ST: Debata o všem možném

Diskuze na fóru 'Archiv - Ostatní' zahájená uživatelem libakos, 27/1/15.

Milý(á) fórum uživatel (ko),

pokud chcete být na fóru aktivní a máte zájem se zúčastnit v různých diskuzích a využívat dané fórum musíš se nejdříve přihlásit do hry. Pokud nemáš žádný herní účet, prosím, zaregistruj se. Těšíme se na Tvou návštěvu na našem fóru! „do hry“
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.
  1. losiksobik

losiksobik Komisař fóra

tak pro priste uz vim, prodavat hned po oznameni akce :¤)

k.vitek a tydýtková tohle ocenili.
  2. dibla

dibla Pisálek fóra

Nikdy jsem si moc nestěžovala na různé novoty, ale co se týká změny u hnoje¨tak se asi musím řadit k totálním blbcům, protože jsem nepochopila K ČEMU je tato změna dobrá. Za 36 hodin (kdy jsem stále chodila na trh) jsem koupila 11 ks hnoje. Je to změna opravdu ve prospěch hry? Zdeša

tydýtková tohle ocenil(a).
  3. AsDYxC

AsDYxC Vycházející hvězda fóra

To je jestli změna s hnojem k něčemu bude, se teprve uvidí. Nejdřív se musí ustálit cena na trhu. Pak si myslím, že ta cena bude výrazně stabilnější než dosud (normálně i pod 3 kr a během akce to šlo i nad 200 kr). Protože každý může nakupovat, kdy chce a kolik chce. Aspoň v to doufám, protože pěstuji zviřátka, takže hnůj spíš dodávám.

losiksobik,
    no jestli jsi takový expert na prodej, tak příště napiš svoji strategii. Abychom mi ostatní mohli udělat přesný opak :p

4. zvonecek13

zvonecek13 Zelenáč fóra

čauky farmaříci,
    co se týká zásobníku bobků - není to sice ideálně vyřešeno,ale "úprava" má i několik výhod.
    Osobně něco takového opravdu využiji. Mám pravidlo ,co je zadarmo,nekupuj. Na prstech jedné ruky bych spočítal,kdy u mě nastal nákup hnoje.
    Takže po novu : Pokud chovám zvířata - tak dle ceny,hnůj bud prodám,nebo "uložím" na trh. Pokud je cena stále vysoká,klidně at si ho koupí,já vydělávám a 300 ks v zásobníku mě na rozpěstování stačí. Pokud je cena nízká,před Akcí chlévy zruším a uložené bobky stáhnu do zásobníku.Tímto způsobem nepřijde ani jeden bobek nazmar.
    Co se týká ceny bobků - člověk je stádový tvor,stačí i malý podnět,aby se začala šířit panika.(díky bohu za to,jinak by na trhu nebyla volatilita a já bych umřel hlady.) Pevně věřím,že se cena časem upraví na běžné hodnotě. Zvířata jsou stále potřeba a "vyhazovat" hnůj bez užitku nebude chtít nikdo. Vy,co ho kupujete ve velkém si uvědomte,že platíte za něco,co vám z chlévů bude mizet za 0.

tydýtková tohle ocenil(a).
  5. losiksobik

losiksobik Komisař fóra

stejně čekám, kdy tohle neomezení bude upraveno jen na případ, že se vrací neprodané hnojivo :)

jinak AsDYxC: asi se koukám neumím vyjadřovat. Právě jsem napsala, že prodávat neumím, že dlouho čekám. Že prodávat se zřejmě má hned po oznámení akce - ale asi jen co se rostlin týče... nic víc o tom nevím.

6. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Jestli se hnůj přestane ukládat přes dosažené maximum, nebo zvířata přestanou produkovat hnůj, tak to je prašť jako uhoď. Žádnou změnu v tom nevidím, spíš by mne zajímalo, proč se pohrabal někdo v ceně na trhu, není možné aby se cena hnoje nezvyšovala. Zkusila jsem prodávat po menších kopičkách a cena se při další nabídce vůbec nezvedla. To se nikdy nestávalo :mad:

k.vitek a Iwuska tohle ocenili.
  7. Kulasec04

Kulasec04 Vycházející hvězda fóra

Nevím, jestli jste u hnoje nepřehlédli jedna zajímavá zadní vrátka:

Hnoje můžete sami vyprodukovat pouze 300 ks. Ale nikdo vám nebrání těchto 300 kusů nabídnout na trhu za naprosto nesmyslně vysokou cenu a začít produkovat dalších 300 kusů (například ze slepic).

Na trhu můžete mít celkem 10 nabídek současně (s Premium dokonce 20), což je 3 000 kusů hnoje (s Premiem dokonce 20 x 600 = 12 000 ks)

Po týdnu (?) se vám těch 10 x 300 kusů z trhu vrátí jako neprodejné a rázem máte 3 300 ks hnoje z vlastní produkce. Jediné, co vás to bude stát je 10% z ceny nabídky.

k.vitek a tydýtková tohle ocenili.
  8. ziggystardust

ziggystardust Stálice fóra

Tak přijdu, koukám a nestačím se divit. Změny u hnoje, trh vymetený. V Oraculu příspěvek o hovniválovi o_O Dneska mám fakt těžký den, takže se nedivím, že mi to hlava nebere. Jen aby to zítra bylo lepší xD Tak jdu radši sázet - sklízet - sázet - sklízet ... a uvidíme.

makaronetone tohle ocenil(a).
  9. Lyzarka

Lyzarka Velvyslanec fóra

Kulasec04
    Tebou popsaná zadní vrátka šla praktikovat v době, kdy byl trh docela nasycen nabídkama hnoje, takže se dal za maximální možnou cenu a zůstal tam buď do nějaké pěstební akce a pak sis ho stáhnul postupně na použití a nebo se prodal. Ale teď je tento způsob naprosto nefunkční, jelikož maximální cena hnoje je teď na mém trhu 70,70 a je ve chvíli pryč a nabídky stále 0. Ale třeba ten čas ležení nabídek na trhu časem zas přijde a pak to půjde.

Ale já se včera vnoci při sledování televize snažila až přes půlnoc a ještě chvíli dneska a vyklikala jsem si docela slušnou zásobu za dobrou cenu.
    A protože nevím, jak se situace na trhu bude vyvíjet, jestli je ten nedostatek nabídek dočasný nebo se bude opakovat při každé akci a tak neprodám, zvyšující cena mě nezláká. Jsem křeček, nějakou zásobu mám ráda. Ale tím i klikačka pro mě končí a pevně doufám, že se už opakovat nebude a nějak se časem trh srovná.

Nicméně stále si myslím, že nemít možnost si zásobu zvyšovat vlastní produkcí jenom proto, že je nešťastně nastavený limit 300/600 ks a pak zvěř sice žere, ale nekaká, je víc než hloupost. To je jako kdyby byl nastaven limit pro stodolu 10 tis. plodin a pak si sklízej jak chceš a do stodoly nic nepřibyde [​IMG]

