl mít nemělo, ale samozřejmě to tak mohlo působit. Navíc jedná se o jednoduchou úpravu, tak snad se jí i brzy dočkáme.

danda

10. silviec

silviec Mistr fóra

danda- me prekvapilo i to, ze to snad bylo první prime sdeleni modiku od RT, co bylo takto napsano , co jsem ja , kdy cetla)))
    nu snad ne ojedinele a meeting bude vždy tak uspesny)))

Witchy.D tohle ocenil(a).
  11. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Nechci nijak napadat RT čím přemýšlí,ale pokud nebudou v krátkodobých úkolech hvězdičky,tak spousta hráčů úkoly prostě plnit nebude.
    Mnoho hráčů plnilo krátkodobé úkoly jenom kvůli hvězdám,protože jinak odmněny byly směšné.:music:
    Momentálně krátkodobej úkol č. 2/2 , 2/3, 5/3 můžu s klidným svědomím vynechat,protože ty odmněny zato nestojí!
    Tímto chci dobudoucna poděkovat RT ,protože akce již kompletně plnit nebudu a budu se věnovat něčemu užitečnějšímu!o_O

12. ajtyk

ajtyk Velmistr fóra

Já nemohu nechat bez komentáře vyhození BAROLANDa. Ano jistě jeho příspěvky byly občas kritické, na druhou stranu zpravidla byla kritika oprávněná. Já vidím rozpor v tom, že podle pravidel fóra je „..kritika…vítaná“ , ale často je kritika považována za „dehonestaci“, tedy .česky za urážku, pomluvu, znectění. Já sama jsem dostala 14 dní za slovo, které bylo použito v novoročním projevu prezidenta, použila jsem jej v obecné rovině a tak se začínám domýšlet, že řada kriticky diskutujíc zmizela z fóra nikoliv pro to, že nechtěli přispívat, ale pro příliš extenzivní výklad této části pravidel. Kritika má být adresná a vykládat si kritiku jako znectění je nepřiměřené, zvláště v případě, kdy je oprávněná a ještě nevyslyšená. Neměla jsem možnost číst Barolandův příspěvek, ale kdybych neměla špatnou zkušenost, tak bych neměla pochybnosti. Dokonce začínám uvažovat o tom, zda moje kritické poznámky nemají vliv na věčnou smůlu při různých tajemných akcí.
    Hezkou hru všem

13. Spoolu

Spoolu Zelenáč fóra

ajtyk,příspěvek 1039 v tomto vláknu stále je. Můžeš sama posoudit jak bylo naše vedení uraženo. Pokud by jsi ten smailík nepoznala,je to kašpárek a zřejmě mu to někoho připomíná.

evainfo a lacrima tohle ocenili.
  14. danda-vnovis

Zdravím ajtyk, na herním fóru se takto vyjadřovat o komkoliv je dehonestující, ať je to hráč nebo člen RT. Ponižování v žádné formě na herní forum nepatří, ať už s tím souhlasíte nebo ne. Mohu napsat kritický nesouhlasný příspěvek a víte moc dobře, že občas emocemi fórum hýří, když RT způsobí nějakou chybu. Ale nemusím bezpodmínečně napadat a používat vulgarity, tím můj příspěvek na váze nezíská. Umět totiž napsat nesouhlasný kritický příspěvek bez použití emocí a dehonestujících výrazů a smajlíků umí málokdo.
    Nicméně od konzultace postihů slouží herní podpora, nikoliv fórum. Hráč Baroland jistě ví, kde si má na mě podat za postih stížnost.

danda

EDIT vnovis: tvůj pohled a můj pohled se může lišit, rozhodně si nemyslím, že kdyby se tak jakýkoliv hráč vyjádřil o tobě, že budeš v naprostém klidu a ještě mu poděkuješ. :) Navíc proč sem to napsala? Protože na fóru ty řešíš něco, co má řešit herní podpora. Já pouze reagovala na tvůj příspěvek.

Naposledy upraveno: 6/3/15
    terkacheerka a Iwuska tohle ocenili.
  15. ajtyk

ajtyk Velmistr fóra

Ahoj Dando,
    doklikala jsem se k příspěvku Barolanda a nic dehonestujícího jsem nenašla, čili naše pohledy na věc se různí. Já mám zkušenost, že přemrštěně citliví na kritiku jsou obecně ti, jichž se týká kritika oprávněná. Nechápu, proč mi sděluješ kam se má Baroland obrátit, neznám jej a jak bude postupovat mě nezajímá. Leda, že bych přehlédla nějakou úpravu pravidel fóra. Mě zajímá hra a v souvislosti s tím to, že nejsou vyřešeny věci, které jsem kritizovala asi před třemi lety. Myslím tedy, že přehnaná přecitlivělost by byla na pořadu dne, když by nejprve fungovala bezproblémově a smysluplně hra.
    Hezký podvečer

16. Lukyn5

Lukyn5 Vycházející hvězda fóra

Proč jsem dostal ****** ban?

17. Tassadar11

Tassadar11 Imperátor fóra

Teda nevim co se hadate, blizi se vetsi potize, hrabani do mlyna, zoufale snahy "spravit" hnuj tak a jak si predstavuji ze to ma fungovat (a hraci ne a ne to pochopit a budou jednat logicky) a o dalsich "napovedach" v orakulu ani nevim co si myslet...
    Tak jsem omezil hnuj jen na svepomoc mezi akcema, driv jsem v pohode trvale kupoval levny hnuj, ted ma kazdy narvano pres limit = nedodava a spis odebira a tesim se na to co s tim udelaji jakykoliv zmeny... jen skoda ze ted mam do 17 klid na dlouhodobky a uvidime jak moc poklesne cena...
    S hvezdickama mam par sobu a stonek, to uplne staci pro prirustky *...

18. ajtyk

ajtyk Velmistr fóra

wikipedie:
    Kašpárek se stal symbolem veselého a chytrého hrdiny, který si dovede poradit v každé situaci.

/no každý má nějaký pohled na věci ,já jsem optimista/

19. jobeš

jobeš Zelenáč fóra

Když nebudeme plnit nové úkoly, které nejsou za hvězdičky, přijde náprava rychleji. Možná ;)

20. Zrzinka11

Zrzinka11 Vévoda fóra

piginko, předem ti děkuji a to víš, že nemám vše z Jackova shopu, beru jen to co chcu a uznám, že to k něčemu je, momentálně se snažím plnit úkoly, ale do shopu jsem šla ze zvědavosti abych pak nebyla poslední, co neví... :music:

Můžeme si zazpívat hvězdu na čele mám.... la la la :music: Mě to fakt nepřekvapuje od toho je to bláznivá farma a tudíž je vše možné...

Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.