10. jan.svatek

jan.svatek Titán fóra

to Kulasec04:
    Tvůj návod lze vyšperkovat následujícím způsobem:
    1) Vyprodukuješ 300 hnoje a dáš ho na trh za velmi vysokou cenu.
    2) Vyprodukuješ dalších 300 hnoje a dáš ho na trh za velmi vysokou cenu... atd. Potud je to shodné s tvým nápadem...
    ale pak voalá -
    3) Stáhneš iniciativně po 10. sklizni hnoje všechny své nabídky pomocí Smazat nabídku v části trhu zvané Tvé nabídky => v hnojišti máš rázem 10x300=3000 hnoje, který dáš na trh...
    4) A takto můžeš pokračovat do aleluja. Samozřejmě vždy přijdeš o tu 10% daň...
    Rizika jsou:
    a) Někdo to koupí dřív, nežli to stáhneš. - Nevadí, máš zisk.
    b) Cena hnoje klesne (moc nepředpokládám, spíše se ustanoví na dlouhodobě vyšší úrovni) a ty se rozhodneš nechovat více zvěř. => Tu koupíš, ale možná pak budou i zde vyšší ceny (může paradoxně dojít k tomu, že nikdo nebude chtít chovat zvěř).
    Celkově budou nakonec tedy ceny hnoje asi stálejší (ne jako dosud ode zdi - 3Kr ke zdi -200Kr). Budou ale dražší vstupy pro květináře => dražší květinářovy řemeslné produkty...
    Jinak samozřejmě UVIDÍME, jak se trh bude chovat.

k.vitek, fialka40 a malinkami tohle ocenili.
  11. dana9494

dana9494 Analytik fóra

Hnoj využívam iba na začiatku akcie - rozsadiť 10 ks a ešte na jeden zber, takže pred akciou si hnoj urobím a čo nepoužijem ku koncu akcie predám. Zvieratá mám mimo akcií stále na rúbanisku a prevažne ho predávam a je mi jedno, či za 100 alebo 3 gr, málokedy pohnojím max na bahame. Aj tak sa hnoj nad 300 nepripočítaval. Teraz bude akurát cena vyššia a zase na to doplatia hráči v nižších leveloch, ktorí sa chcú čo najrýchlejšie posúvať, nestíhajú akcie a nemajú gr.

lacrima a tydýtková tohle ocenili.
  12. evoku57

evoku57 Živoucí legenda fóra

Zase jedna nehorázná nespravedlnost 8)
    V anketě bylo něco o rovných šancích pro všechny, ještě že jsem dala nespokojenost.
    Ten, kdo jede farmu jen na plodiny - jako já - tak má možnost spekulovat s hnojem. Kdykoli nakoupí, kdykoli prodá a nic ho nebolí.
    Ten, kdo jede farmu na zvířata, tak musí prodávat vždy, když má plné hnojiště 300/600 ks hnoje. Spekulovat může jen jak je výše uvedeno, ale to ještě nevíme, co cena hnoje udělá s tímto novátorským počinem RT.
    Vůbec se mi to nelíbí :mad: farma se má hrát a ne jen spekulovat, ale tímto nás RT k tomu přímo navádí

13. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Tímhle úžasným "vylepšením" to RT krásně vyřešil! Nebude prodávat nikdo!xD A proč také, když každou chvíli je nějaká akce a hnoje je potřeba kvanta.Raději budu nakupovat a vlastní produkci budu házet do............no strašně daleko! Vzkaz pro RT : dejte nám další řádek na posílení účinku SH, ať nahradíme nedostatek hnojiva!o_O

lacrima tohle ocenil(a).
  14. danda-vnovis

danda-vnovis Global Team Leader Team Farmerama CZ & SK

Zdravím, jak málo stačí aby se rozhořela debata o hnoji... :)
    Já sama mám minimum hnoje, když ho budu potřebovat, dám si na mýtinu zvířátka a nasbírám brzo vše, co potřebuji pro svou potřebu (řemesla, rozpěstovávání apod.) Navíc stále pěstuji zvířátka, která jsou potřeba do stálých akcí v družstvu jako vlk, kivi. S nimi pomalu naplňuji zásobník. Hnojivo skladem není žádná výhra pro ty, kteří mají ohromné zásoby, protože stejně může dojít k tomu, že bude akce na dodávání zvířat nebo bz z chlívků jako to již bylo a pak nevyprodukují žádný hnůj nebo prodají na trh (což ti chytří neudělají prvně cena, za druhé by přišli o nasyslené zásoby). Navíc hnůj mi propadal už předtím při pevně stanoveném limitu (takže to že teď nebudou zvířata produkovat je skoro identické k tomu, že se mi dál nevršilo do hnojiště)

danda

15. kaolín11

kaolín11 Živoucí legenda fóra

Mám to nějak podobně,vydělával jsem hlavně na TS stromech a hnůj ze stájí jsem nechával propadat,ani jsem se neobtěžoval podívat za kolik se prodává.Nějak mně to ani netrápilo,protože na plodech jsem vydělával třeba i půl mega za den.a co se pro mně změní teď?? Vůbec nic! Protože budu skupovat levné nabídky na trhu a šetřit hnůj na akce a svůj hnůj nechám propadat dál.........

16. -Jara05-

-Jara05- Hvězda fóra

Když se podívám na stav hnoje na trhu a v některých farmářských stodolách, napadne mě jedině, že by začalo opět pršet?
    Moc by se mně to nelíbilo, déšť nemám ráda. Už jsem to kdysi zažila - no nic, moc.
    Hnůj jsem většinou zapomínala prodávat i když byla cena vysoká. A potřebuji ho zatím jenom při rozpěstování akčních rostlinek.
    Pěkný večer všem.

makaronetone, lacrima a tydýtková tohle ocenili.
  17. Tassadar11

Tassadar11 Imperátor fóra

Vsichni kdo se raduji ze muzou mit hnuj do zasoby stale nechapou logiku trhu - kdyz je hnuj potreba, tak neni nabizen, protoze ho kazdy skupuje a ten co ho produkuje si ho necha... behem akce se chlivky vytrhavaji, takze produkce prudce klesne, zatimco zajem o nej naopak roste...
    Dusledek je 100% zhorseni situace, kdy sice hnuj byl za 200, ale ZARUCENE byl a spousta lidi si ho na trhu skladovala... ted to NIKDY nemuze fungovat, protoze produkce klesa behem akce a moznost nakupu pres limit automaticky vse vykoupi, ze?

Naopak mezi akcemi se hodne hnoje bude hazet na trh, neni potreba, jenze dost lidi jede spis na stromy a dekorky... to se nezmenilo, ale pozor - zmena je v tom ze se dodava do prazdneho trhu a bude trvat par dni nez se naplni (nyni uz v pulce akce jak rychlici maji hotovo zacli dodavat zase z chlivku) a navic si reknou : radeji si to nakoupim do zasoby na dalsi akci za par dni (RT chrli akce moc rychle)... takze na trhu hnuj nezustane, o toho okamziku skupina byvalych producentu preplni svoje hnojiste = i kdyz maji zvirata, zadny hnuj uz na trh nedaji...

Takze sumarne : hnuj nebude a ani nemuze byt behem akce v objemu jako byval, po akci chvili ano, dva dny pred akci nove klesne dodavani hnoje proti staremu stavu...

18. lumat85

lumat85 Osvícený autor

Tak na mém trhu se někdo s hnojem královsky baví.....občas se objeví nabídka...kolem 90 kr a do toho ten někdo háže nabídky
    1 ks za 0,10kr.
    To je fičák....ani si nestačím přečíst nick....a vlastně se tím bavím takyxDjak je ten někdo vytrvalý a mírně provokuje. Jen jako bonbonek tam švihne 5 nabídek a za 1-2 minutky zase a zase a zasexDxD

19. jana563

jana563 Dozorce fóra

Snad by bylo řešení ukládat hnůj jako ostatní plodiny.Tedy neomezeně.Když budu chtít prodat,prodám a když ne,tak budu syslit jako třeba pšenici.Vyřešilo by to trh.

lacrima a pajaable tohle ocenili.
  20. tydýtková

tydýtková Veterán fóra

lumat85: u nás na trhu dělá někdo něco podobného, myslím že zkrátka tlačí cenu dolů... záslužné !

Naposledy upraveno: 13/2/15
    pajaable tohle ocenil(a).
Stav vlákna:
Žádné další odpovědi nejsou možné.